12.01.2017

Valkoinen peura vierailee Komissa 

Kajaanin kaupunginteatterin ja Routa Companyn yhteistuotanto Valkoinen peura vierailee Venäjällä Komin tasavallassa 18.-22.1.2017. Valkoinen peura -esityksellä on Syktyvkarissa toimivan Savinin akateemisen draamateatterin näyttämöllä kolme esitystä. 

Valkoinen peura on nykyteatterin ja tanssin keinoja käyttävä lämpimän absurdi esitys kyläyhteisöstä, joka kamppailee  elinympäristönsä puolesta. Se pohjautuu löyhästi Erik Blombergin (1952) Lappiin sijoittuvaan, palkittuun elokuvaan.  
 
Valkoisen peuran näyttämökieli yhdistää rituaalin, fyysisen teatterin ja dokumenttiteatterin keinoja. Sen sytykkeenä on ollut energiateollisuuden jalkoihin jääneen arktisen alueen ekologinen katastrofi, jonka jälkiä työryhmä on käynyt dokumentoimassa mm. Pohjois-Komin poronhoitoalueella. Ohjaaja Hanna Kirjavaisen käsissä myytti kirotusta neidosta muuntuu uhrirituaaliksi.  

Yhteistyössä Savinin Akateeminen draamateatteri, Jäänreunan kansat -kehittämishanke ja KokoTeatteri. Hanna Kirjavaisen näytelmän kääntämistä suomalais-ugrilaiselle komin kielelle on tuettu TINFO-apurahalla.

TRAILERI 
https://vimeo.com/192613922