08.12.2022

Pink Pavilion 2022

Dramatiker och dramatiska texter sökes!

Blaagaard Teater i Köpenhamn arrangerar den internationella reading festivalen Pink Pavilion i maj 2023 i samarbete med utvecklingsplattformen för ny dramatik, Katapult Akademiet. Pink Pavilion söker en finländsk eller i Finland boende dramatiker som är intresserad av att få ett utdrag ur sitt färdiga verk uppläst.

 

Vad är Pink Pavilion?

Pink Pavilion är en festival där både danska och internationella teaterkonstnärer kan samlas kring nya dramatiska texter som ger oss fler synvinklar på en gemensam, global värld. Festivalen bidrar till internationaliseringen av scenkonsten, där scenkonstsamfundet och teaterbranschen kan uppleva andra kulturer, hålla möten och lära sig om traditioner. Festivalen kommer at hållas i en trygg, avslappnad och festlig miljö på Blaagaard Teater i Köpenhamn och på Teater Katapult i Århus den 11, 12 och 13 maj 2023.
 

Praktiska ramar

Ett utdrag ur ditt manus kommer att väljas ut för att passa en 30 min lång uppläsning på scen. Detta utdrag kommer att översättas til danska och eventuellt engelska. Utdraget kommer att bearbetas under en fyra dagar lång repetitionsperiod men en regissör och upp till fyra skådespelare.
 
Pink Pavilion kommer att köpa rättigheterna för att framföra din pjäs. Uppdraget betalas och vi täcker din vistelse i Köpenhamn och dina transportkostnader.
 

Ansökan

Årets tema är Makt i alla dess former; politisk, personlig, mänsklig och social. Det verk du ansöker med måste på något sätt vara kopplat till temat - det kan vara i bokstavlig mening eller som en lös association.
 
Verket du ansöker med måste ha framförts tidigare eller vara i sin slutgiltiga form. Vi räknar uppläsningar som framföranden.
 
Din ansökan måste innehålla följande:
  • Namn 
  • Relevant utbildning eller erfarenhet
  • Kort beskrivning av verket (högst 500 tecken inkl. mellanslag)
  • Utdrag ur verket (högst 5 sidor) 
  • CV
  • Kontaktuppgifter
 
Det är möjligt att skriva ansökan på eget modersmål men vi föredrar ansökningar på engelska eller svenska. Ansökningar skickas till pink (a) blaagaardteater.dk senast den 10 januari kl. 23.59 CET. Om vi väljer ditt verk kan du förvänta dig ett svar senast den 20 februari. Om du inte hör från oss har ditt verk inte valts.
 
Observera att festivalen endast har fyra skådespelare tillgängliga. Det betyder att ditt verk högst kan ha fyra karaktärer eller så måste det vara möjligt för skådespelarna att spela flera roller.

Det här kan också intressera dig

Annonser Dramatik Mobilitet Aktuellt Ansökningar Festivaler