28.04.2021

Kultainen naamio

Kultainen naamio nukettajille 

Suomalaisen teoskonseptin Pienen tulitikkutytön esiintyjät palkittiin Moskovassa. Elina Sarnon ja Laura Hallantien valmistamat nuket ja Roosa Halmeen sävellys elää pietarilaisen teatterin esityksessä. 

Suuri venäläisen teatterin katselmus Kultainen naamio (Zolotaja Maska) palkitsee tekijöitä jakaen yli 30 palkintoa monessa eri sarjassa draamasta nukketeatterin kautta balettiin, nykytanssiin ja musiikkiteatteriin. Nukketeatterin sarjassa parhaan näyttelijän/nukettajan palkinnon saivat Olga Dragunova, Asya Galimzyanova ja Anatoly Gushchin teoksessa Pieni tulitikkutyttö (Devotshka zo spitshkami), jonka alkuperäinen konsepti on suomalaisen Elina Sarnon ja nuket Laura Hallantien ja Sarnon valmistamat. Musiikin teokseen on säveltänyt Roosa Halme
 
Turussa aikanaan valmistetut nuket ja sävelletty musiikki jatkavat elämäänsä nyt pietarilaisen Karlsson Haus -teatterin tuottamassa esityksessä. Teos oli Kultaisen naamion kilpasarjoista ehdolla kolmessa, parhaan nukke-esityksen, parhaan esiintyjän/nukettajan ja parhaan nukkesuunnittelun palkinnon saajaksi. 
 
Alkuperäisen teosidean takana oleva Elina Sarno valmistui keväällä teatteritaiteen maisteriksi ja työskentelee nukketeatteritaiteilijana ja opettajana. Yhteistyöhön pietarilaisen teatterin kanssa suomalaisia oli johdattamassa maineikas nukketeatteriohjaaja Anna Ivanonva-Brashinskaya, joka opetti Turun Taideakatemiassa vuosina 2001-2014. 
 
TINFO / 28.4.2021

 
Lue aiheesta aiempi artikkeli: 
 
 
  

Sinua voisi kiinnostaa

Nukketeatteri Kansainvälisyys Palkinnot