16.01.2020

TINFO-tiedote 2 / 16.1.2020

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Ei lastenteatteri ole kasvatuslaitos, mutta...
Onkin tärkeätä kysyä, millä tavoin lasten- ja nuortenteatteri toimii ja millaisia strategioita se käyttää.

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA JA KURSSEJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Ei lastenteatteri ole kasvatuslaitos, mutta...

Ei lastenteatteri ole kasvatuslaitos. Mutta lastenkirjallisuuden tavoin sillä on kyky haastaa kognitiivisesti ja emotionaalisesti stimuloidessaan mielikuvitusta, myötätuntoa ja muita mielensisäisiä prosesseja. Siksi onkin tärkeätä kysyä, millä tavoin lasten- ja nuortenteatteri toimii ja millaisia strategioita se käyttää. 

Veli-Matti Värri kehottaa teoksessaan Kasvatus ekokriisin aikakaudella (2018) uudistamaan kasvatusajattelua. Käsitykset ihmisen ja luonnon suhteesta on ajateltava uusiksi: Millaisia ihmisiä me kasvatamme? 

Millaiseen maailmaan? Millä edellytyksillä?  Ja entä millaista esityksellistä ajattelua lasten- ja nuortenteatteriesitykset ehdottavat?  Millaista toimijuutta se ehdottaa? Leikkijää, sankaria, kriittistä ajattelijaa, tulkitsijaa, myötätuntoista kokijaa, maailman muuttajaa, normikriitikkoa….
 

Mitä julistukset tarkoittavat todella?

Tässä tulevaisuusorientaatiossani tartuin uudelleen Unescon julistuksiin – maadoittuakseni tai kohotakseni.

Unescolla on kulttuurista moninaisuutta koskeva yleismaailmallinen julistus sekä suvaitsevaisuuden periaatteiden julistus. Niitä on terveellistä lukea ihmisyyden ja toimijuuden velvoittajina.

Suvaitsevaisuuden periaatteiden julistuksessa (Unesco 1995) suvaitsevaisuus tarkoittaa ”sopusointuista erilaisuutta” ja ”kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista”. 

Tietämys, avoimuus, viestintä, ajatuksenvapaus, omatunto ja luottamus edistävät suvaitsevaisuutta.  Suvaitsevaisuus on ihmisoikeuksia, moniarvoisuutta ja kulttuurien moninaisuutta demokratiaa ja laillisuutta tukeva velvoite. Julistuksessa muistutetaan myös, että myöntyväisyys, alentuvaisuus tai suopeus eivät ole suvaitsevaisuutta. Suvaitsevaisuuden osoittaminen ei merkitse yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä eikä omasta vakaumuksesta luopumista eikä sen heikentämistä.
 

Eläköön uudesti ajattelu!

Lapsille ja nuorille suunnatusta teatterissa ei pelkästään luoteta klassikko- ja suosikkikirjojen dramatisointeihin vaan tehdä omaa! Joukossa moninaisia  esitysmuotoja ja kohtaamisia. Tästä kannattaa ylpeillä!

TOTEM-teatterissa Pilvi Porkolan Ihana sininen herättelee pohtimaan eettistä tavarasuhdetta. Tämän Ihana sininen tekee esineteatterin keinoin ja siten, että lapset ovat kanssatoimijoita.

Teatteri Siperian Flora ja fauna Kohtaamisia luontoystävän kanssa – ihanapuhetta luonnosta ja eläimistä tekijäryhmä Marika Heiskanen, Elisa Piispanen ja Karoliina Blackburn (käsikirjoituksessa mukana myös Tammerkosken lukion luova kirjoitus) kertovat luontosuhteestaan ja merkittävistä kohtaamisia luonnon ja eläinten kanssa. Florassa ja Faunassa teatteri kohtaa valokuvataiteen, Eriika Ahopellon ja Rami Marjamäen luontokuvat. Tuo ihanapuheeseen sisältyvä toiveikkuus elähdyttää ja uteluttaa. Miten maailman kauneutta ja monimuotoisuutta ylistetään. Ja esitys on rajoiltaan huokoinen. Sen ääressä katsoja voi olla niin kauan kuin viihtyy.

Oulun kaupunginteatterissa Jukka Heinäsen AMA – Ask Me Anything käyttää forum-teatterin keinoja, ja katsojalla on mahdollisuus vaikuttaa esityksen kulkuun. Forum-teatteri on osallistava teatterimuoto, jossa osallistujat yhdessä keskustelevat, käsittelevät ja kokeilevat, miten erilaiset tavat toimia tai valinnat vaikuttavat tilanteisiin. Merkittävää, että juuri Oulussa esitys sukeltaa tietoverkkoihin. Se tuntuu ehdottavan aktiivista toimijuutta sivustakatsojuuden sijaan. Se muistuttaa, että tietoverkko ei ole turvaverkko.

Toisissa tiloissa -kollektiivin Kuvitteellisten olentojen kokoelma (The Collection of Imaginary Beings) on kokemuksellinen esitystapahtuma, jonka tapahtumapaikka on Turun pääkirjasto. Kaikenlaiset osallistujat kutsutaan yhdessä tutustumaan kuvitteellisiin olentoihin ja jakamaan omia kuvitelmiaan. Kuvitteellisten olentojen koulussa (työpaja) voi tutustua ei-inhimillisiin olentoihin ja oppia ruumiillistamaan niitä. Tämän jälkeen olennot vierailevat kirjastossa ja tarkastelevat tuttua ympäristöä uudesta näkökulmasta. Toisissa tiloissa Humanoidihypoteesin ilmeinen sukulaisteos.

Salla Viikan Tea ja Tyhmentäjä (ohjaus Valto Kuuluvainen) Kajaanin kaupunginteatterissa ei jätä 8-vuotiasta Teaa neuvottomaksi ja toimettomaksi vanhempien eron jälkeen. Tässä seikkailuteoksessa on queerin ja normikriittisyyden klangia, kun ystäviksi löytyvät sellaiset olennot kuin vuosituhansia sarkofagissa uinunut Muumiokissa, hylätty Puru-Hai ja haiskahteleva Kummituskakka. Ja taisteluparina ankeuttava Tyhmentäjä, josta on päästävä eroon.

Unga Teaternissa (teatterin 60-vuotisjuhlavuonna) Alex Holmlund ja Paul Olin käsittelevät lumoavia ismejä Fascinerande ismer vuoropuhelussa katsojien kanssa. Miksi erityisesti nuoret miehet saattavat tuntea vetoa väkivaltaisiin ääriliikkeisiin? Mikä synnyttää vihaa?

Teater Taiminen Ruskigt på riktigt opitaan anteeksiantoa ja yhteistyötä.

Teatteri Mukamaksessa (joka täyttää 40 vuotta) Mikko Bredenbergin Yökylässä vie yön ihmeellisyyksiin. Yöllä kaikki tuttu tuntuu erilaiselta. Yökylässä on esitys pimeän kohtaamisesta ja mielikuvituksen voimasta.
 

Kohti reilua yhteistoimijuutta

Ähräsin viime viikolla performanssin ja esitystaiteen parissa ja tunsin suurta riittämättömyyttä, tiedon ja kokemuksen puutetta. Minä idiootti olin luvannut asiasta kirjoittaa.

Nyt itsekriittisessä itsereflektion jälkitilassa kuvittelen ymmärtäväni yhä selvemmin, mitä käytännössä tarkoittaa se, että Suomessa on useita esityksellisiä rinnakkaistodellisuuksia. Institutionaalisen rakenteen ja toimintakulttuurin rinnalla, vierellä, katveessa on kokonaan toinen todellisuus ja sen radikaalisti toisenlaiset työskentelyn tavat, prosessit ja praktiikat. Ja sen radikaalisti toisenlainen rahoitus ja taloudellis-toiminnalliset tuotantoehdot.

Miksi tästä nyt kirjoitan? No siksi, että ajattelen tulevaa kulttuurin rahoitusuudistusta, ajattelen eri kenttien välisiä rajanylityksiä, yhteistoimintaa, reiluutta ja eettis-moraalista velvoittavuutta.

Julkisesti tuetuilla esittävän taiteen instituutioilla on yhteiskunnallinen vastuu. Siihen kuuluu taiteellis-taloudellisen ja ekologisen vastuun lisäksi sosiaalinen vastuu. Se tarkoittaa esimerkiksi vastuuta henkilöstöstä, sen osaamisesta, tasa-arvosta, myös työhön rekrytoinnissa tai työtä ostettaessa. Tällaisen vastuun aspekti kuuluu myös vos-teattereiden ja vapaan kentän alihankintasuhteisiin. Millä ehdoin yhteistuotantoja tai esitysvierailuja toteutetaan?
 

Ystävyys, yhteistyö ja avunanto

Kyse ei ole Neuvostoliiton YYA-sopimuksesta vaan taiteilijavetoisten toimijoiden yhteistyöstä ja tapaamisista, joita Pois poteroista -liike/Esitystaiteen seura järjestää.

Vertais- ja verkostoitumistapahtumassa (12.-13.3.) pohditaan, mitä toimijat voisivat oppia toisiltaan, miten jakaa toimintatapoja, resursseja tai muodostaa yhteenliittymiä. Tapahtumassa käydään myös vuoropuhelua taide- ja rahoitusinstituutioiden kanssa. Oheisesta linkistä käsin voi tapahtuman sisältöihin vaikuttaa! 
 

Eläköön tyttöys, punaiset sukkahousut ja uusi esittäjyys!

Katariina Havukaisen, Sara-Maria Heinosen ja Julia Jäntin Taralle toivon pitkää ikää, uusia tulemisia mitä erilaisimmilla portaikoilla, catwalkeilla. Tara on aistimusvoimainen, älykkään näyttelijändramaturgian ja uuden esittäjyyden reimuvoitto!

Nyt mainostan vailla häpyä. Tämä esitys ei saa jäädä tähän! Amen ja plottis. Tara käyttää materiaalipohjanaan Juuli Niemen esikoisrunoteosta Tara. Runotarina ja rakentaa omaa ainutlaatuista esityskieltään ja olemisen tapaansa teoksen päälle henkilökohtaiseen, läpäisevän, huokoisen esittävyyden päälle.

Esitys on läsnäoloa, kyllä kyllä, itsestäänselvästi, mutta tällaisessa näyttelijäntyössä tuo nyt-hetki kurkottaa uudelle levelille. Mikä sen saa aikaan? Mikä synnyttää tuon odottamattomuuden tunteen? Improvisaatio ja uskallus tarttua pieniin tarjoumiin ja impulsseihin? Piiloutumattomuus? Erilainen esilläolo mutta vailla egoja? En tiedä, mutta tästä täytyy ottaa selvää, täytyy tutkia ja yrittää sanoittaa. 2010-luvun jälkipuolella on tapahtunut huima hyppy nykyteatterin esiintyjyydessä.
 

Eläköön monimuotoinen näyttelijyys!

DuvTeaternin, Svenska Teaternin, Resonaarigroupin ja Wegelius Kamarijousten I det stora landskapet on hieno inkluusioteko, monimuotoisuuden politiikkaa käytännössä. Tuo politiikka todentuu myös Svenska Teaternin ensemblessa. DuvTeaternin näyttelijät ovat nyt Svenska Teaternin ensemblen osa, eivät jokin erillinen uloke. Tämä suuren näyttämön musiikkiteatteriesitys todistaa, että musiikkiteatteria voidaan toteuttaa kokonaan toisin. Tarinan käänteet tuottavat yllätyksiä, eettis-poliittista ei-normatiivista yhteiskunta-ajattelua ja myötätuntoisuuden ja kuuntelevuuden elettä ja olemisen tapaa.
 

Arvokkaiden ihmisten matkassa katoavuudessa

Surumieliset jäähyväiset arktisen trilogian neljännessä osassa kokkolalaiselle arvokkaiden ihmisten yhteisölle! Arktisissa leikeissä maailmat ovat menoillaan, ilmastonmuutoksen Kokkola kuin veden täyttämä Venetsia, jossa kuljetaan moottoribotskilla, työnsä menettäneet ikääntyvät ihmiset, syöpä ja kuolema. Tässä eivät sydäniskurit elvytä ihmistä tai yhteiskuntaa.

Näin esityksen Espoossa, jossa tuo autius, leviävä vesi ja alakulon sävyt iskivät ehkä vielä voimallisemmin kuin tirkistysluukkunäyttämöllä Tampereella.

Naurahdusten seassa nieleksin, mielen täytti alakulo ja melankolia menetetystä. Tämä on toisistaan huolta pitävän yhteisön yritystä löytää elämälleen merkitystä. Mietin ihmisen arvoa. Klemolat tuottavat arvokasta ihmisyyttä. Nämä omintakeiset ihmiset herättävät kunnioitusta.

Esityksen tarkasti rakennettu kökköestetiikka ja kökköihmisyys ovat klemolalaista humanismia. Sitä tulee ikävä.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Kevään 2020 ensi-illat nyt selattavina

TINFO kerää tiedot ammattiteatterien ensi-illoista. Kevään 2020 listalla tähän mennessä on 136 ensi-iltaa. Oman ensi-illan voi käydä lisäämässä: https://www.tinfo.fi/fi/Ilmoita-ensi-ilta

Ensi-iltalistalta tulevat löytymään myös kesäteatteriesitykset 2020. Harrastajateattereilla on mahdollisuus ilmoittaa omista esityksistään lomakkeen kautta.

Tiedustelut: tinfo(a)tinfo.fi


Kesäteatteriesitysten 2019 katsojamäärien kysely

TINFO kysyy jälleen kesäteatteriesitysten katsojamääristä kesältä 2019. Kyselyyn vastaaminen on helppoa ja nopeaa.

Tietojen pohjalta voimme vastata yhä kasvavaan tiedontarpeeseen, joka koskee kesäteatteritoimintaa Suomessa.

Vastaa ja olet mukana tekemässä kesäteatteria näkyväksi!

Iiso kiitos jo etukäteen, kun olet mukana!

Tästä pääset kyselylomakkeeseen.   

Yhteydenotot: tinfo(a)tinfo.fi

UUTISIA

Oblivian kokeellinen musiikkiteatteriteos Saksaan ja Itävaltaan

Suomalainen esitystaiteen kärkiryhmä Oblivia juhlii 20-vuotista taivaltaan uudella teoksella Verdrängen Verdrängen Verdrängen, joka on esitys tunteista, muistoista ja niiden torjumisesta.

Teoksen ensi-ilta on Stuttgartissa 7.2.2020 osana uuteen musiikkiin keskittyvää ECLAT-festivaalia. Esitys jatkaa Stuttgartissa kahden viikon ajan Theater Rampen ohjelmistossa, jonka jälkeen se nähdään Salzburgin ARGEkulturissa 6.-7.3.2020,  

Verdrängen Verdrängen Verdrängen on Oblivian Tunne ja politiikka -trilogian ensimmäinen osa.  

Suomen ensi-iltansa esitys saa Espoon Kaupunginteatterissa 27.3.2020. 

Oblivia tutkii esityksessä omalla minimalistisella ja hauskantarkalla tavallaan kollektiivista alitajuntaa ja ihmismieltä sekä kaivautuu yhteiseurooppalaisiin muistoihin ja kokemuksiin. Esitys pyörii saksankielisen ”verdrängen”-sanan eri merkitysten ja tulkintojen vietävänä. Sana voi tarkoittaa niin torjuntaa, hylkäämistä kuin poistyöntämistä.  

Esitys liikkuu maailmassa, jossa tuttu muuttuu kummalliseksi, missä outo on uusi normi ja missä aaveet ja avaruusoliot liikkuvat vapaasti. Teoksen äänimaailma schlagereista teknoon ja nykymusiikkiin on toteutettu yhteistyössä nuoren, monilahjakkaan säveltäjän, Yiran Zhaon kanssa.

“Ajattelimme aaveita, kellareita ja ullakoita. Ajattelimme kaikkia niitä tunteita, ihmisiä ja epämukavia asioita, jotka työnnämme pois ja tungemme syviin laatikoihin unohtaaksemme ne ikuisiksi ajoiksi. Yritämme epätoivoisesti poistaa omasta elämästä ja elinpiiristä kummalliset häiriköt ja häiritsevät tekijät. Epätoivoisesti siksi, että ne pulpahtavat kuitenkin esille ennemmin tai myöhemmin. Juuri silloin, kun niihin ei ole aikaa. Juuri silloin, kun huokaisee helpotuksesta: ei ikinä enää.

Ajattelimme kodin merkitystä, pilkoimme palasiksi saksalaisen Heimat-sanan  (kotiseutu) ja nostimme katseemme kohti Heimatin jälkeistä aikaa. Sanaan liitetään ummehtunut nationalismi, mutta se kuvaa myös tarvetta kuulua johonkin. Tulla hyväksytyksi ja nähdyksi on perustavanlaatuinen tarve, ja sen perusta on tietysti – perhe. Siitä torjunnan koneisto lähtee käyntiin – perheestä.  

Esitystä on ollut vapauttavaa tehdä. Olemme työskennelleet tunteiden kanssa enemmän kuin koskaan. Lisäksi löysimme Oblivialle moton ”facing the unknown”. Esityksessä kohtaamme mielen käsittämättömät sopukat ja yllätykset. Sillä mikä on mieli, jos ei ihmisyyden perusta?” 

         – Annika Tudeer, Oblivian esiintyjä ja taiteellinen johtaja

Helsingissä vuonna 2000 perustettu esitystaideryhmä Oblivia yhdistää teoksissaan orgaanisesti nykytanssia, -teatteria ja performanssitaidetta. Poliittisesti ja eettisesti tinkimätön ryhmä uskoo taiteen voimaan ja katsojan mielikuvitukseen.

www.oblivia.fi
www.facebook.com/Oblivia.fi
www.instagram.com/oblivia2000


Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen vastuuopettajaksi Aleksi Lavaste

Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen vastuuopettaja vaihtuu meneillään olevan lukuvuoden päättyessä. Uusi vastuuopettaja on teatteritaiteen maisteri Aleksi Lavaste.

Lavaste on työskennellyt näyttelijän, ohjaajan ja opettajan ammateissa, minkä lisäksi hän on kouluttautunut Tanskassa hahmoterapeutiksi. Hän on toiminut teatterikoulutuksen tuntiopettajana syksystä 2017 lähtien. Opiston teatterilinjalla Lavaste opiskeli itse lukuvuonna 2001-02.

Aleksi Lavaste seuraa vastuuopettajana Timo Raitaa, joka seitsemän vuotta opistossa toimittuaan siirtyy uusiin tehtäviin.

Lahden kansanopisto on järjestänyt teatterialan koulutusta vuodesta 1983 alkaen. Nykyään koulutukseen osallistuu vuosittain 36 opiskelijaa. Syksystä 2018 lähtien teatterikoulutus on toiminut Aleksanterinkatu 4:ssä, entisen elokuvateatteri Ilveksen tiloissa.

Lisätietoja:
Petri Pullinen, rehtori,  petri.pullinen(a)lahdenkansanopisto.fi, 040 835 1531

Lahden kansanopiston teatterikoulutus
Lahden kansanopiston Vapaa akatemia / teatterikoulutus

Teatterintekijä kulkee kivisellä ja ruusuisella tiellä.
- Henkilöjuttu Aleksi Lavasteesta Lahden kansanopiston verkkosivuilla, julkaistu 15.4.2019.

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Poikkitaiteellinen esittävien taiteiden klubi LAFKA aloittaa toimintansa | 14.1.2020, Helsinki

Poikkitaiteellinen esittävien taiteiden klubi LAFKA (Levoteatterin afterworkklubi alakerrassa) aloittaa toimintansa 14.01.2020

Aivan Helsingin keskustassa, Cafe Roasbergissa (Mikonkatu 13), aloittaa uusi poikkitaiteellinen esittäväntaiteen afterworkklubi LAFKA. Levoteatterin uudella klubilla Roasbergin alakerrassa voi nähdä joka toinen tiistai vaihtuvan ja laajan kattauksen eri esittävien taiteiden tekijöitä aina ammattilaisista harrastajiin, aiemmin koetuista klassikoista ensiesityksiin.  

LAFKA vastaa esittävien taiteiden klubikysyntään Helsingissä. Kun isoimmat klubitilat Helsingissä sulkevat oviaan yksi kerrallaan, jää alueen tarjontaan entistäkin suurempi aukko, jonka haluamme täyttää.

Klubit alkavat klo 18:30 ja kestävät max 2,5h jonka vuoksi erinomaisten kulkuyhteyksien varrella tapahtuva LAFKA on saavutettavissa paitsi Helsinkiläisille, myös pidemmän matkan kulkijoille. 

Ohjelma

Avajaisklubi 14.1. Aarnikotkat, Lulu Palo, Samppa Varis, Kheba Touray
Dragklubi 28.1. Lady Clapback, Regyna Vagina, Viha Piirakka, Poika Klitta, Misslumieré, Caroline Suinner
Poikkitaiteellinen klubi 11.2. Röyhkeyskoulu/Jenni Janakka, Duo Pimperot, IRMA, Itkuvirret/Elisa Luukkainen
Suomenkielistä improvisaatiota18.2. Improvisaatioryhmä Absurdum
Ruotsinkielistä improvisaatiota 25.2. Improvisationsteater Stjärnfall
Musiikkiklubi 10.3. Alvar, Rebekka Holi & Yhtye, Kultaranta
Kokeellisen musiikin klubi 24.3. PihkaSound, Elia, Metsae
Lavarunous ja spokenword klubi 7.4. Tomi Kiviluoma, Leo Mokkala, Kasper Salonen, Elsa Tölli, kuopus_94
Poikkitaiteellinen klubi 21.4. Taikuri Joni Pakanen - Magician, Liila Jokelin, Ilmari Atlas, Benjamin Klemettinen
Rapklubi 5.5. aaltoharha kristian / shiva, Vanha Kettu X Fetus, Semipost
Kauden päätösklubi 19.5. Levoteatteri, Uuden kaupungin teatteri, Association of Free Association, Leipäteatteri

Klubit alkavat 18:30 ja kestävät max 2,5h
Liput ennakkoon 7 euroa www.levoteatteri.fi (Liput tulevat myyntiin pian)
Liput ovelta 10 euroa
Liput iltoihin myydään erikseen. Yhdellä lipulla voit katsoa kaikki kyseisen illan esiintyjät!

Tila on esteellinen: Roasberg kahvilaan noustaan n. 3 porrasrappua ja alakertaan laskeudutaan n. 20 rappua.  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  
Heidi Bergström, puheenjohtaja
0505703688 / levoteatteri(a)gmail.com

Lue lisää


Teatterimuseo:  HAIR – Popteatterista eteenpäin ja Kansa elää näyttämöllä | Avajaiset 31.1.2020

Teatterimuseoon nousee kevätkaudella 2020 kukkaiskansan väriloisto, rauhan ja rakkauden sanoma. Näyttelymme HAIR – Popteatterista eteenpäin 1969-2019 juhlistaa HAIR-musikaalin 50-vuotiasta esitystaivalta suomalaisilla näyttämöillä tarjoten sekä hauskan että ajatuksia herättävän kokonaisuuden. Näyttelyn runkona on Tampereen Vapriikissa toteutettu näyttely HAIR – Popteatterin tarina. Teatterimuseon sovitus tuo erityisesti Tampereen Popteatteria käsittelevän sisällön rinnalle kolme muuta produktiota, jotka ovat osaltaan jatkaneet Tampereen Popteatterin aloittamaa linjaa ja toisaalta tarjonneet HAIRiin uudenlaisia näkökulmia.

Lue lisää Hair-näyttelystä täältä!  

Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotista taivalta juhlitaan keväällä Teatterimuseossa. Juhlanäyttelyssä esitellään työväenteatterin vaiheita ja nykyisiä teatterintekijöitä. Näyttely sijoittuu kahteen huoneeseen, joista toinen, ”Kansa näyttämöllä”, kertoo työväenteattereiden kehityksestä 1800-luvulta nykypäivään. ”Teatterin lumo” -huone keskittyy nykypäivään ja esittelee viisi eri-ikäistä teatterintekijää, jotka kertovat intohimostaan teatteriin ja toiminnastaan TNL:n jäsenteattereissa.

Lue lisää TNL:n juhlanäyttelystä täältä! 

Kummankin näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 30.1.2020. Näyttelyt ovat avoinna kesän loppupuolelle asti.   


Nukketeatterifestivaali Metropolitan Puppets | 31.1- 1.2.2020, Porvoo

Talvinen viikonloppu  nukketeatterin kyydissä! Tarjolla esityksiä lapsille ja aikuisille, työpaja, teatterinukkenäyttelyn avajaiset sekä katuteatteria!  Näytösten lomassa voi herkutella Aatos Cafen antimilla. 

Paikka: Vanha123, Kaivokatu 37b sekä Taidetehdas.

Lippuvaraukset perjantain 31.1 aamuesityksiin ntofelia(a)gmail.com. Muihin esityksiin liput voi ostaa Aatos Cafesta.

Lastenesitykset 5¤ / aikuisten esitykset 10¤. 

Lue lisää festivaalista ja tutustu ohjelmaan


Teatterikeskus ry:n ja Suomen Teatterit ry:n tuottajapäivä | 4.2.2020, Helsinki

Teatterikeskus ja Suomen Teatterit järjestävät taas yhteisen Tuottajapäivän helmikuussa 2020. Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille esittävän taiteen kentän tuottajille, toiminnanjohtajille ja muille vastaavia töitä tekeville. Ilmoittaudu mukaan 31.1. mennessä.

Tuottajapäivä

Aika: Tiistai 4.2.2020 klo 9.00–16.00
Paikka: Teatterimuseo, Tallberginkatu 1 G, Helsinki

Esittävän taiteen tuottajille, toiminnanjohtajille ja muille vastaavia töitä tekeville.

Ohjelma

Ohjelma pdf-muodossa

9.00 Aamukahvi ja päivän avaus

9.15 Tuottajan työn kuormitus ja voimavaratekijät
Opinnäytetyön tuloksia tuottajien työhyvinvoinnista esittävän taiteen vapaalla kentällä
Niina Juutilainen, Keski-Uudenmaan Teatteri

10.15 Tuottaja-, agentuuri- ja manageripalveluita esittävän taiteen kentälle
Mitä tapahtuu uudessa sirkuksen ja tanssin välittäjäportaan kehittämishankkeessa?
Anni Hiekkala ja Sanja Kulomaa, PRAGMA Helsinki
Kommenttipuheenvuoro: Aura of Puppetsin tuotantopalvelut ja tuottajapilotti
Jesper Dolgov, Aura of Puppets

12.30 Lounas (omakustanteinen)

13.30 Yhteistuotannot esittävän taiteen kentällä
Kokemuksia yhteistuotannoista
Anna Lipponen, Jalostamo2 Sara Nyberg, Teatteri Takomo

Työskentely yhteistuotantoihin liittyen kysymysten äärellä
Kati Sirénin ja Saara Rautavuoman vetämässä toiminnallisessa työskentelyssä ajatellaan yhdessä. Kuultujen alustusten pohjalta reflektoidaan osallistujien omia kokemuksia ja kirkastetaan huomioita yhteistuotannoista. Työskentelyllä pohjustetaan marraskuussa järjestettävää yhteistuotantoseminaaria. Pohdimme, mitkä yhteistuotantoihin liittyvät näkökulmat kaipaavat yhteistä työstämistä ja keitä osapuolia / ammattikunnan edustajia pitäisi olla mukana tulevassa kehittämistyössä.
Saara Rautavuoma ja Kati Sirén, Teatteri 2.0

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset perjantaihin 31.1. mennessä tästä.

Osallistumismaksu (sis. aamukahvin):

30 ¤ Teatterikeskus ry:n ja Suomen Teatterit ry:n jäsenet
45 ¤ muut

Laskutetaan koulutuspäivän jälkeen.


Valtimonteatterin Lepo-klubit | Alkaen 9.2.2020, Helsinki

Runoja ja keskusteluja keskeneräisyydestä

Lepo-klubi tuo Valtimonteatterin vuoden 2020 kevääseen neljä sunnuntai-iltapäivää, jolloin pysähdytään pariksi tunniksi keskeneräisyyden äärelle.

Klubi-iltapäivän runkona toimii ammattinäyttelijöiden tulkitsemat Elina Salmisen Kesken-runot sekä niiden teemoista nousevat haastattelut vaihtuvien vieraiden kanssa.

Lepo-klubissa on lupa osallistua tai vain olla ja kerätä voimia seuraavaan viikkoon.

Klubin juontajana ja vieraiden haastattelija toimii runoilija Elina Salminen.

Konseptin ohjaus Heikki Häkkä ja runot esittävät näyttelijät Mona Kortelampi ja Satu Mikkelinen.  

Teemat ja vieraat:

9.2.2020 klo.16.00 “HÄPEÄN HELMOISSA”
Ensimmäisessä Lepo-klubissa hypätään heti syvään päähän.
Mikä hävettää? Miksi hävettää? Mitä häpeä on, ja voiko siitä päästä koskaan eroon?
Vieraina Näyttelijä Kaisa Hela ja psykoterapeutti Birgitta Airikkala

8.3.2020 klo:16.00 “VIIPYMISTÄ VAATII VÄSYMYS”
Toisessa klubissa pysähdytään uupumuksen äärelle.
Saako väsyä, jos väsyttää ja keneltä siihen on kysyttävä lupa? Uupumuksella on monet kasvot
Vieraina näyttelijä, juontaja, muusikko Lorenz Backman ja terapeutti ja itsekin vakavan uupumuksen läpikäynyt Päivi Niemi.

5.4.2020 klo:16.00 “SYLIIN ON SYDÄMEN MATKA”
Kolmannessa Lepo-klubissa puhutaan sylistä.
Kuka kelpaa ja mikä riittää?Mikä on armon mitta?
Vieraina “Sekunnit ja tunnit” -sivustonsa lempeistä kirjoituksistaan tunnettu blogisti ja uskonnon opettaja Hanna Kivisalo sekä “Kun sanat riittävät” -runoilija Hanna Katajarinne.

3.5.2020 klo:16.00 “TOIVOSTA IHMINEN ELÄÄ”
Kevään viimeisessä Lepo-klubissa heittäydytään toivon varaan.
Mistä toivo löytyy ja minkälaiset asiat sitä ylläpitävät? 
Löytyykö toivoa myös maailman köyhimmistä kolkista?
Vieraina Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi sekä näyttelijä, teatteriohjaaja Heikki Häkkä.

Lepo-klubin kesto n.2h. Väliaika. Liput myy Tiketti.

Lisätietoja klubista Mona Kortelampi p.045-195 8355 / mona(a)valtimonteatteri.com

Linkit:
Elina Salminen KESKEN-sivut: https://elinasalminen.net
KESKEN-runot: https://www.facebook.com/keskenblogi/
Valtimonteatteri: https://www.valtimonteatteri.com/lepo-klubi.html


Thalia-juhla | 9.3.2020, Tampere

Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ja muut alan yhteisöt toivottavat teatteriväen tervetulleeksi yhteiseen illanviettoon Tampereen Komediateatterissa maanantaina 9.3.2020. Illan aikana palkitaan vuonna 2019 teatterialalla ansioituneita tekijöitä.

Tampereen Komediateatterin ovet avautuvat kello 17.30 ja ohjelma käynnistyy kello 18.00. 

Lisätietoja tapahtumasta:
teatterijarjestojenkeskusliitto.fi/thalia
Sihteeri Anu Karanto
sihteeri(at)teatterijarjestojenkeskusliitto.fi
puh. 045 8964 024


Kutsu taiteilijavetoisten toimijoiden YYA*-tapaamiseen | 12.-13.3.2020, Helsinki

*(Ystävyys, Yhteistyö ja Avunanto)

Järjestämme verkostoitumis- ja vertaistukitapahtuman eri taiteenalojen taitelijavetoisille organisaatioille, taidetiloille ja verkostoille keväällä 2020. Tavoitteenamme on saattaa yhteen eri tyyppisiä taidekentän toimijoita voidaksemme oppia toisiltamme ja kartoittaaksemme yhteistyön mahdollisuuksia.

Ensimmäinen taiteilijavetoisten organisaatioiden tapaaminen järjestettiin kulttuurikeskus Stoassa 16.03.2019. Siihen osallistui yli 30 erilaista organisaatiota ja ryhmittymää, ensi sijaisesti Helsingistä, mutta tulijoita oli myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Vuonna 2020 olemme järjestämässä toista tapaamista kaksipäiväisenä, jotta eri toimijat voisivat toisena päivänä kokoontua ja rakentaa vuoropuhelua taiteen instituutioiden ja rahoittajien kanssa. Olisimme erittäin kiitollisia, jos organisaationne voisi osallistua tapahtumaan, olla paikan päällä kuuntelemassa toimijoiden toiveita sekä rakentamassa dialogia ja yhteistyötä instituutioiden ja ruohonjuuritason toimijoiden välille.  

Keskusteluiden aiheet valitaan kyselyn perusteella. Kyselyyn osallistuminen ei ole pakollista. Siihen tutustuminen on kuitenkin hyödyllistä, sillä näin voi edeltä käsin hamottaa tapahtuman keskeisimmät puheenaiheet. Osallistuminen tapahtumaan on maksutonta.

Aika:
torstai 12.03. klo 10-15 (päivä instituutioiden kanssa)
perjantai 13.03. (päivä taiteilijavetoisten toimijoiden kesken)  -  ja illanvietto 19-22

Paikka:
Teatteri Toivo
Hämeentie 103, Helsinki

Linkki ilmoittautumiseen ja kyselyyn: https://forms.gle/ry6dx2e8GgDyTm3y6
Vastaathan 28.1. mennessä!

Järjestävä taho koostuu ryhmästä eri taiteilija-organisaatioiden jäseniä (Pois poteroista -liike, Catalysti, Taidemaalariliitto, Esitystaiteen seura, Muu ry, Teatteri Toivo, Kulttuuria kaikille).

Ystävällisin terveisin,
Lauri Antti Mattila (Pois poteroista -liike / Esitystaiteen seura)
Paola Livorsi (Catalysti)
Sara Salmenmäki (Teatteri Toivo)
Mikko Paakkola (Taidemaalariliitto)
Veera Lamberg (Esitystaiteen seura)
Kikka Rytkönen (Muu ry)
Christine Langinauer (Kulttuuria kaikille / Culture for All)

www.facebook.com/poispoteroista


Bravo!-festivaali | 14.-22.3.2020, Helsinki

Syntymän ihmeitä, villasukkamiehiä ja rakettimatkoja avaruuteen!    

Bravo! esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille valloittaa pääkaupunkiseudun kulttuuritalot 14.-22.3.2020 korkealaatuisilla, kansainvälisillä esityksillään lapsille, nuorille ja perheille. Festivaalin esitystarjonta tuo esittävän taiteen helmiä ympäri maailmaa nähtäväksi eri-ikäisille katsojille aina vauvoista teini-ikäisiin.  

Ohjelmistossa on teatteria, sirkusta, tanssia, osallistavaa teatteria sekä työpajoja. Bravo!-festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Suomen Assitej:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa. 

www.bravofestivaali.fi


Akateeminen vartti – Turun yliopisto jalkautuu kaupunginteatteriin | 24.3.2020, Turku

Satavuotias Turun yliopisto jalkautuu kaupunginteatteriin

Turun yliopisto täyttää vuonna 2020 kunniakkaat sata vuotta. Se juhlistaa pitkää taivaltaan tuomalla yleisön eteen kiinnostavimmat tarinat tieteentekemisen taustalta. Akateeminen vartti marssittaa näyttämölle seitsemän tutkijaa eri tieteenaloilta. Maaliskuisen illan yhdistävänä teemana ovat näkymättömät maailmat, joita tutkijat ovat tahoillaan kartoittaneet. Kahden tunnin aikana heidän johdollaan tutustutaan muun muassa rikollisuuteen, joka ei näy tilastoissa, Suomeen ulkonäköyhteiskuntana ja turkulaisten seksityöläisten arkeen 1800-luvulla.

Akateemisen vartin seitsemän 15 minuuttia kestävää puheenvuoroa kuullaan Turun yliopiston nimekkäiltä tutkijoilta, joita valmentavat näyttämölle kaupunginteatterin taiteellinen johtaja, ohjaaja Mikko Kouki ja dramaturgi Satu Rasila. Mukana ovat biodiversiteettiyksikön professori Ilari Sääksjärvi, oikeustieteen professori Anne Alvesalo-Kuusi, taloussosiologian dosentti Outi Sarpila, Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen, kasvatustieteen dosentti Marjaana Puurtinen, molekulaarisen solubiologian professori, syöpätutkija Johanna Ivaska ja yrittäjyyden erikoistutkija Pekka Stenholm.

Turun yliopiston ja Turun Kaupunginteatterin Akateeminen vartti -konseptin innoittajana ovat toimineet Helsingin Sanomien menestysformaatti Musta laatikko, joka avaa esityksen muodossa toimittajien työtä sekä kansainvälinen TEDx -konsepti. Turussa on luvassa taatusti silmiä avaava ja uusia puheenaiheita synnyttävä ilta.

Akateeminen vartti 
24.3. klo 19.15 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 
Kesto 2 h, sisältää väliajan 
Liput 19 / 27 / 29 ¤ (opisk./eläk./perus) tulevat myyntiin 14.1.

Lue lisää tapahtumasta Turun kaupunginteatterin verkkosivuilta

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista


KANSLIA: Yhteisötaiteen apurahat  | Haku 31.1.2020 mennessä

Kanslian laskutuspalvelu on osa voittoa tavoittelematonta osuuskuntaa, jonka kautta ansaitut tuotot ohjataan luovien alojen, taiteen ja kulttuurin tekijöiden tukemiseen vuosittain myönnettävien apurahojen kautta. Käyttämällä Kanslian laskutuspalvelua, tuet samalla luovien alojen kehitystä. 

Kanslian myöntämien apurahojen hakuaika on vuosittain 1.–31. tammikuuta. 

Tuemme hankkeita, joilla on vaikutusta siihen osallistuneiden ihmisten tai yhteisöjen elämään. Painotamme taiteen osallistavuutta, ja taidetta ihmisten välisen kanssakäymisen välineenä. Apurahaa voi hakea yhteisötaiteelle, mutta myös esimerkiksi kehitysyhteistyöhankkeille, joissa sovelletaan taiteen keinoja. Olemme hyvin avoimia erilaisille tavoille ja tyyleille toteuttaa edellä mainittua. 

Edellytämme hakijalta pätevyyttä omalla taiteenalallaan. 

Kanslian myöntämät apurahat ovat suunnattu niin yksilöille kuin myös yhteisöille. Apurahaa voivat hakea yksittäiset taiteilijat, työryhmät kuin myös erisuuruiset yhteisöt. Hakijan ei tarvitse olla Kanslian laskutuspalvelun käyttäjä – kunhan työskentelet luovalla alalla. Apurahaa voi hakea niin kuluihin kuin myös luovan työskentelyn tukemiseen. 

Apurahat ovat suuruudeltaan 500–2 500 euroa, ja ne sopivat tyypillisesti erilaisten projektien osarahoitukseksi. Myönnettyjen apurahojen määrä vaihtelee vuosittain, mutta tavoitteenamme on tukea mahdollisimman laaja-alaisesti taiteen tekijöitä, sillä siihen Kanslian arvot ja strategia voittoa tavoittelemattomana laskutuspalveluna perustuvat. 

Lue lisää apurahasta ja katso hakuohjeet


SKR: Maakuntarahastojen apurahat | Haku 8.2.2020 mennessä

Suomen Kulttuurirahaston yhteydessä toimii 17 maakuntarahastoa. Ne tukevat oman maakuntansa alueella tehtävää kulttuurityötä jakamalla apurahoja ja palkintoja kerran vuodessa. Etusijalla ovat maakunnassa syntyneet hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva työ sekä maakunnallisesti erityisen merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

Tarkemmat lisätiedot SKR:n sivuilta.


Oskar Öflunds Stiftelse: Kulttuuri ja yleishyödylliset tarkoitukset | Haku 15.2.2020 mennessä

Säätiön tarkoitus on tukea kotimaista yleishyödyllistä toimintaa henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tieteiden ja kulttuurin eri aloilla.

Säätiö jakaa apurahoja vuorovuosin seuraavan jaottelun mukaisesti:

    parittomat vuodet (2017, 2019, 2021 jne.): tieteellinen tutkimus
    parilliset vuodet (2018, 2020, 2022 jne.): kulttuuri ja yleishyödylliset tarkoitukset

Hakuaika: 15.1.-15.2.

Lisätietoa apurahasta

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Kutsu tieteen ja taiteen tekijöille tutkimaan ihmisen luontosuhdetta | Haku 31.3.2020 mennessä

Osuuskunta Noidanlukko ja Tiedotuskeskus Hanhikivi kutsuvat eri tieteen ja taiteen alojen tekijöitä tutkimaan kukin oman alansa keinoin ihmisen luontosuhdetta ja Pyhäjoelle suunnitellun ydinvoimalan vaikutuksia ympäristöön. Etsimme ryhmiä, yksilöitä, tutkimushankkeita ja verkostoja sekä pyrimme yhteistyöhön riippumattomien tahojen kanssa.
   
Tarjoamme residenssityyppistä toimintaa Tiedotuskeskus Hanhikiven talolla; erityisesti tilat soveltuvat jaksoittaiseen
pienryhmätyöskentelyyn, työpajoihin, journalistiseen ja dokumentointityöhön, pieniin näyttelyihin ja tapahtumiin.
    
Haku vuodelle 2020 on avoinna 31.3.2020 saakka.
    
Tervetulleita ovat taiteen ja tieteen ammattilaiset, mutta myös kenen tahansa ideasta, ryhmän osaamisesta, tutkimisen halusta, ilmaisun tarpeesta tai pelkästä intuitiosta lähtevät projektit. Tärkeintä on, että voit kuvata projektisi, tavoitteesi tai toimesi etukäteen ja projekti voidaan hyväksyä kuuluvan Osuuskunta Noidanlukon tavoitteisiin ja Tiedotuskeskus Hanhikiven käytännön sääntöihin. Osuuskunta Noidanlukko on kiinnostunut esimerkiksi eri alojen ympäristönsuojeluprojekteista, ympäristön tilan mittaamiseen sekä ympäristössä tapahtuvien muutosten dokumentointiin liittyvistä hankkeista.
    
Tiedotuskeskus Hanhikiven tavoitteena on oppia sekä tiedottaa entistä paremmin ydinvoimalahankkeen yhteiskunnalle ja luonnolle aiheuttamista vahingoista. Etsimme keinoja, joilla korjata joitakin Pyhäjoella aiheutettuja vahinkoja. Hakukuulutuksemme koskee toisaalta myös työtä, jolla nostaa esiin ydinvoimalaprojektin aiheuttamia laajempia ongelmia,
kuten mm. taloudellinen kannattamattomuus, riippuvuus ydinvoimateollisuudesta, ekologisten vaihtoehtojen syrjäyttäminen, sorto ja vahinko ihmisiä, luontoa sekä valtioiden välistä rauhaa kohtaan.
Hanhikivenniemelle tulisi laatia vaihtoehtoisia, ekologista energiantuotantoa tukevia suunnitelmia, esimerkiksi tuuli-, aurinko- ja biomassaenergiaan tukeutuen sekä Ruotsin kanssa yhteistä merialuetta hyödyntäen ja suojellen.
    
Osuuskunta Noidanlukko voi tarjota:   

 • Tiedotuskeskus Hanhikiven tuen resurssien mukaan   
 • tapahtumia ja tilaisuuksia Pyhäjoella ja lähialueella, joidenyhteydessä toteuttaa taidetta ja tutkimusta, kerätä ja jakaa tietoa  
 • pihapiirin, jossa toteuttaa ekologisesti kestävään elämäntapaan perustuvia kokeiluja   
 • naapurisopua, luontoa ja eläimiä kunnioittavaa toimintaa   
 • ilmapiiriä, joka kannustaa kansalaisia keräämään itse tietoa ja toimimaan aktiivisesti   
 • asennetta, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia oppijoita, kokemuksen ja tiedon jakajia   
 • verkkosivut, joiden kautta tuoda esille ydinvoimakriittistä tietoa   

Kannustamme luovuuteen, huumoriin, poikkitaiteellisuuteen ja -tieteellisyyteen. Mukaan haluavien tahojen tulee hyväksyä Osuuskunta Noidanlukon tavoitteet ja periaatteet. Voimme tarjota tukemme projekteille, jotka kestävät enintään vuoden 2021 loppuun asti. Osuuskunta Noidanlukolla ei ole palkattua työvoimaa, se ei voi luvata taloudellista tukea ja kukin projektia toteuttava taho on viime kädessä itse vastuussa tekemästään työstä.
   
Osuuskunta kuitenkin tarjoaa tilat, verkostonsa, tukensa yleishyödylliseen työhön ja luottamuksensa ihmisen kekseliäisyyteen kääntää hyväksikäyttävät koneistot toimimaan ekologisesti ja tulevien sukupolvien hyväksi.
 
infocenterhanhikivi(at)riseup.net
Lue lisää https://hanhikivi.center/

KOULUTUSTA JA KURSSEJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja ja työpajoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Teatteri Jurkan kevään kurssit, Helsinki

Kohtauksen kirjoittamisen kurssi | Alkaen 27.1.2020

Tuomo Rämön matkassa selviää, mikä oikeastaan on näytelmäkohtaus ja opitaan, kuinka sellainen kirjoitetaan itse. 

Improvisaation jatkokurssi | Alkaen 28.1.2020

Jatkokurssi kaikille improa jo vähän kokeilleille – ja siihen hurahtaneille!

Ohjaaja vs.näyttelijä | Alkaen 4.3.2020

Markus Järvenpää ja Tuomo Rämö avaavat näyttelijän ja ohjaajan välistä tekemisen meininkiä!

Näyttelijäntyön peruskurssi | Alkaen 25.4.2020

Markus Järvenpää johdattaa näyttelijäntyön perusteisiin!

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumalla kurssille sitoudut myös maksamaan kurssimaksun. Mikäli kurssi on ehtinyt täyttyä, voit ilmoittautua jonoon sähköpostitse teatteri(a)jurkka.fi.

Lue lisää Teatteri Jurkan kursseista


Teatteri Metamorfoosin kevään kurssit, Helsinki

21.1.–28.4.     MetaLAB:              KLOVNIKUORO (42h)              
14.–16.2.        
MetaWORKSHOP:   AJATTELEVA KEHO: CORPOREAL MIME   (15h)
14.–19.2.        MetaWORKSHOP:   NEUTRAALINAAMIOSTA TRAGEDIAN LIIKEKUOROON  (33h)
13.–15.3.        MetaWORKSHOP:   HIDING FOR REVEALING  (15h)

https://www.metamorfoosi.com/koulutus/


New master programme PuppeTry | Deadline 20 Jan 2020

New master programme PuppeTry Erasmus Mundus, delivered by four Central European theatre academies and funded by Erasmus+. The PuppeTry focuses on different artistic and teaching methods of the participating academies. The programme supports students to find their own artistic approach and become versatile artist with international experience.
 
Programme is taught at four Central European theatre academies: University of Theatre and Film Arts Budapest – Hungary, Academy of Performing Arts in Bratislava – Slovakia, Academy of Performing Arts in Prague – Czech Republic, The Aleksander Zelwerowicz National Academy of Dramatic Art in Warsaw Puppet Theatre Art Department, Branch Campus in Bialystok – Poland.
 
The online application is open till January 20th, 2020. Entrance exams will take place in February 2020, interviews with selected applicants will be held via teleconference. Applicants admitted for the programme will be awarded with scholarship of 35 – 47 000 EUR.
 
For more information and online application please visit: ma-puppetry.eu


TERO Morning Classes | 17 Feb – 27 march 2020

Tri-weekly TERO Morning Classes aimed for dance professionals and students in professional training focus on awakening the body and the senses through TERO Technique exercises. Choreographer Tero Saarinen's distinctive movement language is further explored through repertoire exercises featuring material from Saarinen’s creations. February and March classes are taught by TSC Dancer and Training Activities Coordinator David Scarantino whose energy and enthusiasm is contagious - welcome!
 
TIME: 9:00 - 10:30 Mon - Wed - Thurs   Feb 17 to March 27, 2020  
LOCATION: Cable Factory, Tallberginkatu 1E, 3rd floor. Helsinki
TEACHER: David Scarantino  
LANGUAGE: English
FOR: professional dancers and students in professional training
PRICE: single class 12¤, 5x card 54¤, 10x card 108¤
 
REGISTRATIONS & PAYMENT in advance, online at www.varaaheti.fi/terosaarinencompany/en
 
Cancellations for single class purchases must be made by email (david.scarantino(a)terosaarinen.com) before the registration time closes. 10-time and 5-time card-holders may cancel bookings directly from the system, at latest 24hrs before the beginning of the class.
Maximum amount of participants is 20. Classes are cancelled in case there are less than 3 bookings 24hrs prior to the beginning of the class. In this case, participants will receive an email notification.
 
More info about TERO Technique


Performing Arts MFA - Iceland University of the Arts | Deadline 27 Feb or 28 March 2020

Open call to all doers, makers and thinkers

This is an open call to all doers, makers and thinkers – all artists, curators and designers – all practitioners from across the disciplines – looking to further develop and extend their practice in the performance-related field.  

This twelve-month learning, research and art-making master, based in Reykjavík, Iceland, runs as three semesters back-to-back – from August to August – with an option to extend your engagement with the programme for up to twelve-months further through a specially EU-funded post-graduation training scheme.

The programme organises around a learning, research and art-making culture of rigorous listening, care, precision, ambitious group exchange and learning, as well as a high level of one-on-one focus. Practitioners enrol on the programme with a project – or a focus – which is then nurtured, developed and realised with us over the course of the programme. 

Those enrolled are provided with:

 • Extensive access to a diverse range of studios
 • On-going studio visits
 • Well equipped facilities
 • Residencies
 • Regular sharing and feedback situations  
 • All facilitated by leading practitioners from Iceland and all over the world
 • Intensive peer-to-peer exchange  
 • Continuous mentoring
 • On-going workshops, labs and symposiums.
 • Weekly experimental voice- and body-based practice-sharing sessions – Reading groups and writing seminars 

Applying

Applicants should apply with a portfolio of previous work, a letter of motivation (no more than two pages), as well as an outline of a project or focus that you would like to develop over the period of the programme (no more than two pages).

There are two opportunities to apply for this programme:

January 27th 2020  

This first deadline is recommended for those that wish to seek out and organise scholarships and other kinds of financial support. Applications are processed and an answer given with six weeks.

and

March 23rd 2020
For this second deadline, applications are processed and an answer given within four weeks.  
 
We highly recommend that applicants take the time to look into the practicalities of moving to Iceland – how they will fund the study and manage their living. 

Read more: www.masterinperformingarts.com/open


Immersiivisen teatterin työpaja | 10-12.4.2020, Helsinki

Työpaja opettaa immersiivisten, osallistavien ja pelillisten esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten tavanomaisen suhteen yleisöön. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.
 
Työpaja keskittyy immersiivisten, osallistavien ja pelillisten esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.  
 
Työpajassa opit
- Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä  
- Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
- Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
- Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
- Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan  
- Aistimaan ja ymmärtämään esityksen ympäristön merkityksenluojana
 
KEILLE: Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen sami@centerforeverything.com
 
ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa
 
holvi.com/shop/everything
 
AIKA JA PAIKKA: Pe 10. 4. klo 18 – 22, la 11. 4. klo 13. 30 – 17. 30 ja su 12. 4. 2020 klo 13.30 – 17.30 Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33.
 
HINTA: 100 ¤
 
OPETTAJA: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän viimeistelee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.
 
www.samihenrik.me
www.kaikenkesk.us

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Hakuaikaa jatkettu: Ahaa Teatteri hakee kahta miesnäyttelijää | Haku 17.1.2020 mennesssä

hakee kahta (2) miesnäyttelijää 1.8.2020 alkaen vuoden (1) määräaikaiseen työsuhteeseen.  

Edellytämme hakijalta yliopistotasoista näyttelijäntaiteen koulutusta tai vastaavaa ammatillista osaamista, monipuolisuutta, ryhmätyötaitoja sekä vahvaa musiikillista osaamista. Näyttämöiältään kyettävä esittämään uskottavasti lasta ja nuorta.  

Ahaa Teatteri on tamperelainen lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ryhmä- ja ammattiteatteri. Esityksiä on vuosittain 130-150, joista puolet kiertueella ympäri Suomen ja puolet Tampereella kotinäyttämöllä. Ohjelmisto painottuu uusiin kotimaisiin kantaesityksiin.  

Hakemusten käsittelyä helpottaaksesi tee kirjallinen hakemus, CV ja korkeintaan kolme (3) kuvaa yhdistettynä kaikki samaan tiedostoon (docx tai pdf) ensisijaisesti sähköpostilla 17.1.2020 klo 15 mennessä: pia.hakala(a)ahaateatteri.com tai vaihtoehtoisesti osoitteella: Ahaa Teatteri Hatanpään valtatie 6 33100 Tampere Lisätietoja tarvittaessa Tiina Järvi tuottaja arkisin klo 9 - 15.30  

puh. 050 322 5644 

www.ahaateatteri.com Hatanpään valtatie 6, 33100 Tampere 

Hakuaikaa pidennetty viikolla aikataulullisista syistä. Tähän mennessä vastaanotetut hakemukset otetaan automaattisesti huomioon.


New Theatre Helsinki is looking for a part-time project coordinator/producer | Deadline 23 Jan 2020

We offer you an interesting job to develop a new theatre concept to include the fast-growing diverse community in the cultural life in Finland.  

We require the applicant to have university degree, experience developing projects, association´s management, financial and personal administration, fundraising and lobbying. We expect a collaborative and hardworking art and culture professional, well-networked, who wants to work as part of our team. You work on close collaboration with our board. Our team consists of you and the artistic directors David Kozma (European theatre collective) and Davide Giovanzana (Teatteri Metamorfoosi).  

New Theatre Helsinki (NTH), aims to present the reality of rich diversity in Finland on the stage. It is a venue for non-Finnish born artists and non-artist individuals and communities that are not represented on the institutional Finnish stage. This initiative has developed because a large part of the population is left “invisible” as they do not “fit” in the main narrative about Finland. This “invisible” population lives in Finland, however their presence, being and identities are neglected.  

Producer´s monthly salary is 50% of 2700 euros . The work is fixed-term and will last until the end of 2020 with possibility to continue in 2021-22.  

Please send your informal application in English and CV latest in 23.01.2020 at 16.00 to: mail(a)theatrecollective.com  

Job interview on 31.01.2020  

Further information on the job is given by artistic director David Kozma, tel. +358 44 237 0653.  

theatrecollective.com/wp/uutiset


Kulttuuria kaikille -palvelu hakee hankekoordinaattoria | Haku 26.1.2020 mennessä

Kulttuuria kaikille -palvelu hakee hankekoordinaattoria ajalle 1.4.–30.9.2020

Tehtävä on määräaikainen. Tehtävä täytetään kokopäiväisenä (100 %). Työ on mahdollista järjestää myös osa-aikaisena siten, että työsuhde alkaa aiemmin, esim. 1.3.2020. Työsuhde päättyy syyskuun lopussa.

Hankkeessa kehitetään mentorointia ja koulutuksia tukemaan vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden urakehitystä. Hankekoordinaattori kartoittaa mentoroinnin malleja. Hän kehittää yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa uusia toimintamalleja sekä mentoroinnille että kulttuurikentän koulutuksille. Tehtävä pitää sisällään sektorirajat ylittävää verkostoyhteistyötä, viestintää, seminaarijärjestelyjä sekä rahoitusten hankkimista kehitettyjen toimintamallien käynnistämiseksi. Tämä valmisteleva hanke on saanut ponnistusapurahan Koneen säätiöltä.

Hankekoordinaattori toimii osana Kulttuuria kaikille -palvelun henkilöstöä ja osallistuu sisäisessä työnjaossa erilaisiin tehtäviin.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa koulutusta, taide- ja kulttuurialan hyvää tuntemusta, vammaiskentän tuntemusta ja hyvää verkottuneisuutta. Oma kokemus vammaisuudesta katsotaan eduksi. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, aloitekykyä, kykyä järjestelmälliseen, itsenäiseen työskentelyyn sekä kokemusta viestinnästä ja projektinhallinnasta. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa. Muiden kielten osaaminen katsotaan eduksi.

Olemme syrjinnästä vapaa työpaikka ja pyrimme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakijoiksi, riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, mahdollisesta toimintaesteestä, uskonnosta tai iästä. Kyseisessä tehtävässä hakijoiksi toivotaan etenkin vammaisvähemmistöön kuuluvia henkilöitä.

Tehtävän palkka on 2600 euroa/kk. Vapaamuotoiset hakemukset ja CV lähetetään sähköisesti 26.1.2020 klo 16 mennessä osoitteeseen rekrytointi(a)cultureforall.fi. Työpaikkahaastattelut järjestetään viikolla 6. Valinnasta ilmoitetaan viikolla 7. Työ alkaa sopimuksen mukaan viimeistään 1.4.2020. Tehtävässä noudatetaan kuukauden koeaikaa.

Hankkeen pääyhteistyökumppani on vammaisten ihmisten luovuutta edistävä verkosto, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry.

Lisätietoja antaa Kulttuuria kaikille -palvelun erityisasiantuntija Sari Salovaara 20.1. klo 10–11.30 ja 23.1. klo 10–11 puh. 040 9313958.

Työtilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla os. Tallberginkatu 1, Helsinki.

Tietoa toimiston saavutettavuudesta. Toimistossa työskentelee säännöllisesti yksi avustajakoira.

www.kulttuuriakaikille.fi


Universum söker en informatör | Ansök senast den 3.2.2020

Vi söker en informatör för att ansvara för svensk- och finskspråkig kommunikation och marknadsföring för fyra teatrars föreställningsverksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • uppdatera och skapa innehåll till Universums nätsida och sociala medier
 • planera, schemalägga och förverkliga produktionernas marknadsföring
 • press och nyhetsbrev
 • planera, schemalägga och förverkliga produktionernas marknadsföring
 • planera och förverkliga tryckprodukter tillsammans med vår grafiker
 • koordinera Universums biljettförsäljning

Vi söker en idérik och initiativtagande person som är motiverad att nå ut till Universums olika målgrupper. Du har visuellt öga, goda IT-kunskaper och utmärkta kunskaper gällande digitala medier. Du är organiserad och klarar av att ha många bollar i luften samtidigt. Arbetet kräver god samarbetsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt. Arbetet förutsätter utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i finska och engelska. Tidigare erfarenhet av arbete på scenkonstfältet uppskattas.

Vi erbjuder en mångsidig arbetsmiljö där du har möjlighet att utveckla Universums praktiker inom kommunikation och marknadsföring, samt utveckla dina egna kunskaper. Arbetsuppgifterna är varierande och anpassas enligt den anställdas erfarenhet och intressen. Som informatör samarbetar du med Universums kommunikationsplanerare, verksamhetsledare och husets konstnärliga arbetsgrupper.

Arbetet är deltid (50–65%) och börjar 15.2.2020 eller enligt överenskommelse. Arbetsavtalet är tillfälligt och varar till 31.5.2020, efter vilket det finns möjlighet för ett längre kontrakt. Lön enligt teaterbranschens kollektivavtal.

Skicka en fritt formulerad ansökan och CV senast 3.2.2020 till universum(a)universum.fi. Tilläggsinformation fås av Universums vik. verksamhetsledare Inkeri Rönnberg, inkeri(a)universum.fi, 040 531 7043

Universum är fyra professionella Helsingforsteatrars takorganisation och lokal i Rödbergen, Helsingfors. Universum består av Aurinkoteatteri, Sirius Teatern, Teater Mars och Teatteri Venus.

Läs mer: http://universum.fi/universum-soker-informator-universum-hakee-tiedottajaa/


TINFO hakee johtajaa | Haku 15.2.2020 mennessä

Teatterin tiedotuskeskus TINFO Theatre Info Finland hakee johtajaa.

TINFO  

… on suomalaisen teatterin asiantuntija ja yhteistyökumppani. TINFO on teatterin rohkea puolestapuhuja, luotettava viestijä ja välittäjä.  

… on suomalaisen teatterin ja esitystaiteen asiantuntija ja yhteistyökumppani Suomessa ja kansainvälisesti.

… huolehtii alan tilastoinnista, tekee selvityksiä ja jalostaa ja analysoi tietoa.

… tarjoaa kaikille avoimia digitaalisia palveluja.

… tuottaa erikielisiä viestintäaineistoja.

… edistää alan kansainvälistymistä ja liikkuvuutta tukemalla tekijöiden verkottumista ja näkyvyyttä.

… toimii yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa.

... on opetus- ja kulttuuriministeriön toiminta-avustusta saava rekisteröity yhdistys, jonka hallitus toimii työnantajana. 

TINFOn johtaja vastaa TINFOn strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta. Lisäksi työtehtäviin kuuluu hankkeiden ja verkostojen kehittäminen. 

TINFOn tulevalta johtajalta edellytetään laajaa teatteri- ja esitystaiteen sekä toimintakentän tuntemusta, johtajakokemusta, ylempää korkeakoulututkintoa, molempien kotimaisten kielten ja englannin hyvää hallintaa ja sosiaalisia taitoja. Laajempi kielitaito, toiminta kansainvälisissä verkostoissa ja kulttuuripolitiikan tuntemus luetaan eduksi.  
 
TINFOn tulevalta johtajalta edellytetään myös vankkaa kokemusta talousvastuusta johtotehtävissä. Arvostamme myös työkokemusta teatterialan tai muiden taiteen alojen yhteisöissä.

Työ edellyttää matkustamista Suomessa ja ulkomailla. 

Uusi johtaja aloittaa vakinaisessa työsuhteessa 1.9.2020 lukien tai sopimuksen mukaan.

Vapaamuotoiset hakemukset (enintään kolme sivua) ja ansioluettelo (enintään viisi sivua) yhtenä PDF-tiedostona on lähetettävä 15.2.2020 mennessä. Hakemukset pyydetään ensisijaisesti sähköpostitse haku(a)tinfo.fi. Postitse lähetettävät osoitteella Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Maneesikatu 2 A, 00170 Helsinki (kuoreen merkintä Johtajan haku). 

Haastattelut järjestetään Helsingissä maalis-huhtikuussa 2020.

Lisätietoja antaa: 
hallituksen puheenjohtaja Mikko Kanninen 
050 318 7348
mikko.kanninen(a)tuni.fi 
www.tinfo.fi

www.tinfo.fi/fi/TINFO_hakee_johtajaa


Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattori Saaren kartanoon

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä hakee koordinaattoria suunnittelemaan ja käynnistämään ympäristövastuullista residenssiohjelmaansa. Ohjelman tavoitteena on kestävyysajattelu residenssitoiminnassa: ekologisesti kestävän toiminnan kehittäminen pitkäjänteisesti testaten ja oppien. Koordinaattori suunnittelee ja toteuttaa ekologisesti kestäviä residenssitoiminnan ratkaisuja sekä kehittää ympäristövastuullista ajattelua osana residenssin arkea ja käytäntöjä. 

Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä Saaren kartanon residenssin muun henkilökunnan, residenssitaiteilijoiden ja -tutkijoiden, ympäristöasiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Ohjelman kehittämisessä olet myös vuorovaikutuksessa lähialueen asukkaiden kanssa tarjoamalla asiantuntijavierailuja ja keskustelutilaisuuksia yhdessä Saaren kartanon yhteisötaiteilijan kanssa.

Residenssitoiminnan ekologisen kestävyyden kehittämisessä panostetaan oivalluksella, osallistamisella ja innostumisella oppimiseen. Residenssin toimintaa kehitetään esimerkiksi opintopiirien, keskusteluiden ja työpajojen avulla niin, että residenssissä työskentelevällä on mahdollisuus positiivisten oivallusten kautta sisäistää ekologisuus osaksi omaan työskentelyään ja ajatteluaan sekä residenssijakson aikana että sen jälkeen. Työtehtäviisi kuuluu myös viestiä residenssiohjelman tuottamista oivalluksista.

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattorin työtehtävässä sinulla on asiantuntemusta ekologisesti kestävän kehityksen periaatteista sekä kykyä hankkia tietoa aiheeseen liittyen ja soveltaa sitä käytäntöön, tunnet nykytaidetta (esim. taiteilijan, tutkijan, kuraattorin tai tuottajan roolissa), sinulla on akateeminen koulutus, kyky hallita monimutkaisia asiakokonaisuuksia sekä erinomaiset suullisen ja kirjallisen viestinnän taidot suomen ja englannin kielillä. Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, innostuneisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä luovaa, kriittistä ja muutosorientoitunutta ajattelua.

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattori työskentelee kahden vuoden määräaikaisessa kokoaikaisessa työsuhteessa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Saaren kartanossa Mynämäellä. Työssä on etätyömahdollisuus 1–2 päivää viikossa. Koordinaattorilla tulee olla ajokortti.

Hae tehtävää täällä.

Tehtävä täytetään heti oikean henkilön löydyttyä.

Lisätietoa tehtävästä antaa rekrytointikonsultti Esko Saurio, esko.saurio(a)manpowergroup.fi.

Lue lisää työpaikasta

MUITA ILMOITUKSIA

Asetu ehdolle Lea-palkinnon saajaksi  

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään tekstin, ei esityksen perusteella näytelmäkirjailijalle vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.1.2019–31.12.2019 välisenä aikana maassamme kantaesitetyt kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä.

Mikäli kyseessä on dramatisointi, teos voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos alkuperäisteoksen tekijä on kirjoittanut itse teoksensa näytelmäksi tai ollut kirjoittavana osapuolena mukana teoksen dramatisoinnissa.

Teoksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa lea-palkinto(a)sunklo.fi. Postitse näytelmiä voi lähettää osoitteeseen: Lea-palkinto, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Meritullinkatu 33 G, 00170 Helsinki.

Näytelmien tulee olla toimitettuna perille viimeistään 31.1.2020.


Ehdota: Valo-, Ääni- ja Videosäde

Vuoden 2019 Säde-palkintoehdotukset tulee tehdä tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Ehdotuksia Säde-palkintojen saajiksi voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen sadepalkinto (a) gmail.com. Ehdotukseen tulee liittää lyhyt perustelu.

Ehdotettavan esityksen ensi-illan tulee olla välillä marraskuu 2018–joulukuu 2019. Marras–joulukuun esitykset voivat siis olla ehdolla sekä kuluvana että seuraavana vuonna, mutta sama esitys ei voi olla ehdolla kahta kertaa.

Mainitse ehdotuksessasi:
– suunnittelijan nimi
– esityksen nimi
– teatterin nimi
– ehdokkuuden kategoria (valo/ääni/video)
– lyhyt perustelu
– oma nimesi ja yhteystietosi

HUOM. Kahden viime vuoden voittajia ei voi asettaa ehdolle.

SVÄV:n hallitus päättää palkintojen saajat helmikuussa.

sadepalkinto.wordpress.com


Ehdota: Tanssin ja sirkuksen maineteko -palkinto

Tanssin ja sirkuksen maineteko -palkinto jaetaan vuosittain Thalia-juhlassa.

Palkinnon saajaa voivat ehdottaa STST:n jäsenet sekä kaikki asiasta kiinnostuneet sähköpostilla stst(a)teme.fi tai kirjeitse Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Kriteerit:

Tanssin ja sirkuksen maineteko annetaan henkilölle tai yhteisölle, joka vuoden aikana on
– tehnyt tanssin tai sirkuksen alueella läpimurron tai
– edistänyt tanssi- tai sirkustaidetta näyttämöllä tai näyttämön ulkopuolella tavallisuudesta poikkeavalla tavalla tai
– ansioitunut pitkäaikaisella työllä tanssi- tai sirkustaiteen hyväksi tai
– panostanut tanssiin tai sirkukseen koko elämänsä, mutta ei aikaisemmin ole saanut ansaitsemaansa tunnustusta.

Kuka saa ehdottaa:

STST:n jäsenet ja muut asiasta kiinnostuneet.
Ehdotukset perusteluineen sähköpostilla stst(a)teme.fi tai STST, maineteko, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Kuka päättää:

STST:n hallitus päättää saajan, palkinnon suuruuden ja sen jaetaanko palkinto.

Lue lisää palkinnosta


twitter.com/tinfotweets

TINFO julkaisee ajankohtaisista teatterialan tapahtumista uutiskirjeen kerran viikossa.
Voit tilata TINFO-tiedotteet sähköpostiisi tästä.

Aiemmin ilmestyneet TINFO-tiedotteet.