21.09.2016

Yksi teatteriesitys, kiitos – puolalaiselta teatterilta tilaus Quo Vadis -ryhmälle

Maineikas puolalainen Teatr Witkacego on tilannut Teatteri Quo Vadikselta uuden teoksen festivaalilleen Zakopaneen. Teatteri Quo Vadiksen ja Sivuun Ensemblen draamaa, runoutta, liikettä ja musiikkia yhdistelevä esitys Temptation saa ensi-iltansa Pepek Swiata (Maailman napa) -festivaalilla 27. syyskuuta 2016. Puolan jälkeen esitys lähtee kiertämään Helsingin kautta Madridiin, Pariisiin ja Tukholmaan.

Teatteri Quo Vadis on aina yli 25-vuotisen taipaleensa aikana ollut kansainvälisiä produktioita tekevä kiertävä teatteri. Quo Vadiksen kiertuetoiminta on osoittanut, että teatterin tekeminen voi olla rajoista vapaata, ilman vastapariajattelua kotimaa-ulkomaat.

Quo Vadiksen ja Witkacegon yhteistyö alkoi 2013 kun Quo Vadis isännöi puolalaisten vierailua Suomessa. Vuonna 2014 oli vastavierailun vuoro, tuolloin Quo Vadis esitti Zakopanessa ”Ritual 2.0” -esityksen. Quo Vadiksen vierailu vakuutti puolalaiset isännät niin, että nämä ostivat uuden tuotannon, toivoen esityksen ammentavan inspiraatiota Teatr Witkacegon suojeluspyhimyksestä, filosofista, teatterintekijästä ja taidemaalarista Witkacystä (Stanislaw Ignacy Witkiewicz).

Temptation – ghosts, refugees from reality on Marko Järvikallaksen ja Otso Kauton kirjoittama. Quo Vadiksen ja Sivuun Ensemblen näyttämöteoksessa puhutaan englantia, koska elävät eivät ymmärrä kummituskieltä. Esityksen Suomen ensi-ilta on 28.10.2016 Teatteri Universumissa.


quovadis.fi