26.01.2023

Timo Väntsi & Hox. Co.: Kysymyksiä Karjalasta. Kuva: Milla Järvipetäjä

Turun Teatterisäätiö palkitsi nukketeatteritaiteilija, ohjaaja Timo Väntsin

Turun Teatterisäätiö on myöntänyt vuoden 2022 tunnustuspalkinnon Timo Väntsille hänen ansiokkaasta ja laaja-alaisesta työstään Turun seudulla teatteritaiteen, erityisesti nukketeatterin alalla. Väntsi on yksi keskeinen vaikuttaja, jonka ansiosta nukketeatteritaide on kehittynyt Turussa merkittävälle tasolle. Palkinnon suuruus on 15.000 euroa.

Väntsi valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun AMK taideakatemian nukketeatterilinjalta vuonna 2003. Tämän jälkeen hän on työskennellyt monipuolisesti teatterin tehtävissä. Hän on esiintynyt ammattiteattereissa ja -tuotannoissa sekä omissa sooloesityksissään. Hän on toiminut ohjaajana sekä ammatti- että harrastajateattereissa. Lisäksi hän on työskennellyt käsikirjoittajana, nukenrakentajana, lavastajana sekä opettajana ja kouluttajana mm. Turun Taideakatemian nukketeatterikoulutuksessa.

Väntsi on työskennellyt myös erilaisissa taiteen hallinnon tehtävissä, kuten Varsinais-Suomen Taidetoimikunnassa nukketeatterin läänintaiteilijana ja turkulaisessa ammattiteatterissa TEHDAS Teatterissa teatterinjohtajana. Vuodesta 2018 alkaen Väntsi on työskennellyt freelancetaiteilijana. Väntsi on myös ollut luomassa turkulaisen nukketeatterin verkostoa, Aura of Puppets, jonka hallituksessa hän edelleen toimii. Väntsi on aktiivinen Turun vapaan taitelijakentän puolestapuhuja ja edustaja.

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset