02.09.2021

Oblivia harjoittelee Obsessions-esitystä

Tunteita ja politiikkaa kansainvälisesti 

Esitystaiteen ryhmä Oblivia kiertää teoksellaan Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen ja valmistaa seuraavaa kokeilevan musiikkiteatterin esitystään Theater Bremeniin.  
 
Esitystaiteen ryhmä Oblivia valmistaa uutta esitystä Obsessions yhdessä Theater Bremenin ja Oper Wuppertalin kanssa ja kiertää syksyn aikana edellisellä teoksellaan Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen Saksassa Mannheimissa ja Sveitsissä Churissa käyden välillä keikalla myös Tampereen Työväen Teatterissa. Molemmat teokset ovat osa Oblivian Emotions and Politics -musiikkiteatteritrilogiaa, toisen osan, Obsessionsin on määrä tulla kantaesitykseen Theater Bremenissä helmikuussa 2022. 
 
Viime vuonna kaksikymppisiään viettänyt Oblivia on perustajansa Annika Tudeerin johdolla alusta saakka verkottunut kansainvälisesti. Tämä näkyy sekä tekijäjoukon kokoonpanossa eri aikoina että yhteistuotantoina ja keikkatilaisuuksina. Kutsu Wunder der Prärie -festivaalin ohjelmistoon Mannheimiin tuli pitkäaikaisen tuttavuuden perusteella, ja ennen Verdrängen, Verdrängen, Verdrängeniä teos Nature Theatre of Oblivia nähtiin taidetila zeitraumexitissa. Festivaalien lisäksi kansainvälinen taiteen ja tekijöiden kohtaamispaikka zeitraumexit järjestää residenssiohjelmia.  
 
Residenssi- ja yhteistuotantokumppani on Verdrängen-teoksessa myös Tampereen Työväen Teatteri, jossa esitykset ovat 9.-10.11.2021. Sen jälkeen matka jatkuu Sveitsiin Theater Churin keikalle 18.11.2021. 
 
Pidäkkeetön ja vimmainen Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen avaa kolmiosaisen esityssarjan, jossa Oblivia tutkii uudenlaisia tapoja tehdä musiikkiteatteria. Tekijätiimiin on tätä varten liittynyt saksalainen säveltäjä ja äänitaiteilija Yiran Zhao. Juuri ennen koronapandemian suljettua maailman, helmikuussa 2020 Stuttgartissa kantaesitetty teos keskittyy musiikki-instrumenttien sijaan minimalismiin tehokeinona ja ihmiskehossa tuotettuun sointiin ja ääntelyyn. 
 
Obsessions on tavallista suurempi Oblivia-tuotanto, jossa esiintyy laulajia ja muusikkoja kahdesta merkittävästä saksalaisesta teatteritalosta, Theater Bremenistä ja Oper Wuppertalista. Esityksiä nähdään näissä kahdessa kaupungissa, mutta laajempaa kiertuetta tällä teoksella ei ole näillä näkymin luvassa. Emotions and Politics -trilogian tulee aikanaan päättämään työnimellä Pleasure kulkeva kiertue-esitys. 
 
Oblivia on mukana Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) liikkuvuus- ja mentorointiohjelma MOTI:ssa. 
 
  
 
TINFO / Sari Havukainen, 1.9.2021
 
 
Kuvassa: Obsessions-esityksen harjoitukset Helsingissä, kun covid-19 -pandemia esti matkustamisen Bremeniin. Kolme paikallista ammattilaulajaa on paikkaamassa tulevaa kokoonpanoa. Suomen Kansallisteatterilta lainaan saadulla pyörönäyttämöllä: Annika Tudeer, Juhani Räisänen, Anna-Maija Terävä, Rachel McIntosh, Olivia Shaw ja Timo Fredriksson. Kuva: Jenny Nordlund 
 
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset