29.11.2022

Matti Raita

Matti Raita har valts till chef på Unga Teatern

Unga Teaterns styrelse (Skolteaterföreningen r.f) har valt skådespelaren och musikern Matti Raita till teaterchef från och med 1 januari 2023.

Matti Raita har en gedigen och bred erfarenhet av väldigt många av de uppgifter som behövs för att driva en teater och därmed en stor förståelse för de olika yrkesgruppernas behov. Han har en lång erfarenhet av att jobba med de målgrupper som är Unga Teaterns kärnpublik.

-Jag ser med spänning fram emot att börja mitt nya jobb, säger Matti Raita. Det har alltid känts naturligt för mig att jobba med barn och ungdomskultur och att nu bli teaterchef på Unga Teatern känns både rätt och inspirerande för mig. Jag ville verkligen ha jobbet och jag ser fram emot att bli en del av vardagen på Unga Teatern.

-Vi ser att Matti har alla förutsättningar att ta vidare den genomgripande strukturering av teaterns verksamhet som gjorts under den senaste tiden för att teatern ska stå stadigt och kunna koncentrera sig på sitt uppdrag - att erbjuda konstupplevelser på svenska och finska till barn och unga, säger Martina Harms-Aalto, ordförande för föreningen.

- I Matti Raita får Unga Teatern en chef som vid sidan av en stark konstnärlig ambition är väl insatt i de olika avdelningarnas arbete på en teater och i teaterns produktionsprocesser. Han förstår vikten av att skapa en god arbetsmiljö och att utveckla teatern utgående från den lednings- och organisationsmodell styrelsen tagit fram i dialog med personalen, säger Marit Berndtson som lett arbetet med den nya modellen.

Samtidigt med Raita tillträder skådespelaren Liisa Blad tjänsten som producent. Blad har en bred arbetserfarenhet och är förutom skådespelare socionom till utbildningen.

-I Liisa får vi den organisationskapacitet som Unga Teatern behöver, parat med nytänkande och perspektiv som vi varmt välkomnar, säger ordförande Harms-Aalto.

-Jag känner mig hedrad av möjligheten att få vara en del av ett teaterhus vars verksamhet är av största vikt på teaterfältet. Att jobba på Unga Teatern och med teater för barn och unga är att jobba med och för framtiden. Detta är ett jobb fyllt med möjligheter, lekfullhet, allvar och ansvar, säger Blad.

 

Matti Raita 040 1618599

Liisa Blad 040 8429950

Martina Harms-Aalto 0405960029

Det här kan också intressera dig

Uutiset Nyheter