09.06.2021

Vuoden 2021 Antonia-palkinnon ehdokkaat ovat...

Vuoden 2021 Antonia-palkinnon ehdokkaat on valittu. Kolme teosta kilpailee palkinnosta, joka jaetaan voittajalle lauantaina 12.6. Hangö Teaterträffin ja Mad House Helsingin yhdessä järjestämän Sommarträff / Kesäjuhla -tapahtuman aikana. Palkinto jaetaan klo 15 Teurastamon pihalla ja se striimataan suorana Hangö Teaterträffin Facebook-tilillä. Ehdokkaat ovat:

  1. Teatteri Taimine: Bobban
  2. Chekhov Machine & Teatteri Mestola: Svält
  3. Ole Øwre & Co: Manning är fri

Perusteluissaan raati kehuu intensiivisyyttä, kouriintuntuvaa läsnäoloa striimatussa esityksessä, sekä sitä, että esitys ”tukee niitä, jotka eivät osaa täysin ymmärtää, mitä pandemia tarkoittaa”.

Vuoden raati koostuu yleisön edustajista. Sen on kutsunut koolle raadin puheenjohtaja Maria Romantschuk. Raatiin kuuluvat myös Jonna Similä ja Kerstin Häggblom.

Joka vuosi Hangö Teaterträff jakaa Antonia-palkinnon taiteellisen rohkeuden ja monipuolisuuden johdosta suomenruotsalaisen teatterin kentällä. Raadin jäsenet vaihtuvat vuosittain. Hangö Teaterträffin hallitus valitsee raadin puheenjohtajan, joka taas valitsee muut jäsenet. Raadin jäsenet ovat olleet muun muassa kriitikoita, yleisön edustajia, käsikirjoittajia ja näyttelijöitä. Palkinto on nimetty festivaalin perustajan, taiteilija Antonia Ringbomin mukaan.

 

Lisätiedot ja haastattelutiedustelut:

Essi Brunberg

Tiedottaja

essi.brunberg@hangoteatertraff.org

+358 40 869 9466

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset