22.03.2019

Maailma_kotona_2019_banneri

"Kun isi on mennyt nukkumaan, otat toisen lautasellisen ruokaa, nielet sen pimeydessä seisten, yksin, tiskipöydän ääressä. En kerro sinulle koskaan, mitä olen kirjoittanut sinusta ja jos kysyt, niin selitän, että näytelmän äiti on vertauskuva kotimaasta.”*

Maailma kotona

Miten vapaudutaan patriarkaatista?

Tervetuloa Maailman teatteripäivän kunniaksi järjestettyyn tapahtumaan Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla ke 27.3.2019 kello 14-16.

Vieraaksemme saapuu näytelmäkirjailija Sivan Ben Yishai, jonka näytelmä Daddy Loves You saa tapahtumassa suomenkielisen ensiesityksensä. Näytelmän on suomentanut dramaturgi Sinna Virtanen.

Sivan Ben Yishai on elänyt lapsuutensa Jerusalemissa, opiskellut Tel Avivissa ja asuu Berliinissä. Hän kirjoittaa englanniksi, ja hänen teoksiansa on esitetty useissa teattereissa Saksassa. Papa Liebt Dich kantaesitettiin Maxim Gorki Theaterissa alkuvuodesta 2018, ja se on kolmas neliosaisesta näytelmien sarjasta.

Maailma kotona -tapahtumaa varten tuotetussa esityksessä käytetään osia Ben Yishain teoksesta. Lukuteatteriesityksen ohjaa Piia Peltola ja siinä esiintyvät Julia Lappalainen ja Sinna Virtanen.

Tapahtumassa Lavaklubilla Sivan Ben Yishaita haastattelee teatteriohjaaja ja moninaisuuskouluttaja Martina Marti ja yleisökeskustelua johdattelee ohjaaja-näyttelijä David Kozma. Haastattelu tapahtuu englanniksi, mutta keskustelua voidaan käydä tilanteen mukaan luontevimmalla kielellä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa kaikki!
 

Tapahtumapaikka: Suomen Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Maailma kotona -tapahtuman tuottavat:
Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Globe Art Point GAP, Suomen Kansallisteatteri

Lisäksi Sivan Ben Yishain vierailun järjestämisessä yhteistyössä ovat näytelmäkirjailijoiden Teksti-yhteisö, Uuden näytelmän ohjelma UNO ja TINFO.

*Alussa oleva katkelma on Sivan Ben Yishain näytelmästä Daddy Loves You, suomentanut Sinna Virtanen. Näytelmän esitysoikeuksia Suomessa valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Lisätietoja tapahtumasta:
TINFO / Hanna Helavuori, hanna(a)tinfo.fi

 


Maailman teatteripäivä on Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistama vuosittainen juhlapäivä. TINFO on Suomen ITI-keskus. Lue lisää Maailman teatteripäivästä www.tinfo.fi/mtp

Not invited. An interview with Sivan Ben Yishai

Sinua voisi kiinnostaa

Kirjailijat Inkluusio Maailman teatteripäivä