26.08.2011

Toiset TINFO-apurahat näytelmäkäännöksille jaettu

TINFO-apurahat näytelmäkäännöksille on jaettu. Vuoden 2011 on jaettavana yhteensä 20 000 euroa. Apuraha on haettavissa jatkuvasti. Lisätietoja TINFOn verkkosivuilta.


Tässä toisessa jakokierroksessa apurahan saivat seuraavat käännöshankkeet: 

Sofi Oksanen, Puhdistus   1470 euroa (osarahoitus)

kääntäjä: Luisa Gutierrez-Ruiz (espanja)

esitettäväksi Madridissa toimivan Teatro Ilmattaren ohjelmistossa vuonna 2012.

 

Mika Myllyaho, Kaaos 1340 euroa (osarahoitus)

kääntäjä: Luisa Gutierrez-Ruiz (espanja)

esiteltäväksi Meksikossa suomalaisen näytelmän promootiotilaisuutta osana NDC:n Latinalaisen Amerikan näytelmähanketta 2009-2012. Myllyahon Paniikki on jo käännetty espanjaksi ja julkaistu espanjalaisen ADE:n antologiassa.  Kaaosta suunnitellaan julkaistavaksi myös seuraavassa ADE:n antologiassa.


Jussi Moila, Veitset leikkaa ilman 1340 euroa (osarahoitus)

kääntäjä:  Eva Buchwald (englanti)

Moilan näytelmä on jo esitetty  menestyksellä Unkarissa ja siitä nähdään demoesitys Firenze Intercity Festivaalilla syksyllä 2011. Englanninnoksen kautta toivotaan tekstin leviävän myös laajemmin esitettäväksi.

TINFO ei valitettavasti pystynyt myöntämään näytelmäkäännösapurahasta tukea esitysten tekstittämiseen tai tulkkaukseen. Ymmärrämme tekstitystarpeen, ja tulevaisuudessa yritämmekin saada vastaavankaltaisen apurahajärjestelyn koskemaan myös esitysten tekstitystä. Tekstien ja esitysten liikkumisen kannalta tekstityksien tulisi saada tukea.