05.04.2018

TINFO-tiedote 13 / 5.4.2018

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Taiteellisesta teatterista

Teatterikorkeakoulun Alumniklubilla Lavaklubilla keskusteltiin jokin aika sitten taiteellisesta teatterista. Pohjustuksena olivat Ralf Långbackan tutuksi tulleet teesit, joita Långbacka itse tässä tilaisuudessa kehysti ja taustoitti. Kommentoijina olivat Hanna Kirjavainen, Piia Peltola, Janne Saarakkala ja Eino Saari. Kun kuunteli Långbackaa, joka korosti sitä, miten ohjaajalle on tärkeintä olla ”toimivassa kokonaisuudessa” ja miten ohjaaja tarvitsee ympärilleen ryhmän/ yhteisön, ja miten ohjaaja kehittyy ohjaamalla, tajusi kuinka valovuosien päässä me olemme ”suuresta ajasta”. Långbacka luonnehti tätä siirtymää ensembleteatterista projektiteatteriksi.

”Teatteri kuolee, jos se ei saa uutta yleisöä (…) En hyväksy sitä, että yleisö määrää, mitä teatterissa esitetään ja asettaa vaateita ohjelmistolle”, Långbacka tiivisti. Mitä siis tehdä nykyisessä panttivankeuden tilassa?  Långbacka itse totesi viisaasti, että on hyväksyttävä, että teatteri muuttuu. Taiteellinen teatteri voi elää vain jos se muuttuu ja sitä muutetaan, Långbacka totesi. Ei voida ajatella, että nykyrakenteissa, nyky-yleisöillä – nykyisellä demografisella kehityksellä yhtenäiskulttuurin hajottua – voitaisiin toimia kuten 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla.

Tämä tuli viimeistään selväksi, kun kommentoijat pohtivat tilannetta omalta näkökantiltaan. ”Tulevaisuushorisontti on muuttunut sirpaloitumisen myötä”, niin kuin Piia Peltola asian ilmaisi. Eino Saari puolestaan kuvasi, kuinka kuljeskelevan nomadiuden Vaara-kollektiivi toteuttaa rihmastomaista tapaansa työskennellä. Toiminta organisoituu työryhmälähtöisesti. Vaara-kollektiivin jäsenet työskentelevät osittain myös muualla. Hanna Kirjavainen ”Pohjois-Karjalan korpisoturina” katsoi, ettei ole yksin syyllinen siihen, ettei ole osannut muuttaa rakenteita.
 

Ohjaajantaide uhka vai mahdollisuus?
 

Keskustelussa taiteellisesta teatterista esiin nousivat myös sukupuolittuneet rakenteet. Naista ohjaajana tullaan kohdelleeksi naisohjaajana (=vähempiarvoisena). Laman ja ekokriisin sukupolven ohjaaja (Peltola) tietää kovenevan taistelun vähänevistä resursseista. Saarakkala kysyi, olemmeko siirtymässä pseudoteatterin aikaan, ”näemme teatteria, josta puuttuu taide”. Enää ei Saarakkalan mukaan tarvita edes ammattitaitoa. Ruusu Haarla kommentoi sitä, miten ”uskomattoman osaamattomia esityksiä” on nähnyt. Laiska tekeminen myy.  

Ralf Långbackan mielestä kaikki lähtee teatterin johdosta: ”Teatterinjohtaja ilman ohjaajia ei ole mitään.”  Raija-Sinikka Rantalan mielestä kesäkissat eivät ratkaise teatterin ongelmaa johtajina. Kaksi vuotta ei riitä kehittämiseen. Johtajan kipupisteeksi muodostuu se, miten taiteellisen näkemyksen yhdistää relevanssiin, jota yksipuolisesti mitataan katsojaluvuilla, totesi Akse Pettersson.

Miksi nykyisin kuka tahansa voi ohjata? Miksi ohjaaja nähdään ongelmana? Hanna Ojala näki ohjaajan ja ohjaajantaiteen demonisoituneen. Ohjaaja koetaan uhaksi. Miksi ohjaaja ei voisi toimia myös toisin, toimia toisten päämääriin sitoutuen? Idean ja vision ei aina tarvitse tulla ohjaajalta. Miten luoda reilut prosessit uusien tekstien tuottamiselle? Onko taito käsitellä uusia tekstejä rappeutunut? Miten uusia yleisöjä voidaan saavuttaa? Miksi keskeinen luovuus on teattereissa ulkoistettu? Onko meidän mahdollisuus ottaa taloja haltuun? Puhuttiin TESin sudenkuopista. Puhuttiin myös ikääntyvistä ensembleista. Mitä ohjaaja tekee tilanteessa, jossa ”kohtaa ryhmän kehäraakkeja”, jotka ovat kaksi vuotta jäljessä siitä, missä ohjaaja on. 

Miten siis yhdistää kaksi toisiinsa nähden ristiriitaista pyrkimystä, teatterin instituutiona ja talon avaamisen toisenlaiseksi, kysyi Janne Saarakkala. Tarvitaan vallankumousta ja kuolemaa, molempia, muistutti Eino Saari. Kajaanin näkövinkkelistä pääkaupunkiseudun ahdinko ja ahdistus näyttää toisenlaiselta. ”Kajaanissa kaikki on mahdollista”.  ”On myös vastuu rakenteista, miten vapauttaisimme yyberisot talot muuhun käyttöön, miten saada resurssit toimimaan siten, että mahdollisimman moni saisi niistä nauttia”, kysyi Hanna Kirjavainen.

”Let´s make theatre great again”, näihin toiveikkaisiin sanoihin ja yhteiseen hankesuunnitelmaan päätti tilaisuuden Piia Peltola pohtien sitä, mitä me voimme tehdä yhdessä. Meillä on eettinen vastuu ja kansalaisvelvollisuus mennä katsomaan kollegoiden töitä, myös Helsingin ulkopuolelle.

Niin, ja entä mitä tähän Ralf?  ”Olen oppinut suomalaisen teatterin asemasta paljon.”  Jes!
 

Finland school of contemporary drama – made by women

Pääsiäisen tienoolla mietiskelin meidän nykydraamaamme. Mietin naisten kirjoittamia vahvoja nykytekstejä. Voisiko sanoa, että meillä on ”Finland school of contemporary drama” – made by women.  Kyse ei tíetenkään ole mitään yhdestä ja yhdenmukaisesta, ei voi puhua yhdenmukaisesta liikehdinnästä. Silti löytyy se, mikä monissa teksteissä näkyy yhdistävänä: tietoisuus kielestä materiaalina, kirjailijoiden halu tutkia draaman mahdollisuuksia.

Näiden naiskirjailijoiden teokset muokkaavat suomalaisen draaman DNA:ta uuteen uskoon. En ole niputtamassa näitä erilaisia kirjailijoita yhdenlaisen tekijyyden, toimijuuden tai feminismin muottiin, mutta väitän, että jokainen heistä omalla tavallaan käyttää dramaturgisia kielistrategioita, jotka ovat yhteydessä draamaan materiaalina. Kirjoittaminen on tietoista omasta kielellisestä konstruktiostaan.

Jälkiviisautta olisi puhua #MeToo -liikkeestä. Se eittämättä on lisännyt liikehdintää. Paljastetaan ja puretaan patriarkaalisia, sukupuolittuneita tai rodullistuneita maailmankuvia ja rakenteita. Teksteissä puretaan myös koloniaalista katsetta ja horjutetaan ihmisen oletettua ensisijaisuutta posthumanistisesta näkökulmasta. Ruumis tai keho näyttäytyy tilanteena (body as situation / de Beauvoir). Myös muita kuin ihmisen ruumiita.

Jonkin sortin uusmaterialismista tai materiaalisesta dramaturgiasta on paradoksaalisesti kyse. Näytelmät purkavat omaa olemustaan eivätkä suostukaan ”katsomaan ulos todellisuuteen” tai jos ne sen tekevät, ne tekevät sen tietoisena omasta fiktiivisestä luonteestaan ja esittävyydestään. Näytelmät ylittävät oman representaatioluonteensa. 

Tällainen draama ei tuota subjekti- ja ihmiskeskeisyyttä. Irtautuessaan narratiivisen struktuurin vankiloista uusmaterialistinen teksti luo häiriötä, se huojuttaa merkityksiä, se tuo tasa-arvoisuutta eri elementtien välille. Se kirjoittaa näyttämölle uudenlaisia tila-aikasuhteita, se leikittelee ajalla, se yhdistää eri medioita, se on mediatietoinen.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Ruotsinkielinen TINFO e-Nytt ilmestyy tiistaina 10.4.2017

Seuraava ruotsinkielinen TINFO e-Nytt -ajankohtaistiedotteemme ilmestyy 10.4.2017.

Ruotsinkielisiä uutisia ja muita tiedotteita voi lähettää meille ehdolle 6.4.2018 saakka sähköpostitse: tinfo(a)tinfo.fi

Tilaa erikieliset TINFO-uutiskirjeet.


Ilmoita kesäteatterisi ensi-illat TINFO-verkkosivuille 

Keräämme kesän teatteriensi-illat verkkosivuillemme. Ensi-iltoja kannattaa ilmoittaa meille heti, kun ne varmistuvat.
   
Tarvitsemme seuraavat tiedot:    

  • Kesäteatterin nimi    
  • Lyhyt esittelyteksti    
  • Yhteystiedot (osoite, kunta, maakunta, verkkosivut, sähköposti)    
  • Esityksen nimi ja ensi-illan päivämäärä    
  • Tekijät: käsikirjoittaja, dramaturgi, ohjaaja, muu työryhmä    
  • Muita tietoja: onko esitys kotimaisen tekstin kantaesitys, suunnattu lapsille ja/tai nuorille, musiikkiteatteria tms.?

Ilmoita kesäteatterisi tiedot osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

UUTISIA

Teatteriala palkitsee ansioituneita Thalia-juhlassa

Thalia-juhlassa 9.4.2018 jaetaan 13 eri teatterialan palkintoa. Niiden jakajina on 10 teatterijärjestöä.  

Tällä kertaa jaettavat palkinnot ovat:

Lavastus- ja pukusuunnittelijat: Illusion-palkinto
Sirkuksen tiedotuskeskus: Sirkuksen lumo -palkinto
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat: Kiitos kotimaisesta näytelmästä -adressi
Suomen Näyttelijäliitto: Vuoden teatterinäyttelijä -palkinto
Suomen tanssi- ja sirkustaitelijat: Tanssin ja sirkuksen maineteko -palkinto
Suomen teatteriohjaajat ja -dramaturgit: Ohjaaja-/dramaturgipalkinnot
Suomen Teatterit: Vuoden teatteri -palkinto
Suomen valo- ja äänisuunnittelijat: Äänisäde-, Valosäde- ja Videosäde-palkinnot
Teatterialan Ammattilaiset: Voimavara- ja Yhteisvoima-palkinnot
Teatterikeskus: Vuoden Teatteriteko -palkinto
 
Tiedustelut:
Suomen teatterijärjestöjen keskusliitto / sihteeri Sofia Valtanen, +358 45 896 4024, sihteeri(a)teatterijarjestojenkeskusliitto.fi

www.teatterijarjestojenkeskusliitto.fi


Paula Tuovinen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi  

Paula Tuovinen on nimitetty Taiteen edistämiskeskuksen uudeksi johtajaksi. Tehtävä on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on nimittänyt filosofian maisteri, vararehtori Paula Tuovisen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Tuovinen aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa. Tehtävä on määräaikainen ja se päättyy 31.5.2023.

Paula Tuovinen on toiminut Taideyliopiston vararehtorina vuodesta 2013 saakka. Sitä ennen Tuovinen toimi Teatterikorkeakoulun rehtorina vuosina 2005-2012, johtajana Danish National School for Contemporary Dancessa, nykytanssin lehtorina Teatterikorkeakoulussa sekä tanssitaiteilijana.

Taiteen edistämiskeskuksen johtajan tehtävää haki 46 henkilöä.

Lisätietoja: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, 02953 30129

Lue lisää


TeaK: Leena Rouhiainen taiteellisen tutkimuksen professoriksi

Tanssitaiteen tohtori Leena Rouhiainen on valittu taiteellisen tutkimuksen professuurin tehtävään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Rouhiaisen uusi toimikausi on viisivuotinen.

Rouhiainen on toiminut taiteellisen tutkimuksen professorina jo edellisen viisivuotiskauden. Hän on myös Teatterikorkeakoulun tutkimuksesta vastaava varadekaani.

Teatterikorkeakoulun alumni Leena Rouhiainen on työskennellyt nykytanssin ammattilaisena vuodesta 1990. Yhteistyökumppaniensa kanssa hänelle on myönnetty useita kansallisia palkintoja taiteellisesta työstä. Taiteellisen toiminnan lisäksi Rouhiaisella on monipuolista kokemusta tutkimuksesta. Rouhiainen on ollut akatemiatutkija ja tutkijatohtori Teatterikorkeakoulussa, jossa hän on myös ohjannut tohtorikoulutettavien tutkimustyötä ja opettanut tanssia. Rouhiaisen vuonna 2003 julkaistu väitöstyö käsitteli freelance-tanssitaiteilijana olemista fenomenologisesta näkökulmasta. Lisäksi hän on johtanut useita tutkimushankkeita.

Taiteellisen tutkimuksen professorina Rouhiainen johtaa ja kehittää esittävien taiteiden opetusta ja tutkimusta yhteistyössä Teatterikorkeakoulun esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) henkilöstön, Teatterikorkeakoulun muiden koulutus- ja maisteriohjelmien sekä Taideyliopiston tohtoriohjelmien ja tutkimusyksiköiden kanssa.

Tutken kansainvälisten verkostojen luominen ja ylläpitäminen on ollut aktiivista muun muassa erilaisten tapahtumien ja konferenssien muodossa.

Lue lisää


TeaK: Eeva Muilu tanssitaiteen professoriksi

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen professoriksi on valittu tanssitaiteen maisteri Eeva Muilu. Eeva Muilu (s. 1980) on sekä Suomessa että kansainvälisesti menestynyt koreografi ja tanssija. Muilu aloittaa professorin tehtävässä 1.8.2018. Toimikausi on viisivuotinen.

Eeva Muilun teoksia on esitetty keskeisillä kansainvälisillä näyttämöillä Euroopassa ja Aasiassa. Lisäksi hän on itse toiminut tanssijana kansainvälisissä työryhmissä ja tuotannoissa. Muilu on myös työskennellyt kansainvälisen nykytanssifestivaalin Sivuaskeleen kuratointitiimissä vuodesta 2011.

Muilu on palkittu useasti taiteellisesta työstään, esimerkiksi vuonna 2012 hän sai arvostetun eurooppalaisen koreografiapalkinto Prix du Jardinin teoksesta Ihmisen asussa (2009) yhdessä Milja Sarkolan kanssa. Vuonna 2008 hänelle on myönnettiin Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto teoksesta Loppuunmyyty (2007).

Eeva Muilu on toiminut taiteellisten produktioiden alullepanijana, ohjaajana ja tuottajana. Lisäksi hän on ohjannut tanssiin, improvisaatioon, kompositioon ja esiintyjäntyöhön keskittyviä työpajoja eri instituutioissa, kuten Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Pohjois-Karjalan ammattiopistossa, Savonia Ammattikorkeakoulussa ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa.

Lue lisää


Kritiikin Kannukset 2018 taiteilijaryhmä Honkasalo-Niemi-Virtaselle

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV, myöntää vuoden 2018 Kritiikin Kannukset -palkinnon taiteilijaryhmä Honkasalo-Niemi-Virtaselle. Palkittuun ryhmään kuuluu kolme taiteilijaa: kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen. Ryhmä on työstänyt sekä esityksiä että näyttelyitä vuodesta 2015 alkaen. Ensimmäiset teokset käsittelivät brittiläistä paleontologia Mary Anningia. Tämän jälkeen heidän kiinnostuksensa kohteena on ollut Isossakyrössä sijaitseva Levänluhdan lähde, josta löydetyt rautakautiset muinaisjäännökset ihmisluineen ovat herättäneet kysymyksiä lähteen luonteesta.
 
Honkasalo-Niemi-Virtanen -ryhmä liikkuu vapaasti taiteen ja tieteen   välimaastossa kohdistaen huomionsa historiaan ja esihistoriaan. Ryhmä toimii tutkimuksellisesti, haastattelee asiantuntijoita ja työskentelee eri alojen taiteilijoiden kanssa. Lopputulos on usein   yllättävä sekoitus: teokset tuntuvat keskustelevan aiheensa kanssa. Myytit, historia, kokemukset ja tulkinnat sekoittuvat tavalla, jossa keskeisempää on katsojakokemusten virtaama kuin tarkka, kiteytetty sanoma.
 
Ryhmän viimeisimpään teossarjaan kuuluu kolme osaa, joista jo on nähty Chimera-installaatio Galleria Sinnessä sekä näyttämöteos Nature Morte Mad Housessa, molemmat Helsingissä. Trilogian kolmas osa on ääniteos, jonka ryhmä toteuttaa ensi syksynä Levänluhdan lähteellä Isossakyrössä.
 
Valintaraati on vaikuttunut tavasta, jossa kolmen taiteilijan monitaiteisena yhteistyönä syntyy identiteetiltään aidosti   
monikollisia teoksia. Yhteinen uteliaisuus maailman ilmiöitä kohtaan tuntuu ohjaavan ryhmän työtä, silti jokaisen yksittäisen taiteilijan persoonallisuus on teoksissa läsnä. Teosten äärellä valintaraati on elänyt ja kokenut vuoropuhelua niin faktuaalisen kuin fiktiivisenkin kanssa.
 
Vuonna 1961 perustettu Kritiikin Kannukset -palkinto jaetaan vuosittain suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai   
ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla. Palkinto annetaan tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta lähinnä nuorille taiteilijoille.  
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Palkinnonsaaja Sinna Virtanen, 040 565 4560, sinnavirtanen(a)gmail.com
Lautakunnan puheenjohtaja Tenka Issakainen, 040 763 4073, tenkaissakainen(a)gmail.com
SARVin toiminnanjohtaja Riikka Laczak, 041 506 5594, info(a)sarv.fi

Lue lisää


Radioteatterin Nokia-kuunnelmasarja palkittiin Kouralla 

Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2017 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt.

Nokia-kuunnelmasarja tarttui juhlavuonna Suomen suurimpaan tarinaan -Nokian syntyyn, uhoon ja tuhoon.  Suuri tarina ei jäykistänyt tekijöitä, vaan sarjasta syntyi  tuore ja ainutkertainen. Neljässä vain reilun puolen tunnin jaksossa sarja pystyi luomaan Nokian eri aikakausien tiedollisen historian autenttisessa ja auditiivisessa muodossa. Sarja loi uudenlaista kuunnelmakerrontaa. Kuunnelmasarjan näyttelijätyö oli erinomaista.   

Radioteatterille kirjoittanut: Tuomas Timonen
Ohjaus: Juhana von Bagh
Konsepti: Juha-Pekka Hotinen
Äänisuunnittelu: Anders Wiksten
Keskeisissä rooleissa mm. Hannu-Pekka Björkman, Kari Heiskanen, Anna-Mari Karvonen, Kaija Pakarinen, Kasimir Baltzar, Irina Pulkka,

Lue koko juttu Ylen sivuilla 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Teatteritaiteen maisteri Otso Huopaniemen väitöstilaisuus | 6.4.2018, Helsinki

Otso Huopaniemen väitöstutkimus Algorithmic Adaptations - Algoritmiset adaptaatiot tarkastetaan julkisesti perjantaina 6. huhtikuuta 2018 klo 12 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6, Helsinki). Tilaisuus on suomen- ja englanninkielinen.

Vastaväittäjinä ovat TaT Mika Elo ja FT Riku Roihankorpi. Kustoksena toimii taiteellisen tutkimuksen professori Pilvi Porkola.
 
Tervetuloa!

Väitöstutkimus on nähtävänä osoitteessa actascenica.teak.fi/huopaniemi-otso.


LUST Open lecture with Nadia Ross | 9 April 2018, Helsinki

April 9 2018 at 10-12 at Reprum, Työpajankatu 10 A 4, 2nd floor
 
LUST invites you to take part in the open lecture by Nadia Ross (STO Union). The lecture is arranged in connection to the project The Autonomous Actor#3 – The Storytelling Cycle: From Community Work Back To The Stage. As there are a limited amount of seats we kindly ask you to inform about your participation at lustrf(a)gmail.com. The lecture is in English.    
 
Nadia Ross presents the tactics she uses when the mayhem strikes: of creation, production and ultimately, identity.  Ross’ practice has been deeply influenced by the region she was born in and works from, a rural region that lies right at the border between Francophone Quebec and English Canada. From the mayhem that comes from not feeling a singular cohesive identity, to the mayhem of working in collaboration, Ross goes over the basic tools of her practice when facing change, confusion and chaos, tools that help craft her intimate and complex body of work.

Nadia Ross is the founder and artistic director of STO Union. In 2016, Nadia was named the winner of the Siminovitch Prize (Canada’s largest theater award). Nadia’s working practice is defined by multiple sources of inspiration shaped by politics, language, psychology and other art forms outside of the theater medium. Her work is informed by a method that goes against the traditional framework of theater production. The method is focused on cultivating and developing projects through an open process that respects and values the subtleties and nuances of experience, tradition and culture.
 
The Autonomous Actor is arranged with support by Svenska Kulturfonden. The lecture is supported by the Canada Counsil of the Arts.


Oh My Little Puppets! lastenteatterin ja taidekasvatuksen ammattilaisten kohtaaminen | 12.4.2018, Helsinki

Aura of Puppets ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus yhteistyössä järjestävät Oh My Puppets! -nykynukketeatterin minifestivaalin Cirkossa 12.-14.4.2018. Tänä vuonna uutena avauksena nähdään Oh My Little Puppets! -kokonaisuus, joka on suunnattu lapsille ja lastenteatterin parissa työskenteleville ammattilaisille.
 
Festivaali kutsuu taidekasvatuksen ja lasten esittävien taiteiden parissa työskentelevät tahot ja tuottajat katsomaan kolmea kiertävää esitystä, jonka jälkeen järjestetään keskustelu taiteilijoiden ja taidekasvattajien kohtaamispaikoista.

Vapaan kentän taiteilijoiden ja taidekasvattajien kohtaamiset jäävät usein sattuman varaan, ja siksi haluammekin löytää uusia muotoja ja yhteistyökuvioita yhdistää taiteilijoita ja taidekasvattajia keskenään.
 
Aamupäivän aikana Cirkon Maneesi-salissa nähdään kolme erilaista nykynukketeatterin huippuesitystä lapsille. Lounaan jälkeen siirrytään Cirkon Loungeen, jossa tavataan kahvin ja keskustelun äärellä. Alustuksena kuullaan case-esimerkit, joiden pohjalta jatketaan keskustelua pienois-workshopeissa. Tilaisuuden fasilitaattorina toimii Aura of Puppetsin uusi toiminnanjohtaja Anni Sundbacka.

Ammattilaispäivän ohjelma

Ammattilaispäivän ohjelmaan on vapaa pääsy.
 
Ilmoitathan osallistumisestasi Oh My Little Puppets! -ammattilaispäivään tiistaihin 10.4.2018 mennessä osoitteeseen sanna(a)auraofpuppets.com. Lisätietoja tilaisuudesta saa niin ikään nukketeatteriagentiltamme Sanna Taskiselta.


Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille | 17.-21.4.2018, Helsinki

Tanssiteatteri Hurjaruuthin keväinen Ruutia! -festivaali on vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudun tanssitarjonnassa. Vuonna 2018 festivaali järjestetään 22. kerran.

Ruutia!-festivaalilla nähdään korkeatasoisia tanssiesityksiä Suomesta ja ulkomailta. Festivaalilla ovat vierailleet monet kansainväliset huippuryhmät kuten ranskalainen Nathalie Pernette, italialainen Compagnia TPO ja ruotsalainen Claire Parsons co. Ruutia! -festivaalin esityspaikkoina toimivat vuonna 2018 Tanssiteatteri Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöt Kaapelitehtaalla. Monena vuonna esityksiä on ollut myös Teatterimuseon näyttämöllä tai Turbiinisalissa.

Ohjelmisto


Kulttuuripolitiikan uudet suuntaviivat Ruotsissa ja Suomessa | 23.4.2018, Helsinki

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät yhteistyössä seminaarin kulttuuripoliittisista suuntaviivoista Hanasaaressa maanantaina 23.4.2018 klo 9-12.15.
 
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho asetti syksyllä 2017 työryhmän laatimaan suuntaviivat ja tavoitteet Suomen taide- ja taiteilijapolitiikalle. Työssään työryhmä tarkastelee taiteen ja sen toimintaympäristön muutoksia ja niistä seuraavia muutostarpeita taiteen ja taiteilijoiden tuelle. Pohja-aineistoa työryhmän työlle antavat erityisesti Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen tiedonkoonti sekä opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuuripolitiikan strategia 2025:stä saadut lausunnot.
 
Ruotsin taiteilijapoliittinen selvitystyö valtion taiteilijatuista ja taiteellisen työn edellytyksistä valmistuu maaliskuun lopussa. Päivässä kuullaan sen tuloksia tuoreeltaan.
 
Päivä tarjoaa suomalaiselle taide- ja kulttuurikentälle yhteistyöfoorumin, jossa saadaan tietoja Ruotsin selvitystyöstä sekä reflektoidaan sen avulla kokonaiskuvaa ja mahdollisia toimenpidetarpeita Suomessa. Suomen taide- ja taiteilijapolitiikan suuntaviivoja ja tavoitteita laativa työryhmä on tilaisuudessa mukana keskustelemassa.  

Päivän ohjelman näet täältä
 
Kielet: Suomi, ruotsi. Simultaanitulkkaus.
Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Tiedustelut: projektipäällikkö Jaana Tamminen, jaana.tamminen(a)hanaholmen.fi, 040 54 54 972

Ilmoittautumiset viimeistään 16.4.2018: Ilmoittautumislinkki  

Tervetuloa!


Taide & Työ #1 P.S. Puhumme myös rahasta 23.4.2018, Lahti | Ilmoittaudu 19.4.2018  mennessä

Kuinka taiteilija voi hyödyntää osaamistaan uusilla alueilla?  
Miten rakentaa monialaista yhteistyötä mahdollisuuksia uusille yhteistyömuodoille?
 
Tervetuloa kuulemaan, jakamaan tietoa ja oppimaan taiteilijan uusista yhteistyömuodoista ja keskustelemaan taidealan ajankohtaisista kysymyksistä.  
 
Suomen Taiteilijaseura, TAKU ry ja Taiteen edistämiskeskus toteuttavat yhteistyössä tapahtumasarjan, jonka tarkoitus on yhdessä oppiminen ja uuden tiedon jakaminen. Tapahtumassa esitellään kaksi tapausesimerkkiä oppimiskokemuksineen ja käydään yksi aihekeskustelu. Millaisia olivat taiteilijan tai yhteistyökumppanin prosessit, mistä osasista muodostui taloudellisia resursseja ja miten luotiin edellytyksiä yhteistyölle?
 
Aamupäivällä kuullaan tapausesimerkeistä ja aihekeskustelusta pienet alustukset. Iltapäivällä jakaannutaan työpajoihin, joissa näihin aiheisiin syvennytään perusteellisemmin. Kevään ensimmäisessä aihekeskustelussa puhutaan taiteilijan toimeentulosta suhteessa työttömyysturvaan; miten taiteilijan työn luonne tunnistetaan tai miten se jää tunnistamatta erilaisissa tukijärjestelmissä?
 
Aamupäivälle on mahdollista myös varata yksityisiä klinikka-aikoja, joiden kautta voi saada tukea arjen työhön. Klinikat varataan erikseen.
 
Työpajapäivät ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Tapahtumat ovat tarkoitettu taiteilijoille, tuottajille, kulttuurialan toimijoille ja taiteilijoiden yhteistyötahoille. Tarkoituksena on oppia yhdessä yhteistyömalleista, projekteista ja työn mahdollisuuksista. Paikkoja tilaisuuteen on rajoitetusti.

Ilmoittauduthan viimeistään torstaina 19.4.2018

Lue lisää


Festival of Instant Choreography | 28.4.2018, Helsinki

FIC festivaali on syntynyt halusta tuoda yhteen uusia näkökulmia esitysdramaturgian käsitteeseen sekä haastaa perinteisiä koreografian tekemisen ja koreografisen ajattelun tapoja. Tänä vuonna festivaalin muodostaa neljä innovatiivista yleisön osallistamiskonseptia, jotka operoivat kiinnostavalla tavalla suhteessa toisiinsa, erilaisia sosiaalisia tiloja luoden ja olemassa olevia konventioita haastaen.

Energpriests: A Sharing
Household Dance Protocol: Kitchen Explorations
Markus Renvall: Satu on tarua ihmeellisempi
Riina Hannuksela: WALK ME, TALK ME – Acts of Daring

Lue lisää


Lasten Teatteritapahtuma Kuulas | 16.-19.5.2018

Jokakeväinen lasten teatterifestivaali Kuulas saapuu Kouvolaan! Nelipäiväisellä festivaalilla 16.–19.5. hypätään seikkailuihin monenlaisen musiikkiteatterin mukana ja kuullaan niin räppiä, rokkia kuin perinteisiä lastenlaulujakin. Esiintyjät on valittu eri puolilta Suomea ja Italiasta. Tule mukaan!  

Festivaalin päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo, ja lisäksi esityksiä on Kouvolan Teatterissa ja ensimmäistä kertaa Taideruukissa. Ohjelmistoa on kaikenikäisille vauvateatterista koko perheen konserttiin ja nuorten rock-musikaaliin asti. Kaiken kruunaa maksuton italialainen katuteatteriryhmä, joka hauskuuttaa ulkonäyttämöllä tuhansine saippuakuplineen.
 
Esitysten lisäksi lapsille on ilmaisia työpajoja, joissa he pääsevät heittäytymään teatterimaailmaan mielikuvituksellisin keinoin. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ohjelma (pdf)


Northern Platform #1 | 6.6.2018, Kittilä

osana yhdeksättä Hiljaisuus-festivaalia järjestetään kansainvälinen ammattilaistapahtuma Northern Platform #1 Särestöniemen ateljeessa Kittilän Kaukosessa 6.6.2018 klo 10-17. Tapahtuman teemana on monialainen ja kansainvälinen yhteistyö, joiden asiantuntijoina kuulemme muun muassa taiteilijoita, joilla on monipuolista kokemusta monialaisissa ja kansainvälisissä työryhmissä työskentelystä. Tapahtuma on osa Northern Network for Performing Arts -verkoston toimintaa. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille ja taiteen alalla tapahtuvasta alueellisesta yhteistyöstä kiinnostuneille. 

Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan Northern Platform-tapahtumaan ja jakamaan siitä tietoa sidosryhmillesi. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: www.hiljaisuusfestivaali.fi

Hiljaisuus-festivaali järjestetään Kaukosen kylässä Kittilässä 6.-10.6.2018.

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


OKM: Avustus luovan työn välittäjätoiminnan kokeilu- ja kehittämishankkeisiin | Haku 19.4.2018 mennessä

Avustusta haettavissa luovan työn välittäjätoiminnan kokeilu- ja kehittämishankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä on parhaillaan haettavissa avustusta luovan työn kokeilu- ja kehittämishankkeisiin, joilla edistetään kansainvälistymistä ja vahvistetaan välittäjätoimintaa. Haku päättyy 19.4.2018.

Avustuksilla edistetään luovan työn ja kansainvälistymisen edellytyksiä sekä vahvistetaan taiteen ja kulttuurin alojen välittäjätoimintaa kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Välittäjätoiminnalla tarkoitetaan tässä haussa agentuuri-, manageri- tai muun vastaavan välittäjäyrityksen toimintaa, jonka tarkoituksena on saattaa välittäjäyrityksen asiakkaana olevan tuottajan tai oikeudenhaltijan kulttuurisisältö markkinoille. Toiminnan tavoitteena on tyypillisesti kulttuurisisällön markkinoille saattaminen, asiakaskunnan laajentaminen tai uusien markkinoiden avaaminen.

Avustus on tarkoitettu taiteen ja kulttuurin alojen, taide- ja kulttuurifestivaalien ja kulttuurimatkailun parissa toimiville oikeuskelpoisille yhteisöille ja säätiöille. Avustusta ei myönnetä yksityishenkilöille, työryhmille, oppilaitoksille, kunnille tai kuntayhtymille. Oppilaitokset, kunnat ja kuntayhtymät voivat kuitenkin olla hakijan yhteistyökumppaneina tai toiminnan kohteina.

Tarkemmat tiedot hausta ja avustuksen myöntämisen ehdoista löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön hakuilmoituksesta

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, 0295 3 30067
kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, 0295 3 30144
neuvotteleva virkamies Anne Mattero, 0295 3 30206


The European Cultural Foundation: Research & Development Grants | Deadline 9 May 2018

Research & Development Grants 2018:  Courageous Citizens  

The European Cultural Foundation loves ideas that create positive change and equality through culture. With our 2018 open call for research & development grants, we are searching for daring, bold ideas that focus on inclusiveness, are minority-led, and connect people within and beyond communities on a local, regional, and/or European level .  

Our 2018 theme is Courageous Citizens: Every person living in every village, city and town is a citizen, not just a chosen few. Courageous Citizens are individuals, collectives and organisations whose energy and courage help to cultivate Europe as a home.   

All information on how to apply is available on our website. For more information including guidelines and themes, please download the detailed PDF. You can apply by filling in and submitting the online application form.   

Application deadline is Wednesday, 9 May 2018, 18.00 Central European Time (CET).    

More questions? Join us on Facebook and Twitter for our Q&A sessions on 19 April and 2 May from 17.00 - 19:00 CET.   

Find out more & apply    


Koneen Säätiön apurahaneuvonta | 17.5.2018, Helsinki

Pohditko, sopiiko tieteilijän tai taiteilijan työsi Koneen Säätiön painopisteisiin tai haluaisitko keskustella hankkeesi etenemisestä? Mahdolliset apurahanhakijat sekä säätiöltä jo rahoitusta saavat voivat varata 20 minuutin mittaisia keskusteluaikoja tai puhelinaikoja johtaja Anna Talasniemeltä (erityisesti taiteen ja kulttuurin apurahat), tiedejohtaja Kalle Korhoselta (erityisesti tieteen ja tieteen yleistajuistamisen apurahat) ja toimistosihteeri Neea Elorannalta (erityisesti apurahan hakemiseen ja myönnetyn apurahan käyttöön liittyvät kysymykset).

Aika: Torstai 17.5.2018 klo 12–15 (huomaa, että sinun täytyy varata alta oma aikasi!)

Paikka: Lauttasaaren kartano, Otavantie 10, Helsinki

Lue lisää

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Haihatus taiteilijaresidenssi

Kiinnostaako taiteen tekeminen ja esittäminen kansainvälisessä ilmapiirissä keskisuomalaisella maaseudulla? Haihatuksen taiteilijaresidenssejä voi hakea vielä vaikka tulevalle kesälle 2018. Kaikki valitut kuvataiteilijat voivat halutessaan osallistua syyskuussa Haihatus International 7 näyttelyyn ja muiden alojen taiteilijat voivat esittää osaamistaan ympäri vuoden järjestettävissä taidetapahtumissa - ja tapahtumia voi järjestää itsekin, taiteiden tilat ovat residenssitaiteilijoiden käytettävissä!

Lue lisää ja tee hakemus


Production Residency + Live Works Performance Act Award_Vol.6, Italy | Deadline 12 April 2018

Starting from the notion of performance in the visual art practice, the prize is unique in its particular attention to hybrid research, underlining the openness and fluidity of performance, its social and political implications and its level of public understandability. The competition is open to a wide range of emerging performative actions, including: Performances, sound and new media arts, text-based performances, lecture performances, multimedia storytelling, choreographic practices, relational and workshop-based projects, and other projects questioning the idea of performativity beyond the body. Deadline (extended): 12 April 2018.  

Read more


Tuotantohaku Teatteri Mundon tiloihin 2018-2019 | Haku 30.4.2018 mennessä

Kulttuurivaltakunta osk julistaa haettavaksi ohjelmistopaikat Teatteri Mundon tiloihin syksylle 2018 ja keväälle 2019.  

Kulttuurivaltakunta on eri taiteenalojen ammattilaisista koostuva työosuuskunta, jonka toiminta-ajatuksena on laajasti hyvinvoinnin luominen taiteen ja kulttuurin keinoin. Osuuskunnan toiminta on painottunut teatteriin ja soveltavaan taiteeseen. Toivomme ensisijaisesti tuotantotarjouksia, jotka sopivat osuuskunnan linjaan, mutta myös muut ideat ovat tervetulleita.  

Teatteri Mundo on pieni huoneteatteri vanhassa puutalossa Turun Kupittaalla (osoite Uudenmaankatu 17). Tilassa on toiminut 1990-luvulta alkaen Marionettiteatteri Mundo, jonka toiminta on vähentynyt viime vuosina. Nyt tilaa hallinnoi Kulttuurivaltakunta osk, jonka tavoitteena on nostaa viehättävä pieni teatteritila uuteen kukoistukseen.  

Mitä tarjoamme: - harjoitustilan - esitystilan sympaattisessa huoneteatterissa, jossa on 50 katsomopaikkaa (virallinen määrä, käytännössä aikuisia mahtuu katsomoon mukavasti 30-40) - 10 esitystä, optiot myös lisäesityksiin - pienimuotoisen teatteritekniikan - näkyvyys osuuskunnan nettisivuilla ja somekanavissa  

Mitä odotamme: - taiteellisesti kunnianhimoisia esityksiä, joissa mahdollisesti näkyy soveltavan taiteen näkökulma - provision lipputuloista 15% - jos esitys valitaan ohjelmistoon, sitoutuu hakija tekemään esityksen riippumatta siitä, saako esityksen työstämiseen apurahaa —> tulot saattavat siis jäädä lipputulojen varaan - apurahat esityksen työstämiseen tulee hakea itse, mutta vain yhteisöille myönnettäviä apurahoja voi hakea osuuskunnan nimen alla  

Laita hakemukseen: - tiiviisti esityksen taiteellinen idea - työryhmä - alustava harjoitus- ja esitysaikataulu - budjetti  

Hakemuksia odotamme saapuvaksi mahdollisimman pian, kuitenkin 30.4.2018 mennessä. Hakemukset ja lisätiedot: kulttuurivaltakunta(a)gmail.com  


Call for entry The International Puppets Festival Lugano | Deadline 30 April 2018

The International Puppets Festival (Lugano, Switzerland) will run this year for the 36th edition, from october 13th to november 4th.

Application for children or family shows with no text, or very few, or in italian can be sent till April 30th to the Direction of the Festival: festival(a)palco.ch

www.palco.ch


Call for Artists for the Love Sharing Festival | 6 May 2018

Love Sharing Festival 2018 will focus on Migration. The Festival is open to all contemporary artists. Special attention will be paid to innovative and interdisciplinary works. All kinds of contemporary artworks and performances are acceptable: theatre, dancing, contemporary music; street theatre and circus; visual arts, video, painting, sculpture and photography.

You can apply with either an artwork or a brief workshop (2 to 3 hours long)
For more information please click here

Send your application by May 6th 2018

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Zombies, Cyborgs & Chimeras: Alternative Anatomical Architectures | 12.4.2018, Espoo

12.4.2018 1.30-4pm at Otakaari 1

Join bio-artist Stelarc for a presentation and follow-up discussion to explore what we have always been and what we have already become - zombies and cyborgs. The body has already become a prosthetic body, augmented and increasingly automated. What it means to be human is perhaps not to remain human at all.

The event is coordinated by curator Ksenia Kaverina /Aalto University

Read more


Pieni Tutkimuskerho - esittävän taiteen keskustelutilaisuus ja työpaja | 14.4.2018, Helsinki

Paikka: Cirko - uuden sirkuksen keskus, Solmu-sali. Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki.
Aika: 14.4.2018 klo 15:30-18:30.

Nukketeatterissa ja sirkuksessa on taiteenlajeina paljon yhteistä. Pienessä Tutkimuskerhossa tutustutaan kummankin taiteenlajin erityispiirteisiin, ja etsitään näistä yhteisiä leikkauspintoja harjoitteiden ja keskustelun kautta. Työpajassa työskennellään esineiden, materiaalien ja ihmiskehon kanssa, ja näiden käyttöön ja merkityksiin katsotaan niin sirkuksen kuin nukketeatterin näkökulmasta.

Työpajan vetäjinä toimivat sirkustaiteilija Salla Hakanpää ja nukketeatteritaiteilija Antti-Juhani Manninen. 

Varaathan mukaasi vaatetusta, joissa sinun on mukava liikehtiä.

Taiteen ammattilaisille.

Työpaja on maksuton. 

Ilmoittautumiset: jesper(a)auraofpuppets.com

Työpaja on osa Oh My Puppets! - nukketeatteritaiteen minifestivaalia, jonka järjestävät yhteistyössä nukketeatteritaiteilijoiden verkosto Aura of Puppets sekä Cirko - Uuden sirkuksen keskus.

Voit tutustua festivaalin ohjelmistoon täällä


Toteemieläin-nukkekurssi | 12.5. ja 19.5.2018, Helsinki

Tiedätkö mikä on toteemieläimesi? Minkä eläimen hahmo on sinusta kiinnostava? Millaisia mielikuvia eläin sinussa herättää? Millaisia uskomuksia valitsemaasi eläimeen on eri aikoina ja eri kulttuureissa liitetty?
Tule valmistamaan oma kotioraakkelisi, voimaeläimesi jonka puoleen voit kääntyä kiperissä kysymyksissä! Iida Vanttajan vetämä kurssin pajapäivät ovat 12.5 klo 16.00 ja 19.5 klo 10.00-16.00 Tarvittaessa voi jatkaa klo 17.00 saakka.

Kahden päivän kurssin hinta 95 euroa. Paja pidetään Vallilassa osoitteessa Nilsiänkatu 10 b Helsinki. Ilmoittautumiset: iidavanttaja(a)gmail.com, infoa myös puhelimitse: 044-2666705.

Lue lisää


Sukset ristiin susirajalla - monitaiteellinen tanssileiri | 9. - 14.7. 2018, Nurmes

Tanssin, ruumiillisen taiteen ja ystävätaiteenlajien leiri Sukset Ristiin Susirajalla järjestetään jälleen entistä ehompana Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa 9.-14.7.2018.

Leiri on suunnattu kaikenikäisille sekä ammattitaiteilijoille ja opiskelijoille että eri konteksteista tuleville taide-entustiasteille.

Leirin painotus on improvisaatiossa, jotta opiskelijan oma ajattelu ja taiteellisuus pääsee vahvistumaan. Lisäksi kursseilla ehdotettavat sisällöt ja praktiikat kulkevat käsikkäin erilaisten ihanien feminististen diskurssien kanssa. 

Leirillä tänä vuonna kursseja tarjoavat omien alojensa huiput koreografi-tanssija Elina Pirinen (uusperformatiivinen nykytanssi ja improvisaatio ), koreografi-tanssija-lehtori Samuli Nordberg (Osallistujien tekijyys, häiriöt esitystapahtumassa), koreografi-tanssija Sonya Lindfors (urbaani tanssi), kirjoittaja-dramaturgi Heidi Väätänen (kirjoittaminen) sekä uutuutena upea kuvataidekurssi ( taiteilija ilmoitetaan pian )

Leirin kaikkine kokemuksineen saa itselleen hintaan 300e, joka sisältää kurssit, koulumajoituksen sekä vegaanisen ruokailun.

Lue lisää Facebook-sivulta

Ilmoittautuminen

Tuliko kysyttävää? Kysy pois! Leirin toiminnanjohtaja Moona Nevalainen vastaa kaikkiin asiallisiin ja myös asiattomiin kysymyksiin suksetristiinsusirajalla(a)gmail.com sähköpostiosoitteessa. Leirin nettisivut löytyvät osoitteesta

Tervetuloa koivujen ja ruumiillisen taiteen kesäkaupunkiin!

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Tanssiteatteri Rimpparemmi etsii tanssijaa | Haku 22.4.2018 mennessä

Tanssiteatteri Rimpparemmi hakee määräaikaiseen työsuhteeseen tanssijaa. Työsuhde alkaa elokuussa 2018 ja päättyy toukokuussa 2019.

Hakijalta odotetaan vähintään tanssialan perustutkintoa (toisen asteen koulutus).

Mahdollinen koetanssitilaisuus järjestetään Rovaniemellä 8.-9.6.2018. Koetanssitilaisuuteen valituille tanssijoille ilmoitetaan asiasta 6.5.2018 mennessä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja kuvallinen CV osoitteeseen rekry(a)rimpparemmi.fi viimeistään 22.4.2018 mennessä.

Paikka voidaan täyttää myös muun menettelyn keinoin.

Lisätietoja antaa taiteellinen johtaja Matti Paloniemi matti.paloniemi(a)rimpparemmi.fi


Call for Dancers/Physical Theatre Performers Valletta 2018, Malta | Deadline 3 May 2018

Marie Keiser-Nielsen and Fran Zammit require four dancers for their choreography Cock and a Feather to be performed on the 2nd July, 2018.

The company is looking for performers with strong contemporary dance technique, strong physical theatre skills, a high level of confidence, good partnering and contact skills, excellent improvisation and creative skills, musicality and confidence in voice work.

The work will be part-time (20hrs/week) and the positions are paid. Applicants must be available for rehearsals in the month of June 14:00-18:00 Monday-Friday. Staged rehearsals on the 30th June, 1st July, and performance on 2nd July. Prompt and full attendence of all rehearsals is required.

Audition date: 6th May from 11:00 – 13:00 at the ŻfinMalta Studio 1 located upstairs in the MCC building in Valletta.

Deadline: 3 May 2018

Find all details online


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.