WÜST Or The Marquise Of O.... - Faster, Pussycat! Kill! Kill!

WÜST Or The Marquise Of O.... - Faster, Pussycat! Kill! Kill!
Enis Maci. Kuva: Max Zerrahn.

Klassisesta muodostaan huolimatta Enis Macin näytelmässä käytetty materiaali on hurjaa. Yksi teoksen teemoista on naisiin kohdistuva väkivalta, sillä mässäilemättä. Näytelmää leimaa sujuva ja taitava dialogi, runsaat viitteet klassikoihin ja populaarikulttuuriin, eriskummallinen huumori ja tiukka feministinen ote. Alle kolmekymppinen Maci on kirjoittanut useita näytelmiä, jotka kaikki on nähty saksankielisillä näyttämöillä, ja hänelle on jo myönnetty lukuisia palkintoja.

Eeva Bergroth

Synopsis

1808: Nuori leski on raskaana mutta ei tiedä kenelle. Lehti-ilmoituksella etsitään isää, sillä lopulta kyse on perheen kunniasta, vaikka nainen joutuisikin naimaan raiskaajansa. Kosto kuitenkin seuraa, sillä tämä nainen haluaa oikeutta. 1965:  Kolme strippaajaa ajavat ralliautoilla autiomaan läpi. He ajavat paremmin kuin kukaan mies eivätkä pelkää hakea takaisin omaansa. Macin näytelmä käsittelee naisen roolia patriarkaalisessa yhteiskunnassa. 

Vuosi 2021
Alkukieli Saksa
Käännökset
Tuotannot
Oikeudet Näytelmäkulma
Genre Draama
Roolien määrä 13 näyttelijää

Enis Maci

Enis Maci (s. 1993 Gelsenkirchenissä) opiskeli luovaa kirjoittamista Leipzigissa ja kulttuurisosiologiaa Lontoossa. Hänen ensimmäinen näytelmänsä, Lebendfallen, kantaesitettiin Schauspiel Leipzigissa vuonna 2018. Vuonna 2018 ja 2019 kriitikot äänestivät Macin nuorille näytelmäkirjoille suunnatun Nachwuchsdramatikerin des Jahren -palkinnon saajaksi. Maci on palkittu myös mm. Zürichin kaupungin Max Frisch -palkinnolla.