15.12.2022

Oblivia Pleasure ennakkokuva 2022

Njutningens många skepnader

Scenkonstgrupp Oblivias nyaste verk Pleasure får premiär den 28 januari på Theater Rampe i Stuttgart. Publiken tar del av en kväll där njutning behandlas på ett omfattande sätt. Verket dyker in i livets unika stunder, intensiva sinneserfarenheter och känslor av välfärd. I strävan efter njutning finns det också en radikal antikapitalistisk kraft.
 
Performancekonstnär Juha Valkeapää uppträder för första gången med gruppen. Dessutom inkluderar arbetsgruppen kompositör Yiran Zhao, mezzosopran Gabriela Lesch och gitarrist Thilo Ruck.
 
Med Pleasure skapar vi tillsammans en mångskiktad musikteaterföreställning. I verket undersöker vi den livslånga jakten efter njutning med hjälp av ljud, rörelse, text, live-ackompanjemang och elektroniska världar”, berättar Oblivias konstnärliga ledare Annika Tudeer.
 
Föreställningarna fortsätter i mars på ARGEkultur Salzburg och i juni på Schwankhalle (Bremen) och Theaterdiscounter (Berlin). Pleasure får sitt Finlandspremiär i december 2023 på Teater Viirus.
 
Pleasure är den tredje och sista delen i Oblivias musikteaterserie Känslor och politik. Den första delen i trilogin, Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen, fick premiär på Theater Rampe under ECLAT-festivalen år 2020, medan den andra delen, Obsessions, fick premiär på Theater Bremen i februari 2022.
 
Grundad år 2000, Oblivia är känd för sitt minimalistiska förhållningssätt till stora frågor. I sina verk kombinerar Oblivia performancekonst, nutidsdans och -teater. Den politiskt och etiskt ståndaktiga gruppen tror i konstens kraft och publikens inbillningsförmåga.
 
Oblivia: Pleasure
Theater Rampe, Stuttgart, Tyskland
Premiär 28 januari 2023
Övriga föreställningar 1–3 februari 2023
 
På scen: Timo Fredriksson, Annika Tudeer, Juha Valkeapää
Musiker: Gabriela Lesch, Thilo Ruck
Koncept: Oblivia
Komposition och ljuddesign: Yiran Zhao
Kostym: Tua Helve
Ljus: Meri Ekola, Stine Hertel
Produktion: Jenny Nordlund
 
Produktion: Oblivia, Theater Rampe (Stuttgart), ARGEkultur (Salzburg), Schwankhalle (Bremen)
Med stöd av: Centret för konstfrämjande, Helsingfors stad, Svenska kulturfonden, Stiftelsen Tre Smeder, Nya klassiker-fonden
 
För mera information och intervjuförfrågningar:
Katja Tolonen, katja (a) rodrod.fi, +358 50 492 2017

Det här kan också intressera dig

Aktuellt Nyheter