29.09.2017

Sofia d

Erasmus-harjoittelija Sofia d'Alessandro: Rakkaus Suomeen roihahti Toijalassa

Erasmus-harjoittelijamme Sofia d'Alessandro halusi tutustumaan suomalaiseen teatteriin, ja luontevasti harjoittelupaikaksi valikoitui TINFO. Hän on valmistunut Firenzen yliopistosta, jossa opiskeli kieliä ja kirjallisuustiedettä. Sofia on ottanut kursseja lisäksi elokuvan historiasta ja näyttelijän puhetaidosta. Tanssiteatterin tekemiseen hän on saanut tuntumaa tanssija-koregrafi Maurizio Camillin ohjauksessa.

Muutenkin kielitaitoisena ihmisenä Sofia on onnistunut vain kaksi vuotta suomea opiskeltuaan hankkimaan sellaisen kielitaidon, että sillä pärjää mainiosti.

Kauniita kotimaisemiaan Italian Gardajärvellä Sofia kuvaa, että sehän on kuin Suomessa, vettä ja metsää. Italialaisen poikaystävän äiti ja hänen sukunsa tulee Toijalasta, jossa vierailtuaan kaksi vuotta sitten Sofia menetti sydämensä Suomelle, suomen kielelle ja kulttuurille. Ja tätä kaikkea italialaisemme halajaa lisää.

Suomessa asumista aloitteleva joutuu kohtaamaan myös vierauden, mitä Sofia d'Alessandro ei tunnu pelkäävän. Rohkeasta ihmiskokeesta ja muista ensimmäisen Suomen-viikon tunnelmista lisää hänen ensimmäisessä blogikirjoituksessaan. Kirjoitussarja jatkuu koko syksyn.

Benvenuti nel Mondo di Sofia!

Sofian maailma: Ensimmäinen kokemukseni Suomessa