14.02.2022

Paula Vilmi Varjojen kesyttäjä. Kuva: Tapio Kinnunen

Vuoden nukketeatteriteko 2021- tunnustus varjojen kesyttäjä Paula Vilmille

Vuoden 2021 Nukketeatteriteko- tunnustuspalkinnon saa varjoteatteriin erikoistunut  nukketeatteritaiteilija Paula Vilmi. Tunnustuksen myöntää vuosittain valtakunnallinen nukketeatterijärjestö Suomen UNIMA ry henkilölle tai toimijalle, joka on toiminnallaan vienyt nukketeatteritaidetta eteenpäin.

UNIMAn perustelujen mukaan ”varjojen kesyttäjä” Paula Vilmi tekee varjoteatteritaidetta näkyväksi ja tunnetuksi Pohjois-Savossa ja Kainuussa sooloesiintyjänä, nukenrakentajana, pedagogina ja yhteisötaiteilijana. Hän kehittää jatkuvasti ammattitaitoaan teknistä erityisosaamista vaativalla taiteenalalla ja jakaa osaamistaan erilaisista taustoista tulevien osallistujien työpajaohjaajana.

Teoksissaan Paula Vilmi ei kaihda vaikeitakaan teemoja. Hän on muun muassa käsitellyt nuorten mielenterveysongelmia Seuranani varjot -projektissa, jossa aiheena oli paniikkihäiriö. Varjoteatteriprojektin työtapoina olivat aineistonkeruu, näyttämöteos ja työpajat. Vuodesta 2020 Vilmi on toiminut lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kultturan taiteilija-pedagogina, mihin työhön kuului 2021 Varjojen voimaa -varjotaide- ja teatteriryhmän ohjaaminen Kajaanin Tyttöjen tuvassa.

Päämäärätietoisella toiminnallaan Paula Vilmi tekee varjoteatteritaidetta saavutettavaksi niin uusille yleisöille kuin tulevaisuuden tekijöillekin. Erityisesti nuorten saaminen mukaan varjoteatterin maailmaan on arvokasta, samoin toiminnan tietoinen keskittäminen alueellisesti Pohjois-Savoon ja Kainuuseen.

Vuodesta 2008 jaetun Vuoden Nukketeatteriteko -palkinnon historiassa se myönnetään nyt ensimmäistä kertaa varjoteatteritaiteen edustajalle. Taiteen soveltavissa konteksteissa vahvasti toimiminen on palkinnon saajien joukossa uutta sekin.

Haastattetlupyynnöt:
palkinnonsaaja:Paula Vilmi, puh 045 6512118
paulavilmi@gmail.com
 
Lisätietoja
Timo Väntsi, Suomen UNIMA ry puheenjohtaja
Puh 0400 691757
timo.vantsi@gmail.com
 
Alla linkkejä Paula Vilmin toimintaan:
https://sites.google.com/site/paulavilmi/sooloesitykset/seuranani-varjot
https://sites.google.com/site/paulavilmi/home
https://www.instagram.com/varjojenkesyttaja/?hl=fi
https://kulttura.fi/2018/toiminta-kategoria/131-varjojen-voimaa-varjotaide-ja-teatteriryhma
 

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset