Podcasteja

TINFO kerää tälle sivustolle kiinnostavia teatteriaiheisia podcasteja. Tervetuloa etsimään kuunneltavaa!

Hyvistä julkaisuista voi vinkata osoitteeseen tinfo (a) tinfo.fi


Vaasan kaupunginteatteri: Lämpiökeskusteluja

Lämpiökeskusteluja on Vaasan kaupunginteatterin oma podcast-sarja. Sarjassa käsitellään teatteria, tulevia tuotantoja ja elämän eri teemoja näyttelijöiden, taiteilijoiden ja teatterintekijöiden näkökulmasta. Uusia jaksoja julkaistaan muutaman viikon välein.

Voit kuunnella podcasteja maksuttomasti Spotifyssä ja SoundCloudissa.

LÄMPIÖKESKUSTELUJA-PODCAST


Uusi podcast-jaksosarja: Musikaalimatkassa Vuoroin vieraissa

Musikaalimatkassa-podcast kääntää keväällä 2021 roolit päälaelleen: teatterin maailmasta tutut vieraat valitsevat kevään jaksoihin puheenaiheet. Uusi vieras ja uusi puheenaihe joka toinen tiistai!

Ensimmäisessä jaksossa säveltäjä ja kapellimestari Eeva Kontu avaa keskustelun kotimaisista kantaesitysmusikaaleista. Jaksossa mm. pohditaan aihevalintoja ja kuullaan, miten musikaalibiisi syntyy.

Jaksot saatavilla Soundcloudissa, Spotifyssa, Apple Podcastsissa ym. podcast-sovelluksissa.

Kuuntele tästä


Kommenttiraita Podcast

Kommenttiraita podcastissa esittävän taiteen ammattilaiset Hannu Rantala ja Antti Ainola käsittelevät improvisaatiota eri aiheiden kautta. Luvassa on syväluotaavaa analyysia improvisaatiosta, sopivasti kieli poskella toteutettuna. Kommenttiraita on Turkulainen duo, joka on erikoistunut musiikki-improvisaatioon. Duo on esiintynyt kadulla sekä erilaisissa tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa ympäri suomea vuodesta 2017 lähtien.

Kuuntele Podcastia täältä


Taidepodcastissa mietteitä Together Alone -hankkeesta

Yhteistyössä Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin kanssa, FALLUCKA -taidepodcast sekä sen vierailevaksi juontajaksi kutsuttu kuraattori ja tutkija Irene Campolmi ovat sukeltaneet syvemmälle Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien keväällä 2020 lanseeraamaan Together Alone -hankkeeseen. Introsta sekä kahdesta jaksosta koostuvassa podcastissa perehdytään tarkemmin kahteen Together Alone -ohjelmahaun kautta valittuun projektiin - Bodytalk ja DEMO / Contagion - ja kuullaan projektien takana olevien tekijöiden mietteitä itse projekteista sekä COVID-19:n tuomista haasteista ja mahdollisuuksista.

Kuuntele podcast


Väliaika-podcast

Väliaika on Turun Kaupunginteatterin podcast, jossa kuullaan teatterintekijöiden kuplivaa keskustelua teatterista. Väliajalla herkutellaan kiinnostavilla teatterikentän ilmiöillä, naureskellaan sattumuksille kulisseissa ja sukelletaan teatterintekijöiden arkeen – ja toki juhlaankin. Podcastin vakiojuontajana kuullaan Turun Kaupunginteatterin yleisötyökoordinaattori Maria Peltoniemeä. Podcastia voi kuunnella suosituimmilla podcast-alustoilla. Lisätietoa podcastista ja jaksoista löytyy Turun Kaupunginteatterin nettisivuilta: https://teatteri.turku.fi/podcast. Podcast löytyy Instagramista nimellä @valiaikapodi.

Kuuntele:
https://anchor.fm/valiaika
https://open.spotify.com/show/0ewDnZnV6yGWlEBIUPUYXJ


Kaikki Teatterista -podcast

Huhtikuussa alkanut ja yli tuhat kuuntelua kerännyt teatterin ja eri tieteen aloja yhdistelevä ja pohdiskeleva podcast.

"Nyt haastatellaan läpi taiteilijat ja tieteilijät näyttelijän eläytymiskyvyistä, peilisoluista, kirkkodraaman historiasta ja hyvästä käsikirjoituksesta aina tulevaisuuden teatteriteknologian mahdollisuuksiin ja lavastuksen värisuunnitteluun asti. Podcast kaikille, jotka haluavat oppia lisää niin yksinkertaisista kuin haastavimmista teatteriaiheista.

Spotify: https://open.spotify.com/show/1oPRXgvXmk3HxtAkdSihNl
Podbean: https://kaikkiteatterista.podbean.com/


Seinäjoen kaupunginteatterin Lämpiöelämää

Seinäjoen kaupunginteatterin Lämpiöelämää-podcast ilmestyy n. kerran kuukaudessa. Viides jakso ilmestyy 1.2.21. seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lämpiöelämää 4: keskustelua komediasta ja näyttelijän peruspäivästä


Vaikeeta vai ei?

Ymmärränkö taidetta? Miksi se tuntuu joskus vaikealta? Vaikeeta vai ei? -podcast tarjoaa tarkkanäköistä mutta rentoa keskustelua taiteesta ja siihen liitettävistä stereotypioista ja myyteistä. Nykytaiteen pieneksi käyttöoppaaksikin sitä voisi kutsua.
 
Toimittaja Heidi Horila keskustelee Podcastissa yhdessä eri alojen taiteilijoiden kanssa monista esittävien taiteenalojen ominaispiirteistä, sekä niihin liitetyistä stereotypioista ja myyteistä, kuten miksi jotkut taiteenalat mielletään vaikeiksi, tai että pitääkö taiteesta nauttiakseen sitä jotenkin "ymmärtää".  

Keskusteluissa pureudutaan mm. nykytanssin, nykyteatterin, sirkuksen ja nukketeatterin lainalaisuuksiin, ja kurotaan kiinni aukkoja yleisön ja näiden taiteenmuotojen välillä. Asiantuntevalla, mutta helposti lähestyttävällä tavalla. 

Podcastin tavoitteena on myös tehdä vapaan kentän taidetta ja toimijuutta näkyväksi.

https://www.facebook.com/Vaikeeta-vai-ei-104352104837825

https://anchor.fm/vaikeeta-vai-ei

https://open.spotify.com/show/7B5Ul1KdkC8QMZzDqfCedo


Kansallisteatterin Kaarella-aluehankkeen Podcast

Podcast-sarjan, kuten koko Kaarella-aluehankkeen, tarkoituksena on tuoda kuuluviin eri-ikäisten ja taustaisten kaarelalaisten ääntä ja ajatuksia. Podcastien myötä tarinat tulevat helposti kaikkien saavutettaviksi poikkeusaikana.

Laura Kajander soittaa alttoviulua kaikissa podcastin jaksoissa. Sarjan kahdeksan jaksoa on kuunneltavissa Kansallisteatterin Äänikanavalla.

Kaarella-aluehankkeessa toteutettiin marraskuussa yhdessä alueen asukkaiden kanssa Metsä antaa odottaa -runovideo, joka löytyy teatterin Youtube-kanavalta. Meditatiivisen metsäinen runoteos syntyi kuluneen vuoden aikana hankkeessa tapahtuneesta kohtaamisesta, ja se luetaan videolla monikielisenä.


Teatterilainen-podcast 

Teatterilainen-podcastissa tulevan teatteri-ilmaisun ohjaaja Noora Nessi Kääriäisen vieraana uusi teatterilainen aina joka toinen torstai. Teekuppien äärellä pohdiskellaan teatteria ja sen opiskelua. Tervetuloa teelle! 
 

Musikaalimatkassa-podcastin syksy alkanut!

Suomen ainoa musiikkiteatteriaiheinen podcast on palannut pandemiatauolta!

Syksyn ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan koronapandemian vaikutuksia musikaalien maailmaan, punnitaan striimatun teatterin plussia ja miinuksia ja pohditaan, pysyykö musikaalifandom elossa, jos Broadway on poissa pelistä vielä pitkään.
 
Tulevien kuukausien aiheina mm. ajankohtaisten tapahtumien kommentointi musiikkiteatterin keinoin, musikaalien erilaiset tavat kuvata historiaa ja kuoleman käsittely musikaaleissa.
 
Jaksot Spotifyssa, Soundcloudissa ja kaikissa yleisimmissä podcast-sovelluksissa. Kuuntele: https://soundcloud.com/musikaalimatkassa-podcast

Uusi podcast avaa lämpiöelämää Seinäjoen kaupunginteatterissa

Seinäjoen kaupunginteatterin yleisötyö tarjoaa teatterin ystäville uutta ohjelmaa teatteripodcastin muodossa.

Jokelin kutsui ensimmäisiksi vieraikseen Evita-musikaalin ohjaajan Tuomas Parkkisen ja koreografi Jukka Haapalaisen. Kolmikko keskustelee reilun kolmen vartin pituisessa avausjaksossa epidemian ylipyyhkäisystä ja naisikoneiden kirjosta.

Lämpiöelämää-podcast julkaistaan Seinäjoen kaupunginteatterin verkkosivuilla kolmesti teatterikaudessa.

Lisätietoja: teatterikuraattori Jelena Jokelin, puh. 044 554 1901.


Pukkarikeskusteluja - Kiihkeää puhetta teatterista

Mistä teatterintekijät puhuvat esityksen jälkeen tai kun teatteria ei pääse tekemään? No puhuvat tietenkin teatterista! Pukkarikeskusteluja-podcast sukeltaa teatterin hämärien pukuhuoneiden ja lämpiöiden kiihkeisiin keskusteluihin, joissa pohditaan intohimoisesti teatterialan ja yhteiskunnan polttavia kysymyksiä. Millainen on hyvä esitys? Miksi kollegoiden työt aiheuttavat kauhua? Entä miten Amazon-firman kahden pitsan sääntö liittyy teatteriin? Tule mukaan ajattelemaan ja keskustelemaan teatterista tekijöiden seurassa!

Pukkarikeskusteluja on Ylen tuottama 16-osainen podcast-sarja, joka on toteutettu yhteistyössä helsinkiläisten KOM-teatterin, Q- teatterin, Ryhmäteatterin ja Teater Viiruksen kanssa.

https://areena.yle.fi/audio/1-50589131


Emmyn ja Sasin feministinen kirjakerho

E.L. Karhu ja Saara Turunen keskustelevat taiteesta ja elämästä. Ohjelman keskiössä ovat ennen kaikkea kirjat ja teatteri. Niiden kautta Karhu ja Turunen käyvät laajempaa yhteiskunnallista keskustelua, joka sivuaa mm. taiteen virtauksia ja tekijyyttä, feminismiä, sukupuolta, valtaa ja ystävyyttä.

https://soundcloud.com/fsymposium/sets/emmyn-ja-sasin-feministinen

Sekä erikoisjakso Ilonpilaajat Kustavissa Volter Kilpi -kirjallisuustapahtumassa


Ahlroos & Pusenius podcast

keskusteluja taiteesta, tieteestä ja kulttuurista.

Kuuntele jaksot:

#1 Ilja Lehtinen

#2 Valtteri Raekallio 

#3 Joakim Pusenius


Oblivia 20 blog: the art of documenting live performances

New posts in the Oblivia 20 blog! Christopher Hewitt has documented Oblivia’s stage works for many years. In this podcast he and Anna-Maija Terävä talk about the purpose of documenting live performances. Recorded at Hangö Teaterträff Festival in June, 2019.

https://oblivia.fi/oblivia20/on-documentation/


Musikaalimatkassa Podcastin kehujakso, osa 1

Musikaalimatkassa Podcast pyysi kehuja koronakevään ankeutta piristämään, ja niitä on lähetetty – peräti kahden jakson tarpeiksi! Aloitamme tässä jaksossa teatteri-ihmisille osoitetun kehutulvan purkamisen.

Mukana kehumassa vakiovieraamme Viljatuuli ja kehuja lukemassa Saara Jokiaho ja Severi Saarinen.

Kuuntele täältä: https://soundcloud.com/musikaalimatkassa-podcast


Shakespeare-podden 

Samtal om senkonst. Konstnärer, teatervetare och andra Shakespearekännare analyserar Shakespeare förr och nu. På vilka olika sätt kan hans texter läsas, spelas och ses? Lyssna här eller prenumerera i din egen podcast-app. Lyssna här

 


Kaikki teatterista -podcast

https://www.facebook.com/kaikki.teatterista/


Kuuntele Rajanylityksiä-podcastin uusimmat osat 

Rajanylityksiä-podcast vie kuulijan viiden erilaisen, Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen mukaan tutkimuksen ja taiteen tekemisen välimaastoon. Podcastia toimittaa Veera Luoma-aho.

Sarjan toisessa osassa tutustutaan Harrieen, joka on taiteilijoiden Meri Linnan ja Saija Kassisen kollektiivinen mieli. Podcastissa kuullaan Harrien synnyn maaginen tarina ja kysytään, miten absurdeista tavoista toimia tulee osa kyseenalaistamatonta arkea.  

Podcastin kolmannessa osassa luetaan vihollista. Reading the Enemies -hankkeessa tutkijat ovat kokoontuneet työpajoihin tekemään tulkintoja omista vastustajistaan, siis lukemaan vihollisiaan. Haastateltavana on kuvataiteilija ja tutkija Jaakko Karhunen.

Kuuntele podcastia Spotifyssa   

Kuuntele podcastia iTunesissa 


Kajaanilainen Vaara-kollektiivi aloittaa teatteriaiheisen podcastin Esirippukunta

Esirippukunta on Vaara-kollektiivin podcast, jossa mennään ryminällä yhteiskunnan ja näyttämötaiteen kulissien taakse.

Sarjan kymmenen jakson aikana selvitetään ammattiteatterin tilaa pienissä kaupungeissa. Mitä mahdollisuuksia, haasteita, toiveita ja uhkia teattereilla ja sen tekijöillä on muuttotappioseuduilla? Miten kaupunkilaiset suhtautuvat taidelaitokseensa? Miltä näyttää teatterin tulevaisuus? Onko sitä?

Esirippukunta-podcastissa ääneen pääsee iso joukko teatterinjohtajia sekä muita näyttämötyöläisiä Raumalta Kemiin ja Kajaanista Imatralle. Podcast alkaa 25.10. ja uusi jakso ilmestyy kuunneltavaksi viikoittain 27.12. saakka. Jaksot voi kuunnella osoitteessa https://esirippukunta.podbean.com sekä monessa audiosuoratoistopalveluissa.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut Esirippukunta-podcastia.


Uusi UNO Podcast: Sivan Ben Yishai ja E.L. Karhu keskustelevat

Uuden näytelmän ohjelman (UNO) tuottaman podcastsarjan ensimmäisessä englanninkielisessä jaksossa keskustelevat näytelmäkirjailijat Sivan Ben Yishai ja E.L. Karhu.  
 
Ben Yishain näytelmän Daddy loves you suomenkielinen ensiesitys nähtiin Maailma kotona -tapahtumassa Kansallisteatterin Lavaklubilla. Näytelmän on suomentanut Sinna Virtanen.  
 
Kirjailijan Helsingin-vierailun järjestäjinä toimivat UNO, näytelmäkirjailijoiden Teksti-yhteisö ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO.

Sivan Ben Yishain haastattelu


Minna Sirnön Puhetta taiteesta ja taidepolitiikasta

Taiteilijat, poliitikot ja me tavikset jaamme ajatuksiamme siitä, mitä taide tarvitsee toteutuakseen.
Kanava avautui tammikuussa 2019 ja uusia osia ilmestyy 1-2 kertaa viikossa.

Minna Sirnö on ollut taidepolitiikassa tekijänä, kokijana, lobbarina, poliitikkona, virkamiehenä ja nyt väitöskirjatutkijana.

Kuuntele: Puhetta taiteesta ja taidepolitiikasta -podcast


Uniarts Helsinki

Kuvataideakatemia + Sibelius-Akatemia + Teatterikorkeakoulu = Taideyliopisto.
Official Soundcloud account of University of the Arts Helsinki.

Kuuntele Uniarts Helsinki Podcast


Musikaalimatkassa

Musikaalimatkassa-podcast käsittelee musikaalien näkemistä ja tekemistä sekä katsojien että taiteilijoiden näkökulmasta. Podcast ottaa esille erilaisia musiikkiteatterin ystäviä puhuttavia teemoja kevyestä vakavampaan: jaksoissa keskustellaan muun muassa ajankohtaisista teoksista, teatterifaniudesta ja tasa-arvosta musikaalinäyttämöillä.
 

UNO podcast: kolmas keskustelupari Iira Halttunen ja Pipsa Lonka

Uuden näytelmän ohjelman (UNO) ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) yhteistyönä syksyn aikana syntyneet kolme kirjailijakeskustelua ovat nyt kaikki kuunneltavissa podcasteina.
 
Kolmas keskustelupari on Iira Halttunen ja Pipsa Lonka. Haastattelijana Hanna Helavuori.
 

UNO podcast: äänessä kirjailijat Marie Kajava ja Laura Valkama

Uuden näytelmän ohjelman (UNO) ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) yhteistyönä syntyneet kolme kirjailijakeskustelua ilmestyvät syksyn aikana podcasteina.

Toisessa keskusteluparissa äänessä ovat Marie Kajava ja Laura Valkama. Haastattelijana Hanna Helavuori.

Kuuntele: https://soundcloud.com/user-367032165/uno-podcast-42018-marie-kajava-laura-valkama
 


UNO podcast: E.L. Karhu ja Otto Sandqvist UNO podcastin vieraina

Uuden näytelmän ohjelman (UNO) ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) yhteistyönä syntyneet kolme kirjailijakeskustelua ilmestyvät syksyn aikana podcasteina.

Ensimmäisenä eetterissä E.L. Karhun ja Otto Sandqvistin keskustelu. Haastattelijana Hanna Helavuori.

Kuuntele: https://soundcloud.com/user-367032165/uno-podcast-32018-el-karhu-ja-otto-sandqvist
 


Voiko tekoäly edistää rauhaa? -keskustelu tallenteina

Klockriketeaternin johtaja Dan Henriksson on kirjoittanut libreton uuteen musiikkiteokseen, Aniara - tilan ja ajan fragmentteja. Teksti perustuu Harry Martinsonin klassikkoon Aniara (1956), jossa esiintyy - tulevaisuutta ennakoiden - koneäly Miima. Tekoälytutkija Timo Honkela ja Henriksson keskustelivat Rauhankoneesta, sekä tekoälyn ja taiteen yhteyksistä. Katso nyt julkaistu videohaastattelu sekä kuuntele pidempi podcast-versiona täältä.


KOM-teatterin podcastien sarja alkaa

KOM-postia on podcastien sarja, jossa keskustelemme teemoista, joita juuri nyt KOM-teatterissa työstämme.

Ensimmäisessä KOM-postissa keskustellaan, miten oma elämä muuttuu taiteeksi. Saako omasta elämästä tehdä teatteria? Onko omakohtaisuus kirjallisuudessa vähempiarvoista kuin näyttämöllä?

Keskustelussa mukana näyttelijät Amanda Palo ja Eeva Soivio sekä kirja-agenttinakin työskennellyt Tiina Kristoffersson. Tässä podcastissa ihastelemme mm. seuraavia kirjoja:
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö (2015) ja sivuhenkilö (2018)
Jera Hänninen: Harakkapoika (2006)
Tiina Pystynen: Runousoppi - miten elämä muuttuu taiteeksi (2004)

http://www.kom-teatteri.fi/kom-postia.html


 

Sinua voisi kiinnostaa

podcast