10.01.2019

TINFO-tiedote 1 / 10.1.2019

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Haluamme saada tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyymme vielä lisää vastaajia. Olemme pidentäneet vastausaikaa. Koskee meitä kaikkia alalla työskenteleviä. Vastaa siis.

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA KOULUTUSTA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Tee se nyt!

Haluamme saada tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyymme vielä lisää vastaajia. Olemme pidentäneet vastausaikaa. Vastaa siis. Koskee meitä kaikkia alalla työskenteleviä. Tee se nyt!

Esitysten Neverlandiin – kauden ohjelmistoista

Teattereiden, ryhmien ja muiden yhteisöjen tulevan kauden ohjelmistotiedot ovat parasta vuodenalunravintoa. Ne antavat lupausta tulevasta, immateriaalisia matkoja. Esitysten Neverland.

Minna Canth 175 -juhlavuosi ei jää teattereilta huomaamatta. Kouvolan Teatteri juhlistaa tasa-arvon päivää Laura Ruohosen Suurin on rakkaus -teoksen lukudraamalla, Rovaniemellä nähdään Papin perhe uutena dramatisointina ja Kuopiossa näyttelijäkaksikko Annukka Blomberg ja Seija Pitkänen tarttuvat kahteen kuopiolaiskirjailijaan Minna Canthiin ja Maria Jotuniin (etunojaisesti, Jotunin juhlavuosi on 2020)  . Canth-juhlavuosi tarjoaa ilmiselvästi mahdollisuuden puhdistaa klassikkopölyä ja pönötystä pois ja etsiä tuoreita tulokulmia. Kaikkea en ehkä edes bongannut.

Kotimaisia klassikkoja pölytetään muutoinkin. Wuolijokeen uutta tulokulmaa tarjoaa Avointen Ovien Niskavuori: Loviisa ja Heta ja Teatteri Jurkan Niskavuoren Heta. Johannes Linnankosken Pakolaisten dramatisointi puolestaan nähdään Tampereen Teatterin talvessa. Entä miten kävi, kun Aleksis Kiven Leaa tehtiin?
 

Naiset ohjelmistossa

Erilaiset naisäänet ja -todellisuudet ovat ohjelmistoissa läsnä vahvasti muutoinkin. Varsinainen runsaudensarvi. Tekijöinä muun muassa Saara Turunen, Milja Sarkola, Aina Bergroth/Sini Pesonen, Aino Pennanen/Riikka Oksanen, Ruusu Haarla, Minna Nurmelin, Anna Krogerus (yhdessä Eero-Tapio Vuoren kanssa). Toivon kokevani yllätyksiä, odottamattomia havaintoja ja kuljetuksia.

Medusan huone Q-teatterissa näyttää, mitä on sukupuolittunut valta ja miten ihmistä hiljennetään. Helsingin kaupunginteatterissa Tahto tarkastelee huippu-urheilijanaista, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, urheilua ja poikkeuksellista tahdonvoimaa. Ryhmäteatterissa historiallisen henkilön Harriet Thessleffin ja todellisten tapahtumien kautta Harrietissa pohditaan, kenen totuudet saavat historian kulussa jäädä kuuluviin, minkä historia sallii muistaa, minkä unohtaa.

Teatteri Vanhassa Jukossa vuoden teemana on sukupuoli ja seksuaalisuus. Seksimusikaali tutkii mediatisoitunutta parisuhdetta ja seksiä. Median – tässä tapauskessa naistenlehtien -kautta MeNaiset -esityksessä ristivalottuu naistenlehtien luoma kuva vahvasta ja menestyneestä naiseudesta suhteessa omaan vähemmän glamoröösiin naiseuteen. Supermami Kotkan kaupunginteatterissa pureutuu uusperheen dynamiikkaan, onnen ja rakkauden etsintään.

Enkä halua unohtaa myöskään Bitchkraftia, rituaaliesitystä, joka tutkii feminiinistä voimaa, arkkityyppejä, sekä torjuttua ja hyljeksittyä alkuvoimaa. Enkä multimedia ja installaatioesitystä, joka ei ole miehille, Not for Men Kapsäkissä.

Eikä tässä vielä kyllin. Luvassa on Naisten vuoro -teatterifestivaali Tampereen Teatterissa, jossa voi nähdä useita naisten esityksiä, jotka ovat saattaneet mennä ohitse, sekä Naisklovnifestivaali.
 

Asennetta

Ruskeat tytöt lähetti uuden vuoden terveisenä teoksen Koskematon. Se tarjoaa asennetta uuteen vuoteen.

Luokkakatot

Isossa-Britanniassa kritisoidaan sitä, että teatterista on entistä enemmän tullut keskiluokan korkeakulttuurisen maun ja arvostusten myötäilijä. Luokasta on tullut vielä sukupuolta ja etnistä taustaa merkittävämpi rajanvetäjä. Harvaa kuitenkin tuntuu kiinnostavan se, mitä tekijöiden tai yleisöjen sosioekonomisesta taustasta seuraa. Kukaan ei juuri kysele luokka-aseman perään.

Sam Friedmanin ja Daniel Laurisonin tuoreella teoksella on osuva nimi Class Ceiling. Lasikaton rinnalla on Luokkakatto.

Miten meillä? Poliitikot ovat varoitelleet lasten luokkayhteiskunnastaTilastokeskus kertoi tuloerojen kasvaneen. Kirjoittaako tai puhuuko meillä kukaan teatterista suhteessa luokkiin? Onko meillä luokkatutkimusta?

Teatteri Telakan esitys Luukku ehkä valaisee tätä todellisuutta, samoin Vaara-kollektiivin ja Kajaanin kaupunginteatterin Vieraat
 

Live-Tarantinoa ja postapokalyptisia zombeja

Hirviöt ja zombit asuttavat näyttämöjä. Teatteri Takomon Alienia seuraa nyt Tohtori Frankenstein voittaa kuoleman. Frankenstein on köyhän teatterin älykästä Pulp Fictionia. Shelleyn klassikkoromaani on tarina miestutkijan hybriksestä, itseriittoisesta omahyväisyydestä, kaikenlaisen piittaamattomuuden eettis-moraalisista seurauksista, väkivallasta, ja samalla ulkopuolisuuden, hylätyksi tulemisen epäoikeudenmukaisuudesta. 1970- ja 1980-luvuilla naiskirjallisuudentutkijoiden yksi keskeinen kohde oli juuri Mary Shelley ja hänen 18-vuotiaana kirjoittamansa teos.

Historian painolastista voisi syntyä väkinäistä vääntöä, kvasipohdintaa ja kiusallista mukateatteria. Niin ei käy Annika Hartikan, Tuomas Korkia-Ahon, Miro Lopperin, Esa-Matti Smolanderin, Pekka Kiiliäisen ja Juho Mantereen Frankensteinissa.

Tätä esitystä on tehty leireilemällä kaksi viikkoa navetassa Hyvinkäällä. Meille kehystetään tekoprosessi ja esittämisen kielioppi: henkilöiden monistamisen ja roolinvaihdon teatterileikki. Esitys kantaa jälkiä prosessistaan, nyt ei ole tarjolla mustan laatikon kliinisyyttä, vaan navetan – tekisi mieli sanoa – jumalaista paskaa, pulpia, poliittista epäkorrektiutta.

Miten kuvata huohottavan fyysistä, orgastista, skitsofreenistä ja maanista luomista, väkivaltaista, kieli poskessa tehtyä markkinateatterin extremeä ja sen pidättelemätöntä yleisösuhdetta? Kirjoittamani vaikuttaa avuttoman nörtiltä. Mutta tässä on vain toinen puoli, toinen puoli näyttää hirviön ulkopuolisuuden, ulossulkemisen väkivallan ja moraalittomuuden. Fiktiosta esitys laajenee teatterintekemisen vallankäyttöön unohtamatta pohdintaa Shelleystä ja hänen asemastaan naiskirjailijana.  Shelleyn kertojanäänelle esitys antaa tilaa ja rauhaa useissa katkelmissa.

Seinäjoen ja Kokkolan kaupunginteattereiden Epäkuolleissa tullaan sitten liikkumaan ihmiskunnan tuhofantasioissa.
 

Moninkertaistuvaa syrjintää

Tuore selvitys tuo esiin, millaista syrjintää kokevat sellaiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset, jotka lisäksi kuuluvat etniseen tai uskonnolliseen vähemmistöön tai ovat vammaisia. Syrjintä, ulkossulkeminen ja eriarvoinen kohtelu moninkertaistuvat, kun henkilö kuuluu useampaan vähemmistöön. ulossulkemisen ja eriarvoisen kohtelun kokemukset moninkertaistuvat silloin, kun henkilö kuuluu useampaan vähemmistöön.


Pientä takkuilua ensi-iltatietokannassa 

Meillä oli ongelmia ensi-iltatietokannan tageissa, kun teki esimerkiksi kaikkien ammattiteattereiden yhteishakua, mutta nyt bugi on korjaantumassa. Tietokantaan on jo syötetty satakunta ammattiteattereien ensi-iltaa, ja toinen mokoma harrastajatekijöiltä, mutta omiaan kannattaa siis edelleen ilmoitella, erityisesti kun kyse on työryhmien esityksistä. Meillähän on lomake, jolla ensi-iltojaan voi ilmoitella.
 

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Hakuaikaa jatkettu: Valta, vastuu, vinoutumat – kysely

Valta, vastuu, vinoutumat – kysely tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta esittävien taiteiden alalla.

Kyselyyn toivomme vastauksia kaikilta teatterin, tanssin ja sirkuksen parissa työskenteleviltä. Kysely on auki 15.11.2018-31.1.2019.

Kysymykset voi valita vastattavakseen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Näitä asioita selvitämme

 • Kohdellaanko jokaista tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti riippumatta sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, äidinkielestä, ulkonäöstä, taustassa tai muusta henkilökohtaisesta ominaisuudesta?
 • Minkälaista ja miten paljon esiintyy syrjintää, häirintää, kiusaamista, epäasiallista käyttäytymistä, yliolkaista tai vähättelevää suhtautumista työkumppaneiden tai johdon taholta?
 • Miten paljon joutuu kohtaamaan sukupuoli- ja muita stereotypioita – kaikenlaisia kaavamaisia oletuksia? 
 • Toiminko minä, toimiiko työkumppani, toimiiko esimies/johtaja yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti?  Miten toimin tilanteissa, joissa tasa-arvoa tai yhdenvertaisuutta loukataan? Puutunko, olenko huomaamatta vai hiljaa?

Tällä kyselyllä selvitämme alalla vallitsevan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nykytilaa. Jotta vinoutumat ja vääristymät saadaan korjatuksi, tarvitaan tietoa siitä, miten teatterin, tanssin ja sirkuksen alalla erilaisissa asemissa ja työtehtävissä toimivien tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat työn arjessa ja käytännöissä.  

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat yhteisiä asioita

Emme tee kyselyä vain kyselyn vuoksi. Teemme julkaisun, nostamme kyselyn tulokset esiin seminaareissa, keskusteluissa ja kirjoituksissa. Tuotamme yhdessä toimenpide-ehdotuksia ja -suosituksia, joilla rakennetaan nykyistä yhdenvertaisempaa ja tasa-arvoisempaa työtä. Seuraamme toimenpiteiden vaikuttavuutta. 

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen on (itse)kriittistä hereillä oloa ja valppautta, jatkuva prosessi.

Kyselyssä yhteistyökumppaneita ovat Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) rinnalla Centralförbundet för Finlands Svenska Teaterorganisationer (CEFISTO), Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto (Teme), Suomen Näyttelijäliitto, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat (Sunklo), Teatterikeskus, Suomen Teatterit (STEFI), Globe Art Point sekä Tanssin tiedotuskeskus ja Sirkuksen tiedotuskeskus.

Tule mukaan tekemään asioita näkyviksi työpaikoilla vastaamalla tähän kyselyyn!

https://www.webropolsurveys.com/S/68DC97C09C920EC5.par


Kyselyä koskevat tiedustelut:

TINFO / tutkimus- ja hallintokoordinaattori Mikko Karvinen, mikko(a)tinfo.fi tai                                                 
TINFO / johtaja Hanna Helavuori, hanna(a)tinfo.fi


Ensi-illat TINFOn verkkosivuilla

Voit ilmoittaa tiedossa olevat ensi-illat verkkolomakkeella TINFOn verkkosivuilla avoimesti selattavaan ensi-iltojen tietokantaan. Jos teatterisi puuttuu teatterilistalta, ilmoita teatterin tiedot tällä lomakkeella. Voit myös päivittää teatterin tietoja samalla lomakkeella, tai ilmoittaa muutoksista sähköpostitse osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi


Katso alkuvuoden hakuajat Apurahavahdista

Apurahavahdissa on tammi-helmikuulle peräti 20 hakua. Käy selaamassa tietoja, voit myös tilata Apurahavahdin itsellesi.

www.tinfo.fi/fi/Apurahavahti

UUTISIA

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 960 000 euroa kulttuuriviennin edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustukset hankkeille, joiden tavoitteena on vahvistaa kulttuurin eri aloilla tapahtuvaa vientiä.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen hakukierroksen tulokseen.

”Kulttuuri- ja luovat alat ovat varteenotettavia vientialoja, joihin valtion kannattaa panostaa – kuten hallituksessa puolivälin tarkistuksessa päätimme. Lähtökohtani oli, että tällä hakukierroksella tuetaan hankkeita, joilla on suuri ja pitkäkestoinen vaikutus eri kulttuurin alojen vientiin. Uskon, että nyt avustuksen saaneet hankkeet onnistuvat tässä.”

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen viidelle hankkeelle.

 • Music Finland, Fast Track -ohjelma ja uuden Fast Track -kasvuohjelman käynnistäminen, 300 000 euroa
 • Tanssin tiedotuskeskus, tanssin ja sirkuksen välittäjäportaan, kansainvälisen toiminnan ja viennin kehittämishanke, 220 000 euroa
 • Ace-Production Ab, From Start to Finnish -showcase, 220 000 euroa
 • Aalto-korkeakoulusäätiö, Fashion in Helsinki, 160 000 euroa
 • Suomen Lontoon instituutti, av-alan, musiikin ja esittävien taiteiden tuottajien, agenttien ja managerien verkostoituminen, 60 000 euroa.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 0295 330 067

Lue lisää


Sirkus Supiainen käynnisti  Työttömien teatteri -hankkeen  

Työttömien Teatteri -hankeen lähtökohtana on ehkäistä syrjäytymistä ja sosiaalista pahoinvointia teatteritoiminnan avulla. Työttömien Teatteri -hanke toteutetaan sosiaalisen ja soveltavan teatterin keinoin.

Työttömien Teatterissa toimii arkipäivisin työttömille suunnattu ilmaisupainotteinen työpaja. Työpajalle hakeudutaan kuntouttavan työtoiminnan kautta. Työpajalla voidaan toteuttaa esimerkiksi monimuotoisesti ja osallistujalähtöisesti kokoillan näytelmä tai lyhyempiä esityksiä, nukketeatteria tai vaikka kuunnelma. Lisäksi esityksiä viedään palvelutaloihin, kirjastoihin, radioon ja mahdollisesti pienille kiertueille.  
 
Kaikessa Työttömien Teatterin toiminnassa pyritään vahvistamaan osallistujien vuorovaikutustaitoja, toimijuutta, itsetuntemusta ja elämänhallintataitoja erilaisten ilmaisullisten ja toiminnallisten menetelmien avulla. Näytelmät ovat kantaaottavia ja niiden pyrkimyksenä on tuoda osallistujien ääni kuuluviin -osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja aktiivisempaa kansalaisuutta.

Sirkus Supiaisen Työttömien teatteri toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Siun Soten kanssa ja on osa Joensuun KAKE 2.0 -hanketta. Hanketta rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätietoa Sirkus Supiaisesta ja kaikesta mitä teemme:

Rauli Katajavuori
+358 45 120 9383
www.supiainen.com


Juko avaa Lahteen uuden näyttelytilan – JukoArtin

Teatteri Vanha Juko halusi tehdä uuden aluevaltauksen ja avasi lämpiönsä lahtelaisille kuva- ja valokuvataiteen ammattilaisille näyttelytilaksi. Syntyi JukoArt – kaupungin rennoin galleria.
 
JukoArtin ensimmäinen taiteilija on valokuvaaja Antti Sepponen 9.1.-1.5.2019.
 
Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 9.1.2019 klo 18-20.
Lämpimästi tervetuloa!
 
JukoArt-näyttelyitä järjestetään 2-4 vuosittain. JukoArt on avoinna teatterin lipunmyynnin aukioloaikojen mukaan ja tietysti esitysten yhteydessä; ovet avautuvat aina tuntia ennen esitysten alkua. Näyttelyihin on vapaa pääsy.
 
Antti Sepponen (s. 1991, Lahti) on Lahdessa asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Töissään hän on erikoistunut kuvaamaan erityisesti ihmisten tavallista arkea ja elämää poikkeuksellisista näkökulmista. Sepposen tausta on lehtikuvaajana, mutta tällä hetkellä sydämen asiana ovat pitkäkestoiset taideprojektit. Sepponen hyödyntää työskentelyssään myös video- ja installaatiotaidetta sekä multimediaa.
 
Lisätiedot:
- Linda Wallgren 050 439 1409
- Antti Sepponen, 044 052 3800


Kansainvälisessä Teatteri-instituutissa vaikuttanut Doris Laine on kuollut

Kansainvälisen uran tehnyt tanssitaiteilija, Suomen Kansallisbaletin pitkäaikainen johtaja ja tanssivaikuttaja Doris Laine (1931-2018) kuoli Helsingissä joulukuussa. Laine tulkitsi vuosien 1947-1976 aikana Kansallisbaletin ensitanssijattarena pääosan yli 40 baletissa, joiden kiertueet veivät primaballerinan Yhdysvaltoihin, Etelä-Amerikkaan ja jättimäisille näyttämöille Moskovan Bolshoi-teatterissa ja Kremlin kongressipalatsissa. Myös solistina Doris Laine teki kansainvälisen uran vieraillen lukuisissa maissa, London Festival Ballet’ssa hän tanssi vierailijana 1964-65.

Doris Laineen työn jälki näkyy Kansainvälisessä Teatteri-instituutissa ITI:ssä. ITI:n Tanssikomitean pitkäaikaisena jäsenenä 1973-83 toimiessaan hän ajoi läpi ideansa Kansainvälisestä tanssin päivästä, jota on vietetty vuodesta 1982. Kotimaassaan Suomessa Laine oli niinikään sinnikäs tanssivaikuttaja, jonka aloitteesta mm. perustettiin Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 1984. Laineen vaikuttamistyön hedelmistä viimeisinkin, Tanssin talo, avataan Helsinkiin vuonna 2021.

Teatterin tiedotuskeskus TINFO on Suomen ITI-keskus.

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Näytelmäkirjailija Roland Schimmelpfennig Viiruksessa | 12.1.2019, Helsinki

Saksalainen näytelmäkirjailija Roland Schimmelpfennig vierailee Helsingissä tammikuussa 2019. Teatteri Viirus sekä Teatterikorkeakoulu järjestävät artistitapaamisen Schimmelpfennigin ja näyttelijäntaiteen professori Andres Carlssonin kanssa Viiruksen tiloissa lauantaina 12.1.2019. Tilaisuuden puhekieli on englanti ja se on yleisölle avoin.  

Keskustelun jälkeen Viiruksen kevätkausi avataan tuomalla uudelleen ohjelmistoon syksyllä 2018 ensi-iltansa saanut, Schimmelpfennigin kirjoittama ja Carlssonin ohjaama Den Stora Elden (Suuri tuli). Esitystä on ylistetty sen uraauurtavasta näyttämöratkaisusta, ensemblen vaikuttavasta työskentelystä sekä rohkeasta näkökulmasta ilmastokysymyksiin.

Ilmoittaudu tapahtumaan 10.1.2019 mennessä tästä

Lehdistötiedote kokonaisuudessaan


Onko suomalainen taidekenttä tasa-arvoinen | 15.1.2019, Helsinki

Seminaari Eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä 15.1.2019 klo 16-18.30

Taiteilijoiden ja kansanedustajien Arkadia-seura järjestää 15.1.2019 klo 16.00-18.30 yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Kulttuuria kaikille -palvelun ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kanssa seminaarin, jonka tavoitteena on herättää keskustelua niin kulttuuripalveluista kuin taiteen tekemisen edellytyksistä ulkomaalaissyntyisille ja vammaisille taiteilijoille.

Yhdenvertaisuuslaki on ollut voimassa vuodesta 2014 ja lain tarkoitus on ehkäistä syrjintää julkisessa ja yksityisessä toiminnassa. Kulttuuria kaikille -palvelu, Cupore ja Globe Art Point tarkastelevat yhteisessä AVAUS-hankkeessaan yhdenvertaisuuden toteutumista taiteen ja kulttuurin kentällä. Suomessa asuu arviolta toista tuhatta ulkomaalaissyntyistä taiteilijaa sekä heidän lisäkseen vammaisia tai kielivähemmistöihin kuuluvia taiteilijoita.

Eritaustaisten taiteilijoiden sekä taide- ja kulttuurialan ammattilaisten yhdenvertaisissa mahdollisuuksissa työskennellä suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä on edelleen parannettavaa. Kielellisesti ja kulttuurisesti monimuotoinen kulttuuritarjonta mahdollistaisi erilaisten yleisöjen osallistumisen. Integroimisesta puhutaan usein talouden näkökulmasta, ja kulttuurinen osallisuus unohtuu. Monikulttuuriset kulttuurikeskukset auttavat ylläpitämään omaa kulttuuriperintöä, mutta edistävätkö ne integroitumista yhteiskuntaan.

Seminaari on suomen- ja englanninkielinen. Tilaisuudessa on simultaanitulkkaus englanninkielelle sekä viittomakielen tulkkaus. Pikkuparlamentin auditorio on saavutettava, siellä on induktiosilmukka, avustajakoirat ovat tervetulleita.

Tervetuloa seminaariin Pikkuparlamentin auditorioon tiistaina 15.1.2019 klo 16.00-18.30.

Eduskunnan turvakäytäntöjen vuoksi välttämätön ennakkoilmoittautuminen

Ohjelma

klo 16.00 Avaus, Arkadia-seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.)
klo 16.10 Mitä tasa-arvo merkitsee kulttuuri-instituutioissa? toiminnanjohtaja Rita Paqvalen, Kulttuuria kaikille -palvelu
klo 16.25 Puheenvuorot ja keskustelu: taiteellinen johtaja-teatteriohjaaja Noora Karjalainen, kuvataiteilija-tohtorikoulutettava Sepideh Rahaa ja kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr.)
klo 17.20 Toimijaksi suomalaisella kulttuurikentällä -projektin tuloksia, tutkija Emmi Lahtinen, Cupore
klo 17.35 Puheenvuorot ja keskustelu: teatteriohjaaja, Globe Art Point ry:n puheenjohtaja David Kozma ja kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.)
18.30 Päätös

Moderaattorina kulttuurituottaja Rose-Marie Kivijärvi.


Teatterimuseon psykoanalyysin yö | 25.1.2019, Helsinki

Teatterimuseon Psykoanalyysin yö | 25.1.2019, Helsinki

Suuren suosion saavuttanut Psykoanalyysin yö järjestetään toistamiseen. Perjantaina 25.1. klo 18.30–23 Kaapelitehtaan kaikissa kolmessa museossa on tarjolla puhetta taiteesta ja psykoanalyysistä – alustuksia, keskusteluja, ajatuksia. Tapahtuma järjestetään yhdessä Suomen valokuvataiteen museon, Hotelli- ja ravintolamuseon ja Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen kanssa. Liput 15 ¤ tai Museokortti.

Tutustu ohjelmaan täällä


Önskejag – En förvandlingslek som resulterar i en utställning | 5.-30.1.2019, Helsingfors

ÖNSKEJAG är ett publikarbetsprojekt som genomförts på Svenska Teatern under hösten 2018. Projektet utmynnar i en fotoutställning på teaterns NICKEN-scen i januari 2019.  

Bildernas huvudpersoner är alla aktiva inom DuvTeatern. En del av dem hör till ensemblen och en del deltar i DuvTeaterns dramaklubb. Från teaterns sida engagerades fastanställd personal från de olika avdelningarna inom huset. För de anställdas del är projektet ett sätt att vara i en direkt kontakt med publiken, något som mer sällan händer i traditionella föreställningssammanhang där en hel del av arbetet sker bakom kulisserna. Samtidigt utforskar teatern hur de materiella resurserna och framförallt den stora skapande- och hantverkskunskapen personalen besitter kunde tillämpas i publikarbetssammanhang.  
 
ÖNSKEJAG undersöker hur teaterkonsten kan tillämpas inom publikarbete. Vi för samman olika kunskaper, ger människor möjlighet att mötas, ger synlighet för hantverket bakom konstformen och använder teaterns materiella resurser för att skapa upplevelser och engagemang.   
 
Projektet är en del av teaterns publikarbete som går under rubriken Teater+. Vi erbjuder en omfattande palett av program som fördjupar och breddar teaterbesöket på alla våra scener. Vårt publikarbete riktar sig till teaterbesökare i alla åldrar och är anpassat för olika syften beroende på föreställningen. Publikarbete är inte alltid produktionsspesifikt. Svenska Teaterns publikarbete söker former för dialog och diskussion, engagemang och deltagande och styrs av värderingar om demokrati, jämnställdhet, tillträde och tolerans.  
 
För mer information

Du kan också kontakta Svenska Teaterns publikarbetare Noona Leppinen
+358 50 431 0012


Helmi-monologifestivaali | 2.2.2019, Helsinki

Kolmatta kertaa järjestettävä Helmi-monologifestivaali tulee taas!

Monimuotoinen monologitapahtuma tuo Helsinkiin neljä upeaa soolotaiteilijaa. Vuoden nuori lausuja 2012 Eero Ojala esittää Fernando Pessoan runoja teoksessaan Laiha mies. Näemme ja kuulemme Liila Jokelinin musiikkia sekä Fathi Ahmedin tuoretta stand up-komediaa. Illan päättää Heikki Hervan teatteriesitys Herra von Trapp ja Musiikin Sointi.

Tapahtuu Teatteri ILMI Ön tiloissa lauantaina 2. helmikuuta. Esityksiä tasatunnein klo 18.00 alkaen!

Festivaalipassi 20 euroa, yksittäisen esityksen hinta 10 euroa. Varaukset helmimonologifestivaali(a)gmail.com. Lunastus käteisellä paikan päältä klo 17 alkaen festivaalipäivänä.

Lisätietoja antaa Jussi Lankoski, festivaalin taiteellinen johtaja (helmimonologifestivaali(a)gmail.com).


Scenmåndagar på Svenska Teatern | Från 4 februari 2019

Scenmåndag är ett nytt koncept som inleds på Svenska Teatern våren 2019. Första måndagen varje månad ordnar vi diskussioner, debatter, artistsamtal och liknande program. Vi bjuder på aktuella teman och intressanta gäster. Baren är öppen!

Vi börjar med Nyfamiljen i saga och verklighet på måndag den 4 februari 2019.

Närmare information


Naisklovnifestivaali Punainen Helmi | 6.-9.2.2019, Helsinki

Festivaali täynnä naurattavia naisia ja kutkuttavia klovneja!  Mukana muun muassa Pepa Plana (ESP), Hilary Chaplain (USA), Mireia Miracle (ESP), Luciana Aucuri (BRA), Inga  Björn, Kristiina Tammisalo, Hanna Terävä ja Taina Mäki-Iso.

Lue lisää


HURRAA! Festivaali lapsille ja nuorille | 16.-24.3.2019, Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa

Hurraa! -festivaali järjestetään 16.–24. maaliskuuta 2019 pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa.  Lisäksi festivaali matkaa kirjastoautojen mukana ja vierailee kirjastoissa ja palvelutaloissa! Ohjelmistoon on valittu 15 riemastuttavaa esitystä 0-18 -vuotiaille katsojille. Tarjolla on myös kosolti työpajoja ja jopa mielenosoitus!

Ohjelmisto 2019 on nyt julkaistu. Katso se täältä!

Kaikille avoimet Hurraa! -avajaiset vietetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa lauantaina 16.3.2019.


RUUTIA! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille | 24.-27.4.2019, Helsinki

Uusia tanssi- ja liiketeatteriesityksiä koko perheelle Hurjaruuthin, Zodiakin ja Teatterimuseon näyttämöillä Kaapelitehtaalla. Vierailevia ryhmiä mm. Espanjasta, Italiasta, Ranskasta ja Suomesta.

Ruutia!-festivaalilla saa ensi-iltansa sympaattinen koko  perheen esitys  Pallo vai palikka, jonka on ohjannut Hanna Ryti. Esitys sekoittaa iloisesti abstraktin taiteen historiaa, sanatonta teatteria ja streetdancea. Pallo vai palikka -esityksestä lisänäytöksiä myös Ruutia!-festivaalin jälkeen Hurjaruuthin näyttämöllä toukokuussa.

Katso koko ohjelmisto www.hurjaruuth.fi

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


Katso alkuvuoden hakuajat Apurahavahdista

Apurahavahdissa on tammi-helmikuulle peräti 20 hakua. Käy selaamassa tietoja, voit myös tilata Apurahavahdin itsellesi.

www.tinfo.fi/fi/Apurahavahti


Alfred Kordelinin säätiön Apuraha suurille kulttuurihankkeille | Haku 31.1.2019

Apuraha on tarkoitettu yhteisöille ja rekisteröidyille yhdistyksille sekä yrityksille. Yksityishenkilöistä koostuva työryhmä voi hakea, vain jos hakijana toimii esimerkiksi yliopisto tai rekisteröity yhdistys. Apurahaa eivät voi hakea yksityishenkilöt.

Hakuaika: 1.-31.1.2019
Päätös: Maaliskuu 2019  

Lue lisää


Pyynikin kesäteatterisäätiön apurahat | Haku 31.1.2019 mennessä

Säätiön tarkoituksena on teatteritaiteen esittäminen, kehittäminen ja ylläpitäminen Pyynikin kesäteatterissa ja muissa ulkoilmatiloissa Tampereen kaupungissa, teatterialan koulutus- ja valistustyö, tamperelaisen teatterin tukeminen sekä teatterialan tutkimus- ja julkaisutoiminta. 

Vapaamuotoiset ja allekirjoitetut hakemukset pyydetään toimittamaan 31.1.2019 klo 16.00 mennessä Pyynikin kesäteatterisäätiön toimistoon Verkatehtaankatu 11, 33100 Tampere tai postitse osoitteeseen Pyynikin kesäteatterisäätiö, PL 246, 33101 Tampere. Myös postitse toimitettujen hakemusten tulee olla perillä viimeistään 31.1.2019. 

Hakemuksen tulee sisältää tiedot hakijasta, suunnitelmat apurahan käytöstä ja aikataulusta sekä hakijan saamista apurahoista vuosilta 2016-2018. Hakijan tietoihin tulee liittää yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Apurahan saajilta edellytetään myös pankkiyhteystietojen ja henkilötunnuksen ilmoittamista ennen apurahan maksua. Hakija sitoutuu palauttamaan apurahan, mikäli ei pysty käyttämään sitä anottuun tarkoitukseen eikä esitä säätiötä tyydyttävää uutta käyttökohdetta.

Apurahan saajat valitaan ja heille tiedotetaan valinnasta 31.3.2019 mennessä. Luettelo apurahan saajista julkaistaan myös osoitteessa www.pyynikinkesateatteri.fi.

Apurahan saajien tulee toimittaa säätiölle vapaamuotoinen selvitys apurahan käytöstä viimeistään 31.5.2020. 

Lisätietoja antaa 7.1.2019 alkaen säätiön toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko, puh. 050 325 0275 / hanna.suurhasko(at)pyynikinkesateatteri.fi

Lue lisää


Petra Uexküllin rahaston apurahat | Haku 31.1.2019 mennessä

Ida Aalbergin säätiön Petra Uexküllin rahasto julistaa haettavaksi kahdesti vuodessa jaettavan apurahan. Se on suunnattu alle 35-vuotiaille suomalaisille näyttelijöille. Apurahan suuruus on 4000 euroa, ja se myönnetään kahdelle hakijalle / hakukerta.

Rahasto on Petra Uexküllin testamenttilahjoituksella perustettu rahasto, jota hallinnoi Ida Aalberg -säätiö.

Apuraha myönnetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • näyttelijän henkilökohtaisena palkkatukena teatteriproduktioon
 • itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn
 • taiteellisiin jatko-opintoihin.

Vuoden 2019 ensimmäinen hakuaika on 1.–31.1.2019 ja toinen 1.–30.9.2019.

Ohjeet hakemuksen täyttämiseksi ja lähettämiseksi löytyvät verkkosivuiltamme kohdasta apurahat.

Lue lisää


Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto | Haku 1.2.2019 mennessä

Rahasto jakaa yleisiä apurahoja Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä edistäviin hankkeisiin, esim. kulttuuri-, kieli-, media-, tutkimus- ja koulutusalan projekteihin. Rahaston apurahoja voivat hakea yksityishenkilöt, järjestöt ja yhdistykset, joiden toimiala liittyy rahaston toiminta-alueeseen, ts. Suomen ja Ruotsin välisten kulttuurisuhteiden edistämiseen. Rahasto myöntää myös oleskelustipendejä Suomeen/Ruotsiin opintokäynteihin, tutkimustoimintaan tai kulttuurivaihtoon liittyen.

Verkkohakemus avataan noin neljä viikkoa ennen viimeistä hakupäivää.

Tarkemmat tiedot apurahoista ja stipendeistä


SKR: Taidetta hoitolaitoksiin - Maakuntarahastot | Haku 8.2.2019 mennessä

Tukimuodon tavoitteena on edistää hoitoa tai erityistä tukea tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen tai soveltavan taiteen keinoin. Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeissa on tärkeää myös, että hoitoa ja tukea tarvitsevien yksilöiden ja ryhmien erityistarpeet ymmärretään, ja tätä ymmärrystä hyödynnetään ihmisten tasa-arvoiseksi kohtaamiseksi.

Tätä erityisapurahaa voivat hakea taiteilijat, työryhmät ja yhteisöt.

Hanke voi toteutua niin hoito- ja hoivalaitoksissa kuin niiden ulkopuolellakin ympäristöissä, joissa se ei ole tavanomaista. Mahdollisia kohteita ovat esim. palvelutalot ja erilaiset päiväkeskukset, vankilat, vastaanottokeskukset, päihdetyön yksiköt, lastensuojelun yksiköt, kotona asuvat ikäihmiset jne.

Hakemuksia arvioitaessa painotetaan seuraavia kriteereitä:

- hanke lisää taiteen merkitystä toimintaympäristön arjessa
- hanke on taiteellisesti korkeatasoinen
- hankkeella on hyvät edellytykset tuottaa pysyviä vaikutuksia

Lue lisää


OKM: Erityisavustukset kulttuurin perustan ja jatkuvuuden kokeilu- ja kehittämishankkeisiin | Haku 28.2.2019 mennessä

Kokeilu- ja kehittämishankeavustus on tarkoitettu opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan strategian 2025 mukaisen toiminnan vahvistamiseen ja pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman tavoitteisiin.

Avustuksen erityisenä painopisteenä ovat monimuotoinen, vahva sekä kansallisesti ja alueellisesti elinvoimainen kulttuuri, jotka osaltaan lisäväät kulttuurin perustaa ja jatkuvuutta.

Avustuksella edistetään kulttuuripolitiikan strategian 2025 tavoitealuetta ”kulttuurin perusta ja jatkuvuus”, jonka tavoitteena on, että kulttuurin perusta on vahva ja elinvoimainen. Strategian kaksi muuta tavoitealuetta – luova työ ja tuotanto sekä osallisuus ja osallistuminen kulttuuriin – varmistavat osaltaan, että kulttuuri kehittyy vahvana ja elinvoimaisena. Niiden tavoitteet vuoteen 2025 ovat, että luovan työn tekemisen edellytykset ovat parantuneet ja tuotannon ja jakelun muodot monipuolistuneet sekä osallisuus kulttuuriin on lisääntynyt ja eri väestöryhmien erot osallistumisessa ovat kaventuneet. Näin tästä avustuksesta rahoitettavat toimet voivat kohdentua mille tahansa kulttuuripolitiikan kolmelle strategian tavoitealueelle, jos ne vaikutuksillaan vahvistavat kulttuurin perustaa ja jatkuvuutta.

Hakuaika alkaa 10.1.2019 ja päättyy 28.2.2019 klo 16.15.

Päätökset pyritään tekemään toukokuun 2019 alkuun mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä asiointiliittymässä.

Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on käytettävissään enintään 1 220 000 euroa määrärahasta myönnettäviin avustuksiin.

Avustukseen sovelletaan Valtionavustuslakia (688/2001).

Lue lisää


Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto | Haku 28.2.2019 mennessä

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta.

Rahasto jakaa apurahoja ja stipendejä erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin. Tukea voivat hakea ammattilaiset, harrastelijat, aikuiset sekä lapsi- ja nuorisoryhmät. Apurahoja myönnetään muun muassa yhteistyöhön taiteen ja kulttuurin alalla, tieteelliseen tutkimukseen (erityisesti humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä), opiskelija- ja koululaisryhmien opintomatkoihin sekä toisen maan kulttuuri-, sosiaali- ja talousoloihin perehtymiseen.

Lisätietoa apurahasta


Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto 28.2.2019

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta.

Rahasto jakaa apurahoja ja stipendejä erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin. Tukea voivat hakea ammattilaiset, harrastelijat, aikuiset sekä lapsi- ja nuorisoryhmät. Apurahoja myönnetään muun muassa yhteistyöhön taiteen ja kulttuurin alalla, tieteelliseen tutkimukseen (erityisesti humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä), opiskelija- ja koululaisryhmien opintomatkoihin sekä toisen maan kulttuuri-, sosiaali- ja talousoloihin perehtymiseen.

Lisätietoa apurahasta


Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto | Haku 31.3.2019 mennessä

Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Islannin välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta.

Rahasto jakaa apurahoja ja stipendejä erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin. Tukea voivat hakea ammattilaiset, harrastelijat, aikuiset sekä lapsi- ja nuorisoryhmät.

Lisätietoa apurahasta


Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation | Haku 1.3.2019 mennessä

The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation-säätiön päätarkoituksena on kehittää yhteistyötä ja ystävyyssuhteita Pohjoismaiden ja Japanin välillä. Tätä pyritään toteuttamaan mm. opintomatkojen avulla, myöntämällä tukea tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun lääketieteen, humanististen tieteiden, yhteis-kuntatieteiden, tekniikan sekä taiteen alalla.

Lisätietoa apurahasta

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Tanssin tiedotuskeskuksen järjestämä opintomatka IETM-tapaamiseen Hulliin | Haku 24.1.2019 mennessä

Tanssin Tiedotuskeskus järjestää keväällä 2019 kaksi opinto- ja verkottumismatkaa, joista ensimmäinen on Hullin IETM-tapaamiseen maaliskuussa.

Mistä on kyse?

IETM on eurooppalainen esittävien taiteiden ammattilaisverkosto. Kevään IETM-tapaaminen järjestetään 28.-31.3.2019 Hullissa, Englannissa. Tapahtuma kokoaa yhteen esittävien taiteiden ammattilaiset ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuoleltakin. Tapahtuma koostuu keskusteluista, seminaareista, pienryhmätyöskentelystä, esitysohjelmistosta sekä verkottumisesta.

Hullin tapaamisen teemana on ”The reality of inclusion in today’s societies, in their artistic representations and in the process of creation”.

Lue lisää

Kenelle?

Opintomatkalle voivat hakea kaikki tanssitaiteilijat ja -tuottajat, joilla on halu verkottua kansainvälisesti. IETM-tapaamisen teeman huomioiden toivomme hakemuksia erityisesti inklusiivisen taiteen tekijöiltä ja asiantuntijoilta.

Hakemuksessa tulee perustella miten opintomatkasta olisi hyötyä hakijalle sekä mahdollisille muille tahoille tai yhteisöille ja minkälaisia kansainvälistymistavoitteita se ajaisi.

Tiedotuskeskus kustantaa 3-4 osallistujalle lennot sekä majoituksen paikan päällä. Osallistujan maksettavaksi jää rekisteröitymismaksu sekä mahdolliset muut kustannukset (esitysliput, ateriat, päivärahat jne). Toivomme, että matkalle osallistutaan koko tapahtuman ajaksi. Huomioithan, että lähtöpäivä voi olla jo 27.3.2019.

Osallistujat sitoutuvat tekemään Tiedotuskeskukselle myös matkaraportin, joka julkaistaan blogi-kirjoituksena Tiedotuskeskuksen sivuilla.

Lähetä lyhyt hakemus perusteluineen sekä ansioluettelo 24.1.2019 klo 16:00 mennessä: riitta.aittokallio(a)danceinfo.fi

Päätökset tehdään hakemusten perusteella 29.1.2019 ja matkajärjestelyihin ryhdytään heti tämän jälkeen.


Call for proposals CARPA6 | Application period 1-28 Feb, 2019

Artistic Research Performs and Transforms: BRIDGING PRACTICES, CONTEXTS, TRADITIONS & FUTURES 

OPEN: 1 January - 28 February 2019 at 23:59 Helsinki time.

Please read the CARPA6 vision statement and submit your proposal here.

Performing Arts Research Centre (TUTKE) at the Theatre Academy of Uniarts Helsinki hosts the 6th Colloquium on Artistic Research in Performing Arts (CARPA6) and a post-conference event Future Manifestos in collaboration with Artistic Doctorates in Europe (ADiE).

This year´s CARPA conference is followed by a post-conference event Future Manifestos that closes the three-year project Artistic Doctorates in Europe: Third Cycle Provision in Dance and Performance (ADiE).

CARPA6 dates: 28-30 August 2019
Venue: Kiasma Theatre, Helsinki
kiasma.fi/en

ADiE date: 31 August 2019
Venue: Zodiak – Centre for New Dance, Helsinki
www.zodiak.fi


UNIDRAM Open Call for productions, Potsdam | Deadline 15 March, 2019

UNIDRAM 2019 26th International Theatre Festival Potsdam October 29th – November 02nd, 2019

UNIDRAM will once again be presenting a wide-ranging programme of diverse theatres from throughout Europe. There will be a special focus on contemporary visual theatre. Applications for the 26th edition of the festival 2019 can be submitted now together with all relevant application materials and a full version of your performance.  

We consider all applications submitted in time except for productions in the areas of children’s theatre and classical drama.

Deadline for application will be March 15th, 2019

Application form

unidram(a)t-werk.de
www.unidram.de
visit us on facebook

KURSSEJA JA KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia, kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Immersiivisen teatterin työpaja 26.-28.4.2019, Helsinki  

Työpaja opettaa immersiivisten ja osallistavien esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä.  
 
Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.
 
Työpaja keskittyy immersiivisten ja osallistavien esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.
 
Työpajassa opit
- Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä
- Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
- Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
- Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
- Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
- Aistimaan ja ymmärtämään ympäristön merkityksen luojana
 
KEILLE: Työpaja on suunnattu erityisesti taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen sami(a)centerforeverything.com
 
ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa
 
holvi.com/shop/everything
 
(Mikäli sinun täytyy peruuttaa ilmoittautumisesi:
Voit perua viimeistään kuukautta ennen työpajaa, jolloin saat 50 % maksustasi takaisin. Jos peruutat tätä myöhemmin, menetät koko maksusi. Voit myös hankkia toisen tilallesi työpajaan, mutta myös heidän tulee olla joko taiteen ammattilainen tai opiskelija.)  
 
AIKA JA PAIKKA: Pe 26. 4. 2019 klo 18-22, la 27. 4.2019 klo 13.30-17.30 ja su 28.4.2019 klo 13.30-17.30.
 
Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, Helsinki
 
HINTA: 100 euroa
 
OPETTAJA: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset ja osallistavat esitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.
 
www.samihenrik.me
 
www.kaikenkesk.us


Hakuaika Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto- ja maisteriohjelmiin  9.-23.1.2019

Hakuaika Tampereen yliopiston 5-vuotiseen teatterityön tutkinto-ohjelmaan sekä 2-vuotiseen teatterityön maisteriohjelmaan alkaa 9.1.2019 ja päättyy 23.1.2019 klo 15.

Teatterityön tutkinto-ohjelma (3+2v)

5-vuotisen tutkinto-ohjelman valintaperusteet ja hakuohjeet löydät täältä.
5-vuotisen tutkinto-ohjelman ennakkotehtävät löydät täältä.

Teatterityön maisteriohjelma (2v)

2-vuotisen maisteriohjelman valintaperusteet ja hakuohjeet löydät täältä.
2-vuotisen maisteriohjelman ennakkotehtävät löydät täältä.


Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu | Haku 9.1.-23.1.2019

Valitsemme uusia opiskelijoita kerran vuodessa keväisin. Seuraava hakuaika syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen alkaa 9.1.2019 ja päättyy 23.1.2019 klo 15.

 • Täytä hakulomake 23.1.2019 klo 15 mennessä.
 • Palauta ennakkotehtävät hakuajan päättymiseen 23.1.2019 klo 15 mennessä.
 • Palauta koulu- ja kielitaitotodistukset hakuajan päättymiseen 23.1.2019 klo 15 mennessä. 

Päätös hakijan hakukelpoisuudesta (maisteriohjelmat ja -opinnot) tehdään viikoilla 9-10.
 
Valintakokeita järjestetään huhti-toukokuussa. Valintakokeiden tulokset julkaistaan 6.6.2019 klo 9.
 
Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 8.7.2019 klo 15.
 
Tutustu koulutustarjontaan

Lue lisää hakemisesta: www.uniarts.fi/hae-teatterikorkeakouluun


TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Yleisötyöntekijä Svenska Teaterniin | Haku 11.1.2019 mennessä

Teatteri kehittää tulevan kolmen vuoden ajan yleisötyöpalvelujaan suomenkielistä yleisöä kohden ja haemme hankeajalle osa-aikaista (80%) työntekijää vahvistamaan teatterin yleisötyön osastoa.   

Teatteri on tarjonnut yleisötyötä laajasti eri kohderyhmille jo vuodesta 2010 ja haettu  henkilö vahvistaa osaltaan teatterin yleisötyön osastoa. Määräaikaisuuden syy on Hallå! -hankerahoitus, jonka avulla teatteri kehittää yleisötyöpalvelujaan erityisesti suomenkielistä sekä monikielistä  yleisöä sekä tulevaa yleisöä ajatellen.

Svenska Teatern on suomen suurin ruotsinkielinen ammattiteatteri. Uusi yleisötyöntekijä työskentelee läheisesti teatterin toisen yleisötyöntekijän kanssa osallistuen teatterin yleisötyön kehittämiseen, tuottamiseen sekä toteuttamiseen ja toimii osana teatterin dramaturgian osastoa.

Yleisötyöntekijä:

 • Suunnittelee, tuottaa sekä toteuttaa teatterin suomenkielisen yleisötyön hankkeen yhteistyössä teatterin nykyisten toimijoiden kanssa.
 • Vastaa hankkeen kokonaisraportoinnista.
 • Työskentelee sekä tutkien että käytännönläheisesti eri yleisöryhmien kanssa kehittäen työskentelytapoja, jotka laajentavat osallisuutta ja tietämystä Svenska Teaternin toiminnasta.

Työpaikan tiedot:

 • Työ alkaa mahdollisimman pian hakuprosessin päättymisen jälkeen.
 • Toimi on määräaikainen (3 vuotta) johtuen hankerahoituksesta.
 • Työaika 80% viikkotyöajasta.

Palkkaus TeaTES.

Työntekijällä on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua yleisötyön sekä teatteritaiteen kehittämiseen aitiopaikalta.

Yleisötyöntekijän lähin esimies on teatterin dramaturgian osaston esimies. Työntekijän läheisin kolleega on teatterin nykyinen yleisötyöntekijä. Työhön kuuluu ajoittain ilta-sekä viikonlopputyötä.

Odotamme hakijalta:

Soveltuvaa korkeakoulututkintoa, projektiosaamista, oma-aloitteisuutta, erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työotetta. Yleisötyön, teatteri- tai opetusalan työkokemus katsotaan eduksi. Kielivaatimuksena erinomainen suomen kielen suullinen sekä kirjallinen taito ja hyvä ruotsin kielen suullinen sekä kirjallinen taito. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Olemme syrjinnästä vapaa työpaikka ja pyrimme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan tehtävään riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammaisuudesta tai iästä.

Hakemukset sähköpostilla osoitteeseen JOBB ,jobb(a)svenskateatern.fi, viimeistään 11.1.2019.  

Lisätietoja: Yleisötyöntekijä Noona Leppinen  | 050-4310 012

Kutsumme työhaastatteluihin mahdollisesti jo hakuajan aikana sopivan hakemuksen kohdalla.

Lue lisää


Lastenkulttuuripäällikkö, Kulttuurikeskus Arx ja lasten taidefestivaali Hippalot | Haku 14.1.2019

Haemme lastenkulttuuripäällikköä johtamaan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxia ja lasten taidefestivaali Hippaloita. Kulttuurikeskus tarjoaa kulttuuri- ja taidesisältöjä monipuolisesti lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä toimii tiiviissä yhteistyössä koulujen, päiväkotien ja muiden lasten ja nuorten palveluiden kanssa. Tehtävään sisältyy visuaalisten taiteiden perusopetusta antavan Aimokoulun rehtorin esimiehenä toimiminen. 

Tehtävän hoitaminen edellyttää monipuolista osaamista ja kokemusta lastenkulttuurin eri osa-alueilta, innostavaa otetta ja näkemystä lastenkulttuurin kehittämiseen. 

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulutukinto 

Arvostettavat ominaisuudet: Arvostamme hankeosaamista, laajoja verkostoja, vuorovaikutustaitoja sekä aiempaa esimieskokemusta. 

Vaadittavat luvat: Hyväksyttävä todistus terveydentilasta 

Yhteystiedot Kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, puh. 03 621 4263, janne.nieminen(a)hameenlinna.fi, Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä, puh. 03 621 2741, mika.makela(a)hameenlinna.fi,  

Työpaikan osoite Raatihuoneenkatu 9 13100 Hämeenlinna, 13100 HÄMEENLINNA  

Työaika kokoaikatyö 
Työn kesto yli 12 kuukautta 
Haku päättyy 14.01.2019 klo 15:00  

Jätä hakemus Hakemukset sähköiseen rekrytointijärjestelmään www.seuturekry.fi . Tallenna järjestelmään myös opinto- ja työkokemustietosi. Hakujärjestelmän käyttöön liitt. kysymykset 03 621 3915, asiakaspalvelu@seuturekry.fi Vaihtoehtoisesti hakemuksen voi toimittaa: Seuturekry Oy, Sibeliuksenkatu 1 A 8, 13100 Hml. Tällöin hakemuksen tiedot talletetaan rekrytointijärjestelmään Seuturekryn toimesta. 

Lue lisää


Taideyliopisto hakee Viestintäassistenttia | Haku 14.1.2019 mennessä

Haemme viestintä- ja kumppanuuspalveluihin viestintäassistenttia määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2019 saakka (sijaisuus). Toivomme että voit aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin 18.2.2019.

Viestintäassistenttina työskentelet osana viestintäpalveluiden Kuvataideakatemian viestintätiimiä. Tuotat sisältöjä eri kanaviin ja osallistut näyttelyiden ja tapahtumien markkinointiin ja viestintään. Pääset tekemään myös muita viestintään ja markkinointiin liittyviä töitä. Työpäiväsi koostuvat esimerkiksi tapahtumatietojen keruusta, verkkosivujen päivittämisestä, sosiaalisen median sisältöjen tekemisestä ja uutiskirjeiden kokoamisesta.

Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto, jonkin verran kokemusta viestinnän alalta ja halu oppia lisää viestijän työstä. Kirjoitat sujuvasti ja olet kiinnostunut digitaalisesta viestinnästä. Pystyt tekemään töitä myös englannin kielellä. Työskentelyotteesi on aikaansaava, oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen, ja olet kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista.    

Odotamme sinulta

 • kokemusta viestinnän alalta, esimerkiksi verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämisestä tai tiedotteiden ja uutisten kirjoittamisesta
 • halua kehittyä viestijänä
 • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa
 • sujuvaa kynää ja eri tekstityyppien hallintaa
 • positiivista, aikaansaavaa asennetta
 • hyviä vuorovaikutus- ja organisointitaitoja

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan tehtäväkentän Taideyliopiston palveluorganisaatiossa. Palkkauksessa noudatamme yliopistojen yleisen työehtosopimuksen mukaista muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmää. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmän vaativuustasolle 6 ja on noin 2200–2400 euroa kuukaudessa riippuen henkilökohtaisesta palkanosasta.

Työssäsi pääset osaksi ainutlaatuista työympäristöä taiteen koulutuksen ja tutkimuksen parissa. Tarjoamme haasteellisen tehtäväkentän, innostuneen organisaation tuen sekä mahdollisuuksia monipuoliseen osaamisen kehittämiseen. Lisäksi tarjoamme joustavat työajat, kattavat työterveyshuollon palvelut sekä monipuolisen tarjonnan yliopiston omia taide- ja kulttuuritapahtumia.

Pyydämme lähettämään vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen kirjaamo(at)uniarts.fi mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin 20.1.2019. Merkitse hakemuksesi otsikkoon ”Viestintäassistentti”. Vastaanotetuista hakemuksista lähetetään vastaanottokuittaus sähköpostitse automaattivastauksena.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestinnän asiantuntija Reeta Holma maanantaina 14.1.2019 klo 12–13.30, puh. 045 657 9347, tai sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)uniarts.fi.

Lue lisää


Helsingin kaupunki hakee Kulttuurisuunnittelijaa | Haku 18.1.2019 mennessä

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala hakee kulttuurisuunnittelijaa yleisten kulttuuripalvelujen kumppanuus- ja avustusyksikköön. Hakijoilta toivotaan perehtyneisyyttä taiteen ja kulttuurin monimuotoiseen toimija-, hallinto- kansalaistoiminta- ja rahoittajakenttään sekä kulttuurin toimialaan liittyvää analysointi- ja arviointiosaamista tai kokemusta hanketyöstä.

Tehtävän kuvaus: Taide- ja kulttuuritoiminnan ja avustuksin tuettujen taide- ja kulttuurilaitosten kehittämiseen liittyvä asiantuntijatehtävä.
 
Työhön kuuluu:  

 • Taiteen ja kulttuurin muotojen arviointi, seuranta ja toimintaedellytysten kehittäminen.  
 • Lautakunnan ja jaoston päätösten valmistelu ja toimeenpano sekä tähän liittyvä tiedon tuottaminen, jakaminen ja verkostojen ylläpito ja kehittäminen eri osapuolten kesken. Osallistuminen avustuspäätöksiä valmistelevan avustustiimin työskentelyyn.
 • Hankerahoituksen hakemisen ja hallinnoinnin, toimijoiden ja hankkeiden sisällön, talouden ja hallinnon arviointi, hankkeiden vertailun ja vaikutusten arviointi, määrärahojen käyttö ja seuranta ja siihen liittyvä kehittäminen.

Kelpoisuusehto:  Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.
Hyvä suomen kielen ja riittävä ruotsin ja englannin kielen taito.  

Lisäksi edellytämme: Hyvää perehtyneisyyttä taiteen ja kulttuurin monimuotoiseen toimija-, hallinto- kansalaistoiminta- ja rahoittajakenttään. Kulttuurin toimialaan liittyvää analysointi- ja arviointiosaamista tai kokemusta hanketyöstä.  

Luemme eduksi: Kokemuksen avustusvalmistelutyöstä.
Asiakaslähtöisen ajattelun ja verkostomaisen työtavan. Odotamme tehtävään valittavalta myös aktiivista ja kehittämishenkistä työskentelyasennetta.
Arvostamme monipuolista ICT-osaamista.

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 2 944 ¤
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36t 45min 
Vakinainen työsuhde  alkaen 01.03.2019 

Hakuaika päättyy 18.01.2019  kello 16:15  

Yleiset kulttuuripalvelut, kumppanuudet ja avustukset. , Konepajankuja 1 00510 Helsinki  

Lisätietoja tehtävästä antaa:
vs. kulttuuripalvelupäällikkö Veikko Kunnas
040 334 1204
veikko.kunnas(a)hel.fi

Lue lisää


Svenska Teatern söker skräddare | Ansök senast 20.1.2019

Till vår syateljé söker vi en erfaren skräddare som moderskapsvikarie fr.o.m. 1.2.2019 eller enligt överenskommelse.

Till dina uppgifter hör allt som hör till processen för att tillverka scenkläder - att göra upp mönster, tillskära, sy och prova ut kläderna.  

Vi förutsätter att du har  
- lämplig utbildning inom klädbranschen
- arbetserfarenhet från en syateljé på en yrkesteater
- färdighet i att ta fram mönster för historiska dräkter
- goda samarbets- och kommunikationsfärdigheter
Dessutom förutsätter vi att du kan arbeta självständigt.
Erfarenhet av Grafis mönsterprogram ses som en fördel.

Tilläggsinformation ges av ateljéchef Kaisa Rautakoski, 045 139 3727.

Närmare information

Om du är intresserad av arbetet på syateljén önskar vi att du skickar in din fritt formulerade ansökan och CV senast 20.1.2019 jobb(a)svenskateatern.fi


Susanna Leinonen Company etsii harjoittelijoita vuodelle 2019 | Haku 21.1.2019 mennessä

Suomalaisen nykytanssin kärkiryhmiin lukeutuva Susanna Leinonen Company etsii harjoittelijoita osaksi tuotantotiimiään. Etsimämme henkilö on aktiivinen, huolellinen ja innostunut oppimaan uutta. Hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot, hänen kirjallinen ilmaisunsa on hyvää ja hän hallitsee Microsoft Officen ohjelmat sekä keskeisimmät sosiaalisen median kanavat. Edellytämme sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi. Harjoittelun sisältö ja tehtävänkuva voidaan räätälöidä harjoittelijan omien mielenkiinnon kohteiden ja suoritettavien opintojen mukaan. Harjoittelun painotus voi olla esimerkiksi tuotannossa, markkinoinnissa, viestinnässä, yleisötyössä, kansainvälisissä asioissa tai sisällöntuotannossa. Tehtävien vastuullisuus ja haasteellisuus mitoitetaan vastaamaan harjoittelijan omaa osaamista ja harjoittelijan omia toiveita. Harjoittelun toteutuspaikka on Helsinki.

Tarjoamme eteenpäin katsovan ja päämäärätietoisen työyhteisön, jossa haasteista nautitaan ja osaamista jaetaan. Vuonna 2019 SLC:n toiminnan keskiössä ovat organisaation kehittäminen, kiertuetoiminta kotimaassa ja ulkomailla sekä lähiössä toteutettava yleisötyöhanke. SLC on kansainvälinen, kasvava ja kehittyvä.

Harjoittelu on palkallinen. Mikäli kyseessä on yliopisto-opiskelija, jolle myönnetään harjoittelutuki, on harjoitteluajan palkka 1200¤ / kk. Mikäli opiskelijalle ei myönnetä tai hän ei ole oikeutettu harjoittelutukeen, on palkkio koko harjoittelun ajalta 1800¤. Esimerkiksi amk-opiskelijat ovat oikeutettuja jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Harjoittelutuki katsotaan kuitenkin hakijan eduksi. Harjoittelun kesto voidaan sopia harjoittelukokonaisuuden mukaan.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi 21.1.2019 mennessä osoitteeseen salla(a)susannaleinonen.com.

Lisätiedot:
Salla Mistola
toiminnanjohtaja
Puh. 045 138 0336
salla(a)susannaleinonen.com

Lue lisää


Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset hakevat kolmea tuottajaa | Haku 29.1.2019 mennessä

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset käynnistävät kaksivuotisen välittäjäportaan kehittämishankkeen, joka pyrkii muun muassa vastaamaan kentän kansainvälistymiseen liittyviin haasteisiin luomalla sille tuotanto-, managerointi- ja agentuuripalveluita tarjoavan toimijan. Sirkuksen ja tanssin kentälle sopivaa toimintamallia kehitetään yhteistyössä alan taiteilijoiden/ryhmien ja tuottajien kanssa. Kehittämishankkeeseen on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta.

Etsimme nyt hankkeeseen kolmea tuottajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle kevät 2019 – 31.12.2020. Tavoitteena on luoda toimija, joka jatkaa toimintaansa hankkeen päättymisen jälkeen.

Tuottajien työtehtäviä ovat hankkeessa mukana olevien ryhmien/taiteilijoiden toimintaan liittyvät tuotanto-, hallinto-, markkinointi- ja viestintä- sekä kansainväliset tehtävät sekä kehitettävän toimijan palvelujen suunnittelu ja toteutus.

Hakemillamme tuottajilla on erilaiset ammatilliset vahvuusalueet ja kiinnostuksen kohteet. Odotamme jokaiselta kokemusta kulttuurialan tehtävistä, soveltuvaa koulutusta, kielitaitoa sekä kiinnostusta kehittämistyöhön.

Tarjoamme näköalapaikan sirkuksen ja tanssin kentille ja mahdollisuuden kehittää ja toteuttaa uusia tuotantotapoja. Pääset myös kehittämään omaa ammatillista osaamistasi ja verkostojasi eri alojen asiantuntijoiden sparraamana.

Työaika on 80 %, mutta voit ehdottaa myös toisenlaista työaikaratkaisua. Palkka lasketaan 2800 euron kuukausipalkasta. Koeaika on neljä kuukautta. Työpaikka sijaitsee Helsingissä.

Lähetä työhakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 29.1.2019 osoitteeseen riitta.aittokallio(a)danceinfo.fi

Kerro hakemuksessa, mikä seuraavista on sinun vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi:
– tuotanto
– hallinto ja rahoitus
– myynti, markkinointi ja viestintä sekä kotimaassa että kansainvälisesti

Olemme avoimia keskustelemaan myös erilaisista yhteistyökuvioista. Voit hakea myös työparina tai tiiminä.

Lisätietoja tehtävästä antaa tiistaina 22.1.2019 klo 10-12 ja torstaina 24.1.2019 klo 13-15 projektipäällikkö Riitta Aittokallio, 040 779 8115

Sirkuksen tiedotuskeskus

Tanssin tiedotuskeskus


Tanssiteatteri Rimpparemmi etsii tuottajaa | Haku 31.1.2019 mennessä

Tanssiteatteri Rimpparemmi etsii tuottajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Työ on äitiysloman sijaisuus ja alkaa 1.3.2019.

Tuottajan työhön kuuluvat teatterin hallintoon sekä toiminnan koordinointiin liittyvät tehtävät joihin liittyvää kokemusta arvostamme. Tehtäviäsi ovat mm.:

-tuotantojen budjetointi ja aikataulutus
-toiminnan raportointi
-organisointi- ja järjestelytehtävät liittyen vierailijoihin ja esityksiin
-taloushallinnon päivittäisistä toimista huolehtiminen
-sisäinen viestintä
-myynti ja markkinointi
-somen ja www-sivujen päivitys
-viestintä- ja markkinointitekstien sujuva tuottaminen

Odotamme sinulta:

-Itsenäistä ja vastuullista otetta työtehtäviisi
-Hyviä projektinhallintataitoja
-Tarkkuutta ja hyviä koordinointitaitoja
-Kykyä tuottaa monipuolisia tekstisisältöjä
-Valmiutta työskentelyyn sekä ryhmässä että itsenäisesti
-Paineensietokykyä
-Joustavaa asennetta
-Erinomaista huumorintajua
-Soveltuvaa korkeakoulututkintoa

Tarjoamme sinulle paikan kasvavalla ja mielenkiintoisella alalla mukavassa ammattilaisista koostuvassa työyhteisössä jossa pääset toimimaan kulttuurin monipuolisella kentällä. Palkkaus perustuu teatterialan työehtosopimukseen. Tehtävässä sovelletaan kolmen (3) kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja tehtävistä antaa tuottaja Sanna Viero puh. 040 828 4258 tai sähköpostitse sanna.viero(a)rimpparemmi.fi  Hakuaika päättyy 31.1.2019 mutta sopivia hakijoita haastatellaan jo aiemmin ja paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lue koko ilmoitus


Uniarts Helsinki CfAR Postdoctoral researchers | Deadline 1 Feb 2019

The University of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) is an international forerunner in education and research in the field of arts, taking the arts as a force that reforms society. The extensive range of educational opportunities in the arts and the new dialogue between creative training and research set Uniarts Helsinki apart as an internationally unique university.

The Centre for Artistic Research (CfAR) is one of the three established research centres at Uniarts Helsinki. CfAR is an internationally recognized unit: it has hosted the 2017 SAR Conference (Society for Artistic Research) and supports the editorial team of the journal RUUKKU. CfAR ́s over-arching aim is to foster artistic research (AR) with a particular emphasis on promoting postdoctoral activities in AR. CfAR is a community of artist-researchers who explore, through art-making, varied topics including philosophy, digitalization, and societal engagement.

The positions are part-time (50% of the full-time equivalent employment) and fixed-term from 01/04/2019 to 31/03/2020 (or as agreed).

Fields of research and tasks

Artistic Research (AR) is one of the three significant research areas – alongside arts education and arts history – at Uniarts Helsinki. Artist-researchers in the fields of music, dance, theatre and fine arts form a community combining multiple disciplines and research traditions. It is characterised by close cooperation between the community members.

We are looking for artist-researchers who are motivated to participate actively in the development of CfAR’s research activities. The Postdoctoral Researchers have two obligations: (a) to prepare personal or collective project funding applications in artistic research, and (b) to work towards at least one peer-reviewed article for publication. The Uniarts Helsinki research services will offer support regarding funding applications.

As a Postdoctoral Researcher, in addition to personal research, your tasks may also include research activity development work on behalf of the University of the Arts Helsinki, i.e. project planning, applying for funding as well as other communal university activities. These individually agreed upon tasks may account for approximately 25% of your total working time .

Eligibility requirements

We expect you to have the following:

 • a suitable doctoral degree from a Finnish or an internationally recognised university
 • a demonstrated record of activities in artistic research including publications
 • the skills to carry out independent research
 • good presentation and interaction skills
 • the ability to work as part of a team of researchers and an international research network
 • the capacity and willingness to contribute to the CfAR community

Working time and salary

The total working time of researchers is 812  hours per annum. Salary is determined in accordance with the Salary System for Finnish Universities and the task-specific salary component will be level 5. In addition, the personal salary component will be paid. Monthly salary at the beginning of the employment will be ¤1500-1700 (for the part-time position) depending the selected candidate’s qualifications and professional experience.

Enquiries

For more information about the positions, please contact Director of CfAR, Professor Mieko Kanno via email, mieko.kanno(at)uniarts.fi

For queries related to the application process, please contact HR representative Anna Kotka via email, anna.kotka(at)uniarts.fi

Read more

MUITA ILMOITUKSIA

Survey on artists' and culture professionals employment in Finland | Deadline 31 Jan 2019

The aim of the survey is to examine questions of employment and work in Finnish arts and culture field. We hope to hear from artists and arts and culture professionals who were born outside Finland and/or whose native language is something other than Finnish or Swedish. The survey is available in Finnish and English. We hope to get answers across all fields of arts and culture.

Survey on foreign-born artists' and arts and culture professionals' employment and work in arts and culture in Finland:

https://my.surveypal.com/Survey-for-Foreign-born-Artists-and-Arts-and-Culture-Professionals

We ask that you kindly respond to the survey by 31st January 2019.

The survey is carried out by the Center for Cultural Policy Research Cupore and it is part of a project called Opening. Becoming an agent in the field of arts and culture in Finland. The project is a joint effort by the Culture for All Service, Cupore and Globe Art Point. The aim of the project is to support equal employment and work opportunities for foreign-born artists and arts and culture professionals in Finnish arts and culture field.

More information on the survey: researcher Emmi Lahtinen, emmi.lahtinen(a)cupore.fi, p. +358 50 556 0414.

Read more about project Opening


Kutsu Näyttämösuunnittelijoille digitointitalkoisiin

Digitointitalkoissa kerätään aineistoja näyttämösuunnittelun ammattilaisten työstä.
 
Viime keväänä Teatterimuseo keräsi aineistoja pukutyön ammattilaisten työn arjesta Pukupäivä 2018 -projektissa. Muutama hieno kokonaisuus tuolloin saatiinkin ja nyt jatkamme nykydokumentointiprojektia ja laajennamme sitä näyttämösuunnitteluun.

Kutsumme nyt kaikkia näyttämösuunnittelun ammattilaisia – lavastajia, valosuunnittelijoita, videosuunnittelijoita – osallistumaan. Kerro meille millaista työsi on, mitä arkeesi kuuluu? Ammattilaisena sinulla on paras ymmärrys siitä, mikä työssäsi on tärkeää tallentaa. Nykydokumentointihankkeeseen osallistumalla kirjoitat oman ammattikuntasi ja taidemuotosi historiaa. Myös pukutyön aineistoja otetaan edelleen vastaan.

Lue lisää digitointitalkoista


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.