25.05.2023

Penda Diouf mn-logo

Näytelmäkirjailija Penda Diouf vierailulle Tampereen Teatterikesään

Aika: Perjantai 11.8.2023 klo 14.15–15.30 

Paikka: Tampereen Teatterin yläsali, Keskustori 2

Penda Diouf (s. 1981) kirjailija, näytelmäkirjailija, näyttelijä ja libretisti saapuu vieraaksi Tampereen Teatterikesään elokuussa. Dioufin teos Pistes (Polkuja) nousi tänä vuonna Maailma näyttämölle -hankkeen valikoimaan, johon on etsitty Suomessa aiemmin esittämättömiä, maineikkaita tekstejä maailman näytelmäkirjallisuudesta.

Namibian aavikon läpi matkaava Pistes on koskettava kunnianosoitus siirtomaavallan aikaisen kansanmurhan uhreille ja sen sankareille. Samanaikaisesti se on tarina julman historian jälkeisistä sukupolvista, joiden on pitänyt hyväksyä se tosiasia, ettei oikeutta tapahtumista tulla koskaan jakamaan, eikä oikeudenmukaisuus tule näin koskaan toteutumaan.

Dioufia haastattelee Tampereen Teatterin ohjaaja ja Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään kuuluva Hilkka-Liisa Iivanainen.

Dioufin näytelmän esitysoikeuksia Suomessa valvoo Nordic Drama Corner, josta voi pyytää ranskankielisen alkuteoksen ja siitä tehdyn (Amelia Parenteau) englanninkielisen käännöksen luettavakseen. 

Myös vierailua koskevat yhteydenotot:

 

Sinua voisi kiinnostaa

Hankkeet Kirjailijat Festivaalit Tapahtumat Uutiset