01.06.2021

Volter Kilpi Kustavissa banner

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikosta nautitaan paikan päällä ja verkossa hybriditapahtuma tuo Kilven turvallisesti taas Kustaviin

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana 14. -18.7.2021. Tänään julkaistu ohjelmisto tapahtuu osaksi verkossa ja osaksi paikan päällä Kustavissa. Teemana on Pyhä, jota käsitellään luentojen, podcastien ja haastattelujen avulla teatteritaidetta ja poikkitaiteellisia teoksia unohtamatta.

“Olen iloinen laadukkaasta ohjelmistostamme. Kulttuuri tuo toivoa, kun toivumme hiljalleen korona-ajan koitoksesta. On ihanaa kokoontua yhteen sekä paikan päälle että virtuaalisesti pohtimaan sitä, mitä pyhä merkitsee meille tässä ajassa”, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.

Kirjallisuusviikko avataan Tuulentuvan pihalla, jossa juhlapuhujana toimii Anni Kytömäki. Avajaispäivänä Kustavissa luennoivat myös Pirjo Lyytikäinen Volter Kilven luontohurmiosta sekä Kaarina Koski luonnonhaltijoista suomalaisessa kansanuskossa. Inkeri Aulan ja Jussi Salmisen esityksellinen nuotioluento Metsän huoma, meren ääni koetaan rantakallioilla avajaispäivänä. Myös lauantaina kuullaan luentoja paikan päällä Kustavissa Kilpi-piknikin yhteydessä, jossa puhujina kuullaan kirjailijat Ulla-Lena Lundberg sekä Antti Nylen.

Suurin osa luento-ohjelmistosta painottuu verkkoon, jota julkaistaan jokaisena tapahtumapäivänä tapahtuman verkkosivuilla.  Vuositeemaan paneudutaan Annin salongissa, joka tänä vuonna toteutetaan podcastin muodossa. Verkkototeutuksina nähdään myös Nina Kokkisen luento esoteerisyydestä, Stefan Mosterin luento Alastalon salissa kääntämisestä sekä Hanna-Reetta Schreckin luento taiteilija Ellen Thesleffin elämästä.

Myös Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjapäivä toteutetaan kokonaan verkkomuodossa. Katsauksen tietokirjallisuuteen ja vuositeemaan tarjoavat Kari Immosen, Liisa Kasken ja Sylvia Akarin verkkoluennot sekä emeritus arkkipiispa Kari Mäkisen haastattelu.

Esitysohjelmistoa nähdään runsaasti Kustavissa. Luvassa ovat Teatteri Ströömin kiitetyt Kilpi-dramatisoinnit Merimiehen leski ja Filadelfian prinsessa. Uutena vierailuna nähdään Teatteriseurueen esitys Bathseba — minun kuuma haluni. Perinteistä ja rakastettua Kilpi-ohjelmistoa edustaa Yövieraiden esitys Albatrossin tarina sekä Juha Hurmeen monologi Kaaskerin Lundström.

Odotettu uutuus on Mikkelssonin ohjaama kaksikielinen Katrina, joka perustuu Sally Salmisen samannimiseen klassikkoteokseen. Muussa esitysohjelmistossa nähdään Ella Mettäsen ja Eero Ojalan kiitetty Lokki sekä Ilmastokirkon uutuusteos Corpus Crisis. Ohjelmaa on myös lapsille, kun Meriteatteri vierailee esityksellään Kapteeni Aalto ja Villi Silli.

Muuta ohjelmaa voi kokea Kustavissa esimerkiksi opastetun hautausmaakierroksen ja Parkkipitobrunssin muodossa. Hybriditapahtuman lipunmyynti aukeaa 31.5. Liput sekä lisätietoja ohjelmistosta ja koronaturvallisuudesta osoitteessa www.vkkustavissa.fi.

LISÄTIEDOT

Sara Koiranen, 040 5093363, sara.koiranen@vkkustavissa.fi

www.vkkustavissa.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat