23.09.2021

Yle Draama etsii audioteoksia

Yle Draaman audiotiimi vastaa Ylen suomenkielisistä kuunnelmatuotannoista, draamallisista podcasteista, featureohjelmista ja äänitaideohjelma Ääniversumin tuotannoista. Audiotiimi työskentelee sekä yksittäisten tekijöiden että tuotantoyhtiöiden kanssa. Audiotiimin esittelyn löydät täältä.

Yle Areenassa julkaistaan audiodraamaa monimuotoisesti, ja palvelu tavoittaa kaikenikäiset kuulijat. Yle Areenan lisäksi audiodraamaa tarjoavat kanavat Yle Radio 1, Yle Radio Suomi ja Yle Puhe.

Lähetyspaikkamme Ylen radiokanavilla sekä esimerkkejä teoksista näet täältä.

Mitä haemme

Ylen arvojen mukaisesti tavoitteenamme on lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmastamme.  Tällä hetkellä erityisinä painopistealueina audiodraamassa ovat monimuotoisuus ja moniäänisyys, uudet sisällöt lapsille ja nuorille sekä digitaalisen kerronnan kehittäminen. Monimuotoisuudella tarkoitamme paitsi tekijöiden laajaa kirjoa myös sisältöjen, muotojen ja erilaisten yleisöiden moninaisuutta. Olemme kiinnostuneita teoksista, jotka ovat parhaimmillaan juuri audiomuodossa.

Yle Draama tilaa myös podcasteja.  Meitä kiinnostavat fiktio- ja featurepodcastit sekä erilaisia lajityyppejä sekoittavat teokset. Ensisijaisesti emme tilaa keskustelu- tai haastattelupodcasteja, jotka eivät sisällä kerrontaa rikastuttavia draamallisia tai äänellisiä elementtejä. Ylen muut tilaajat löydät verkkosivuiltamme.

Yle julkaisee vuosittain myös yhtiötasoiset ohjelmiston tilaamista suuntaavat tarjontaspeksit. Tarjontaspeksit 2022 löydät täältä.

Mitä emme hae

 • Älä lähetä meille kokonaisia käsikirjoituksia pyytämättä.

 • Älä lähetä kokonaisen sarjan äänitettä, näyte riittää.

 • Älä lähetä aineistoa, jonka audiomuotoa et itse ole vielä miettinyt.

 • Älä lähetä montaa ehdotusta samalla lomakkeella vaan täytä jokaisesta oma.

 • Älä tarjoa meille uudestaan jo aikaisemmin hylättyä teosta. 

Miten prosessi etenee

 1. Täytä huolellisesti Tarjoa meille audioteosta -lomake ja lisää olennaiset liitteet. 

 2. Ehdotukset liitteineen tallennetaan Yle Draaman sisäiseen järjestelmään.

 3. Jokainen ehdotus saa oman lukijan ja perehtyneen käsittelyn. 

 4. Vastaavat tuottajat tekevät päätökset jatkokehittelyyn valittavista ehdotuksista käsittelijöiden kommenttien, tuotantoresurssien ja ohjelmistosuunnittelun painopisteiden pohjalta. 

 5. Jos ehdotus ei etene jatkoon, tekijä saa tiedon tästä viimeistään kuudessa kuukaudessa. Emme anna palautetta ehdotuksista ja niiden sisällöistä.

 6. Jos ehdotus valitaan jatkokehittelyyn, tekijä saa tiedon tästä viimeistään kuudessa kuukaudessa. Tekijän kanssa keskustellaan teosehdotuksen tarkemmasta sisällöstä, aikataulusta ja mahdollisesta yhteistyöstä. Teosehdotuksen vaiheesta riippuen jatkokehittely voi tarkoittaa esimerkiksi lisämateriaalin tilaamista tai etenemistä suoraan tilaussopimuksen laatimiseen.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Avoimet haut