09.06.2021

De nominerade föreställningarna för Antonia-priset 2021 är…

Kandidaterna för Antonia-priset 2021 är nominerade. Tre föreställningar tävlar om priset som utdelas lördagen den 12.6 under Sommarträff / Kesäjuhla, en festlig evenemang som Hangö Teaterträff anordnar i samarbete med Mad House Helsinki. Priset utdelas kl. 15.00 i Teurastamo och det streamas live på Hangö Teaterträffs Facebook-sida. De nominerade är:

  1. Teater Taimine: Bobban
  2. Chekhov Machine & Teater Mestola: Svält
  3. Ole Øwre & Co: Manning är fri

Juryns motiveringar för nomineringarna är bland annat verkens intensitet, en påtaglig närvaro även under en streamad föreställning, och ”en handräckning till de som inte till fullo kan förstå vad en pandemi är”.

Årets jury består av teaterälskare och publikrepresentanter. Den har sammankallats av juryns ordförande Maria Romantschuk, med övriga jurymedlemmar Jonna Similä och Kerstin Häggblom.

Hangö Teaterträff delar årligen ut Antonia-priset för konstnärligt mod och mångfald inom finlandssvensk teater. Hangö Teaterträffs styrelse utser ordförande för juryn som i sin tur väljer de övriga medlemmarna. Medlemmarna har under de gångna åren bestått bland annat av filosofer, kritiker, publikrepresentanter, dramatiker, regissörer och skådespelare. Priset är uppkallat efter en av teaterträffens grundare, konstnären Antonia Ringbom.

För mera information och intervjuförfrågningar:

Essi Brunberg

Informatör

essi.brunberg@hangoteatertraff.org

+358 40 869 9466

Hangö Teaterträff (hangoteatertraff.org)