22.10.2020

Tuomas Parkkinen on uusi Teatteri Jurkan johtaja.

Tuomas Parkkinen johtamaan Jurkkaa
 

Kirjailija ja ohjaaja Tuomas Parkkinen on valittu Huoneteatteri Jurkan johtajaksi. Hän on aloittanut tehtävässään heti valinnan jälkeen.

Tuomas Parkkinen on ohjannut tai hänen teoksiaan on esitetty 20 teatterissa ympäri maan vuodesta 1982 lähtien*. Viimeksi Oulun kaupunginteatteriin tehty Fidelio-ooppera oli Parkkisen ohjaama. Parkkisen kynästä on syntynyt draamakomedioita, joita on lähivuosina esitetty mm. Hämeenlinnan Teatterissa (Madaamit) ja Rovaniemen Teatterissa (Aateliskalenteri) ja saman genren ohjaustyö (Rakastunut Shakespeare) nähtiin Oulussa. Näytelmien lisäksi Parkkinen on kirjoittanut libreton musikaaliin Tom of Finland (Turun kaupunginteatteri, 2017). Hän on myös kääntänyt vuosien mittaan paljon esitetyn, amerikkalaisen Ken Ludwigin komedian Lainatenori.
 
Helsinkiläinen, Suomen pienimmäksi ammattiteatteriksi itseään kuvaileva Teatteri Jurkka on perustettu 1953. Ohjelmistossa tällä hetkellä on Lady Chatterleyn rakastaja Pasi Lampelan suomentamana, sovittamana ja ohjaamana. Esitysten lisäksi huoneteatteri on tarjonnut tilaa erilaisille teatteriaiheisille kursseille ja yleisötyön eri muodoille.
 
TINFO 22.10.2020
 

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset