05.10.2015

Venäläinen ammattiteatteri Teatr Za avataan Helsinkiin

Teatr Za on vuonna 2014 perustettu ammattiteatteri. Sen perustajajäsenet ovat venäläinen näyttelijä Elena Spirina ja Venäjällä näyttelijäksi opiskellut Valtteri Simonen. Teatr Za on repertuaariteatteri, venäläisen teatterin mallin mukaan.

Pysyvä ohjelmisto auttaa syventymään materiaaliin ja antaa mahdollisuuden painottaa ikuisia ja inhimillisiä teemoja päivänpolttavien ja kertakäyttöisten aiheiden sijasta. Teatr Za pyrkii luomaan sisällöllisesti voimakkaita ja kaikesta turhasta ulkoisesta riisuttuja esityksiä.

Teatr Za on tuottanut yhdessä pietarilaisten Teatralnaja Masterskaja ASB:n sekä Teatr Osobnjakin kanssa esitykset Шаровая молния из Джиннистана (Pallosalama Dzinnistanista) ja Идущая за предел (Hän, joka astui rajan taa). Esitysten Pietarin ensi-illat olivat keväällä 2015 Teatr Osobnjakissa. Lokakuussa Teatr Za tuo esitykset Suomeen omaan, uuteen tilaansa. Esitykset ovat venäjänkielisiä.

Teatr Za on jo herättänyt kiinnostusta Venäjällä ja Hän, joka astui rajan taa -esitys on kutsuttu Moskovan kansainvälisille Solo-monologifestivaaleille lokakuussa 2015.

Kierrätysmateriaaleista rakennettava teatteri sijaitsee Helsingin Hermannissa, osoitteessa Hämeentie 103, Helsinki. Teatr Za avataan 21.10.2015.

www.teatrza.fi