02.04.2020

TINFO on valinnut uuden johtajan

FM Linnea Stara on valittu Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) johtajaksi. Hän aloittaa työssään 1.9.2020. TINFO on teatterin ja esitystaiteen asiantuntijaorganisaatio, joka vastaa alan tilastoinnista ja toimii kansainvälisen liikkuvuuden mentorina ja yhteistyökumppanina sekä tuottaa viestintäaineistoja suomalaisesta teatterista, teoksista ja sen tekijöistä. Nykyinen johtaja Hanna Helavuori siirtyy kirjoitustöiden ja opetuksen pariin.

Tulevassa työssäni voin seurata teatterin kehitystä aitiopaikalta ja ennakoida tulevaa. TINFOn tuottamat tilastot kertovat teatterin tilanteesta, trendeistä ja yleisön suhteesta teatteriin kansallisella tasolla. Viestinnällään ja kansainvälisen liikkuvuuden palveluillaan TINFO edistää suomalaista näyttämötaidetta ja ylpeästi nostaa niin teoksia kuin tekijöitä laajempaan tietoisuuteen, myös yli rajojen”, sanoo Linnea Stara.

Linnea Stara työskentelee tällä hetkellä suomenruotsalaista näytelmäkirjallisuutta edistävän Labbetin toisena toiminnanjohtajana. Vuosina 2013-2018 hän toimi Svenska Teaternin dramaturgina. Stara on kirjoittanut teatterista freelancekriitikkona mm. Hufvudstadbladetiin ja Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehteen ja kirjoittanut artikkeleita alan teoksiin. Hän on toimittanut näytelmäantologioita sekä kirjoittanut selvityksen suomenruotsalaisesta teatterikentästä. Linnea Staralla on maisterintutkinto Helsingin yliopiston teatteritieteestä, minkä lisäksi hän on opiskellut teatteria ja draamaa Chicagossa, Northwestern Universityssa.

Linnea Staran teatterialan sisältöosaaminen suhteessa tulevaan TINFOn johtajan työhön on syvällistä ja laajaa. Hänen käsityksensä tulevasta työnkuvasta on rohkaisevan moninainen, monialainen, kansainvälinen ja samalla realistinen. Lisäksi hänen teatterikentän tuntemuksensa on perusteellista. Kaikki tämä tekee Linnea Starasta parhaan mahdollisen valinnan johtamaan TINFOa,” luonnehtii Teatterin tiedotuskeskus ry:n hallituksen puheenjohtaja, teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

Tiedustelut:

TINFO / hallituksen pj Mikko Kanninen, 050 532 6500, mikko.kanninen (a) tampereenteatteri.fi

Linnea Stara, 050 301 2723, linnea.stara (a) gmail.com

www.tinfo.fi

Linnea Staran CV

 

Valokuva: Linda Sundberg

TINFO har valt en ny verkställande direktör

 

Sinua voisi kiinnostaa

TINFO Uutiset