13.10.2021

UNO Seminaari: Näytelmän lukemisesta: Kuka luki, mitä luki, missä vaiheessa ja mitä varten?

ti 2.11.2021 klo 10–15.30 Ryhmäteatteri (+ etäoptio osaan päivää)

UNOn seminaarissa paneudutaan lukemiseen ja sen moniin merkityksiin. Kyky lukea näytelmää on teatteriammattilaisten perustaito, jota tarvitaan säännöllisesti teatterityön arjessa ohjelmistosuunnittelusta taiteellisen prosessin eri vaiheisiin. Erityisesti nykynäytelmät edellyttävät jatkuvaa lukutaidon päivittämistä.

Päivässä lukemista lähestytään sekä taiteelliseen työhön kuuluvana tuntemattoman kohtaamisena että valtaan liittyvänä kysymyksenä. Kenellä on oikeus luentaan ja tulkintaan? Miten erilaiset luennat vaikuttavat taiteelliseen prosessiin? Lisäksi tutustutaan käytännössä erilaisiin näytelmän lukutapoihin keinona demokratisoida lukemisen prosessia ja tuoda siihen useita näkökulmia.

Ohjaajantaiteen professori Saana Lavasteen ja UNOn dramaturgi Elina Snickerin vetämästä seminaarista hyötyvät kaikki, jotka ovat työssään taiteilijana tai muussa ammattiroolissa tekemisissä näytelmäkirjallisuuden kanssa.

Luento-osuuden ja pienryhmätyöskentelyjä sisältävä kokonaisuus on suunnattu teatterialan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta on avoin myös kaikille aiheesta kiinnostuneille. UNO järjestää päivän yhteistyössä Teatterikorkeakoulun kanssa.

Etäosallistuminen: Seminaarin ohjelmasta voi seurata etänä päivän aloittavan luento-osuuden (n. 1,5h). Lisäksi on mahdollisuus osallistua ensimmäiseen pienryhmätyöskentelyyn. Etäohjelma kestää klo 10-13.15.

Ilmoittautuminen seminaariin (lähi/etä) viimeistään su 24.10.2021
https://forms.gle/ssPZXLjcU1Zt6E7U9

LISÄTIEDOT

Saara Rautavuoma, UNOn johtaja
p. 050 302 0706
saara@teatterikaksipistenolla.fi

www.uno-npf.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Workshops