30.09.2021

Mikko Bredenberg teoksessa Huoneet meren äärellä. Kuva: Antti-Juhani Manninen

Mikko Bredenberg Kemin kaupunginteatterin johtajaksi 

Monipuolinen teatterintekijä ottaa ohjat käsiinsä Kemissä tilanteessa, kun paikkakunnan teatteri on ollut kolme kuukautta ilman johtajaa ja taidelaitos toimii väistötiloissa neljässä eri osoitteessa. 
 
Teatteritaiteen tohtori Mikko Bredenberg on valittu Kemin kaupunginteatterin johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään lokakuun alussa ja muuttaa Tampereelta tulevalle työpaikkakunnalleen. Bredenbergillä on tohtorintutkinnon lisäksi näyttelijänkoulutus ja pedagogisia opintoja Taideyliopiston Teatterinkorkeakoulusta.  
 
Mikko Bredenberg on toiminut teatterin vapaalla kentällä mm. Teatteri Siperian toisena taiteellisena johtajana ja esiintyjänä kansainvälisen esitystaideryhmä Oblivian teoksissa sekä ohjannut ja näytellyt eri teattereissa, tamperelaisen Siperian lisäksi esimerkiksi Kuopion kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa ja viimeksi Tampereen Työväen Teatterissa. Hänen tuoreimmista töistään Huoneet meren äärellä nähtiin elokuussa Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa. TTT:n syksyssä nähtävässä kantaesityksessä Fransiskus ja Hildegard Bredenberg on yksi käsikirjoittajista ja apulaisohjaaja. 
 
Bredenbergin ottaessa ohjat käsiinsä Kemissä sen teatteri on ollut kolme kuukautta ilman johtajaa ja taidelaitos toimii väistötiloissa neljässä eri osoitteessa. Teatterissa on tulossa 9.10.2021 ensi-iltaan Matti Tolvasen dramatisointi ja Petri Jäärnin ohjaus Timo K. Mukan teoksesta Maa on syntinen laulu
 
 
 
TINFO / 30.9.2021 
 
 
  
Kuvassa Mikko Bredenberg teoksessa Huoneet meren äärellä. Kuva: Antti-Juhani Manninen 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset