17.11.2021

Maailma näyttämölle -logobanneri

Maailma näyttämölle -hankkeen infotilaisuus

Maailma näyttämölle -hankkeen infotilaisuudessa visioidaan tulevaa, esitellään hankkeen askelmerkit ja keskustellaan siitä, mitä maailman näytelmäkirjallisuudella on tarjottavana suomalaiselle teatterialan kentälle.

Tule tapaamaan asiantuntijaryhmän jäseniä ja kertomaan, mitä tarinoita sinä kaipaat näyttämöillemme.

Aika: keskiviikkona 1.12.2021 kello 14-16
Paikka: Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, Helsinki

Mahdollisuus osallistua etänä: Theatre Info Finland TINFO YouTube -kanavalla

Koska paikkamäärä teatteritilassa on rajattu, pyydämme ilmoittautumiset. Etäyhteydellä tilaisuutta seuraavat ilmoittautuvat myös ja saavat sen perusteella linkin striimaukseen. Infotilaisuuden tallenne jää YouTube -kanavalle katsottavaksi rajoitetuksi ajaksi. Sen sijaan lukunäytteet Gianina Carbunariun teoksesta ovat kuultavissa vain livestriimissä ja paikanpäällä Lilla Teaternissa.

Tiedustelut:
TINFO / Linnea Stara 0503012723, linnea.stara@tinfo.fi

Ohjelma

14 Kahvi

14.15 Juhana Lassila (Suomen Kulttuurirahasto): Tervetuloa

14.20 Timo Torikka: Visio tulevaisuuden teatteriohjelmistoista

14.30 Linnea Stara (TINFO): Hankkeen esittely

14.40 Miksi näytelmiä haetaan ulkomailta? Keskustelemassa Eeva Bergroth, Davide Giovanzana, Elli Salo ja Timo Torikka. Moderaattorina Suna Vuori.

15.15 Otteita Gianina Carbunariun ruotsinnetusta näytelmästä Tigern (kääntäjä Inger Johansson). Lukijoina Greta Lignell ja David Sandqvist.

15.25 Sören Lillkung (Svenska kulturfonden): Välkommen världen!

Tilaa vapaalle keskustelulle

Tarjoilua
 

Mitä kerrottavaa maailmalla on meille?

Miltä näyttävät tulevaisuuden teatteriohjelmistot, jotka suuntaavat katseemme ulos Suomesta? Mitä kerrottavaa maailmalla on meille, ja haluammeko asettua kuulolle? Miten nämä tulevaisuuden ohjelmistot muovaavat ymmärrystämme ympäröivästä maailmasta ja meistä itsestämme?

Ulkomaisten näytelmien osuus oli suomalaisten puheteattereiden ohjelmistoissa pandemiaa edeltävinä vuosina noin 30 prosenttia ja valtaosa näistä tuli anglosaksiselta kielialueelta. Oman aikamme ajankohtaista maailman, tai edes Euroopan näytelmäkirjallisuutta on hädin tuskin teattereiden ohjelmistoissa.

Tulevien kolmen vuoden aikana Maailma näyttämölle -hankkeen dramaturginen asiantuntijaryhmä hakee ajankohtaisia, maineikkaita näytelmiä, joita ei ole vielä esitetty Suomessa teatterissa. Asiantuntijaryhmään kuuluvat näytelmäkirjailijat ja kirjailijat, teatteriohjaajat ja -tuottajat tulevat lukemaan ja ehdottamaan teoksia, joilla on potentiaali moniäänistää suomalaista esittävän taiteen kenttää ja tehdä tulevaisuuden klassikkoja tunnetuiksi suomalaiselle teatteriyleisölle.
 

Hankkeen mahdollistajat

Maailma näyttämölle -hankkeen on käynnistänyt ja sitä rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto, ruotsinnettavien teosten osalta rahoittaja on Svenska kulturfonden. Rahastot avaavat teattereiden haettavaksi tukimuodon näytelmien kääntämiseen ja esitysten tuottamiseen. Hankkeen johtamisesta vastaa Teatterin tiedotuskeskus TINFO.

Lisätietoja hankkeesta: www.tinfo.fi/fi/Maailma-nayttamolle

Hankkeen dramaturginen asiantuntijaryhmä www.tinfo.fi/fi/Dramaturginen-asiantuntijaryhma

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Hankkeet