27.03.2023

Talo horjahti työryhmä. Kuva Sami Hyrynkangas.

TINFO-palkinto 2023 Talo horjahti -työryhmälle 

TINFO-palkinto myönnettiin Talo horjahti -tekstikokonaisuuden työryhmälle eli kirjailijoille, kuvittajille ja kääntäjille. Aktiiviset dramaturgit ja suomentajat Suomessa saivat aikaan dramatisoidun tekstikokoelman Ukrainassa sodan jaloissa työtään jatkavien näytelmäkirjailijoiden ja kuvittajan teksteistä keväältä 2022. 
 
Työryhmän näytelmäkirjailijat, kuvittajat, kääntäjät, dramaturgit ja graafikko Oleg Mihailov, Olja Grebennik, Julija Gontšar, Lena Ljagušonkova, Oksana Savčenko, Ludmila Timošenko, Andrij Bondarenko, Alexandra Dunajeva, Elli Salo, Anna Sidorova, Anastasia Trizna, Anni Lappela, Riku Toivola, Jura Zub ja Terhikki Kuiske ovat taiteen keinoin tehneet näkyväksi sodan takia ahdinkoon joutuneiden ukrainalaisten kohtaloita. Kirjoitukset on laadittu pommisuojissa tai kotona, kerrostalon notkahdellessa hyökkääjän tulittaessa kaupunkia.    
 
Talo horjahti -hankkeenne on osoittanut, kuinka teatteri voi tarttua päivänpolttaviin ja välitöntä toimintaa vaativiin aiheisiin ja vaikuttaa. Taiteilijat tekevät suurimman hädänkin keskellä horjumattomasti voitavansa eli jatkavat työtään. 
 
*** 
 

Mikä TINFO-palkinto 

TINFO-palkinnolla palkitaan teatteritiedon tuottajia, tiedottajia, toimittajia, kriitikoita, alan tutkijoita tai uudenlaisia hankkeita ja nostaa esille parhaita käytäntöjä teatteria koskevassa viestinnässä. Palkintoehdokas voi olla yksityishenkilö, työryhmä, hanke, teatteri tai muu yhteisö, joka on toimitus-, tiedotus- tai tutkimustyöllään syventänyt teatteritaiteen tuntemusta.   
 
TINFO-palkinto on tunnustuspalkinto. Sitä on jaettu vuodesta 2010 alkaen. 
 
 
*** 
 
Tiedustelut: 
TINFO / johtaja Linnea Stara, linnea.stara (a) tinfo.fi; 050 301 2723 

Sinua voisi kiinnostaa

Näytelmät Kirjailijat Palkinnot Kääntäjät