08.11.2023

Vuoden 2023 lappilainen harrastajateatteriteko palkinnon sai Sallan teatteriryhmä

KOUTA tapahtumassa Ivalossa jaettiin viikonloppuna Vuoden lappilainen harrastajateatteriteko -palkinto. Tänä vuonna palkinnon teemana oli osallisuus. Palkintoraadin 2023 muodosti Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela, Opintokeskus kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Annamari Martinviita, Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen ja Kouta tapahtumatuottaja teatteritaiteilija Anne Niskanen. Somekampanjalla kerättiin ehdotuksia perusteluineen raadin valinnan tueksi, ja raati on huomioi nämä ehdotukset tehdessään valintaa.
 
Vuoden 2023 lappilainen harrastajateatteriteko palkinnon sai Sallan teatteriryhmä. Sallan teatteriryhmä on aloittanut toimintansa täysin tyhjästä, ja luonut näin paikkakunnalleen aiemmin täysin puuttuneen mahdollisuuden harrastajateatterin tekemiseen ja kokemiseen. ”Näytelmän tuonti paikkakunnalle sai ihmisiin liikettä eri tavalla kuin ennen ja oli tekijöilleen mielekästä tekemistä päiviin. Näytökset olivat loppuunmyytyjä.”
 
Aloittaessaan toimintansa ryhmään haettiin mukaan osallistujia lehti-ilmoituksella, ja kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Moni mukaan tulleista oli teatteriharrastuksessaan ensikertalaisia. Ryhmä on aktiivisesti kouluttautunut yhdessä, hakenut yhteistyökumppaneita ja rahoitusta toimintaansa, ja osoittanut näin vahvaa tahtoa ja pyrkimystä jatkaa sekä kehittää toimintaansa. Nyt ryhmä suunnittelee jo uutta näytelmää ja teatteriharrastus on paikkakunnalla syttynyt uuteen liekkiin monen vuoden tauon jälkeen.
 
KOUTA koulutustapahtuma järjestettiin Ivalossa 3.-5.11.2023. Tänä vuonna tapahtumaa olivat mukana järjestämässä Opintokeskus Kansalaisfoorumi, Suomen Harrastajateatteriliitto, Suomen Nuorisoseurat, Ivalon kulttuuritoimi sekä harrastajateatteri iValoiset. Tapahtumaa tuki myös Taiteen edistämiskeskus.

Uutinen SHT:n verkkosivulla

Lue myös:

Kotilappi.fi 6.11.2023 Harrastajateatteripalkinto Sallaan: ”teatteriharrastus on paikkakunnalla syttynyt uuteen liekkiin”

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset