03.05.2022

Turun teatterikerho palkitut 2022

Turun Teatterikerho jakoi tunnustuspalkinnot

Turun Teatterikerho jakoi 2.5.2022 ravintola Suomalaisella Pohjalla tunnustuspalkinnot turkulaisten teattereiden näytäntökauden taiteellisesti korkealuokkaisista suorituksista. Palkinnot sisälsivät stipendin ja kunniakirjan.

Yhdistyksen hallitus ja palkintotoimikunta arvioivat Juha Lukalan suunnitteleman Esirippu-palkinnon arvoiseksi teatteriteoksi Turun Kaupunginteatterin Hobitti-seikkailunäytelmän nukkien suunnittelun, josta vastasi työpari Pia Kalenius ja Teemu Loikas. Näytelmässä hyödynnettiin hienolla tavalla nukketeatterin keinoja. Varsinkin ihmisten kokoisten hämähäkkien hyökkäyskohtaus ja onnistuneesti toteutettu Smaug-lohikäärme herättivät ansaittua ihailua.

Nuoren taiteilijan kannustuspalkinto myönnettiin JO-JO TEATTERIN Pikku naisia -näytelmän sisarusparvea näytelleille Vilja Aavikolle, Helmi Henellille, Noora Liimatalle ja Laura Myllyperkiölle. Heidän yhteistyönsä ja -elonsa näyttämöllä oli saumatonta ja toista kunnioittavaa, ja he saivat pidettyä yllä jännitteen, joka piti katsojan otteessaan esityksen alusta loppuun saakka.

Tänä vuonna jaettiin tunnustuspalkinto myös hienosta taiteilijaurasta tanssija Elina Raiskinmäelle, jonka näytäntökauden meriitteihin kuuluivat taidokkaat ja koskettavat roolit Aurinkobaletin teoksissa Illallisvieraita ja Emho. Hänen vuonna 1999 alkaneeseen Aurinkobaletti-uraansa on mahtunut vuosien varrella monia muitakin hienoja ja hänelle tärkeitä rooleja mm. teoksissa Kamelianainen, Tanssiva torni ja Kaunotar ja peto.

Kuvateksti: Pia Kalenius ja Teemu Loikas saivat 2.5.2022 Turun Teatterikerhon myöntämän Esirippu-palkinnon Turun Kaupunginteatterin Hobitti-näytelmän nukkien suunnittelusta. Palkinnon jakoivat Turun Teatterikerhon hallituksen jäsen Leena Loippo ja varapuheenjohtaja Jorma Suomi. Kuva Juha Lukala.

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset