06.03.2023

Vuoden Harrastajateatteri 2023 Lahden Lauantainäyttämö

Vuoden Harrastajateatteri 2023 on Lahden Lauantainäyttämö

Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Vuoden Harrastajateatteriksi Lahden Lauantainäyttämön. Valinnan teki liiton hallituksen jäsenistä koostuva raati. Palkintoa haki 16 teatteria ja valinta tehtiin hakemusten sekä ensimmäistä kertaa toteutetun suuntaa antavan someäänestyksen perusteella. Suuntaa antaneeseen someäänestykseen tiensä selvittivät Lahden Lauantainäyttömän lisäksi upeasti Lemin Nuorisoseura Lemiltä, Eräs Teatteri Hämeenlinnasta ja The Finn-Brit Players Helsingistä. Teattereiden erilaisuus sekä toiminnan laaja ja upea kirjo toi haastetta raadille, joka kuvailikin valintatehtävää todella haastavaksi. Lopulta valinta oli kuitenkin hyvin yksimielinen.

Lahden Lauantainäyttämö valittiin Vuoden Harrastajateatteriksi seuraavin perustein:

Lahden Lauantainäyttämö on taiteellisesti kunnianhimoinen ja tasokas harrastajateatteri. He ovat ohjaajansa Tapani Kalliomäen kanssa luoneet omanlaisena tavoitteellisen harjoittelumetodin, mikä vaatii näyttelijöiltä sitoutumista ja taitoa. Lahden Lauantainäyttömän esitykset ovat omaleimaisia, tarkasti koreografioituja ja jopa taiturimaisia teoksia. Teatteri on myös aktiivinen toimija valtakunnallisella harrastajateatterikentällä ja toimii erityisesti taiteellisena suunnannäyttäjänä monille teattereille. – Raati

Vuoden Harrastajateatteri -palkinto jaetaan vuosittain. Palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit ja sen arvo on 1000€.

Katso video palkinnonjakotilaisuudesta: https://youtu.be/vabzHjkDzLU

Lisätietoja valinnasta

Sanna Saarela
toiminnanjohtaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
Puh. 050-092 8984
Sähköposti: sanna.saarela@shtl.fi

Alkuperäinen kuva Lahden Lauantainäyttämö / Aki Loponen

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset