Maailman teatteripäivän julistus 2017 / Isabelle Huppert

Maailman teatteripäivän 2017 esityksiä ja tapahtumia


Oikeus ja kohtuus -tapahtuma Maailman teatteripäivänä 27.3.2017

"(…) etteikö voitaisi kohtuudella odottaa sinun luopuvan näkemystesi esittämisestä yleisesti halventavana pidetyllä tavalla." 

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö järjestävät Maailman teatteripäivänä 27.3.2017 kello 15-17 tapahtuman, jonka aiheena ovat taiteilijoiden ilmaisunvapaus ja teatterin poliittisuus. Kysymme, mitä on olla taiteilija ja lähdemme siitä, että taiteilijalla on oltava oikeus toimia ammatissaan ilman vainoa ja että vainotuksi joutuneen taiteiilijan tulee saada turvaa.  

Maailman teatteripäivän OIKEUS JA KOHTUUS -tapahtumassa esiintyvät mm. Suomessa asuvat irakilaiset taiteilijat Bakr Hasan ja Harith Raad. Myös muita Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön Toinen koti -dokumenttiteatterihankkeen taiteilijoita on mukana. Tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin.    

Paikka: Suomen Kansallisteatterin Lavaklubi  

LIsätietoa seuraa, pysy kanavilla – nyt jo tässä vaiheessa toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!


Nukketeatteri Sytkyjen esitys: Sampo Lappalainen kl 10 päiväkoti Kantele, Haninge, Ruotsi ja kl 13 Tukholman ruotsinsuomalainen esikoulu.

www.sytkyt.fi


Ilomantsin Kansalaiopiston Aikuisten Näytelmäryhmä esittää: Carlo Goldonin "Kahden Herran Palvelija" (1745). Commedia dell' arte -henkinen farssi kertoo kahden herran palvelijaksi ajautuvasta miehestä ja kahden kosijan piirittämäksi joutuvasta neidosta. Ilomantsin kunnantalo, Kalevalasali, Soihulantie 7 82900 Ilomantsi. 27.3. klo 19:00.