Alma Lehmuskallio ja Anu-Maarit Moilanen saivat Sara -palkinnon. Kuva: Kaisa Tiri.

11.03.2021

Vuoden Sara -palkinto Oulun teatterin Anu-Maarit Moilaselle ja Alma Lehmuskalliolle

 
Oulun Naisunioni on jakanut Vuoden Sara -palkinnon vuodesta 1987 lähtien. Tänä vuonna yhdistys on päättänyt jakaa kaksi Vuoden Sara -palkintoa: Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilaselle ja taiteellinen johtaja Alma Lehmuskalliolle.
 
Oulun Naisunioni onnittelee lämpimästi palkinnon saajia ja kiittää heitä raikkaasta tuulahduksesta, jonka he naiskaksikkona ovat tuoreeltaan tuoneet oululaiseen kulttuurijohtamiseen.
 
“Koronapandemia on kurittanut kulttuurin tekijöitä rankasti, mutta tappiomielialalle ei ole annettu sijaa. Anu-Maarit Moilanen ja Alma Lehmuskallio ovat osoittaneet, että toimintaa voidaan kehittää keskellä pandemiaa. Anu-Maarit Moilanen haastoi rohkeasti päätöksentekijät keskusteluun teatterille esitetyistä jättileikkauksista. Alma Lehmuskallion johdolla on käynnistetty tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö teatterilla. Tällaista vuorovaikutuksellista johtajuutta on ollut vaikuttavaa seurata” toteavat Oulun Naisunionin puheenjohtaja Marjo Tapaninen ja varapuheenjohtaja Ulla Kaislaranta palkintoperusteista.
 
Vuoden Sara palkinto on perinteisesti luovutettu 8.3. Naistenpäivän juhlassa. Koronatilanteen vuoksi juhlaa ei järjestetä.
 
Vuoden Sara -palkinto julkistetaan Sara Wacklinin perintöä kunnioittaen kansainvälisenä naistenpäivänä. Se annetaan naiselle, naisille tai yhteisölle, jotka ovat toimineet mainitsemisen arvoisesti naisten hyväksi tai muuten värisyttäneet yleisiä luutuneita asenteita Oulussa edellisenä vuonna.
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset