21.04.2022

Silmänkääntäjäfinalistit

Silmänkääntäjä-palkinto lipunmyyntitiimille

Vuoden 2022 Silmänkääntäjä-palkinto myönnetään suuren tai keskisuuren suomalaisen teatterin lipunmyyntitiimille, joka pandemian aikana on ylläpitänyt teatterinsa yleisösuhdetta, ja omalla työllään luonut uskoa esittävän taiteen paluusta. Voittaja valitaan arvonnalla to 28.4. klo 12 TINFOn Facebook-sivulla.

Teatterin tiedotuskeskus TINFO antaa tänä vuonna arvan ratkaista vuoden 2022 Silmänkääntäjä-palkinnon saajan. Esiraati, Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen ja vuoden 2019 Silmänkääntäjä-palkinnonsaaja, tuottaja Saara Rautavuoma, on halunnut tänä vuonna antaa tunnustuksen suuren tai keskisuuren suomalaisen teatterin lipunmyyntitiimille.

Arvonnan suorittaa TINFOn puheenjohtaja Mikko Kanninen ja valvojana toimii TINFOn tilastonlaatija Piia Volmari.

Pandemian aikana teattereiden lipunmyyjät ovat toistumiseen joutuneet siirtämään, perumaan ja uudelleen myymään lippuja. He ovat olleet teatterinsa yleisöön toistuvasti yhteydessä, ylläpitäneet toivoa, antaneet neuvoja, ja vaikuttaneet ilahduttavasti oman ja laajemmin suomalaisen teatterin imagoon.

Teatterin tiedotuskeskus TINFO on jakanut Silmänkääntäjä-palkintoa vuodesta 1998 alkaen. Palkinnon kautta TINFO haluaa nostaa esiin mahdollisimman monipuolisesti sitä työtä, jota teattereissa tehdään maan teatteritaiteen hyväksi. Silmänkääntäjä-palkinnon nimi muistuttaa ensimmäisestä suomenkielisestä näytelmästä, Pietari Hannikaisen Silmänkääntäjästä, mutta samalla se viittaa teatteritaiteen ominaispiirteisiin toden ja fiktion, katsojan ja esiintyjän väliseen vuorovaikutussuhteeseen, teatterin taikaan ja vetovoimaan.

Silmänkääntäjiä voi löytyä mistä tahansa teatterin ammattikunnasta. He ovat henkilöitä, jotka omassa tehtävässään ja omalla alueellaan ovat vaikuttaneet ilahduttavasti teatterin esitystoimintaan, työn laatuun tai imagoon.

Arvonta suoritetaan live-lähetyksessä TINFOn Facebook-sivulla torstaina 28.4.2022 klo 12. Samassa tilaisuudessa paljastetaan myös Thalia-palkinnon voittaja.

Tervetuloa seuraamaan lähetystä!

TINFO 21.4.2022

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Tapahtumat Uutiset