Sadsongskomplex:fi: Puhdistus. Kuva: Uroš Hočevar

19.08.2020

Jari Juutisen Puhdistus on valittu Mariborin kansainvälisen teatterifestivaalin kilpasarjaan

Suomalais-slovenialaisena yhteistuotantona valmistunut Puhdistus (Očiščenje) on valittu 55. Mariborin kansainväliselle teatterifestivaalille, jossa se kilpailee palkinnoista yhdeksän muun esityksen kanssa. 

Helsinkiläinen sadsongskomplex:fi ja slovenialainen SLG Celje tuottivat yhdessä Sofi Oksasen Puhdistus -näytelmän sloveniankielisen version joka sai ensi-iltansa Celjessä helmikuussa. Suomalaiseen työryhmään kuuluivat ohjaaja Jari Juutisen lisäksi lavastaja ja valosuunnittelija Teemu Nurmelin, ääni- ja videosuunnittelija Ville MJ Hyvönen sekä pukusuunnittelija Tinja Salmi.  Näyttelijät ja tekninen tuotanto oli SLG Celjen vastuulla. Sekä nuoren että vanhan Aliiden roolit näyttelevä Živa Selan sai keväällä slovenialaislehdistön palkinnon kauden parhaasta roolisuorituksesta. 

12.-25.10 järjestettävä 55. Mariborin teatterifestivaali (55. Festivala Borštnikovo) on Slovenian ehdottomasti tärkein ja suurin teatterifestivaali ja pääosa festivaaliesityksistä nähdään Slovenian Kansallisteatterin näyttämöillä.  Kansainvälisessä ohjelmistossa nähdään tänä vuonna esitykset mm. Berliner Ensembleltä ja Staatstheater Mainzilta.

Viiden toimintavuotensa aikana kansainvälisiin yhteistuotantoihin keskittynyt sadsongskomplex:fi -ryhmä on valmistanut 7 yhteistuotantoa, joista kuusi Suomen ulkopuolella. Ryhmän esitykset ovat vierailleet tähän mennessä 20 kaupungissa, 12 maassa ja 18 kansainvälisellä teatterifestivaalilla.

Näytäntökaudella 2020-21 yhteistuotantoja syntyy kaikkiaan kolme, joista 2 Suomen ulkopuolella ja yksi suomalaisen kaupunginteatterin kanssa.    
 

Lisätietoa

tajnistvo@slg-ce.si
alja.predan@slg-ce.si
sadsongskomplexfi@icloud.com
jari.juutinen@me.com tai 0443394144
 

Lue myös Kuin kotonaan 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset