18.09.2020

Viirus opencall

Viirus GUEST: Open Call

Teatteri Viiruksen kuratoitu GUEST-vierailuohjelma käynnistyi syksyllä 2017 uusiin Jätkäsaaren teatteritiloihin muuton myötä. Vuosien 2017-2019 aikana talossa on toteutettu yli 30 erilaista tuotantoa. Vierailuohjelmiston tarkoituksena on rikastuttaa Helsingin ja erityisesti Jätkäsaaren kaupunginosan taide-ja kulttuuritarjontaa ja tarjota vapaina olevia tiloja taiteen alan toimijoille.

Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa ja kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan. Pandemia-ajasta johtuen pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ajankohta ja hakuprosessi

Syksyn 2020 open call-haku kohdistuu Suuren salin kohdalla pääsääntöisesti kevääseen 2021-2023 ja muiden tilojen osalta (Studio 1, Amfi, Galleriet) vuosiin 2021 ja 2022. Viiruksen Suuressa salissa on vapaita aikoja huhti-heinäkuussa. Muissa tiloissa vierailut ja harjoitukset ovat mahdollisia ympäri vuoden. Hakuaika päättyy torstaina 8.10.2020.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta.

Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista pyydämme aina lähettämään tallenteen.

Mitä haemme?

Toivomme vierailuohjelmistoomme taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja, jotka sykähdyttävät ja innostavat niin viiruslaisia kuin yleisöämme. Valintaprosessissa painotamme erityisesti seuraavia tekijöitä:

  • Esittävän taiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
  • Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
  • Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
  • Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi
  • Tuotannollisesti ja rahoituksellisesti harkittu ja suunniteltu projekti

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen sähköpostitse ohjelmatuottajalta: mirkka.maikola@viirus.fi

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja, hinnastoa ja saatavuutta voi tiedustella tuottaja Hanna Sundmanilta (+358 40 7320448 hanna@viirus.fi).

Lisätietoja ja hakulomake Viiruksen verkkosivulla

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut