Ensi-iltoja

Tervetuloa! Tässä TINFO-palvelussa voit selata ammatti- ja harrastajateattereiden tulevia ja menneitä ensi-iltoja.

Voit tehdä esim. aikarajauksia vuoden tai päivämäärän perusteella. Esimerkiksi pelkät kesäteatteriesitykset saat listaan valitsemalla Näytä vain -> Kesäteatteri.

Tarkista ajankohtaiset esitystiedot teatterin omilta verkkosivuilta

Omat ensi-iltatietosi voit ilmoittaa lomakkeella jonka löydät osoitteesta www.tinfo.fi/ilmoita-ensi-ilta

Urho ja hänen kisällinsä

Ensi-ilta: 22.07.2016
Teatteri: Pohjanrannan kesäteatteri
Kaupunki: Keminmaa
Maakunta: Lappi
Kirjailija: Paavo Väyrynen
Tagit: Kesäteatteri, Harrastajateatteri

Paavo Väyrysen kirjoittama näytelmä Urho ja hänen kisällinsä kertoo tuokiokuvien muodossa Urho Kekkosen viimeisestä vuosikymmenestä. Urho ja hänen kisällinsä tekee oikeutta Urho Kekkoselle, jonka uran loppuvaiheista on pyritty luomaan hyvin kielteistä kuvaa. Toisaalta näytelmä auttaa ymmärtämään nykyistä tilannetta ja arvioimaan tulevaisuutta.

Näytelmä koostuu pääosin keskusteluista, joita Urho Kekkonen käy Martti Miettusen ja Paavo Väyrysen kanssa.

Näytelmä perustuu historiallisiin tosiasioihin, mutta käsikirjoittaja on käyttänyt myös taiteellista vapauttaan. Yksi esimerkki tästä on se, että Martti Miettusella on näytelmässä suurempi rooli kuin oli tosi elämässä. Hän tavallaan edustaa koko sitä vanhempaa poliitikkopolvea, jonka kanssa Kekkonen kävi luottamuksellisia keskusteluja.

Paavo Väyrynen esittää itse Kekkosta. Näytelmän alkukohtauksessa Kekkonen oli saman ikäinen kuin Väyrynen on nyt.

Martti Miettunen on näytelmän alussa maa- ja metsätalousministeri, välillä Lapin läänin maaherra, sitten pääministeri ja lopulta valtioneuvos. Häntä esittää Pohjanrannan toimitusjohtaja ja pehtori Mikko Lampela, joka on agrologi, kuten Miettunenkin.

Kekkosen kisälliä, nuorta Paavo Väyrystä esittää Janne Kaisanlahti. Hän on kotoisin Kemijärveltä ja ollut siellä mukana kunnallispolitiikassa ja seurakunnan luottamustehtävissä. Kaisanlahti on itse kirjoittanut näytelmiä, mutta harrastajanäyttelijänä hän esiintyy nyt ensimmäisen kerran.

Näytelmän ensi-ilta on 22. heinäkuuta.

« Ensi-iltoja