29.03.2022

Åbo Svenska Teater söker en Teaterchef

Åbo Svenska Teater vill jobba för visionen Teater vi är stolta över, genom att erbjuda unika kundupplevelser som berör, med en motiverad, kunnig och engagerad personal och med visionärt ledarskap för att skapa en smidig vardag.

Åbo Svenska Teater söker en Teaterchef som ersättare för den nuvarande som kommer att gå i pension hösten 2023. Som teaterchef leder du teaterns konstnärliga verksamhet samt den operativa verksamheten och vår personal i samarbete med den administrativa chefen, med ambitionen att teaterns strategiska målsättningar uppnås. Vi skall med vår repertoar erbjuda mångsidiga kundupplevelser på scenen i Åbo och på turné ute i vår region. Med ett gott ledarskap skall du jobba för att engagera och motivera vår kunniga personal och jobba för en smidig vardag på teatern. Som Finlands äldsta teater vill vi värna om våra traditioner, samtidigt som vi skall se framåt och anpassa vår teater till morgondagens kundförväntningar. Rollen som teaterchef är mångsidig och kan också innefatta regi- och/eller skådespelaruppdrag.

Vi söker dig som har ett starkt intresse för att utveckla och leda teatern framöver. Vi förväntar oss att du har en lämplig utbildning, högskoleexamen inom teaterkonst, dramaturgi eller kulturproduktion är meriterande. Vi uppskattar arbetserfarenhet inom teater och/ eller kulturproduktion, samt bevisad ledarskapserfarenhet.  Det dagliga arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska och att du kommer väl till rätta på finska.

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba i en mångsidig roll som teaterchef i en unik miljö, på en scen med traditioner och med blicken framåt.

Vill du leda Finlands äldsta teater in i framtiden? Tveka inte ta kontakt och sänd din ansökan, med CV och personligt brev, via www.mercuriurval.fi (ref.nr. FI-16602) senast den 25 April. För mera information är du välkommen att kontakta konsult Marcus Jensén på Mercuri Urval tel. 040 551 7741, marcus.jensen@mercuriurval.com

Det här kan också intressera dig

Ilmoitukset Työpaikat Jobb