18.08.2021

Kansalaisfoorumi logo

Ystävänä yleisö - yleisötyön verkkokurssi

  • Aika: 27.10.2021 – 26.1.2022
  • Paikka: Verkossa
  • Maksu: 90 € / jäsenet 70 € / maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset 45 €
  • Osallistujamäärä: vähintään 8
  • Ilmoittautuminen: 12.10.2021 mennessä

Onko sinulla tai yhteisölläsi kiinnostusta yleisötyön tekemiseen, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa? Tämä 2 opintopisteen laajuinen verkkokurssi tukee sinua yleisötyön käynnistämisessä.

Yleisötyö on laaja kokonaisuus toimintatapoja, joiden tavoitteena on syventää taiteen kuluttajien ja taiteen tekijöiden välistä suhdetta. Yleisötyön tekeminen edistää taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kulttuurityötä. Kurssilla tarkastelemme yleisötyön taidekasvatuksellista vaikuttavuutta ja kehitämme markkinointi- ja viestintätaitoja. Kurssilla opit, mitä yleisötyö on ja saat kokemusta ja varmuutta oman yleisötyöhön liittyvän suunnitelmasi tekemisen ja sen toteuttamiseen käytännössä. Opit asettamaan tavoitteet ja mittarit yhteisösi yleisötyölle ja arvioimaan toiminnan vaikuttavuutta.

Kurssi soveltuu erityisesti osallistamisesta ja yhteisöllisestä suunnittelutyöstä vastaaville niin ammatti-, opiskelija- kuin harrasteyhteisöissäkin. Kurssin oppimateriaalina käytetään Ystävänä yleisö – katsaus teatterin yleisötyön muotoihin -kirjaa (toim. Airaksinen, R. & Mertanen M.M. & Virtanen, P. 2019).

Verkkokurssin mentorina toimii filosofian maisteri Disa Kamula. Hän on yksi Ystävänä yleisö -kirjan kirjoittajista. Lue Disa Kamulan blogikirjoitus: Yleisötyön verkkokurssin rakentaminen oli antoisa oppimismatka.

Yleisötyön kurssilla opiskelet verkossa yhdessä vertaisryhmän kanssa. Kurssi voi käynnistyä, jos siihen ilmoittautuu vähintään 8 opiskelijaa.

Lue lisää koulutuksesta.

KURSSIN AIKATAULU

Vertaisverkkoryhmän opiskelu tapahtuu 27.10.2021–26.1.2022 välisenä aikana. Verkkotapaamiset pidetään 27.10., 10.11., 24.11.2021 sekä 12.1. ja 26.1.2022 klo 14.30–16.00.

Tapaamiset toteutetaan Zoom-verkkoympäristössä, jota on helppo käyttää ilman erityistä tietoteknistä osaamista. Osallistuja tarvitsee laitteen (mieluiten tietokone tai tabletti), jossa on toimiva verkkoyhteys, mikrofoni ja webkamera. Lisäksi kurssin itsenäisiä tehtäviä tehdään Peda.net-verkkoympäristössä. Osallistujille lähetetään ennen kurssia sähköpostitse infokirje, jossa annetaan ohjeet verkkotapaamiseen ja Peda.net-ympäristöön liittymiseen.

MAKSU, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT

Kurssi maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

  • Maahanmuuttajille, työttömille ja eläkeläisille kurssin alennettu osallistumismaksu on 45 euroa. Alennettuun kurssimaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan ennen kurssia.
  • Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen jäsenille kurssin alennettu osallistumismaksu on 70 euroa.

Lisätiedot: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: tuuli.jarvinen@kansalaisfoorumi.fi

Ilmoittautumissivulle

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Koulutukset