21.01.2021

Future Nordics

Uusi tutkimusohjelma humanisteille ja yhteiskuntatieteilijöille

Tulevaisuuden haasteet Pohjolassa – ihminen, kulttuuri ja yhteiskunta on seitsemänvuotinen tutkimusohjelma, joka vahvistaa humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta Pohjoismaissa. Ohjelma suuntautuu 2000-luvun suuriin yhteiskunnallisiin ongelmiin, ja siihen, miten ne ymmärretään ja käsitellään pohjoismaisissa yhteiskunnissamme.
 

Tutkimusohjelma rahoittaa tietyn määrän tutkimushankkeita. Ohjelman tavoitteena on, että tutkimus hyödyttää yhteiskuntaa tuottamalla helposti saatavilla olevaa tietoa kansalaisille ja päättäjille.

Kulttuurirahasto osallistuu tutkimusohjelman rahoitukseen yhdessä Svenska litteratursällskapetin, Riksbankens Jubileumsfondin, Svenska kulturfondenin ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnen kanssa.

Haku ohjelmaan tapahtuu kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa, vaihe 1, toimitetaan lyhyempi hakemus. Ensimmäisen vaiheen kaikki hakemukset arvioidaan asiantuntijapaneelissa, joka myös päättää mitkä hankkeet pääsevät jatkoon. Valitut hankkeet saavat kutsun toimittaa täydellisen hakemuksen vaiheessa 2. Ensimmäisen hakemuksen hakuaika on 1.1.–15.2.2021.

Lisätiedot ja hakulomake osoitteessa futurenordics.org/fi

Sinua voisi kiinnostaa

Apurahat Tutkimus Avoimet haut