Juha Jokela: Sumu

Juha Jokela: Sumu

20.00 €

− Tehään tää projekti pois alta ja mietitään etiikkaa vasta sen jälkeen.

− Mites toi nyt kuulostaa aika pahalta, kun sen noin sanoo.

On alkuvuosi 2014. Kolmen miehen Somnimag-yhtiön huippuinnovaatio, laite nimeltä MGD, kartoittaa ihmisen aivotoimintaa ennennäkemättömän tarkasti. Somnimagin toimitusjohtaja Olli jää puun ja kuoren väliin, kun markkinointipäällikkö Jone on valmis tinkimään moraalista ja päätutkija Taisto vastustaa koko Venäjä-yhteistyötä.

Komedia tarttuu pienen valtion ja sen kansalaisten eettiseen akrobatiaan ja ennakkoluuloihin suuren, arvaamattoman naapurimaan varjossa. Tapahtumien taustalla vaikuttaa Ukrainan kriisi. Sumu on kotimainen nykykomedia, joka kiinnittyy talouselämään, tieteeseen ja politiikkaan ennen näkemättömällä tavalla. Sumu täyttää katsomoita, mutta se toimii erinomaisesti myös luettuna Juha Jokelan luomien tunnistettavien henkilöiden ja nokkelan dialogin ansiosta.

Juha Jokela on merkittävimpiä näytelmäkirjailijoitamme ja Kansallisteatterin kotikirjailija. Jokelan näytelmät ovat tunnetuimpia ja myydyimpiä nykynäytelmiä: Mobile Horror, Fundamentalisti, Patriarkka ja uusimpana Sumu. Lukuisten menestysnäytelmien lisäksi Jokela on kirjoittanut myös televisiosarjoja.

Suomalaisia nykynäytelmiä -kirjasarjaa rahoitetaan joukkorahoituskampanjalla.
Lisätietoa.

20.00 €