05.02.2016

Turun Teatterisäätiön tunnustuspalkinto Mikko Koukille

Turun Teatterisäätiö palkitsi 5.2.2016 Turun kaupunginteatterin taiteellisen johtajan Mikko Koukin 15.000 euron suuruisella tunnustuspalkinnolla.

Kouki (s. 1967) on teatteritaiteen maisteri, näyttelijä ja Turussa asuva monipuolinen teatterin ja elokuvan ammattilainen. Turun Kaupunginteatteriin Kouki on ohjannut muun muassa Kakola- ja Seili-musikaalit, Breaking the Waves -näytelmän sekä kesäteatteriesitykset Hockey Night ja tulevana kesänä nähtävän Linnan juhlat-näytelmän. Hänet on palkittu kahdella Jussi-patsaalla ja Suomen Arvostelijain liiton kilon punnuksella sekä Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla. Turun Teatterisäätiön tunnustuspalkinto myönnettiin Koukille hänen turkulaiselle teatterikentälle tekemästä ennakkoluulottomasta työstä.

"Kouki palkittiin Turun teattereille tehdystä ansiokkaasta työstä sekä Turun tunnetuksi tekemisestä kulttuurin alalla. Erityisesti Linnateatterin perustaminen ja nosto menestykseen 2000- luvun alussa sekä Turun Kaupunginteatterin menestyksekäs johtaminen haastavassa tilanteessa väistötiloissa olivat meriittejä, joiden perusteella palkinto myönnettiin Koukille. Koukin aikana Turun Kaupunginteatterin ohjelmisto on ollut onnistunut ja monipuolinen." Turun Teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Korpela kertoo valinnan perusteita. 

Turun Teatterisäätiö on jo 40 vuoden ajan tukenut Turun seudun teatterialan toimijoita jakamalla apurahoja, avustuksia ja tunnustuspalkintoja. Yhteensä Säätiö jakaa apurahoina ja tunnustuspalkintoina noin 200.000 euroa vuosittain. Apurahoja myönnetään sekä yksityisille hakijoille että yhteisöille. Apurahoja voivat hakea ja saada yhtälailla teatterialan ammattilaiset kuin harrastajateatterit ja niiden parissa toimivat henkilöt.

Tiedustelut  Turun Teatterisäätiö Riitta Iivonen 050 5217204 tai riitta.iivonen(a)op.fi

Haastattelupyynnöt Turun Kaupunginteatteri Kirsi Lönnmark 040 584 4373 tai kirsi.lonnmark(a)turku.fi