13.09.2019

performanssipaivat2019

Performanssipäivät Turussa - Tiedosta valtaa 7.10.2019

Tiedosta valtaa - Ota tieto vaikuttamisen välineeksi.  Miten saat muut kuuntelemaan? Kenellä on valta päättää, mitä teet ja mitkä ovat rakenteet, joissa toimit?  Miten pystyt vaikuttamaan?  Miten saat valtaa haltuusi?  

Performanssi- ja Esitystaiteen kentän ammattilaispäivät Turussa 7.10.2019  

Performanssipäivät on koko performanssi- ja esitystaiteen kentän yhteinen paikka, aika ja tila tavata, tulla tutuksi ja keskustella taiteen sisällöistä, tekemisestä ja rakenteista.  Tänä vuonna keskitymme valtaan ja tiedolla vaikuttamiseen, mutta mahtuu päivään taidetta ja skumppaakin.

Performanssipäivien tämän vuoden taiteilija on Hanna Arvela ja hänen teoksensa ”Yes, you can!” Mediataiteilija Hanna Arvela työskentelee aktivismin ja nykytaiteen rajapinnassa. Sarkasmilla keinottelu on tyypillistä hänen teoksilleen, jotka useimmiten esittävät yhteiskunnallisia ilmiöitä ja kysymyksiä ihmisten käyttäytymismalleista. Yes you can -performanssissa barista annostelee yleisölle nuuskattavaksi tomusokerilla jatkettua kofeiinipulveria.

Toivomme tapahtumaan mukaan mahdollisimman laajasti performanssin ja esitystaiteen ammattilaisia ympäri Suomen – taiteilijoita, ryhmiä ja organisaatioita. Älä jää kotiin. Tuodaan ruumiillisuus tiedontuotannon sisäpuolelle.    
 

Performanssitaide on perinteisesti ymmärretty taiteenalana, jossa ”ei tarvitse osata mitään”.  Performanssissa ei niinkään ole kysymys osaamattomuudesta, kuin siitä, että käytetään sitä, mitä osataan jo. (Pilvi Porkola)  

Performanssipäivien ohjelma

maanantaina 7.10.2019 kello 9.00 - 20.30
Turun virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2

OHJELMA

Pääsääntöisesti ohjelma on englanniksi, mutta pyrimme järjestämään tapoja osallistua myös suomeksi ja ruotsiksi. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos kieli askarruttaa sinua!

9:00  Aamukahvia ja työpajailua. Tuotamme julistuksia, manifesteja, ehdotuksia, tuntemuksia, affekteja. Välitämme ruumiillista tietoa. Lopputulemamme esitellään keynoten yhteydessä.
12:00 Omakustanteinen lounas virastotalolla 
13:00 Puhetta ja keskustelua performanssista ja esitystaiteesta. 3 x 30 minuuttia - kutsuttuina keskustelijoina alan taiteilijoita, tutkijoita ja kulttuuripolitiikan asiantuntijoita 
13:00 Pilvi Porkola, Paula Karhunen ja Riitta Heinämaa (Tämä keskustelu käydään suomeksi)
13:40 Leena Kela, Tuomas Laitinen ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen 
14:20 Lauri Mattila, inaway, Sasha Huber 
15:00 Kahvi 
15:30 Keynote Antti Majava, kuvataiteilija ja kirjailija, BIOS -tutkimusyksikön ja Mustarinda-seuran perustajajäsen.
16:30 Manifestit/Julistukset/Ehdotukset/Liikahdukset/Tuntemukset – aamun työpajan lopputulemat
17:00 Omakustanteinen illallinen
19:00  Skumppajatkot ja yhdessä viihtymistä

Yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Taiteen edistämiskeskus Taike, sekä Esitystaiteen Keskus Eskus.

Lämpimästi tervetuloa!

Tiedustelut:
Marika Räty, esitys- ja performanssitaiteen läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus marika.raty(a)taike.fi, 029 5330824
Hanna Helavuori, johtaja, Teatterin tiedotuskeskus TINFO, hanna.helavuori(a)tinfo.fi , 044 3631722

Seuraa ilmoittelua tapahtuman Facebook-sivulla


Paikoilla liikkeessä. Esitystaiteen läänintaiteilija Marika Radyn haastattelu aiheesta.

Sinua voisi kiinnostaa

Performanssi