03.03.2021

Middle eastern bloc

Uusi kuunnelmapodcast Middle eastern bloc

David Kozman ja helsinkiläisen teatterikollektiivin etc.:n podcast koostuu kymmenestä kuunnelmasta, jotka on kirjoitettu keväällä 2020, kun koronavirus mullisti tavallisen arjen. Englanninkielisestä podcastista julkaistaan uusi jakso joka perjantai huhtikuun loppuun asti.

Middle eastern bloc presents Spring ‘20 -podcastin ensimmäisellä kaudella kuullaan samaistuttavia henkilökohtaisia pohdintoja ja terävää yhteiskunnallista kritiikkiä. 

Avoimen haun kautta valitut kymmenen kirjoittajaa ovat tallentaneet podcastiin tunnelmia koronakriisin ensihetkiltä. Vaikka pandemia on koskettanut kaikkia, eivät kaikki ole olleet samassa veneessä.

“On eri asia jäädä eristykseen samaan asuntoon oman perheen kanssa kuin murehtia toisella puolella valtamerta olevien perheenjäsenten vointia. Asui toisessa maassa pysyvästi tai vaihto-opiskelijana”, kuunnelmat ohjannut David Kozma huomauttaa.

Suomen sulkeuduttua viime keväänä Kozma alkoi Koneen Säätiön kotiresidenssin tuella toteuttamaan podcastia, joka tuo esiin Euroopassa ja erityisesti Pohjoismaissa asuvien kieli- ja kulttuurivähemmistöjen näkökulmia korona-arkeen.

“Useat tahot alkoivat kerätä koronakokemuksia, mutta pelkäsin että maahanmuuttajien näkökulmat jäävät kuulematta”, Kozma kuvailee podcastin ideaa.

Podcastin tekstit on valittu avoimen haun kautta keväällä 2020 ja jaksot on äänitetty Kozman kotistudiossa kevään ja kesän aikana.

Podcastin seuraava jakso Rise of Covid racism is alarming julkaistaan perjantaina 5.3. klo 12 Soundcloudissa.

Podcastiin ovat kirjoittaneet Jay Mar Albaos, Manal Al-Sheikh, Mohammad Habeeb, Fjolla Hoxha, Arash Irandoust, José Luis Rico, Salaado Qasim, Tanya Tynjälä ja Luis Guerra. Yksi teksteistä julkaistaan nimettömänä kirjailijan pyynnöstä.

Ääninäyttelijöinä podcastissa ovat Yasmin Ahsanullah, Sanna-June Hyde, Robin Kawa, Amira Khalifa, David Kozma, Salla Kozma, Alistair Logan, Camil Rosa, Rufaro Rwambiwa, Yuko Takeda ja Anastasia Trizna.

Jaksot on editoinut Jenni Hurmerinta, äänisuunnittelusta vastaa Sammy Kramer ja ohjaajana toimii David Kozma.
 
 
Näyttelijä ja ohjaaja David Kozma on yksi vuonna 2007 perustetun interkulttuurisen teatterikollektiivin etc.:n perustajajäsenistä. Etc. haluaa teoksissaan purkaa myyttejä ja pyrkii näkemään ihmiset stigmojen ja stereotypioiden takana.
 
Middle eastern bloc presents Spring ‘20 -podcast
Uusi jakso julkaistaan perjantaisin 26.2.–30.4.2021.
Kuuneltavissa Soundcloudissa.

Lisätiedot:
Anna Suoninen
Tuottaja // etc.
producer@theatrecollective.com 
+358 505145167

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset podcast