Aiempia esityksiä ja tallenteita Teatteri kotisohvalle -sivulta

Kevät 2020 oli monin tavoin poikkeuksellinen, teatterit joutuivat perumaan esityksiään, mietittiin kuinka tilanteesta selvitään. Avasimme Teatteri kotisohvalle -palvelusivun 18.3.2020, ja jatkamme tiedon keräämistä teatterien erilaisista verkossa tapahtuvista esityksistä ja teostallenteista. Tällä sivulla näet menneitä esityksiä. Ajankohtaiset tiedot löydät täältä.
 

Ohjelmistolista päivittyy sitä mukaa, kun saamme tietoja. Teatterilaiset, ilmoitelkaa: tinfo (a) tinfo.fi

Lue myös: Esityksiä peruttu, mitä tilalle?

 


W A U H A U S: Sotkuinen seminaari 11.8.

W A U H A U Sin seminaari kuljettaa katsojat neljään erilaiseen maisemaan. Vuosaaren huipulta suorana lähetetty seminaari vie osallistujat puhujavieraiden mukana eri maailmankolkkiin tarkastelemaan näkökulmia ihmisen ja muiden elämänmuotojen keskinäisriippuvuuteen. Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelussa ja striimataan Facebookissa 11.8.2021 klo 18.00-19.30.

Seminaarin puhujina ovat:

Aura Raulo, evoluutiobiologi, taiteilija ja körtti, joka työskentelee tutkijana Oxfordin ja Turun yliopistoissa.
Terike Haapoja, New Yorkissa ja Inkoossa asuva kuvataiteilija.
Päivi Magga, Vuohčču, Sápmi – Vuotso, Saamenmaa. Valmistelee väitöskirjaa saamelaisesta kulttuuriympäristöstä Oulun yliopistossa.

Tilaisuuden moderoi W A U H A U S.

Facebook


YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö: Tuokiokuvia neljän seinän sisältä 10.6.-2.9.

YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö julkaisevat toisen osan ääniteossarjasta Tuokiokuvia neljän seinän sisältä. Kymmenminuuttisista radioteoksista koostuva sarja tuo eristyksissä olevat ihmiset ja heidän kokemuksensa kuuntelijoiden lähelle.

Monet suomalaiset ovat viime aikoina joutuneet kokemaan, miltä tuntuu elää eristettynä neljän seinän sisällä. Joillekin ihmisille eristyksissä oleminen ja ulkopuolisuuden kokemus ovat pysyvä osa elämää. Vuonna 2020 YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö toteuttivat suuren suosion saavuttaneen ääniteossarjan Tuokiokuvia neljän seinän sisältä, jossa näyttelijä Jussi Lehtonen ja muusikko Mikko Perkola ottivat yhteyden pandemian takia eristyksissä oleviin henkilöihin.

Tänä vuonna ohjelmasarjasta kuullaan kymmenen uutta jaksoa, joissa eristyksen ja ulkopuolisuuden kokemisen syyt ovat moninaisia. Tuokiokuvia neljän seinän sisältä on sarja 10 minuutin radioteoksia, joiden keskiössä on ihminen ja hänen havaintonsa sekä kohtaamisesta syntynyt runo tai tarina, sävellys tai laulu.

Kohtaamme torstaisin 10.6. – 2.9.2021 Yle Radio 1:ssä klo 12.40 ja kaikki 15 ohjelmaa ovat kuunneltavissa Yle Areenassa 10.6.2021 alkaen 10.6.2022 asti.

Työryhmä
Näyttelijä Jussi Lehtonen Äänisuunnittelija Pentti Männikkö (2020), Jani Orbinski (2020-2021), Muusikko Mikko Perkola Ohjaaja Soila Valkama Tuotanto Radioteatteri/ Soila Valkama ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö/ Sanna Breilin

Lue lisää Kansallisteatterin verkkosivulta


 


Suomen musiikkiteatteri: Kirka-musikaali

Esityksellä juhlistamme samalla upeaa laulajaa, joka olisi täyttänyt tänä vuonna 70 -vuotta. Musikaalin pääosassa loistaa ylistystä saanut Ilari Hämäläinen. Hetki Lyö on musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta ja musiikkimaailman ikonista.

Musikaali on matka Kirkan vanavedessä 60-luvulta lähtien aina 2000-luvulle asti. Kirkan ohella tapaamme suomalaisen kevyen musiikin merkkihenkilöitä kuten Sammyn, Muskan, Dannyn, Katri Helenan, Kassu Halosen, Hectorin ja Pave Maijasen. Koemme esityksessä laulajan pitkän uran eri vaiheita, Euroviisujen ja Syksyn sävelten huumaa, menestystä, rakkautta ja suuria suruja. Musikaalissa kuullaan suuri joukko ikimuistoisia kappaleita, kuten Hetki lyö, Leijat, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni, Kahden hullun matka, Daada Daada, Yli synkän virran, Puhelinlangat laulaa, Lumi teki enkelin eteiseen, Krokotiilirock ja Kirjoita Postikorttiin. Tämä on pakko nähdä!

LIPUT 15€ (Sis. Liveton palvelumaksun)

Lue lisää


Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahti: Soiva luontosatu

Miten taidelaitokset yhdistivät kolme vetovoimaista asiaa: luonto, musiikki ja tarinat?

Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahden poikkeusolojen yhteistyöprojektina on synnytetty teos Soivat luontosadut

Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahden yhteistyönä syntynyt Soiva luontosatu -projekti alkoi jo viime vuoden keväänä. Poikkeusolojen aikana ideoitu projekti syntyi luontevassa vuoropuhelussa kaupungin taidelaitosten välillä. Kaupunginteatterin näyttelijät kirjoittivat ja lukivat nauhalle kaksitoista itse kirjoittamaansa satua, joiden aiheena ja lähtökohtana olivat valikoidut lahtelaiset luontokohteet. Sinfonia Lahden orkesterista osallistui kaikkiaan 30 muusikkoa eri instrumentteineen.

Soivat luontosadut ja niiden tulkinnat ovat yleisön vapaasti kuunneltavissa sekä teatterin että orkesterin verkkosivuilta ja Youtube-kanavilta lahdenkaupunginteatteri.fi ja sinfonialahti.fi.


Hamilton-manaatin vaikea elämä - Roadtrip kartalta kaaokseen

Transformaatioita tutkiva esitys luo ajan arvaamattomuuden inspiroimana nahkansa ja saapuu katsojien luo näyttörunona! Se ei ole esitys eikä elokuva vaan jotain muuta, jotain uutta. Teos seikkailee uteliaana teatterin, elokuvan ja videotaiteen kartoittamattomassa välimaastossa. Filmatisointi päästää katsojan ennennäkemättömän lähelle teosta, uppoutumaan sen yksityiskohtiin ja kerrostumiin - näkökulmista, joita näyttämöteoksessa ei voi kokea. Pyörteilevän veden logiikalla virtaava, episodimuotoinen videoruno tuijottaa vähän liian pitkään muodottomaan ja kysyy: mitä on tuntematon meissä?

Tommi Parkon runokokoelmaan perustuva Hamilton-manaatin vaikea elämä - Roadtrip kartalta kaaokseen voi olla hauska, mutta ei piristävällä tavalla. Se ui oudoissa, kylmissä vesissä ja hengittää animoidussa materiassa. Se juhlii nimiä pakenevia olentoja, jopa hirviöitä, etääntymistä, hallitsemattomuutta ja tuntemattomia alueita. Teos syntyi matkalla Jäämerelle: huoltoasemien vessoissa, tyhjenevien kylien raiteilla, lumisissa metsissä, virtaavien vesien äärillä, ruuhkassa ja erämaassa. Kaaos kartturinaan teos on hakenut uusia reittejä koko muotoutumisensa ajan. Yllätyksellinen roadtrip kartalta kaaokseen jatkuu - ja nyt yleisö pääsee mukaan!

Ensi-ilta 29.4. klo 19. Striimattavissa 1.9.2021 saakka.

💡Huom! 25.5. klo 18 Hamilton-manaatti: keskustelutilaisuus. Livestriimatussa, kaikille avoimessa keskustelussa Manaatiin työryhmä ja alkuperäisteoksen kirjoittaja, runoilija Tommi Parkko avaavat teostensa prosessia ja pohtivat tuntematonta itsessämme ja ympäristössämme. Maksuton tapahtuma on katsottavissa TEHDAS Teatterin sivuilla.

Liput Tiketistä


Linnateatterin Sohvateatteri: Etusivun juttu 31.8.

Linnateatterin Sohvateatteri tuo teatteriviihdettä suoraan kotisohville striimattuna.

Tämä ei ole valeuutinen: Tassulan Sanomat on pahassa pulassa. Levikki laskee ja lukijat kaikkoavat. Nyt tarvitaan ripeitä toimia!

Kulttuuritoimittaja Herra Hakkaraisesta tulee uusi päätoimittaja. Hän nimittää vakituisen avustajan Masa Marsun toimittajaksi ja Hämähäkki-Heikin vastaamaan nopeasti päivittyvästä verkkolehdestä. Mutta puretaanko toimituksen perinteinen TS-talo, kuten vaihtoehtoisia totuuksia tarjoava kiinteistömoguli Karjula uhkaa?

Esitys jatkaa Linnateatterin riemukkaiden kantaesitysten sarjaa. Menevän musiikin, hauskan ja jännittävän juonen sekä Hämähäkki-Heikin infohetkien kautta näytetään, miten lehti syntyy. Aiheet muuttuvat uutisiksi ja samalla käydään läpi tänä päivänä erittäin tärkeitä medialukutaidon aakkosia.

Striimilipun hinta on 9,90/14,90€  

Lue lisää


Tanssiteatteri Hurjaruuth: Arvaa mitä? Arvaa mitä! 15.9.

Hurjaruuthin 80-luvun hittiteos päivitettynä!

Tanssiteatteri Hurjaruuthin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kolme uuden polven tanssitaiteilijaa toteuttaa yhdessä oman versionsa Hurjaruuthin maailmaa kiertäneestä klassikkoesityksestä.

Arvaa mitä? Arvaa mitä! Yleisölle avoin striimiesitys Ruutia!-festivaalilla, liput lippu.fistä

Ke 15.9. 2021 klo 14

Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Kesto n. 40 min.

Lue lisää


Oulun ylioppilasteatter: Etämysterybox

Oulun Ylioppilasteatterin perinteiset Mysterybox-esitykset jatkuvat Etämysteryboxeina!

OYT On Yllätyksiä Täynnä! Etämysteryboxit ovat katsottavissa ilmaiseksi OYT:n Facebookissa,
Instagramissa ja Youtubessa. Ensimmäinen Etämysterybox vihjesanalla Lampi julkaistiin 31.3. ja on
katsottavissa seuraavaan Etämysteryboxiin saakka. Eri palveluiden videolinkit löytyvät koottuna
OYT:n kotisivulta.

Onko sinulla tai ystäväporukallasi jokin esitys tai performanssi, jonka haluaisit päästä esittämään? Olipa kyseessä bändikeikka, harrastusesittely, piennäytelmä tai runonlausunta, niin ota rohkeasti yhteyttä OYT:n toimistoon (oyt@oulunylioppilasteatteri / puh. 044 558 4756) ja sovitaan esiintymispäivä.


Teatterikoneen tilattavat etäesitykset

Olemme kehitelleet uusi ohjelmia sekä testanneet vanhojen toimivuutta etänä verkon välityksellä!
Meiltä voit nyt tilata ohjelmia ja koulutuksia niin työpaikan Tyhy-päiviin kuin perhejuhliin!
Voit tilata meiltä mm.

  • Improkone
  • Satutäti
  • Vuotila Nuotiolla
  • Laulukone

Lisätietoa ohjelmista löydät täältä: TEATTERIKONEEN ETÄOHJELMAT


Kaarinan nuorisoteatteri: Isukki

Isukki on myyttinen cyberpunk-näytelmä läheisriippuvuudesta. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa näytelmässä Milla ja Aatos rakastuvat. Nuorten rakkauden tiellä on kuitenkin poikaansa takertuva äiti, jolle pitäisi saada muuta ajateltavaa. Rakastavaiset päättävät korjata tilanteen hankkimalla Aatoksen kadonneen isän takaisin. Kaikki ei kuitenkaan suju odotetulla tavalla.

Isukki on osa Nuori Näyttämö -hanketta, jossa on mukana kuusi ammattiteatteria viideltä eri alueelta: Kokkolan kaupunginteatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Turun kaupunginteatteri, Lahden kaupunginteatteri ja Kouvolan Teatteri. Näiden ammattiteattereiden kanssa yhteistyössä, ammattilaisten toimiessa mentoreina, nuorten ryhmät valmistavat esitykset uusista varta vasten hanketta varten kirjoitetuista näytelmistä.

Kaarinan nuorisoteatteri tekee Okko Leon Isukin kanssa yhteistyötä Turun Kaupunginteatterin kanssa.

Lisätietoja Kaarinan nuorisoteatterin sivulta


Svenska Teatern: Vi är bara mänskor Yle Arena

Joakim Groths fantastiska släktkrönika 'Vi är bara mänskor' gjorde dundersuccé förra året, men den spelades endast ett fåtal gånger innan pandemin satte stopp för den. Vi är därför extra glada att vi tillsammans med Yle nu ger alla en möjlighet att se pjäsen både på Yle Fem och på Arenan.

Yle Fem måndag 5.4 kl. 9.30
söndag 11.4 kl. 21.15

Du kan också se pjäsen på Arenan från och med den 1 april.
Suomenkielinen tekstitys. Lue lisää esityksestä.


Klockriketeaterns Shakespearepodden

Samtal om senkonst. Konstnärer, teatervetare och andra Shakespearekännare analyserar Shakespeare förr och nu. På vilka olika sätt kan hans texter läsas, spelas och ses? Lyssna här eller prenumerera i din egen podcast-app. Lyssna här


Aurinkobaletin perjantaistriimit

Viime keväänä alkanut konsepti AB-live tarjoaa näyteikkunan tanssijan työhön sekä Aurinkobaletin kulisseihin. Interaktiiviset striimit ovat ilmaisia ja niiden sisältö vaihtelee viikottain.

Aurinkobaletti Facebookissa


Teatteri Totti: Mitä tapahtuu?! -tilausesitys verkossa

Värikäs viittomakielinen lastennäytelmä ja puhuttu suomeksi. Näytelmän teema on luonnosta huolehtiminen. Näytelmän kesto on 38 minuttia ja esitetään tilausesityksenä verkossa. Lue lisää

Esitystilaukset: info@teatteritotti.fi


Theater Rampe: Princess Hamlet 25.3., 31.3., 14.4., 21.4.

Theater Rampe tuottaa E.L. Karhun näytelmän pohjalta viisiosaisen teatterillisen lyhytelokuvasarjan. Ensimmäinen osa tulee ulos verkossa 25.3.2021. Lipun ostamalla saat katseluoikeuden kaikkiin jaksoihin, jotka näkyvät kesäkuuhun saakka. Lippujen hinnat ovat alkaen yhden euron.

Stuttgartilainen Theater Rampe tuottaa viisiosaisen sarjan E.L. Karhun Prinsessa Hamletin pohjalta. Teatterillisen lyhytelokuvasarjan ensi-ilta on 25.3.2021 ja sen voi nähdä verkon kautta. Pandemian rajoittaessa normaalia esitystoimintaa Theater Rampe muutti alkuperäisiä suunnitelmiaan näyttämöteoksesta ja tekee digitaalisen tuotannon. Sarjakuvanäytelmäksi kuvattu Karhun teos on innoittanut Theater Rampen tekijäjoukon näkökulmatekniikkaan webbisarjansa dramaturgiassa: sarjan kussakin jaksossa pääosassa on yksi näytelmän henkilöistä. Ensijakso on Hamletin.


Tehdas Teatterin Tehtaanmyymälä virtuaalinäyttämö: Rakkaudella, Agatha

Rakkaudella, Agatha on striimattavissa 31.5.2021 asti. Nukketeatterillisen vinksahtanut suljetun tilan murhamysteeri kumartaa Agatha Christien klassikolle viihdyttävästi mutta ajatuksia herättäen.
Avaa esirippu kotisohvaltasi!
https://www.tehdasteatteri.fi/pieni-tehtaanmyymala


Kapsäkki: tallennevalikoima

Me Kapsäkissä olemme koonneet ohjelmistostamme sinulle monipuolisen tallennevalikoiman.
Pääset nauttimaan esityksistä nyt helposti ja edullisesti omalta kotisohvalta omien läheistesi kanssa. Huomaathan, että mukana on myös Erja Lyytisen live-striimi keikka 8.4.! Tervetuloa mukaan niin live-klubille kuin tallenteiden maailmaan!

Jaamme lipputuloista enimmän osaan suoraan esiintyjille, joten ostamalla lipun tuet kotimaisen kulttuurin tekijöitä.

https://kapsakki.fi/


Kansallisbaletti: kaksi nykytanssin ensi-iltaa verkossa 6.5.

Javier Torresin ja Emrecan Tanışin koreografiat kantaesitetään Stage24-palvelussa toukokuussa

Kansallisbaletti esittää kaksi maailmanensi-iltaa Stage24-palvelussa toukokuussa. Ensi-iltansa saavat Javier Torresin koreografia Flock ja Emrecan Tanışin koreografia Golden.

Molempien teosten tanssijoina nähdään Kansallisbaletin nuoria tanssijoita. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät omien tuotantojensa lisäksi myös päänäyttämön teoksissa muiden Kansallisbaletin tanssijoiden rinnalla. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Uutuusteokset on taltioitu Aleksanterin teatterin näyttämöllä huhtikuussa, ja niiden videototeutuksen on tehnyt Jouka Valkama.

Flock ja Golden saavat ensi-iltansa Oopperan ja Baletin Stage24-palvelussa torstaina 6. toukokuuta 2021 kello 19 ja 19.30 alkaen. Teokset ovat katsottavissa maksutta kuuden kuukauden ajan.

Javier Torres: Flock
Katso Stage24-palvelussa (6.5. klo 19 alkaen)

Emrecan Tanış: Golden
Katso Stage24-palvelussa (6.5. klo 19.30 alkaen)

Teokset ovat katsottavissa 6 kuukautta.


Kansallisteatteri: Rikinkeltainen taivas -tallenne

Juhana von Baghin ohjaama ja Michael Baranin dramatisoima Rikinkeltainen taivas tuo Kjell Westön samannimisen romaanin (Otava, 2017) näyttämölle visionäärisenä ja aistivoimaisena näyttämöteoksena. Teos on taltioitu monikamerataltiointina Kansallisteatterin Suurelta näyttämöltä keväällä 2021. Lue lisää teostaltioinnin omalta sivulta.

Mikä on totta, mikä petosta? Onko vapautta, jota on joskus uskonut elävänsä, koskaan ollutkaan? Mihin katoaa kaikki se rakkaus, joka elämämme parhaina hetkinä ympäröi meidät?

Rikinkeltainen taivas on intiimi ja musiikillinen matka, joka johtaa lapsuuden unenkaltaisesta kesäparatiisista 1960-luvulta sirpaleiseen nykymaailmaan, läpi toivon ja pettymysten täyttämien vuosikymmenten. Melankolian ja kauneuden läpäisemässä esityksessä sukupolvet, sukupuolet ja sosiaaliluokat törmäävät toisiinsa muistojen ja tosiasioiden kaleidoskoopissa.

Teos kantaesitettiin Pienellä näyttämöllä 4.12.2019. Rikinkeltaisen taivaan ehti nähdä 38:ssä näytännössä 10 330 katsojaa Pienellä ja Suurella näyttämöllä.

Rikinkeltainen taivas -taltiointi on tehty Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä helmikuussa 2021.
Lue alkuperäisen näyttämöteoksen käsiohjelma (2019) Maggio-palvelussa.

Kesto 2 h 5 min

Liput
Katselukoodi 20 € / kpl
Kaverin kanssa -lippu 30 € / kpl
(sis. yhden katselukoodin yhdelle laitteelle pienellä ryhmällä katsottavaksi)

Ryhmälippu 15 € / kpl
(min. 20 lippua / kertaostos, sis. omat katselukoodit kaikille katsojille eri laitteilta katsottaviksi)

Yksittäisiä katselukoodeja ja Kaverin kanssa -lippuja voi ostaa lippu.fi-verkkokaupasta. Ryhmälippuja voi tilata laskulla Kansallisteatterin ryhmämyynnistä myynti@kansallisteatteri.fi tai 010 7331 332.


Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kevätjuhla -tallenne 4.6. alkaen

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kevätjuhlassa nähdään klassista balettia ja nykytanssia. Esitys on taltioitu Oopperatalon päänäyttämöllä toukokuun lopussa ja tulee katsottavaksi Stage24-palveluun perjantaina 4.6. klo 12.
 
Balettioppilaitoksen kevätjuhla
Katsottavissa Stage24-palvelussa 4.6.2021 klo 12 alkaen 6 kuukauden ajan
 
Par(r)asvaloissa esittää: Ystävyys kuin meri
Katsottavissa Stage24-palvelussa toistaiseksi
 
Kuule, minä sävellän: Utelias tila -konsertti
Katsottavissa osoitteessa kuuleminasavellan.fi 3.6. klo 18 alkaen


Tanssiteatteri Eri: Tilattava virtuaalinen tanssihetki Pinokkion kanssa

Tanssiteatteri Eri tarjoaa lapsille tanssihetkiä Pinokkion ja tämän ystävien kanssa. Eskari- ja kouluryhmien on mahdollista tilata itselleen oma, ainutlaatuinen tanssihetki Zoomin välityksellä.

Virtuaalinen tapahtuma on kaikille maksuton ja sen aikana lämmitellään lihaksia ja koetaan sitten tanssin iloa ja yhteisöllisyyttä korona-ajan ehdoilla. Foorumi on avoin myös kysymyksille ja keskustelulle. Koko tapahtuma etenee kevyestä ohjauksesta huolimatta lasten ehdoilla ja heidän toiveitaan täyttäen.

Tanssihetkien teemoina ovat mm. talviurheilu, teatterissa käynti, syvälle mereen sukeltaminen ja klassisten satuhahmojen kohtaaminen. Samat aiheet löytyvät Pinokkion matkassa julkaistavasta maksuttomasta videosarjasta. Sarjan viisi osaa on julkaistu Tanssiteatteri ERIn YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UClIvU0uz1mj8KbkxJMwrj9g.

Tanssihetket ovat tilattavissa Erin Laura Alholta, laura.alho@eri.fi ja ne on tarkoitettu eskarilaisille noin 6 vuotiaista eteenpäin sekä 1-2 lk. kouluryhmille.


 


 


Kansallisteatteri: Hitler ja blondi tallenteena

Seela Sellan ja Verneri Liljan tähdittämän, Michael Baranin kirjoittaman ja ohjaaman suosikkiesityksen taltioinnin voi katsoa nyt keikalla.fi -palvelun kautta. Liput 25 € lippu.fi:n verkkokaupasta. Taltiointi on katsottavissa 10 vuorokautta katselukoodin aktivoinnista alkaen.
Lue lisää Kansallisteatterin verkkosivulta


Tikkurilan Teatteri: Rikospaikkana Vantaa -videoteos ensi-ilta 10.3.

Ikäsuositus: yli 15-v.

Rikospaikkana Vantaa on Jenni Kokanderin “Vantaa-trilogian” toinen osa. Edellinen osa Suurin niistä on Vantaa nähtiin Tikkurilan Teatterissa 2017-2018. Esityksen oli tarkoitus saada ensi-iltansa keväällä 2020, mutta korona sotki suunnitelmat. Kun talvella 2021 työryhmän ei edelleenkään ollut mahdollista kokoontua harjoittelemaan esitystä, teos sai uuden, koronaturvallisen muodon. Työryhmä työsti esityksen materiaalin videoteokseksi.

Kännykkäkameroilla kuvattu videoteos Rikospaikkana Vantaa on tutkielma vantaalaisista rikosjutuista. Teos ei kuitenkaan ole dokumentaarinen vaan tarkoitus on ollut asettua eri tavoin rikoksen tekijän tai kokijan nahkoihin. Työryhmä on tutustunut todellisiin rikosjuttuihin, ja luonut uusia tarinoita niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista.

Työryhmä: Waltteri Jousa, Elina Laurén, Kalle Kivimaa, Jenni Kokander, Susanna Melander, Charlie Nevander, Anne Pervala, Ilari Ristola, Mikko Rokka ja Nina Tikka

Katsottavissa 10.3. klo 18 alkaen.

Katso täältä


Aurinkobaletti: Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas sekä Emho tallenteina

Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas sekä Aurinkobaletin tanssijan, Patrick Di Quiricon, esikoiskoreografia Emho ovat katsottavissa tallenteina Aurinkobaletin verkkokaupassa.


 


 


 


Teatteri Taiminen virtuaalinen materiaali koulu- ja päiväkotiryhmille

Teatteri Taimine tuotti keväällä 2020 lyhytelokuvia, sisältäen pedagogisen materiaalin, kolmelle kohderyhmälleen: päiväkodit, alakoulut sekä yläkoulut ja toisen asteen opiskelijat. Videot perustuvat Taiminen näytelmiin ja ovat vapaasti käytettävissä koko lukuvuoden. Lyhytelokuvat ja tehtävät löytyvät täältä.


 


Mikkelin Teatteri: Reetta-karhu ja satukirjan salaisuus -tallenne

Reetta-karhu ystävineen seikkailee jälleen. Tällä kertaa yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.

Tarinassa Reetta-karhu ja satukirjan salaisuus sukelletaan satujen sisään. Mutta missä kaikissa saduissa Reetta-karhu, Maisa-majava ja Peetu-pupu seikkailevatkaan? Ja kuinka he pääsevät ulos kirjan sivuilta?

Vauhdikas ja viihdyttävä Reetta-karhu ja satukirjan salaisuus sopii hyvin päiväkoti- ja esikouluikäisille, sekä muille satujen ystäville!

Lue lisää


Kansallisteatteri: Tuohtumus taltiointina

Yleisön ja median ylistämä teatteriesitys saapuu Vallilan Kansallisteatterista kotikatsomoihin laadukkaana, monikameratekniikalla tuotettuna taltiointina.

Kirsi Porkan ja Marina Meinanderin kirjoittama ja ohjaama Tuohtumus kertoo kahdesta keski-ikäisestä sisaruksesta taitekohdassa, jossa maailma tuntuu kaatuvan päälle. Se on tarina perheestä, työstä, yksinäisyydestä, tunteiden tarttuvuudesta ja merkityksen etsimisestä.

Tutustu esitykseen teoksen omalla sivulla.

Katseluoikeuden voi ostaa lippu.fi-verkkokaupasta. Taltiointi on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 10 päivän ajan oston yhteydessä saadun koodin aktivoinnista.

Kesto ja taltioinnin hinta
Kesto 1 t 55 min Liput 20 € / kpl


Menneet 2021Kanneltalo / Teatteri Jurkka: Niskavuoren Heta 18.2.

Päivitetty tulkinta Hella Wuolijoen klassikkonäytelmästä.

"Seison missä seison.”

Hella Wuolijoen klassikkonäytelmä Niskavuoren Heta pesee lattiat herroilla ja rengeillä. Parrasvaloissa on naisen tarina. Näytelmä on pitkittäisleikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta 1800-luvulta sotien väliseen aikaan saakka. Teatteri Jurkassa keväällä 2019 ensi-iltansa saanut uusi tulkinta on huoneteatteria parhaimmillaan. Tämä kahden valovoimaisen näyttelijän huikea sovitus on näyttelijäntaiteen todellinen riemuvoitto ja puhenäytelmän ylistys. Niskavuori ei ole enää entisensä – tämä on nähtävä!

Esitys lähetetään suorana Kanneltalon Facebookissa to 18.2. klo 18–19.40. Tallenne on nähtävillä ma 22.2.2021 saakka. Live-esitys järjestetään to 22.4.2021 klo 18.

Käsikirjoitus: Hella Wuolijoki
Sovitus: Ella Mettänen, Eero Ojala ja Henri Tuulasjärvi
Ohjaus: Henri Tuulasjärvi
Esityksen visualisointi: Jenni Nylander ja Henri Tuulasjärvi
Näyttämöllä: Ella Mettänen ja Eero Ojala
Esitysoikeudet: Agency North
Tuotanto: Teatteri Jurkka

Kieli: suomi
Kesto: 1 t 40 min, ei väliaikaa


Kantola & Seppänen Company / Tanssiteatteri MD: Lovekicks livestriimi 8.-9.1.2021

Tanssiteatteri MD:n kevään esityskauden käynnistää esitysvierailu Lovekicks. Lovekicks on Kantola & Seppänen Companyn nykytanssiduetto, jossa tanssivat Katriina Kantola ja Antti Seppänen. Teoksen koreografi on Anniina Kumpuniemi ja äänisuunnittelija Teemu Kiiskilä.

Lovekicks-teoksen teemana on ”yhteinen rakkaustarina”.

Esitys livestriimataan Hällä-näyttämöltä ja siitä jää tallenne, joka on katsottavissa 24 tuntia livelähetyksen päätyttyä.

Linkki lippukauppaan ja lisätietoihin


Sorin Sirkus: Joulushow Soilu striimattuna perjantaina 15.1.2021

Sorin Sirkuksen 35-vuotisjuhlavuoden joulushow Soilu on nyt mahdollista kokea striimattuna perjantaina 15.1.2021 klo 18.00. Soilu vie katsojat talvisiin tunnelmiin ja jännittäviin tilanteisiin kesyttömän luonnon armoille. Mikä on totta ja mikä vanhaa kansantarua? Esiintyvät-ryhmän lahjakkaat nuoret tarjoilevat taitoa, temppuja, tulta ja temmellystä.

Striimilippujen hinnat ovat 15 euroa ja 30 euroa (kannatuslippu). Livestriimi on saatavilla Keikalla.fi -verkkoalustalla, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa ja laadukasta livestriimiä voi katsoa vaikka omalta kotisohvalta. Esityksen tallenne on katsottavissa Keikalla.fi-palvelussa 7 päivän ajan. Liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä.

Sorin Sirkuksen joulushow-esitykset peruttiin viime vuoden lopulla Pirkanmaan alueellisten koronasuositusten ja -rajoitusten johdosta. Peruttujen esitysten lippuja ei voi vaihtaa striimilippuihin.

Lipunmyyntilinkki:
https://www.lippu.fi/artist/sorin-sirkus/joulushow-soilu-livestriimi-2855068/
Sorin Sirkuksen verkkosivut:
https://www.sorinsirkus.fi/joulushow-soilun-livestriimi-on-nyt-myynnissa


Tehdas Teatterin Tehtaanmyymälä virtuaalinäyttämö: Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen (21.1. saakka)

Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen on striimattavissa 21.1.2021 asti. Hyppää mukaan Paronin uskomattomiin tarinoihin tapahtumarikkaalle, tunteikkaalle ja hulvattomalle matkalle maailmankaikkeuden ja elämän kaikkiin ääripäihin!

https://www.tehdasteatteri.fi/pieni-tehtaanmyymala/


Karanteeniteatteri: Pulkkinen Live 1 14.-21.1.

Hyvät naiset ja herrat! Pulkkinen Live tömäyttää klassikkosarjan hahmot nyt etänä koko komeudessaan. Uunituoreissa sketseissä mm. radiotoimittaja Osmo, nyrkkeilijä, kopiovastaava, äänimies Esko ja Sauli. Pulkkiseen ei ajanhammas iske. Nyt ollaan asian ytimessä! Rooleissa: Jari Salmi ja Teemu Koskinen.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Turun kaupunginteatterin Somenäyttämö: Lukudraamaa 22.1. klo 18

Nyt on luvassa draamaa! Nimittäin lukudraamaa. Pääsemme seuraamaan, kun näyttelijämme lukevat kohtauksia uudesta Sam Bobrickin näytelmästä Baggage sekä Satu Rasilan näytelmästä Neljä. Lavalla nähdään Markus Ilkka Uolevi, Ulla Koivuranta, Stefan Karlsson, Mika Kujala, Minna Hämäläinen, Ulla Reinikainen ja Kirsi Tarvainen. Kohtaukset sisältävät aiheita, jotka eivät sovi perheen pienimmille.

Kohtauksen Baggage-näytelmästä on suomentanut Satu Rasila ja esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.

Somenäyttämö Facebookissa


Karanteeniteatteri: Eino Leinon eksät -Enemmän ja vähemmän muusina 21.-28.1.

Eino Leinon eksät sai ensi-iltansa Kajaanin Runoviikoilla 2018 ja sitä on esitetty teattereissa ympäri Suomea Vuonna 2019 esitys palkittiin parhaana Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa. Roolissa: Pinja Hahtola.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Karanteeniteatteri: Jukka Puotila Show 28.-31.1. Jukka Puotila Show

Legendaarinen show ei säästele mitään eikä ketään — kaikkein vähiten Jukka Puotilaa! Tämän huippusuositun esityksen vuosikertana on onnennumero kolmetoista. Alati eläväinen ja joka ilta erilainen yhdenmiehenshow tarjoaa naurua koko rahalla.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta

Tanssiteatteri MD & Tero Saarinen Company: LOOPIT striimatut esitykset 23.1. klo 19 ja 29.1. klo 19

Tanssiteatteri MD:n kevätkauden kohokohtiin kuuluu Tero Saarisen teoksen Loopit odotettu uusintaensi-ilta. Yleisön ja kriitikot vuonna 2017 valloittanut intiimi ja huumoria hersyvä koreografia palaa uudistettuna versiona MD:n ohjelmistoon. Tammikuussa esityksen voi nähdä striimattuna Keikalla.fi -sivuston kautta.

Lisätiedot ja liput


Hämeenlinnan Teatteri: Kohtauksen partaalla -avoimet harjoitukset striimattuna 29.1.

Kohtauksen partaalla -avoimet harjoitukset striimattuna 29.1.2021 klo 19. Katso Youtubesta.

Näyttelijöille voi laittaa kysymyksiä teatterin Facbook-sivun kautta.


Turun kaupunginteatterin Somenäyttämö: Improvisaatioteatteria 29.1.

Näyttelijäkaartimme on tarttunut uuteen haasteeseen ja treenannut esityskatkon aikana itsensä hurjaan impro-iskuun. Mitä vaan voi tapahtua! Tuokio odottamattoman äärellä sopii koko perheelle.

Somenäyttämö Facebookissa


Universums första live-stream: Teater Mars improviserade berättarföreställning 23.1. och 30.1.

Universums första live-stream är Teater Mars improviserade berättarföreställning!

Gratis lördag 23 och 30 januari kl 19 på universum.fi. Längd ca 1 timme.

Åtta skådespelare berättar historier ur livet eller fantasin; de tar aldrig slut men börjar ständigt om och resultatet är en gränslös väv av ämnen, karaktärer, öden och miljöer. Eller är det kanske en enda berättelse som ständigt föds på nytt, som växer och inrymmer allt mera av världen, som om och om igen dör innan det är slut?
Som forna tiders berättare leder skådespelarna oss på en resa genom ett magiskt landskap där verkligheten inte bara återuppstår som fiktion utan rådbråkas, prövas och omvandlas av en rad berättare med olika synvinklar och preferenser.

Läs mer


Taiteellisen Ajattelun Akatemia: KIERROT-festivaali 27.1.-6.2.

Taiteellisen Ajattelun Akatemia: KIERROT-festivaali, on kahdeksan esityksen kokonaisuus 27.1.–6.2. KIERROT-festivaali on kokeellinen ja kokemuksellinen etätaidetapahtuma, joka versoo pysähtyneisyyden ja outouden tilasta. Yhdistäen teatteria, tanssia, nykysirkusta ja musiikkia KIERROT kasvaa, kiertyy, punoutuu ja köynnöstää kuin rikkaruohoksi rönsyilevä koristekasvi.

TAA on Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen järjestämä kolmivuotinen Koneen säätiön rahoittama hanke (#rohkeatekijä).


Circo Aereo: in_between 28.1.-4.2.

Circo Aereo: in_between, 28.1.–4.2. in_betweenistä ei tullut pelkkä kuvaus siitä, miten ohjaaja näkee sirkuksen mielessään. Siitä tuli myös lupaus, paikka, mielentila, ratkaisu – siitä tuli esityksen kirjoittamaton konsepti. Kuusi akrobaattia, kuusi kohtausta, 60 minuuttia nykysirkusta eristäytyneisyyden ja yhteenkuuluvuuden, toden ja illuusion, voiman ja haurauden välissä.


Turun kaupunginteatterin Someteatteri: Ilta Ollin kanssa 5.2.

Näyttelijämme Olli Rahkonen esiintyy säestäjän kera. Kuulemme ainakin Arno Kotron kiehtovaa tuotantoa.

Somenäyttämö Facebookissa


Kouvolan teatteri: Kultainen vasikka -livestriimattu ensi-ilta 11.2.

Maria Jotunin klassikkokomedia Kultainen vasikka saa ensi-iltansa livestriimattuna Kouvolan Teatterissa torstaina 11.2. kello 19. Ratkaisuun päädyttiin koronarajoitusten peruutettua helmikuun alun esitykset. Näytelmä on valmistunut kesällä 2020 usean teatterin yhteistyönä Mikko Roihan sovittamana, ohjaamana ja lavastamana. Ensi-ilta on nähtävissä verkossa vain reaaliaikaisena, ja sen lipunmyynti käynnistyy Lippupisteen kautta keskiviikkona 27.1. kello 11.

Kultainen vasikka päättää Roihan kolme esitystä käsittävän laajan yhteistyöhankkeen, jonka aikaisempia osia olivat paljon kiitosta saaneet Pesärikko (2017) ja Miehen kylkiluu (2018).

Kultainen vasikka on kuvaus rahan välttämättömyydestä, sen humusta ja häikäisystä – ihmisen koko olemuksesta maailmansodan keskellä. Tapahtumapaikkana on sykkivä kaupunki, jossa musta pörssi on villiä ja kaikki on kaupan. Esityksen ohjaaja Mikko Roiha lupaa esityksen täynnä hikeä, rakkautta ja juhlintaa. Nyt tanssitaan kengät rikki!

Keskusteluja Maria Jotunista -verkkotilaisuus ensi-iltapäivänä 11.2. kello 17

Lue lisää ja osta liput täältä


Valtakunnallinen Monologikilpailu 12.-14.2.

Valtakunnallisen Monologikilpailun loppukilpailu järjestetään Kulttuuritalo Valveella ja loppukilpailussa näytellään livenä. Tämän vuoden tapahtuma toteutetaan täysin striimattuna.

Liput myynnissä Tiketin verkkokaupassa. Yksittäisen lipun hinta on 9,5 € ja Festivaalipassin 85 €. Esitykset ovat katsottavissa 15.2. klo 23.59 asti

Perjantai 12.2

Lauantai 13.2

Sunnuntai 14.2


Valtakunnallinen monologikilpailu/Kati Keskihannu: Korppipäinen mies livestream 12.2.

Livestream-esitys Oulussa osana valtakunnallista monologikilpailua.
Kati Keskihannun soolo Korppipäinen mies pohjaa laajaan haastattelumateriaaliin, tutkimustietoon sekä Enna Airikin lastenkirjaan Korppipäinen mies.

Kehyskertomuksena käytetään menneisyyteensä törmäävää nuorta. Enna Airikin kirjassa kulkevat rinnakkain hempeäsävyinen Emi-tytön arki ja liki mustavalkoinen painajaismaailma. Näiden rinnakkaisten todellisuuksien näyttämöllepano tapahtuu taidelajeilla ja mittasuhteilla leikittelemällä, animaatiota, nukketeatteria, tanssivideota ja teatterikerrontaa yhdistelemällä.

Kesto n. 1 tunti, ei väliaikaa.
Ikäsuositus: + 13v sekä aikuiset
Lisätietoja esityksen nettisivuilta

Esitys streamataan Oulun monologikilpailun yhteydessä ja se on katsottavissa 12.-15.2.2021. Liput 9,50€ ja striimausohjeet Tiketistä.

Nykytanssifestivaali Sivuaskel 3.-14.2.

Zodiakin vuosittainen nykytanssifestivaali Sivuaskel / Side Step Festival toteutuu poikkeusvuonna 2021 pääosin verkkoympäristöissä ja taiteilijaresidenssien muodossa. Ohjelmisto keskittyy turvallisiin kokemuksiin ja kotimaisten taiteilijoiden tukemiseen.

Katso ohjelmisto täältä


Valtakunnallinen monologikilpailu / Timo Väntsi: Ole mun Querelle livestream 14.2.

Sunnuntaina 14.2.2021 klo 13:30 Kulttuuritalo Valve, Oulu, livestream
Osana Akseli Klonkin Valtakunnallista monologikilpailua.

Ole mun Querelle on nukketeatterin sooloteos, jossa ruma sekoittuu kauniiseen, kuolema rakkauteen ja jossa kristallilasi kaatuu likaisille lakanoille. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n romaani Querelle ovat intiimin esityksen kulmakiviä.

Kesto 1h (ei väliaikaa)
K–18
Kieli: suomi
Esitys 14.2.2021, Kulttuuritalo Valve, Oulu
Liput 9,50€, Tiketti
Esitys striimataan paikan päältä ja sitä voi katsoa Tiketti Stream -palvelusta. Esitykset ovat katsottavissa 15.2. klo 23.59 asti.


Vaasan kaupunginteatteri: Rakkausvalmentajat Armi & Teemu 14.2.

Suomen suosituimmat rakkausvalmentajat Armi & Teemu vastailevat Ystävänpäiväspesiaalissa yleisön kysymyksiin rakkaudesta ja parisuhteesta.

Kuuntele täältä

Viirus Live stream: Manning är fri 12.2.(urpremiär) -17.2.

En strömmad performativ läsning.

April, 2010. Bradley Manning delar hemligstämplad information med Wikileaks, och hela världen ser videon «collateral murder» ─ mord på grund av säkerhetsrisker. I attacken dör civila samt två journalister från Reuters Bureau. Idén om human krigföring är död och Bradley Manning kommer snart bli avslöjad som en «whistleblower».

Läs mer

Strömmas digitalt Fre 12.2 kl. 19.30 (urpremiär) / Lö 13.2 kl. 18 / Ti 16.2 kl. 19.30 / Ons 17.2 kl. 19.30
Biljetter 13,5 € / 11,5 €


Karanteeniteatteri: Saikkua, kiitos! & Lisää saikkua, kiitos! -tallenteet 8.-16.2.

Saikkua, kiitos! & Lisää saikkua, kiitos! -tallenteet muistin virkistämiseksi ennen Saikku 3 livestriimiä.
Yli 350 ESITYSTÄ JA 100 000 TYYTYVÄISTÄ KATSOJAA!
Saikkua, kiitos! on Stand-up koomikko Ismo leikolan ja Näyttelijä Kalle Pylvänäisen kirjoittama riemastuttava esitys, joka irvailee lähes kaikelle sairastamiseen liityvälle.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Klocriketeatern: Andrei Kurichikin näytelmä Insulted. Belarus(sia) lukudraamana 7.2.

Andrei Kurichikin näytelmä Insulted. Belarus(sia) lukudraamana. Suomi ja Klockriketeatern osoittavat solidaarisuutta Belarusille (Valko-Venäjälle). Belarusissa on protestoitu nykyhallintoa vastaan säännöllisesti ja systemaattisesti jo puolen vuoden ajan. Solidaarisuuden osoituksena Belarusin kansaa ja maan teatterikenttää kohtaan Klockriketeatern esittää Andrei Kureichikin näytelmän Insulted. Belarus(sia) lukudraamana. Lukudraama nauhoitetaan, ja tallenne julkaistaan teatterin nettisivuilla klockrike.fi.

AIKA: Sunnuntaina 7. helmikuuta, jolloin vietetään kansainvälistä solidaarisuuspäivää Belarusille
KIELI: Lukudraama toteutetaan englanniksi, John Freedmanin käännöksenä alkuperäistekstistä.
NÄYTTELIJÄT: Dan Henriksson, Pelle Heikkilä, Anastasia Trizna, Ilona Chevakova, Tobias Zilliacus, Boodi Kabbani, Elina Knihtilä

Lue lisää


Kansallisteatteri: Loukatut. Belarus(sia) 12.2.

Andrei Kureitšikin Loukatut. Belarus(sia) (Обиженные. Беларусь(сия), 2020 vie keskelle nykyhistorian myrskyisiä tapahtumia, joiden osallisena ja todistajana kirjailija on itse ollut. Vavahduttava aikalaisdraama kertoo demokraattisen opposition ja autoritaarisen hallinnon taistelusta Valko-Venäjällä – meidän aikamme Euroopassa. Näytelmä asettaa vastakkain niin vanhan kuin uuden vallan edustajat, sukupolvet ja sukupuolet tilanteessa, jossa kaikkien tavallinen elämä mullistuu pitkittyneen kriisin kurimuksessa.

Kansainvälinen The Insulted. Belarus Worldwide Reading Project on toteutunut tähän mennessä 120 kertaa lukuisissa eri muodoissa: lukudraamana, elokuvana, videona, radio-ohjelmana, tekstikäännöksenä tai muuna julkaisuna, 77 eri tapahtumapaikassa ja 25 maassa. Teksti on käännetty jo 20 kielelle.

Teos nähdään livestriimattuna lukudraamana suomeksi Kansallisteatterin Suurelta näyttämöltä perjantaina 12. helmikuuta kello 19. Näytelmän on venäjänkielisestä alkuteoksesta suomentanut Anni Lappela. Lukudraaman ohjaa Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho. Rooleissa Aksa Korttila, Petri Liski, Harri Nousiainen, Jukka-Pekka Palo, Ilja Peltonen, Sari Puumalainen ja Paula Siimes

Lue lisää

Lukudraamastriimaus on katsottavissa Kansallisteatterin Facebook-tapahtumassa

sekä Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla 12.2.2021 kello 19.00.

Suoran lähetyksen jälkeen taltiointi on katsottavissa molemmilla alustoilla kahden viikon ajan.


Mekaaninen joutsen: Sukupuuttoparatiisi, livestriimattu ensi-ilta 12.2.

Sukupuuttoparatiisin ensi-ilta livestriimataan Turussa Tehdas Teatterilta 12.2.2021.

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin. KokoTeatterin ja Mekaaninen joutsen -ensemblen yhteistuotanto.

www.sukupuuttoparatiisi.com


Race Horse Company: O’DD livestriimi 4.3.

Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin sooloteos suorana lähetyksenä Stoan Facebookissa ja Helsinki-kanavalla to 4.3. klo 19! Tallenne on katsottavissa perjantain 5.3. ajan. Esitys on ilmainen!
Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmoista inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa.

 

Kesto: 1 h
Ikäsuositus: aikuiset ja nuoret yläkouluikäisestä alkaen
Huom! Esityksessä käytetään strobovaloja.
 

Esitystaiteen seura:  rinnakkaisuus_amongness 19.6.2021

Esitystaiteen seura, joka on tullut tunnetuksi taiteen raja-aitojen haastajana, julkaisee aivan uuden teosformaatin: audioesityksen. Teos kuunnellaan, mutta kuuntelun lisäksi tärkeänä elementtinä on kokijan oma ruumiillisuutensa havainnointi osana ympäröivää tilaa.
 
Audioesitys on kokemuksellinen tanssi, jossa ollaan luonnon seassa ja tutkitaan luontona luonnossa olemista. Se ehdottaa ajan ottamista ihmettelylle ja luonnon eri organismien olemassaololle herkistymistä. Mitä jos vaihtaisimme perspektiiviä, elämän mittakaavaa? Mitä jos tutkisimme empaattisesti erilaisia olemisen tapoja ja muotoja, myös elotonta olevaa?
 
Audioesityksen voi kokea missä vain, milloin vain ja siihen voi osallistua itselle sopivalla tavalla. rinnakkaisuus_amongness on kehollis-empaattinen kehotus vuoropuheluun itsesi ja ympäristösi kanssa. Audioesityksen kuunteluun tarvitset internet-yhteyden ja tietokoneen tai älylaitteen. Parhaan kuuntelukokemuksen saat hyvien kuulokkeiden tai kaiuttimien kanssa. Teos sisältää binauraalisia äänielementtejä.
 
Teoksen suomenkielisen version julkaisupäivä on 19.6.2021 ja englanninkielisen 24.6.2021. Teoksen julkaisupäivänä 19.6. järjestetään myös julkaisutapahtuma, jolloin teoksen voi kokea ulkona yhdessä muiden kanssa.
 
Teos on osa Emitting Things -teoskokonaisuutta ja työryhmän pitempiaikaista tutkimusprosessia, joka jatkuu helmikuussa 2022 Helsingin kulttuurikeskus Stoan galleriassa.
 
Lisätiedot ja liput: www.esitys.fi


KokoTeatteri: Jazz Meets Theater/Dance/Circus 17.7.

Kesällä Koko Jazz Club tuo jälleen kansainvälisesti mainetta niittäneitä monialaisia taiteilijoita yhteen KokoTeatterille valmistamaan viikossa upean yhteistuotannon. Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa. Tervetuloa inspiroitumaan hypnoottisen upeasta teatterin, tanssin, musiikin sekä sirkuksen parhaita puolia yhdistelevästä spektaakkelista heinäkuussa 2021.

Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa. Kokonaisuus on toteutettu aiemmin myös vuosina 2017 sekä 2019.

Jazz Meets Theater/Dance/Circus
Ennakko 16.7. klo 19
Esitys 17.7. klo 19 (+ striimi)

Esitys on parhaimmillaan livenä, mutta kokonaisuus myös striimataan.

Lue lisää

Tehdas Teatteri / Ruusu ja Seidi Haarla: Uusi Lapsuus 26.-30.7.

Uusi Lapsuus on kahden siskoksen yhdessä käsikirjoittama ja esittämä autofktiivinen näytelmä, jossa traumoille ja väkivallalle menetetty lapsuus yritetään löytää uudelleen. Esityksessä etsitään kadotettua minuutta, sisaruutta, rauhaa, viattomuuden ja kauneuden kokemusta, hyödyntäen eri tyylilajeja psykologisesta realismista fantasiaan, nukketeatteriin ja räp-lyriikkaan. Voiko trauman rekonstruoida? Voiko sillä leikkiä? Voiko sitä rakentaa? Voiko siitä leikistä tulla osa minua, uusi lapsuus?

Koronarajoitusten johdosta esitys toteutetaan livestriiminä, joka on katsottavissa ensi-illasta aina 7.3. saakka.

Teokselle avataan neljä live-esitystä TEHDAS Teatteriin heinäkuulle 2021: ma 26.7. / ti 27.7. / to 29.7. / pe 30.7. klo 19.

Liput tästä


KokoTeatteri: NSFW (Not Safe for Work) ensi-ilta 23.-27.2. (+tallenne 7vrk)

NSFW on mukaansatempaava ja äärimmäisen ajankohtainen musta komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Näytelmäteksti on terävä ja satiirinen, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Ti 23.2. klo 19
Ke 24.2. klo 19
Pe 26.2. klo 19
La 27.2. klo 19

Liput: 12,70 €
Lue lisää ja osta lippu: https://bit.ly/3i4pqdj

Kaikki neljä esitystä 23.–27.2. striimataan Tiketin palvelun kautta. Viimeinen esitys jää katsottavaksi tallenteena 7 päivän ajaksi.

www.kokoteatteri.fi


Liisa Pentti +Co: Neljä x duetto + 1 ENSI-ILTA livestriiminä 26.2.

Liisa Pentti +Co:n tämän kevään ensi-ilta Neljä x duetto + 1 -teos toteutetaan ilmaisena livestriiminä. Liisa Pentin ohjaama teos saa ensi-iltansa Zodiakin ohjelmistossa perjantaina 26.2. klo 19. Striimi näytetään Zodiakin YouTube-kanavalla ja se on nähtävissä 5.3. asti.

Neljä x duetto + 1 -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt. Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co ja Zodiak ovat järjestäneet tunteja yhteistyössä vuodesta 2015 alkaen.

Teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä. Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä kohtaaminen yleisön kanssa.

Perjantaina 26.2. klo 19: Neljä x duetto +1
Striimin voi katsoa täältä
Facebook-tapahtuma
Lisätietoja teoksesta


Karanteeniteatteri: Seela Sella seisaallaan! -tallenne 28.2.-7.3.

Monikamerataltiointi vuodelta 2009. Miltä nykyajan Suomi näyttää kun sitä syynää turhia kaihtelematon ja kokemuksen karaisema kiukkuinen daami?
Leena Tamminen on kirjoittanut monologin, jonka pippurinen pääosanesittäjätär on hurmannut teatteriyleisöä ympäri Suomen.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Bravo-festivaali 6.-14.3.

Bravo-festivaalin online-ohjelmassa nähdään 6.-14.3.2021 nukketeatteria, sirkusta, tanssia ja fyysistä teatteria esitystallenteina ja striimauksina kotimaisilta sekä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Ohjelma on maksutonta. Tarkempi ohjelma päivittyy sivustolle 24.2. mennessä.

Lue lisää


Jenni Nikinmaa/Kati Keskihannu: Älä jätä jälkiä -etäesitykset 17.2.-13.3.

"Ettei jättäisi jälkiä, pitää kadottaa kaikki, millä jälkiä jätetään.”
Älä jätä jälkiä on immersiivisen teatterin keinoista lainaava, nukketeatteria ja näyttelijäntyötä yhdistävä esitys, jossa Eeva Putron näyttelemä tyttö palaa toistuvasti omaan tahdottomuuteensa suhteessa ihmiseen, joka ei tahdo sitoutua, muttei myöskään päästää irti. Väkivalta, manipulaatio ja kahden ihmisen kyvyttömyys kommunikoida välittyy tytön kertomuksesta sekä Maija Westerholmin nukkejen ja Jussi Järvisen näyttelemän miehen kautta.

Jenni Nikinmaan kirjoittaman tekstin ensimmäinen versio esitettiin KOM-teatterin Sokkodraamassa 4.12.2017 Lauri Maijalan ohjaamana. Etäteatteriversion ohjauksesta vastaa Kati Keskihannu, ja esityksen konseptista Jenni Nikinmaa.

Lue lisää

Todellisuuden tutkimuskeskus: Talking in the Rain 10.-12.3.

Suomalais-norjalainen yhteistyöteos Talking in the Rain: An Entertaining Show About the Weather toteutuu kolmena maaliskuisena iltana 10.-12.3.2021. Teoksen aiheena on sää ja ilmasto kehollisena kokemuksena. Esitykseen osallistutaan Zoomin kautta, mutta sen esiintyjät ovat sekä Helsingissä että Tromssassa.


Teatteri Avoimet Ovet: Punkkua ja puhetta -klubi 12.3.

Punkkua ja puhetta -klubissa kielitieteilijä Janne Saarikivi haastaa aikamme kiinnostavimpia ajattelijoita hitaisiin ja pitkiin filosofisiin keskusteluihin. Millaista tietoa kaiken maailman dynaamisen pöhinän ja urbaanin kohinan kulissien taakse hiljaisuuden läsnäoloon kätkeytyy?

Perjantaina 12.3. klo 18 Janne Saarikiven vieraaksi saapuu tiedekirjailija ja vapaa toimittaja Jani Kaaro.

Keskustelu striimataan kotisohville. Linkki livelähetykseen jaetaan Facebook-tapahtumassa ja Teatteri Avoimien Ovien kotisivuilla


Tanssin Aika -festivaali / Daina Ashbee: Unrelated 12.3.

Vuoden 2020 Tanssin Aika -festivaalilta perumaan jouduttu kanadalaisen Daina Ashbeen koreografia Unrelated esitetään videotallenteena perjantaina 12.3. klo 18.
Tapahtumaan voi osallistua ilmaisen Teams-linkin kautta, joka ilmestyy viikolla 10 Jyväskylän Taidemuseon ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen verkkosivuille.

Ilta aloitetaan Daina Asbeen haasattelulla, jonka jälkeen esitetään n. 60min mittainen Unrelated. Esityksen jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä koreografille.


Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen & TEHDAS Teatteri: Prinsessa pikkiriikki -tallenne 14.3. saakka

Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisille. Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reitun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijien sankari


Flow Productions: Hylky 20.-21.3.

Vuonna 2020 Oulun juhlaviikoilla ensi-iltansa saaneen immersiivisen, paikkasidonnaisen teoksen taltiointi on nähtävissä Vimeo-linkin kautta. Lipun voi ostaa Cirkus Sydin nettisivuilta.

Cirkus Syd on Lundista, Ruotsista käsin toimiva verkostoitumisalusta kansainväliselle tutkimukselle ja kehitystyölle.

Taltioinnin voi katsoa yhden vuorokauden aikana 20.-21.3. Lipunhintakategorioita on kolme 50-150 Skr. Screenauksen lisäksi on mahdollisuus seurata Q&A juttuhetkeä, jossa teoksen ohjaaja Pirjo Yli-Maunula vastaa kysymyksiin.

Lue lisää


Blaue Frau: Tältet 8.-25.3.2021

TÄLTET är ett deltagarbaserat verk av Blaue Frau. Det är ett möte mellan två performers och en besökare. Vi har tillfälligt placerat ett tält i en tom affärslokal på Museigatan i Tölö eftersom vi tänkte att världen behöver en plats där svåra frågor får tydliga svar.

I tältet har vi svar på alla frågor. Kanske inte sanna, riktiga eller möjliga, men helt säkert tydliga. Välkommen till vårt tält. Det är fyllt av sovsäckar, kärlek och intuition.

TÄLTET kommer att framföras både LIVE och DIGITALT.

Längd: från 30 till 45 min
Antal i publiken: 1 person
Språk: Svenska eller Engelska
Åldersgräns: 18+
Plats: Museigatan 36

INSTRUKTIONER: Finns det en fråga vill du ha svar på?
Boka i så fall en tid till TÄLTET genom att maila namn, datum och tid till joanna@blauefrau.com. OBS! Skriv inte frågan i mailet, med meddela om du vill delta digitalt via länk eller på plats.

FÖRESTÄLLNINGAR: 8.-25.3.2021

Läs mer


Karanteeniteatteri: Stella Polaris 11.3., 24.3. ja 25.3.

Maaliskuu on omistettu improvisaatiolle!
Stella Polaris on Helsingissä toimiva, teatterialan ammattilaisista koostuva improvisaatioteatteri, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Teatterin ohjelmisto koostuu täysin improvisoiduista esityksistä: mm. improvisoituja näytelmiä, komedioita, musikaaleja ja rikostarinoita.
To 11.3.2021 Stella Polaris.
Ke 24.3.2021 Stella Polaris.
To 25.3.2021 Stella Polaris.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Viirus Live stream: Fyra dagar av närhet

Himlen är ljusblå och molnfri.
Måsarna är mestadels ljusa och skräniga.
Fiskarna är mestadels silvriga och hala.
Människorna är mestadels en aning rödbrusiga.
 

Pipsa Lonkas Fyra dagar av närhet är en posthumanistisk föreställning om måsar och människor.

Händelserna utspelar sig på ett hotell vid havet. Ett stim döda fiskar har sköljt upp på sandstranden intill. En flock måsar kretsar hungrigt runt i skyn. Hotellgästerna och fåglarna iakttar varandra men undviker kontakt.

Fyra dagar av närhet är en föreställning om att leva i samexistens med djur som varken är vilda eller tama. Om att leva i samexistens med mänskligheten som både ger och tar. Om människan och måsen som oskiljbara delar av samma ekosystem. Ett ekosystem som är varken helt naturligt eller konstgjort.

 
  • Pe 12.3. klo 19.00
  • La 20.3. klo 19.00
  • Pe 26.3. klo 19.00

Läs mer på Teater Viirus webbplats


Hämeenlinnan teatteri: Kaikkihan me onnumme -lukuteatteriesitys 26.3.

Sirkku Peltola on yksi Suomen eniten esitetyistä näytelmäkirjailijoista ja menestyksekkäimmistä ohjaajista. Annoimme yleisön valita kolmesta vaihtoehdosta suosikkinsa ja seuraavaksi pääsemmekin kokemaan kuinka upeat näyttelijämme heittäyvät mukaan tuohon näytelmään ja sen käsikirjoitukseen.
Liity mukaan seuraamaan, kuinka taitava joukkomme selviää tästä haasteesta!
 

Live-lähetys suoraan Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämöltä on nähtävissä teatterin Youtube-kanavalla.


Teatteriryhmä Sumu: Monologitarinoita naisista kaltereiden sisällä 26.-28.3.

Monologitarinoita naisista kaltereiden sisällä, eri aikakausilta, virtuaalitapahtuma.
Ohjaaja: Katja Honkanen
Näyttelijät: Katja Kinnunen, Susanna Sainio, Minna Varpiola
Kertoja: Anna Olkinuora
Tanssijat: Nicola Betita, Laura Yli-Kaitala
Striimaaja: Riku Miettinen
Esitykset:
26.3.2021 kello 19
27.3.2021 kello 19
28.3.2021 kello 17

Sijainti: verkossa
Liput: ​10 e
http://sumu.tapahtumiin.fi/fi/


Lappeenrannan kaupunginteatteri: 9 hyvää syytä elää livesrtiimi 27.3.

Lappeenrannan kaupunginteatteri järjestää livestriimin 9 hyvää syytä elää -näytelmästä lauantaina 27.3. klo 18.

Anna Krogeruksen kirjoittama ja Ilmari Pursiaisen ohjaama 9 hyvää syytä elää on odottanut pääsyä ensi-iltaan viime marraskuusta lähtien. Mahdollisuus tuoda tarina viimein yleisön nähtäväksi on erittäin tervetullut.

9 hyvää syytä elää on näytelmä tärkeästä aiheesta. Se on toiveikas selviytymistarina, joka käsittelee yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Lohdullisuus sekä draaman keskellä pirskahteleva huumori luovat kuitenkin uskoa paremmasta huomisesta.

Lue Pursiaisen ajatuksia näytelmästä tästä haastattelusta.

Livestriimi järjestetään Keikalla.fi-alustalla.
Liput suoraan lähetykseen maksavat 12,50 € ja ne voi hankkia Täältä

Esityksen kesto on noin 2h 15min.

Lisätietoja Lappeenrannan kaupunginteatterin verkkosivuilta


Q-teatteri: Toksinen kabaree livestriimi 29.3.

Juho Mantere: Toksinen Kabaree | Lisää esityksestä

Yleisön pyynnöstä livestriimaamme esityksen uudelleen maanantaina 29.3. klo 19
Liput 15€

Osta lippu striimiin tästä


KokoTeatteri: Aktivistinäytelmä 3 23.-31.3.

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset KokoTeatterissa 23.3.-31.3.2021. Esitykset järjestetään hybridinä (live&striimi) yhteensä kuusi kertaa. Kahta esitystä (26.-27.3.) tarjotaan max. 6 hlön seurueille yksityisnäytöksinä. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Aktivistinäytelmä 3
23.3. klo 19
24.3. klo 19
26.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
27.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
30.3. klo 19
31.3. klo 19

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin.

Lue lisääKansallisteatteri: Rakkauden päätös livestriimi 15.3. (tallenne 2vkoa)

Näyttelijät Katariina Kaitue ja Timo Torikka säkenöivät rooleissaan yleisön ja kriitikoiden suosikkiesityksessä Rakkauden päätös. Nyt Kansallisteatteri tarjoaa esityksen Omapohjan näyttämöltä ainutkertaisena livestriiminä 15.3. kello 19.00. Esitys on nähtävillä ilmaiseksi Kansallisteatterin Facebook-tapahtumassa ja Tapahtumakanavalla kahden viikon ajan.

Pascal Rambertin kansainväliseksi hitiksi nousseessa Rakkauden päätöksessä mies ja nainen puhuvat eron hetkellä suunsa puhtaaksi. Kun rakkauden suljettu piiri avautuu, on mittakaavana koko kosmos ja sananvaihto julmaa, kaunista, runollista, intiimiä, tunnistettavaa ‒ ja hauskaa.

Katso Facebookissa tai Tapahtumakanavalla


Kanneltalo: Broken Heart Club livestriimi 18.3. (tallenne 2vkoa)

Kanneltalon livestriimattavassa esityksessä matkataan käänteisessä aikajärjestyksessä eroista ja suruista parisuhteen käännekohtien kautta universaaliin ensirakastumisen huumaan. Se on intiimi ja lämminhenkinen esitys jokaiselle, joka on joskus ollut rakastunut.
 
Suora lähetys esityksestä Helsinki-kanavalla to 18.3. klo 18. Tallenne on nähtävillä kahden viikon ajan. Striimin ja tallenteen katselu on ilmaista.
 

Tero Saarinen Company: Third Practice

Nyt striimattuna: Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin yhteisteos!

Ensi-ilta streamina 19.3. klo 19:00. Tallenne on katsottavissa 6.4. klo 23:59 asti.

Koreografi Saarinen tuo uusia ulottuvuuksia oopperan radikaalina kehittäjänä tunnetun Claudio Monteverdin musiikkiin.

Osta liput


Nukketeatteri Sampo: Miau! Pääsiäinen nukketeatterissa -tallenne

Miau! Pääsiäinen nukketeatterissa saatavissa nyt tallenteena kotisohvalle!
 
MIAU! -esityksestä löytyvät pääsiäisnoidat, virpomisvitsat, pääsiäismunat, tiput ja monenlaiset pääsiäiskoristelut, jotka ovat tärkeitä juttuja pääsiäisen aikaan. Sampon esitys kertoo näistä kaikista ja pääsiäisen monista perinteistä, musiikin säestyksellä.
 

Nukketeatteri Sytkyt Talvipuutarhassa: Pupun pääsiäinen -tallenne

Pupun pääsiäinen katsottavissa Youtubessa


ALMA!-liikeooppera ENSI-ILTA livestriimattuna 17.2.

Älykäs ja räväkkä Alma!-liikeoppera on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista. Ajankohtainen teos repii auki hierarkkisia rakennelmia ja mylvii niille. Teos lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

Alma! tuo yhteen kahden kulttuurisesti merkittävän kaupungin tekijöitä; Tanssiteatteri MD ja Tampere Biennale Tampereelta sekä Petri Kekoni Company ja CHANGEnsemble Helsingistä. Teos on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle.

Esitys nähdään striimattuna keikalla.fi -sivustolla:

Ke 17.2. klo 19 ALMA!-liikeooppera ensi-ilta livestriimi (katsottavissa 24h)
Ti 23.2. klo 19 ALMA!-liikeooppera striimitallenne (myynnissä 6.4. asti keikalla.fi -sivustolla)

Lisätiedot: www.tanssiteatterimd.fi
Liput: www.lippu.fi/tanssiteatterimd


Teatterimuseon Talvilomaseikkailu 24.2. alkaen

Videoseikkailussa kuljetaan Teatterimuseon näyttelyissä ja tavataan Teatterikissa ja sen kaverit. Osallistujat pääsevät tekemään pieniä tehtäviä ja yhdessä autetaan museon asukkaita kohtaamaan muutos ja remontti. Tunnetaitoja käsittelevän videoseikkailun toteuttavat yhdessä Teatterimuseon teatteripedagogin kanssa Helsingin yliopiston Museot oppimisympäristönä -kurssin opiskelijat.

Video julkaistaan museon Youtube- ja Vimeo-kanavilla ja tällä sivulla 24.2. Voit katsoa videon ihan milloin haluat. Videoseikkailun tekemiseen voit halutessasi varata valmiiksi paperia ja värikynät. Videoseikkailun päätteeksi voit vielä osallistua Teatterimuseo-visaan Kahootissa!

Lue lisää


Ooppera Skaala: Akhnaten -tallenne 1.-31.3.

Ooppera Skaalan kantaesittämän Akhnaten-oopperan tallenne julkaistaan 1.3. Ooppera esitettiin vain kriitikoille tarkoitetussa suljetussa näytöksessä helmikuun lopulla Alekstanterin teatterissa. Pääroolia esittää nuori unkarilainen lupaus Zoltán Daragó (kontratenori), joka opiskeli viime vuonna Sibelius-Akatemiassa vaihto-oppilaana. Kantaesityksen arvostelun voi lukea Rondo-lehdestä.

Taltioitu oopperaesitys on katsottavissa stream-lipulla koko maaliskuun ajan, yleisöesitykset ovat suunnitteilla syyskuuksi.

Liput ja ohjelma täältä.


Tanssiteatteri Raatikko: Hulivili ja oikkuileva ilmasto -tallenne 28.2.-31.3.

Ilmastonmuutoksesta kertova teos käsittelee vakavaa aihetta leikkisällä otteella pikkupuutarhuri Hulivilin näkökulmasta. Miten onnistuu Hulivililtä kalapuikkojen ja muiden kasvimaan herkkujen kasvattaminen? Lyökö ilmasto kapuloita rattaisiin? Teos perustuu Tiina Nygårdin lastenkirjaan.

Kesto noin 45 min.
Tallenne on kuvattu 10.2.2021 Tanssiteatteri Raatikossa.
Tallenne on myynnissä Keikalla.fi-alustalla 28.2.-31.3.2021. Liput myy Lippu.fi.

Voit osallistua itsekin! Esityksessä on mukana vuorovaikutteisia kohtauksia, jossa yleisökin otetaan mukaan tanssimaan ja laulamaan.

Osta liput


Lukuteatteritapahtuma: Cutting a Cake A Play About Justice in Six Uneven Slices 26.3.

TINFO järjestää Maailman teatteripäivän aattona 26.3.2021 klo 15 lukuteatteritapahtuman, joka välitetään ensin suorana Youtubessa ja on sen jälkeen katsottavana tallenteena.

Hanna Kirjavainen ohjaa Christoffer Mellgrenin näytelmän Cutting a Cake: A Play About Justice in Six Uneven Slices.

Esiintyjät: Boodi Kabbani, Satu Tuuli Karhu, Aleksi Kinnunen (drums), Irina Pulkka, Matti Ristinen, Miiko Toiviainen

Esityksen jälkeen keskustelu näytelmäkirjailija Christoffer Mellgrenin ja Katri Tanskasen kanssa. Moderaattorina Linnea Stara.

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuman kieli on englanti.

Lue lisää


Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö: Diplomaatit 24.3.

Kanneltaloon suunniteltu ensi-ilta nähdään ainutkertaisena virtuaalitapahtumana 24.3.2021 kello 19. Verkkoensi-illan yhteydessä yleisölle tarjoutuu myös mahdollisuus kuulla tekijöiden ajatuksia.

Juha Mustanojan kirjoittama ja ohjaama Diplomaatit on ilkikurisen valloittava, pieni komedia täydellisyyden tavoittelusta. Teoksen oli määrä saada kantaesityksensä Kanneltalossa ja kiertää sen jälkeen vanhustyön yksiköissä. Palvelutaloensi-ilta järjestetään koronatilanteen salliessa keväällä.

Diplomaattien virtuaalitapahtuma käynnistää Kiertuenäyttämön 10-vuotisjuhlakauden.

Livestriimaus 24.3.2021 kello 19.00.

Katso esitys Facebookissa.

Katso esitys Tapahtumakanavalla.

Katso esitys Helsinki-kanavalla.

Katsottavissa Facebook-tapahtumassa, Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla ja Helsinki-kanavalla suoran lähetyksen jälkeen kahden viikon ajan. Ensi-illan yhteydessä tekijät keskustelevat teoksen teemoista, koronapoikkeustilanteesta ja Kiertuenäyttämöstä.


Karanteeniteatteri 1-vuotisjuhlaesitys: Kiviä taskussa 1.4.

Karanteeniteatterin 1-vuotis syntymäpäiväjuhlan kunniaksi vierailemaan saapuu Karanteeniteatterin historian ylivoimaisesti toivotuin esitys: Kivä Taskussa!

Live stream to 1.4.2021 klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 5.4.2021 asti.

Liput


Sirius Teatern & Teater Mestola streamar: Det svarta fåret 10.4.

“Vågar du ta klivet ut ur det allmänt accepterade? Vågar du tänka olikt det allmänt överenskomna? Vågar du tänja på de sociala normerna?”

Fabian Siléns tredje helaftonspjäs i regi av David Sandqvist.

En dokumentarist ska berätta historien om uppgången och nedgången med Det Svarta Fåret, tankesmedjan för oliktänkande. Intervjuobjektet Bella är dock motvillig att prata. Vad har hänt? Och vems sanning kan man lita på egentligen? Vad är priset för total uppriktighet?

Det svarta fåret är en svart, pinsam komedi med Kafkaeska kryddor, där varje situation dras till sin spets.

DET SVARTA FÅRET 10.4 kl. 19:00

Biljetter från Tiketti.fi

Normalpris 10€ | Understödsbiljett 25€

Läs mer


Tapiolan kuoro: Ilmastonmuutosaiheinen musiikkivideo julkaistaan 3.3.

Kansainvälisesti tunnettu espoolainen lapsi- ja nuorisokuoro Tapiolan kuoro julkaisee maailman luontopäivänä 3.3.2021 ilmastonmuutosaiheisen musiikkivideon. Ajankohtaista ja herättävää teemaa käsittelevän videon rooleissa nähdään kuorolaisten lisäksi suomalaisia tähtinäyttelijöitä.

Kolme- ja puoliminuuttisen teoksen on säveltänyt englantilainen Tim Cain ja videon on ohjannut suomalainen Klaus Welp. Näyttelijäkaartissa loistavat Laura Birn, Tommi Korpela, Pihla Viitala sekä Jasper Pääkkönen. Rautaisen nelikon vastanäyttelijöinä esiintyvät Tapiolan kuorossa laulavat nuoret: Elsa Malmberg, Anton Seppänen sekä Aino Hyökki.

Teoksen sanat pohjautuvat ruotsalaisen ympäristöaktivistin Greta Thunbergin YK:n ilmastokokouksessa 23.9.2019 pitämään puheeseen.

Video julkaistaan keskiviikkona 3.3.2021 klo 16.00 Tapiolan kuoron Facebook- ja YouTubekanavilla.
Musiikkivideo on ensiesityksen jälkeen nähtävillä myös Tapiolan kuoron sivuilla osoitteessa
www.tapiolankuoro.fi


Vaasan kaupunginteatteri: Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! livestriimit 27.3.-17.4.

Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! sai ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa 3. marraskuuta. Valtaosa näytöksistä jouduttiin perumaan rajoitusten vuoksi, mutta nyt suureen suosioon noussut lastenesitys on katsojien iloksi nähtävissä verkon välityksellä. Näytökset ovat aikavälillä 27.3.-17.4. Lipun hinta on 14 euroa ja teatterin toimintaa tukevan tukilipun hinta 28 euroa. Lippua vastaan saa koodin, jolla esitys on katsottavissa näytöspäivänä yhden kerran aikavälillä 15.00-23.59. Näytöspäivät löytyvät teatterin kotisivuilta www.vaasankaupunginteatteri.fi.

Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! on Taina Mäki-Ison ja työryhmän yhdessä luoma esitys, joka pohjautuu vaasalaisten päiväkotilasten kokemuksiin rakkaudesta. Esitys kertoo etevästä etsiväryhmä Puusta, joka ryhtyy ratkaisemaan rakkauden arvoitusta. Hilpeät etsivähahmot astuvat seikkailuun, joka vie heitä toinen toistaan hauskempiin kommelluksiin.

Vieraileva ohjaaja Mäki-Iso on myös käsikirjoittanut esityksen yhdessä työryhmän kanssa. Esityksen vauhdikas musiikki sekä äänisuunnittelu ovat Sauli Perälän käsialaa. Lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Anna Raatikainen yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Etsivien rooleissa seikkailevat Ville Härkönen, Toni Ikola, Timo Luoma, Sauli Perälä, Jukka Wennström ja Ulla Väätäinen.


Zodiak, Johanna Nuutinen: OPIA ensi-iltatallenne 1.4.

Zodiakin kevään toinen kantaesitys, koreografi Johanna Nuutisen OPIA, saa ensi-iltansa to 1.4. editoituna tallenteena. Esitys on myynnissä TikettiStream palvelussa to 15.4. saakka.

Johanna Nuutisen OPIA-teoksen piti saada ensi-iltansa toukokuussa 2020. Koronaepidemian ensimmäinen aalto siirsi yleisöesitykset lähes vuodella eteenpäin maaliskuulle 2021.

OPIAssa sukellamme näköaistin monimuotoiseen ja huokoiseen maailmaan kysyen, kuinka rakennamme merkityksiä ja mitä muuta näkemisen tapahtuma on katsomisen ja katseen vastaanottamisen lisäksi.

OPIA on Johanna Nuutinen +CO:n ja Zodiakin yhteistuotanto. Teos saa ensi-iltansa TikettiStream-palvelussa 1.4.2021 klo 19.00.

www.zodiak.fi/fi/ohjelmisto/opia


Teatteri Avoimet Ovet: Open Road Show – ensi-ilta-livestream 8.4.

Open Road Show on hulvaton esitys kahden naisen road tripistä jossain päin luhistuvaa länsimaista sivilisaatiotamme. Se perustuu yhdysvaltalaisen dramaatikon Steve Tesichin nykydraamaan On the Open Road, jonka on suomentanut Pentti Saaritsa nimellä Taivasalla.
Ohjaaja Hanna Kirjavaisen näyttämösovitus sommittelee eteemme moraalisen ihmiskokeen, jossa kaksi maailmanlopun luuseria yrittää lunastaa sisäänpääsyn muusta maailmasta eristäytyneeseen Vapaiden Valtioon. Missio hankaloituu, kun sisäänpääsymaksuksi tarkoitettu mukaan haalittu kulttuurivaluutta eli Picassot, Rembrandtit ja Nietzsche-siteeraukset ovatkin menettäneet arvonsa. Hinnaksi vaaditaankin koko kristillisjuutalaisen kulttuurin karnevalistista hautaamista.

Ensi-illan livestream-lähetys: 8.4.2021 klo 19
Liput alk. 17,5 €

Osta liput täältä!


Tampereen Teatteri: Saatana saapuu Moskovaan -livestriimi 9.4., 14.4. ja 17.4.

Saatana saapuu Moskovaan livestriimataan kevätkaudella kolme kertaa. Livestriimaukset järjestetään torstaina 11.3. klo 19.00, perjantaina 9.4. klo 19.00, keskiviikkona 14.4. klo 13.00 ja lauantaina 17.4. klo 19.00

Livestriimattu esitys on katsottavissa suorana lähetyksenä Keikalla.fi-alustan kautta, siitä ei muodostu tallennetta.

Saatana saapuu Moskovaan on historiallinen, mystinen ja romanttinen suurteos. Sen sovittanut ja ohjauksesta vastaa Antti Mikkola, jonka aiemmat ohjaukset Tampereen Teatterissa (Huojuva talo, Piina) ovat olleet katsojamenestyksiä.

Traileri

Lue lisää


Oh my Puppets!: Tuntematon Leijona ja Sukupuuttoparatiisi 15.-18.4.2021

Jo viidettä kertaa toteutettava Oh My Puppets! nähdään viime vuoden tapaan pelkästään etätoteutuksena. Ohjelmistossa nähdään aikuisille suunnatut teokset: Ishmael Falken sooloteos Tuntematon leijona (Grus Grus Teatteri) sekä Alma Rajalan tuore, keväällä 2021 ensi-iltansa saanut Sukupuuttoparatiisi (Mekaaninen joutsen).

Pandemiatilanteesta johtuen kummastakin esityksestä nähdään festivaalin ohjelmistossa esitystallenne: Tuntemattoman leijonan kohdalla nähdään festivaaliviikolla kuvattu  teostallenne ja Sukupuuttoparatiisin osalta päästään kokemaan uudestaan teoksen helmikuisen ensiesityksen tunnelmaa. Lisäksi teosten teemoja avaavat festivaaliviikonloppuna Zoomissa toteutettavat, nukketeatteritaiteilija Elina Lajusen vetämät esityskeskustelut teosten taiteilijoiden kanssa.

Ishmael Falken sooloteos Tuntematon leijona on itse asiassa duetto nukketeatteritaiteilijan ja Suomen leijona -nuken välillä Se on suorapuheinen nukketeatterillinen stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja joka todella asettaa ennakkoluulot seinää vasten.

Reetta Niemelän käsikirjoittama ja Alma Rajalan ohjaama Sukupuuttoparatiisi on syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin. Aikuisten nukketeatteriesitys vyöryttää esiin teräviä näkökulmia ajankohtaiseen vapaaehtoisen lapsettomuuden teemaan ja kasvattaa niistä visuaalisen, runollisen ja groteskin maailman. Heini Maarasen luomat nuket, materiaalisuus ja visuaalinen maailma kohtaavat teoksessa esiintyjien ja nukettajien Petriikka Pohjanheimon, Riina Tikkasen ja Merja Pöyhösen hengästyttävän läsnäolon.

Festivaaliliput myy Tiketti:
Sukupuuttoparatiisi
Tuntematon leijona


Teatteri 2.0: Merkkipäivä kuunneltavana lukudraamana. Ensi-iltastriimi 16.4. (31.3. asti)

Teatteri 2.0 on valmistanut Taija Helmisen kirjoittamasta Merkkipäivä-näytelmästä kuunneltavan lukudraaman. Teos julkistetaan ensi-iltastriimin muodossa pe 16.4.2021 klo 18. Tämän jälkeen se on vapaasti kuunneltavissa Soundcloud-palvelussa 31.3.2022 asti. Striimiensi-ilta on maksuton etätilaisuus, jossa lukudraamatallenne kuunnellaan yhdessä näytelmätekstiä seuraten, minkä jälkeen teoksesta keskustellaan kirjailija Taija Helmisen ja näyttelijä Taisto Reimaluodon kanssa. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista viimeistään ke 14.4.2021.

Lue lisää


HKT: Kahvilla kirjailijan kanssa -yleisötapahtuma, Eero Huovinen 20.4.

Kahvilla kirjailijan kanssa -yleisötapahtumat jatkuvat, ja Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijät Heidi Herala, Aino Seppo ja Eija Vilpas saavat vieraakseen kirjailija, piispa Eero Huovisen 20. huhtikuuta. Pandemian vuoksi suosittu yleisötapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisena.  
Kolmen tunnetun näyttelijän, Heidi Heralan, Aino Sepon ja Eija Vilppaan ideoima lämminhenkinen Kahvilla kirjailijan kanssa -ohjelmakokonaisuus tuo keskiöön kirjailijan ja näyttelijän kohtaamisen yhdessä yleisön kanssa.
 
Kahvilla kirjailijan kanssa 20.4.2021 klo 16. Osallistu maksuttomaan tapahtumaan tästä!
Taltiointi on jälkikäteen katsottavissa HKT:n Youtube-kanavalla 4.5.2021 asti.


Punainen helmi -klovni-iltamat virtuaalisesti 20.2.

Unohtumattomat iltamat kotisohvalta käsin! Kaada lasiin lempijuomaasi ja valmistaudu yllätyksiin, kun klovnit ottavat virtuaaliset iltamat haltuunsa. Suorassa lähetyksessä luvassa klovniohjelmaa ympäri maailmaa, mukana muun muassa Deanna Fleysher (USA), Lucy Hopkins (UK), Mind of a Snail (CAN), Clara Cenoz (CAT), Kaisa Niemi, Hanna Terävä, Internationale ATK show ja Red Nose Company.

Punainen helmi -klovni-iltamat virtuaalisesti 20.2.2021 klo 19–21

Ikäsuositus: Yli 16-vuotiaille.

Liput saatavilla 10.2.2021 alkaen lippu.fin verkkokaupasta!

Lippujen hinnat:
20 e / Kannatuslippu
10 e / Peruslippu
6 e / Ammattilaislippu

Lue lisää Punainen helmi -festivaalista Tanssiteatteri Hurjaruuthin verkkosivulta


Karanteeniteatteri: Saikkua 3 16.-23.2.

Sama tuttu hulvaton työryhmä jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin. Otto Kanervan ohjaamaa esitystä täydentää oivallisesti itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Wusheng Company & Tanssiteatteri Raatikko: Ivan, Kettu ja Tulilintu

Vauhdikas tarina nostaa esiin tärkeitä teemoja: usko omiin kykyihin, luottamus ystäviin sekä toisten auttaminen.

Ivan Tsaarinpoika kokee elämänsä seikkailun etsiessään sadun ihmeellistä Tulilintua. Matkallaan Ivan joutuu moneen pulaan, joista hänet pelastaa viisas Kettu. Ketun avulla Ivan hankkii taikamiekan, voittaa kohtaamansa möröt ja pelastaa Pahan Velhon pauloihin joutuneen prinssin.

Energinen läsnäolo, huumori ja humaanit arvot ovat keskeisiä ominaisuuksia Ivan, Kettu ja Tulilintu -esityksessä. Luvassa on vauhdikkaita käänteitä ja riemukasta menoa sisältävä lastenesitys, joka herättää myös ajatuksia tekojemme ja valintojemme seurauksista.

Tallenne on myynnissä 29.01.2021 – 28.02.2021.

Lue lisää ja osta liput


Teatteri Hevosenkenkä: Koirakampaamo Villa Koiranen kantaesitys 11.2. (tallenne helmikuun ajan)

Teatteri Hevosenkengän vuoden 2021 ensimmäinen ensi-iltanäytelmä on Patrik Draken ohjaama Koirakampaamo Villa Koiranen. Riemukas tarina ihmisen parhaista ystävistä on kantaesitys ja sen ovat työryhmänä käsikirjoittaneet esityksessä lavalla nähtävät Eero Ahre ja Pekka Heiman sekä ohjaaja Drake.

Upouusi näytelmä saa julkisen kantaesityksensä torstaina 11.2.2021 klo 18.00 virtuaalisessa muodossa. Lippuja virtuaaliseen Koirakampaamoon on saatavilla helmikuun ajan ja esitys on lipun lunastaneen katseltavissa aina viikon verran.

Nuket ovat Fanni Liedon ja Juhana Hirvosen käsialaa, lavastuksesta vastaa Hirvonen. Tommi Lindellin musiikilla on esityksen tunnelman kannalta keskeinen rooli. Esityksen laadukkaasta tallentamisesta ja jakelusta vastaa Roast Creative.

Esitys sopii yli 3-vuotiaille ja se kestää n. 50 minuuttia.

Lue lisää ja osta lippuja


Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen opiskelijat: Ho ri zon -tallenne

Tanssitaiteen ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ensimmäinen taiteellinen projekti taltioitiin vuoden 2020 lopulla. Katso tallenne Youtubessa! (Katsottavissa viikon 10 loppuun asti).

Ho ri zon on esitys, joka ei valmistu, vaan säilyy yhä uudelleen muotoutuvana prosessina. Saaren tavoin se ehdottaa esiintyjälleen kulkemista sen moninaisessa maastossa aistit avoinna, näyttäytyen aina erilaisena säästä, tuulesta, vuoden- tai vuorokauden ajasta riippuen. Saaren moninaisuuden keskeltä avautuu näkymä merelle laajenevaan horisonttiin.

Projekti 1 on tanssitaiteen ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ensimmäinen taiteellinen projekti, liikelähtöinen ryhmäkoreografia.

Ensimmäisessä taiteellisessa projektissa tavoitteena on vastuullinen ja luova työskentely ryhmässä, teoksen taiteellisten ja tyylillisen viitekehysten ymmärtäminen sekä oman osuuden ymmärtäminen ja kantaminen teoksen merkitysmaailman rakentumisessa.

Ho ri zon teoksen ensi-ilta 30.11.2020 jouduttiin perumaan koronarajoitusten vuoksi.


Tanssiteatteri Hurjaruuth: Arvaa mitä? Arvaa mitä! ENSI-ILTA 21.-29.4.

Hurjaruuth täyttää 40 vuotta – huhtikuussa ensi-illassa Hurjaruuthin 80-luvun hittiteos päivitettynä

Huhtikuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta Tanssiteatteri Hurjaruuthin perustamisesta. 40-vuotisjuhlan kunniaksi kolme uuden polven tanssitaiteilijaa toteuttaa yhdessä oman versionsa Hurjaruuthin maailmaa kiertäneestä klassikkoesityksestä. Hurjaruuthin kaikkien aikojen esitetyin teos oli 1980–1990-luvuilla yli 300 kertaa esitetty Arvaa mitä!.

Katutanssin ja nykytanssin liikekielistä ammentava uudelleentulkinta Arvaa mitä? Arvaa mitä! saa ensi-iltansa virtuaalisesti Hurjaruuthin 40-vuotissyntymäpäivänä 21.4.2021.

Selma Kauppinen – Pie Kär – Laura Palanne – Marika Peura:

Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Ikäsuositus 3+, kesto n. 40 min.

Näytökset virtuaalisesti Zoomissa
ke 21.4. klo 18 Ensi-ilta
la 24.4. klo 18
su 25.4. klo 15
to 29.4. klo 18 kansainvälinen tanssin päivä

Lippujen hinnat
8€ peruslippu, 20€ kimppalippu (3-7hlöä), 25€ kannatuslippu

Liput 13.4. alkaen lippu.fistä ja Hurjaruuthista, puh. 09 565 7250.

https://www.hurjaruuth.fi/


Espoon Kaupunginteatteri: TM 21.4.

Belgialainen Ontroerend Goed tutkii esityksissään yhteiskuntaa ja demokratian toimintamekanismeja. Ryhmä vieraili Espoon Kaupunginteatterissa Fight Night -nimisellä esityksellä tammikuussa 2020. Fight Nightissa tutkittiin demokratian toimintaa suljetussa teatteritilassa. Yleisö sai äänestää näyttelijän yksi kerrallaan esityksestä pois.

Nyt ryhmä on tuottanut maailman ympäri levittäytyvän esityksen TM, jossa tutkitaan yhteiskunnallisia liikkeitä. TM on kokonaan verkkoon tehty virtuaalinen esitys. Ontroerend Goed on esityksen päätuottaja, lisäksi tuotanto- ja jakeluketjussa on mukana teattereita, festivaaleja ja esittävän taiteen ryhmiä, Espoon Kaupunginteatteri ainoana Suomesta.

”We are many. We are global. We are TM.”
Pandemia on ajanut ihmiset omiin koloihinsa, joista äärimmäiset mielipiteet kantautuvat verkossa kauimmas. Esityksen tavoitteena on löytää mikä meitä vielä yhdistää yhä kärjistyvämmässä maailmassa.

Yksityinen esitys yhden katsojan ja yhden esiintyjän välillä muuttuu yhteisölliseksi. Samaan aikaan linjoilla on 20 katsojaa eri puolilta maailmaa.

Esitystä voi ajatella eräänlaisena pelinä tai leikkinä, jonka avulla katsoja voi reflektoida omaa yhteiskunnallista asemaansa tai ajatuksiaan. Kysymysten ja tehtävien kautta esiintyjä pyrkii selvittämään, onko katsoja sopiva kandidaatti TM-organisaatioon. Keskustelu pyrkii haastamaan kokijan käsityksiään voimattomuudesta ja ympäröivästä maailmasta. Kokemus ravistelee ja herättelee, mutta lempeästi.

Ensi-ilta 21.4.2021, esitykset 21.–25. huhtikuuta, kesto noin 30 min.
Esitys on englanninkielinen. Se tapahtuu verkossa ja vaatii Internet-yhteyden, Chrome-selaimen sekä kameran ja mikrofonin.

Lue lisää


Teatteri Avoimet Ovet: Punkkua ja puhetta -klubi, vieraana Ville Ranta 22.4.

Teatteri Avoimet Ovet tuo iltoihin nojatuoliin uppoutumisen ja ajatteluun hurahtamisen keitaan omaan kotiisi!

Punkkua ja puhetta -klubissa kielitieteilijä Janne Saarikivi haastaa aikamme kiinnostavimpia ajattelijoita hitaisiin ja pitkiin filosofisiin keskusteluihin. Millaista tietoa kaiken maailman dynaamisen pöhinän ja urbaanin kohinan kulissien taakse hiljaisuuden läsnäoloon kätkeytyy?

Torstaina 22.4. klo 18 Janne Saarikiven vieraaksi saapuu pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija Ville Ranta.

Ville Ranta on yksi Suomen kuuluisimmista ja mittavaa kansainvälistä mainetta niittäneistä sarjakuvataiteilijoista. Ranta toimii tällä hetkellä Iltalehden pilapiirtäjänä. Aiemmin Rannan töitä on nähty muun muassa kulttuurilehti Kaltiossa, Journalistissa, Demokraatissa ja Kirkko & Kaupunki -lehdessä. Pilapiirroksissaan hän kommentoi raivokkaasti viikon puheenaiheita ja karnevalisoi niin ulkomaisia kuin kotimaisia poliitikkoja.

Punkkua ja puhetta -klubia isännöi ja keskusteluun vierailijoitaan johdattelee kielitieteilijä ja suomalais-ugrilaisten kielten professori Janne Saarikivi. Hän toimii aktiivisesti yhteiskunnallisena keskustelijana, julkaisee kolumneja ja kirjoituksia valtakunnan merkittävissä lehdissä ja toimii ajankohtaiskommentaattorina Ylen Jälkiviisaat-ohjelmassa. Saarikivi on myös ansioitunut tietokirjailija, jonka viimeisin julkaisu on esseeteos Suomen kieli ja mieli.

Keskustelu striimataan kotisohville. Linkki livelähetykseen jaetaan Facebook-tapahtumassa ja Teatteri Avoimien Ovien kotisivuilla


Turun Kaupunginteatteri: Don Juan livestriimit 15.4. ja 23.4.

Suosikkikomedia Don Juan poistuu kevään jälkeen Turun Kaupunginteatterin ohjelmistosta, mutta sarjahurmaaja ehtii vietellä myös väkevänä etäelämyksenä. Eero Aho, Hannes Suominen ja kumppanit jakavat rakkautta livestriimatuissa esityksissä 15.4. ja 23.4. Liput myynnissä nyt!

Livestriimit toteutetaan Keikalla.fi-alustalla 15.4. ja 23.4. klo 19 alkaen. Katsojat saavat ohjeet etukäteen. Esityksestä ei jää tallennetta, vaan luvassa on ainutkertaisia etäkokemuksia. Lippuja voi ostaa Lippupisteen verkkokaupasta esityspäivään asti. Tarjolla on yhdelle henkilölle tarkoitettuja striimilippuja (19,50 €) ja pieniin kotikatsomoihin tarkoitettuja kimppalippuja (39 €). Yhdellä lipulla lähetystä voi seurata yhdeltä laitteelta.

Lisätietoa Don Juan livestriimin verkkosivulla.


Karanteeniteatteri/HKT: Turvamies livestriimi 15.4. (tallenne 22.4.)

Räiskyvä kotimainen komedia. Tilannekomiikkaa ja huikeaa näyttelijäntyötä komedian suvereeneilta taitajilta.

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys.
Pasi Lampela Turvamies

Varakkaan teollisuussuvun raikuli-poika Antti Granqvist (Martti Suosalo) on ehkä ikääntyvä mutta ei tippaakaan menoaan jarrutteleva donjuan. Nyt edessä on kuitenkin äkkipysähdys: Antin perhettä kiristetään, heidän henkeään uhataan, ja Antti saa oman turvamiehen (Katja Küttner).

Millaisia haasteita syntyy, kun vapau – teensa rakastunut hedonisti Antti ja ammattiylpeä raskaan työn raataja Mirka joutuvat viettämään aikaa neljän seinän sisällä? Fyysinen etäisyys on lyhyt, henkinen taas valovuosien mit – tainen. Tunteet räiskyvät, sanansäilä sivaltaa, ja keinot kovenevat tunti tun – nilta. Mutta kun tarpeeksi vaikeaan paikkaan joudutaan, on vastakohtien sijaan tärkeämpää nähdä kaikki se, mikä meitä yhdistää.

Livestriimi 15.4.2021. klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokralla 22.4. asti. Liput alkaen 12€ + palvelumaksu.

Osta lippusi tästä


Glims&Gloms: DJ Mölytoosa ja Mummu -livestriimi 17.4. klo 11

Kurkista radioasema Pölymölyn studioon omasta olohuoneestasi! DJ Mölytoosa ja Mummu -livestriimissä katsoja pääsee Pölymölyn studioon näkemään kommelluksia ja vastoinkäymisiä, jotka eivät onneksi radiokuuntelijoille välity. Esitys striimataan keikalla.fi -sivulle.

Yksi katseluoikeus maksaa 12€ ja sillä esityksen voi katsoa vaikka koko perhe! Liput ovat myynnissä lippu.fi -sivulla: https://www.lippu.fi/artist/tanssiteatteri-glims-gloms/

Radioasema Pölymölyn pääkuuluttelijana toimii DJ Mölytoosa, joka on perinyt radioaseman sekä ylevän äänensä isältään, Megahertsi Mölytoosalta. Pölymölyn toisena kantavana voimana häärii kärppääkin nopeampi Mummu, joka muistuttaa enemmän punkkaria kuin perinteistä isoäitiä.

Pölymölyn ohjelmat ovat kokeilevia ja ennakkoluulottomia. Lähetyksessä tanssitaan, leivotaan ja osallistutaan jopa olympialaisiin. Uutiset luetaan laulaen ja Kilauta kaverille -ohjelmaan saadaan vieraaksi herra Odobenus Rosmarus eli Mursu.

DJ Mölytoosa ja Mummu livestreamin toteutukseen tarvitaan myös katsojien apua! Radiokanavaa vaivaa uutispula ja matkakuume. Katsojia pyydetään lähettämään itse kirjoittamiaan uutisia Pölymölyn uutistoimitukselle sekä itse piirtämiään mielikuvitusmatkakuvia, joiden avulla lähetyksessä sukelletaan ennenkokemattomiin maailmoihin. Uutisia ja matkakuvia voi lähettää 12.4. saakka osoitteeseen: info@glimsgloms.fi. Radiotoimitus valitsee niistä osan lähetykseen.

Esityksen kesto on 45 min.
Ikäsuositus: 4+

Lippu on ostettavissa 23.4.2021 klo 23:59 saakka ja striimi on katsottavissa 24.4.2021 klo 23.59 saakka.

Esityksen Facebook -sivu


Ekata Theatren Blendi-klubi 28.4.

Ekata Theatren tuottama Blendi-klubi luo matalankynnyksen teatterikokemuksen ja tuo taiteilijoita yhteen

Hanke käynnistyy kansainvälisellä ilottelulla, kun pre-Blendi nähdään virtuaalisena 28.4. Ekata Theatre yhdistää neljä taiteilijaa neljästä maasta ilmaiseen virtuaaliseen Blendiin, jonne katsoja pääsee yhdellä klikkauksella matkustamaan. Online Blendissä esiintyy kitaravirtuoosi Manan Gupta Intiasta, fyysisen teatterin näyttelijä Gabriel Almagro Espanjasta, äänisuunnitelija Xavier Velastín Iso-Britanniasta sekä näyttelijä Silvia Manazzonea Meksikosta.

Omalaatuinen Blendi on saanut inspiraationsa sekä Buenos Airesin Microteatrosta että Lontoon Scratch Nighteista, jotka ovat teatterintekijöiden kohtaamispaikkoja ja teatteria yleisölle helposti lähestyttävästi. Tapahtuma- ja teatterialaa koetelleiden rajoitusten takia haluamme olla luomassa konseptia, jossa luodaan kaverille tilaa. Uskomme, että tarvitsemme toisiamme ja tarvitsemme mahdollisuuksia päästä sekä tekemään että nauttimaan toisen ihmisen luovuuden parantavasta ja inspiroivasta vaikutuksesta. Siksi Blendi!

Ensimmäinen live-Blendi nähdään elokuussa ja siihen avautuu taiteilijahaku toukokuussa. Ekata Theatre valitsee hakijoista neljä 15 minuutin esitystä.

Linkki Blendiin: https://www.facebook.com/events/908353079948012

Aurinkobaletti: 40-vuotisjuhlagaala striimattuna 29.4.

Aurinkobaletin  40 Auringon vuotta toteutetaan striimattuna verkossa tanssin päivänä ja Aurinkobaletin syntymäpäivän aattona torstaina 29.4.2021 klo 19.00. Juhlagaalan koreografeina vierailevat Jorma Uotinen, Marjo Kuusela ja Ervi Sirén. Näyttämöllä nähdään Aurinkobaletin tanssiryhmä ja muusikko Ismo Laakso.

Aurinkobaletti juhlistaa 40-vuotista taivaltaan kutsumalla yhteen joukon maamme nimekkäimpiä koreografeja, joista Ervi Sirén vierailee Aurinkobaletissa nyt ensimmäistä kertaa. Koko kansan rakastama Jorma Uotinen on aikaisemmin tehnyt Aurinkobaletille menestysteoksen Ennen viimeisiä ajatuksia (2014). Taiteen akateemikko Marjo Kuuselalta on nähty aikaisemmin kiitetty koko perheen teos Kaunotar ja peto (2010) sekä yhteistyössä Tanssiteatteri Rimpparemmin kanssa toteutettu Kymmenen laulua naisesta (2017).

40 Auringon vuotta -juhlagaala striimattuna verkossa 29.4.2021 klo 19.00:

Ervi Sirèn: Tässä olen
Marjo Kuusela: Erä
Jorma Uotinen: Rajalla

Lisätiedot 40 Auringon vuotta -kokonaisuudesta

Liput (Gaalalippu 15 € / Kannatuslippu 25 € / Synttärilippu 40 €) myynnissä Aurinkobaletin verkkokaupassa


Karanteeniteatteri: Muksufestarit 26.4.-3.5.

Karanteeniteatteri haluaa muistaa 1-vuotisjuhlissaan myös niitä kaikista tärkeimpiä eli lapsia! Luvassa kolme ihanaa tallennetta, jotka ovat vuokrattavissa viikon ajan juuri silloin kuin lapsille parhaiten sopii. Tallenteen voi vuokrata yksittäin tai voit myös nauttia kaikki kolme hankkimalla festaripassin.

Tuija Nuojua: Maatilan elämää

Pirkko Uitto: Kuka lohduttaisi Nyytiä

Maltti ja Valtti-show!

www.karanteeniteatteri.fi

Ikäraja: Ikärajaton

Jokaisella lipulla voi katsoa esitystä yhdeltä laitteelta kerrallaan. Perhelippu on tarkoitettu esityksen katsomiseen isommalla porukalla, mutta kuitenkin samalta laitteelta.

Osta stream-lippu päästäksesi seuraamaan tallennetta. Pääset katsomaan esitystä osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Esitykset aktivoituvat 26.4. klo 09:00 ja tallenteet ovat katsottavissa 3.5. klo 23:59 asti.

Lipunmyynti päättyy 3.5. klo 21:00. Lippukoodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Festivaalipassilla voit katsoa kaikki muksufestarin tallenteet.


Kouvolan Teatteri: Vappulive 30.4.

Vappuiloa kotisohville – yleisöäänestys vaikuttaa näyttelijöiden kisailujoukkueisiin

Kouvolan Teatteri esittää suorana lähetyksenä verkossa VAPPULIVEN perjantaina 30.4. kello 18. Noin tunnin kestävä show sisältää musiikkia, sketsejä ja heittäytymistä mukavassa kilpailuhengessä. Näyttämöllä nähdään näyttelijät Annina Rubinstein, Markus Waara, Satu Lemola, Veli-Matti Karén, Sami Kosola, Tiina Winter ja Tommi Kekarainen. Illan juontaa näyttelijä Veli-Matti Karén.

Lipunmyynti on käynnistynyt osoitteessa www.lippu.fi/artist/kouvolan-teatteri. Peruslippu on 8 euroa tai halutessaan voi ostaa teatterin tukilipun 20 eurolla. Esityksen tallenne on katsottavissa 7 vuorokauden ajan lipun ostaneille. Lähetys näytetään osoitteessa www.keikalla.fi.

”Ennen lähetystä yleisö pääsee teatterin Facebook- ja Instagram-sivuilla valitsemaan näyttelijöiden kisailujoukkueet sekä roolihahmon juontajalle. Katsojien toivotaan myös lähettävän vitsejä, joilla kisaillaan. Esityksen aikana yleisöllä on mahdollisuus osallistua lähetykseen chatin kautta”, kertoo teatterin tiedottaja-tuottaja Anne Jokivirta.


Lappeenrannan kaupunginteatterin Vappuimpro 30.4.

Lappeenrannan kaupunginteatteri lähettää suorana improteatteria vappuaattona 30.4. klo 18.00.
Rohkeasti kohti tuntematonta vappuaattona heittäytyvät Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijät: Jarno Hyökyvaara, Jussi Johnsson, Noora Koski, Eppu Pastinen, Samuli Punkka ja Vilma Putro. Musiikilla höystettyä esitystä säestää, niin ikään improvisoiden, kaupunginteatterin lavalta tuttu musiikin moniottelija, Jani Pola.

Vaikka yleisöä ei turvallisuussyistä paikalla ole, rakennetaan myös kaupunginteatterin Vappuimpro hetkessä, yleisöltä tulevien ehdotusten pohjalta. Ideat yleisöltä kerätään etukäteen ja näyttelijät saavat ne tietoonsa esityksen aikana. Vappuaaton esitystä varten yleisöltä kerätäänkin nyt ehdotuksia seuraavista aiheista:  ”Ammatteja, tapahtumapaikkoja; elokuvan ja kirjallisuuden tyylilajeja; musiikkityylilajeja; yksittäisiä repliikkejä: arkisia tilanteita/esineitä/asioita; salaisuuksia sekä tunnistettavia, julkisuuden henkilöitä tai fiktiivisiä hahmoja.” Ehdotukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen teatteri@lappeenranta.fi ja vastata kannattaa, sillä kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua Vappuimproon.

Vappuimpro
Pe 30.4. klo 18.00
Keikalla.fi-livestriimi
Liput 12,50 € VAPPUIMPRO - LIVESTRIIMI - osta viralliset liput | lippu.fi
Kesto: noin 1h 25 min
Huom! Esitys on suora lähetys eikä siitä muodostu tallennetta


Cut the Cord / New Nordic Voices: Hornblende lukuteatteri 31.3.2021

Lontoolainen Cut the Cord -teatteri järjestää pohjoismaisten uusien näytelmien katselmuksen 29.3.-2.4.2021. New Nordic Voices on virtuaalisesti järjestettävä tapahtuma, jossa on mukana yksi teos kustakin Pohjoismaasta. Suomesta mukaan on valittu Arda Yildirimin Sarvivälke, ja se esitetään Eva Buchwaldin käännöksenä nimeltään Hornblende.
 
Kuunneltavissa 30.4. saakka
 

Liput ja lisätietoja


Vanha Juko: Vappukonsertti PERKELE! 1.5.2021

Työväen lauluja Suomesta
Ei tule vappua ilman Perkelettä! Edes koronakeväinä!
Siispä:
Lauantaina vapunpäivänä 1.5.2021 klo 15 kajahtaa jälleen virtuaalisesti!

Estradilla on Vanhan Jukon kvartetti eli Minja Koski, Maria Nissi, Joel Mäkinen ja Mikael Saari. Soitosta vastaa tietenkin Juko Band: Atte Härkönen, Jarkko Saarinen, Jaska Teuri ja Viljami Viippola.
Konsertin dramaturgia on Minja Kosken.
Kuvauksesta vastaa Jani Mahkonen, äänitekniikasta Janne Louhelainen ja valoista Antti Haiko.

”Pikku-Perkeleemme” on nautittavissa Teatteri Vanhan Jukon Youtube-kanavalla.
Konsertin kesto on noin 40 min.
Konsertti on vapaasti katsottavissa 31.5.2021 asti.
Halutessasi voit kuitenkin tukea teatteriamme valitsemallasi summalla.
Jukon tilinumero: FI27 3131 3001 1522 06
Viestikenttään: Kannatus2021
Keräysluvan numero: RA/2021/229
Keräys on voimassa 1.4.–31.5.2021

https://www.facebook.com/events/281630309899840


Karanteeniteatteri: Tuula & Pirkko – Meillon aina Toro To 29.4.-2.5.

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Rooleissa: Ria Kataja ja Minna Kivelä.

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice 5.5.

If I Would Lose My Voice livestriimataan Aleksanterin teatterista keskiviikkona 5.5. klo 19:00

Kekäläinen & Companyn toukokuulle suunnitellut If I Would Lose My Voice -esitykset Aleksanterin teatterissa on päätetty toteuttaa livestriiminä vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Livestriimin ohjaa ja toteuttaa suomalaisen tanssielokuvan edelläkävijä Thomas Freundlich (Lumikinos Production), jonka ansiosta teos koskettaa ja tulee lähelle myös kotisohvalla istuvaa katsojaa. Teos tullaan kokemaan ennennäkemättömällä tavalla juuri striimauksen ja uuden äänisuunnittelun myötä. Livestriimi on katsottavissa keskiviikkona 5.5. klo 19:00 ja tallenne vielä kolme viikkoa esityksen jälkeen aina 26.5.2021 klo 23:59 asti.

If I Would Lose My Voice on unohtumaton näyttämöteos, joka tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Ikäraja: 7 +
Kesto: n. 90 minuuttia
Teoksessa puhutaan englantia.

Liput:
Stream-lippu 11,50 €
Kannatuslippu 27,50 €
Liput myynnissä nyt Tiketissä.

Pääset katsomaan esitystä osoitteessa https://tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.


Teatterimuseon taiteilijatapaaminen striimattuna: Heidi Herala 5.5.

Teatterimuseon seuraavassa striimatussa taiteilijatapaamisessa 5. toukokuuta Arkadian punaiselle tuolille istuu näyttelijä Heidi Herala. Häntä haastattelee tuttuun tapaan toimittaja Kirsikka Moring.

Heidi Heralan näyttelijäura alkoi jo kymmenvuotiaana roolilla elokuvassa Ihmeellinen lintukauppias. Teatterikoulun Herala kävi vuosina 1979–1983, minkä jälkeen hän on työskennellyt Lahden kaupunginteatterissa, Turun Kaupunginteatterissa ja vuodesta 1991 alkaen Helsingin Kaupunginteatterissa. Paitsi elokuvista ja näyttämöiltä, Herala on tullut yleisölle tutuksi televisiotöistään. Yksi hänen viimeisimmistä rooleistaan on monologi Everstinna, joka jatkaa Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa ensi syksynä.

Taiteilijatapaaminen striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalla keskiviikkona 5.5. klo 18.30. Linkki striimiin julkaistaan tällä sivulla noin puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.


Q-Teatteri: Toksinen kabaree

Avaruudessa kukaan ei kuule nauruasi!
Vuosi 2031. Elämä maapallolla on muuttunut mahdottomaksi. Ihmiskunta ei ole kyennyt vastaamaan ajan haasteisiin; ekokatastrofiin ja pandemian lailla leviävään toksisuuteen.
 
Operaatio Tähtihiisi on ihmiskunnan viimeinen mahdollisuus. Suomalainen avaruuskorporaatio lastaa tähtilaivaan viimeiset luonnonvarat sekä kourallisen todistetusti terveitä ihmiskunnan valioyksilöitä. Alus suuntaa kohti kosmoksen pimeyttä tavoitteenaan löytää meille kaikille uusi koti.
 
Tähtilaivan keulabaarissa matkustajia hellii kotimaisen viihteen kovin kärki. Kosmiset uudisraivaajat saavat nauttia huikeista musiikkinumeroista, hulvattomasta improteatterista sekä kirjallisuuden kuolemattomista klassikoista.
 
Mitä kaikkia vaaroja nämä hyvyyden soturit matkallaan kohtaavat? Onko heillä toivoa, jos operaation suurin uhka löytyykin aluksen sisältä? Voiko pahuutta paeta?

Lue lisää Q-teatterin verkkosivuilta

 Toksisen Kabareen striimi 6.5. on saatavilla myös suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna.


Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys: Pornolaulustriimi 30.4. (6.5. saakka)

Päivitetty ja huippuunsa viritetty Iloinen pornolaulukonsertti tulee taas ja tekee vappuaatostasi unohtumattoman! Tänä vuonna hurvittelemme Keikalla.fi-alustalla, joten viritähän vastaanottimesi ja nauruhermosi valmiiksi!

Mukana on tuttuja ja tuoreita Turun Kaupunginteatterin näyttelijöitä eikä sana häpeä kuulu kenenkään sanavarastoon. Näyttelijöitä säestämässä on Jussi Vahvaselkä. Konsertin on tarkoitus kuumottaa vain aikuisten korvia (K-18). Tule livestriimiin katsomaan pitääkö pokka näyttämöllä ja kuinka punaisiksi posket voivatkaan värjäytyä!

Iloinen pornolaulukonsertti on jo lähes perinteeksi muodostunut Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistyksen järjestämä vapputapahtuma, jossa levitetään rakkauden ilosanomaa. Jo Lönnrot, Gottlund ja muut kansanrunouden tallentajat kuulivat runonkeruumatkoillaan lemmestä suoraan ja kaunistelematta: kiihkosta ja sen nostatuksesta, naimisen kaipuusta ja puutteesta. Seksuaalisuus, tuo pelottava ja ihana voima, se kuuluu niin vanhoille kuin nuorille – ja se kuuluu myös konsertissa!

"Kun kuljin kerran metsätietä reppu selässäin, niin sattumalta suunnattoman marjamättään näin ja siinä alkoi juuri nuori nainen poimia, mä tunsin, että täytyy minun myöskin toimia..."

Lipputuloista puolet menee Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen. Suora lähetys nähdään Keikalla.fi-alustalla.


Åbo Svenska Teater: När Farfar blev ett spöke 23.4.-14.5.

När Farfar blev ett spöke
Barnpjäs om minnen och om att ta farväl

Nu kan vi till vår glädje meddela att vi säljer biljetter till en inspelad version av föreställningen. Inspelningen kommer till salu 23.4 och biljetter kan köpas under tiden 23.4-14.5.

Erik hade en farfar. En dag hade Erik honom inte längre, för Farfar dog. Farfar har blivit ett spöke och besöker Erik på nätterna. Både Farfar och Erik har roligt åt allt Farfar kan göra som spöke. Men de har också ett gemensamt problem: de saknar något.

"Försök att minnas", sa Farfar. "Allt om oss två". "Jag minns massor", säger Erik.
Och så räknar han upp saker Farfar och han gjort tillsammans. De åt godis, åkte bergochdalbana, byggde sandslott, svor när farmor inte hörde det och att Farfar kittlade Erik så att han höll på att strypas av en slickepinne. Det var det Farfar och Erik saknade, att minnas och att sen ta farväl.

REGI OCH BEARBETNING Jukka Aaltonen
VISUALISERING OCH DOCKOR Heini Maaranen
MUSIK Kari Mäkiranta
PÅ SCENEN Ingemar Raukola
ÅLDERSREKOMMENDATION 4+


Rantasalmen Nuorisoteatteri: Nunnia ja konnia striimiesitykset 6.-8.5.

Musikaalissa risteävät jännittävällä tavalla nunnaluostarin sisarien sekä alamaailman laulajatähden Deloris Van Cartierin polut. Kun kaksi täysin erilaista maailmaa kohtaavat, yhteentörmäyksiltä ei voi välttyä ja tästä syntyy musikaalin herkullisimmat hetket! Musiikkina kuullaan niin kirkkolaulun hartaita säveliä kuin disco-, soul- ja gospelrytmejäkin.

Nunnia ja konnia -musikaali perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1992 ja musikaaliversion kantaesitys oli vuonna 2006. Pohjoismaiden ensiesityksen musikaalista teki Samppalinnan kesäteatteri vuonna 2016 ja suomentajina toimivat Heikki Sankari, Kristina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä.

Lue lisää

Striimiliput 15 €
Ryhmästriimit (yli 10 henkeä samassa tilassa): tiedustele lisätietoja
Ryhmävaraukset 2.11.2020 alkaen rantasalmen.nuorisoteatteri@gmail.com / 040 756 1165
Yksittäiset liput varattavissa kevään aikana: https://tornis.net/striimit/
tiedustelut: p. 040 756 1165


 


Vantaan näyttämö: Jakomökki 7.-9.5. -videotallenne

Vantaan Näyttämön Jakomökki on näytelmä kahdesta pariskunnasta, jotka vuokraavat yhdessä kesämökin. Leppoisan lomailun ja rauhallisen mökillä oleilun sijaan ohjelmassa on yllätysvieraita, sekä väärinkäsityksiä. Näytelmän välillä roisiksi yltävä huumori ravistelee lempeästi ennakkoluulojamme.
Videotallenne on kuvattu syksyltä 2019 Vantaan Näyttämöllä.
Jakomökki -näytelmän nettiesitykseien seuraavat esitykset ovat
pe 7.5.2021 klo 17:00
la 8.5.2021 klo 17:00
su 9.5.2021 klo 17:00
Katselukoodin hankkiminen näytökseen: netticket.fi/jakomokki
Jakomökki -näytelmän katsominen netissä on vaivatonta. Osta katselukoodi haluamaasi esitykseen.
Mene live.netticket.fi ja syötä hankkimasi katselukoodi. Voit aloittaa tallenteen katsomisen esityspäivänä klo 17-22 -välillä.

Liput: 11,50 €, sis. palvelumaksun.
Kannatuslippu: 50 €.
Lisätiedot: vantaannayttamo.fi

Jakomökki -näytelmän teaseriin


Kronemyer - Tolvanen - Väisänen: I LAND 8.5.

I LAND -teoksessa yhdistyy feminisinen praktiikka, noituus, magia ja rituaalit

Itä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää keväällä esitykset aikaisempien suunnitelmien mukaan pienelle katsomokapasiteetille ja 2 metrin turvavälein. Toukokuussa kantaesityksensä saava I LAND myytiin loppuun alle kahdessa vuorokaudessa. Katsojien onneksi esityksestä on kuitenkin tarjolla myös livestream-esitys.

I LAND-teoksen lähtökohtia ovat feministinen praktiikka, noituus, magia ja rituaalit. I LAND -teoksen luoneet taiteilijat ovat kiinnostuneet klassisten tarujen, myyttien sekä oman luontoyhteyden tutkimisesta.

I LAND työryhmä on tanssitaiteilija Eevi Tolvasen ja tanssitaiteilija Anna-Maria Väisäsen koollekutsuma ja se rakentuu kollektiivisesta praktiikasta Kuopion, Helsingin ja Tasmanian välillä. Tasmaniasta teoksen luomisessa on mukana taiteilija Loren Kronemyer, joka työskentelee interaktiivisten performanssien, kokeellisen mediataiteen ja laajamittaisten, ekologisia tulevaisuuksia ja selviytymistaitoja tutkivien maailmanrakennusprojektien parissa.

Livestream-esitys lauantaina 8.5. klo 19.00

Steam-lippu 10€
Stream & support -lippu 20€

Lue lisää ja osta liput


Karanteeniteatteri: Juoksuhaudantie 6.5.-9.5.

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat kiertäneet Suomea jo seitsemän vuoden ajan tällä kulttimaineeseen nousseella esityksellä. Juoksuhaudantie on hurmannut sekä kriitikot että monenikäiset yleisöt. Rooleissa: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater: Lauluja äidille – Sånger till mamma 7.-16.5.

Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin yhteistuotantona toteutettavassa äitienpäiväkonsertissa kuullaan upeita tulkintoja tunnetuista kappaleista molemmilla kotimaisilla sekä myös muilla kielillä. Konsertin juontavat Vaasan kaupunginteatterin näyttelijä Oiva Nuojua sekä Wasa Teaterin näyttelijä Carola Sarén. Orkesteria johtavat kapellimestarit Sauli Perälä ja Ralf Nyqvist. Konsertissa laulavat Vaasan kaupunginteatterin näyttelijät Juha Ekola, Timo Luoma, Sarah Nedergård, Sonja Silvander, Terhi Suorlahti, Jukka Wennström ja Ulla Väätäinen sekä Wasa Teaterin näyttelijät Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Maria Udd, Markus Lytts ja Tove Qvickström.

Äitienpäiväkonsertti on katsottavissa molempien teattereiden YouTube-kanavilla 7. toukokuuta klo 18.00 alkaen ja katseluaikaa on aina 16. toukokuuta klo 23.59 saakka. Konsertti on maksuton ja sen kesto on noin tunti ilman väliaikaa.

Lisätietoja


Savonlinnan Teatteri: Junnu – Sydämeni tänne jää -konsertti 8.5.

Junnu – Sydämeni tänne jää -konsertissa kuullaan ja nähdään rakastetun Kotkan pojan, Juha ”Junnu” Vainion (1938 – 1990) lauluja Ari-Pekka Lahden kirjoittamasta samannimisestä musiikkinäytelmästä. Esiintyjinä tässä striimikonsertissa toimivat Savonlinnan Teatterin musikaaliset näyttelijät sekä Mainio Wattiorkesteri johtajanaan muusikko-kapellimestari Teemu Takanen.

Konsertti on pieni ja ohut kuvaus, lähes raapaisu ”Junnun” mittavasta musiikkituotannosta vaiherikkaan ja lyhyeksi jääneen elämänsä varrelta, mutta se on – niin kuin koko teatteriteoskin – suuri kunnianosoitus tälle mestarille ja hänen elämäntyölleen

Konsertilla Savonlinnan Teatteri kurkistaa ulos koronarajoitusten sulkemien ovien takaa ja juhlii kaikkia Suomen äitejä Äitienpäivän kynnyksellä! Ostamalla lipun tuet kulttuuri- ja tapahtuma-alaa haastavassa nykytilanteessa.

Lipun hinta 16,50€.

Livestream-konsertin kesto noin 1h 20min.
Lipun ostamalla konsertti on katsottavissa seitsemän päivän ajan konsertin jälkeen.

Lisätietoja ja liput


Seinäjoen kaupunginteatteri: Keväistä juhlaohjelmaa äitienpäiväteemalla

Seinäjoen kaupunginteatteri on koostanut keväisen juhlaohjelman äitienpäiväteeman ympärille. Tarjolla on iloisia ja herkistäviä ohjelmanumeroita ihan kaikille. Ohjelma on katsottavissa teatterin verkkosivulla maksutta.

Noin 50 minuutin mittainen esitys koostuu lauluista, runoesityksistä, lyhytelokuvasta, haastatteluista ja sketsiviihteestä.

Juhlaohjelma on katsottavissa maksutta Seinäjoen kaupunginteatterin verkkosivuilla äitienpäivästä 9. toukokuuta kello 9 alkaen. Ohjelman voi katsoa itselle ja perheelle sopivana aikana.

Katso täältä


KokoTeatteri & Koko Jazz Club: Koko perheen äitienpäiväkonsertti 9.5.

"Kahvia legoilla sekä muita arjen anekdootteja – Koko perheen äitienpäiväkonsertti" jatkaa KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin perhetapahtumien perinnettä äitienpäivänä 9.5. Tällä kertaa konsertti ilahduttaa äitienpäiväyleisöä striiminä suoraan kotisohville Tiketin palvelun kautta. Konsertti katsottavissa 9.5. klo 9-23.
 
Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille ipanapa-klassikoista ja upouusista lastenlauluista jazziin ja groovempaan menoon. Esitys yhdistää teatterin, tanssin sekä musiikin suvereenisti loistavaksi kokonaisuudeksi, joka ilahduttaa koko perhettä!
 
Koko perheen äitienpäiväkonsertti 9.5. Konsertti katsottavissa klo 9-23.

Haluatko seurata esitystä Tiketin striimin kautta?

Liput TIKETTI: https://bit.ly/3dlWHQv
Perhelippu 20€ / kannatuslippu 40€
Esitys kestää n. 1h


Kulttuurikodin äitienpäiväkonsertti 9.5.

Kulttuurikodin äitienpäiväkonsertti on omistettu paitsi suomalaisille myös ulkosuomalaisille äideille, jotka eivät koronan vuoksi pääse juhlistamaan äitienpäivää lastensa kanssa. Konsertti on näin poikkeusaikana sukupolvien välinen yhteinen tapahtuma, jota isoäidit, äidit ja lastenlapset voivat katsoa yhtä aikaa eri puolilla Suomea ja maailmaa.

Konsertissa esiintyvät sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian sekä näyttelijälegenda Seela Sella. Konsertin esittelyvideo

Konsertin ohjelmisto koostuu yleisön esittämistä toivekappaleista. Toivomuksia voi esittää sähköpostitse: jussi@jussimakkonen.com, puhelimitse: 0505862740 tai Facebookissa. Jotta mahdollisimman moni toive voitaisiin ottaa huomioon, on toiveet hyvä esittää niin pian kuin mahdollista.

9.5. klo 14.00 (Huom! Konsertin alkamisaika) striimattavaa konserttia pääsee seuraamaan täältä: www.facebook.com/cellistjussimakkonen tai www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin striimauksen toteutusta voi tukea ostamalla 9,90 € hintaisen konserttilipun Kaikki konserttilipun ostaneet saavat sähköpostiinsa videolinkin ekstramateriaaliin. HUOM! Mikäli lipun ostaminen ei ole Sinulle mahdollista verkkokaupan kautta, voit maksaa lipun sähköpostitse tilattavalla laskulla: jussi@jussimakkonen.com
Kiitos, että olet mukana mahdollistamassa konserttilähetysten jatkumisen kulttuurikodista!
Konsertin järjestää Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.


Karanteeniteatteri: Naurua Kolmannella 12.-16.5.

Huumorimusiikin klassikot lavalla. Lavalla Martti Suosalo, Mikko Kivinen ja Otto Kanerva sekä kapellimestari Kalle Torniainen huippumuusikoineen! Tällä konserilla on ehdoton nauru- ja laatutakuu!

Kaikki liput myy Tiketti!

Liput myy Tiketti. Lisätietoja Karanteeniteatterin verkkosivulta


Nukketeatteri Sytkyt: Prinsessa Ruusunen 13.5.

Helsingin kaupungin talvipuutarhan kesäsatu 2021 Prinsessa Ruusunen

Flooran eli ruusun päivänä 13.5.21  julkistetaan videona Sytkyjen satu.
Talvipuutarhan lahjoittaja Jakob Julius af Lindfors katselee kaunista ruusutarhaa ja kuuntelee laulajia.

sytkyt.fi/3


Teatteri Soittorasia: Teatteritaiteen perusopetuksen päätösnäytökset 15.5.

Tänä keväänä esitykset nähdään livestriiminä suorana TeatteriTalolta.

Jokainen kotiryhmä on työstänyt esityksiä ja nyt odotus palkitaan ansaitusti ja esitykset voivat alkaa. Livestriimaus tuotetaan ammattimaisesti porvoolaisvoimin.

Lipputuloilla rahoitetaan esityskustannuksia ja toivommekin, että hankitte liput jokaiselle katselijalle <3 Liput esityksiin
Esitykset tulevat kesällä taltiointeina myyntiin, jolloin niitä voi Teatterilaisetkin itse katsoa TPO Passilla. Iloisia ja jännittäviä Teatterihetkiä kotisohville!

Keskustan Teatteri 2. Takaa-ajot: LA 15.5. klo 11:00 Livestriimiinä
Lohikäärme Pyö ja hänen kaverinsa Läiskä tykkäävät paahtoleivistä, mutta yhtenä päivänä ei ole virtaa paahtimeen. Toisaalla ritarit toteavat haluavansa rikastua ja löytävät ilmoituksen löytöpalkkion jos sattuisi nappaamaan harvinaisen lohikäärmeen. Näistä alkaa Takaa-ajot, mutta miten kaikkien käy?
Ohjaus: Pentti Kinosmaa

Teatteri 3.  Lumikuningatar: LA 15.5. klo 13:00 Livestriimiinä
Tihulaisten kuningas haluaa peilin, joka muuttaa kaiken kauniin ja mukava rumaksi ja ilkeäksi. Peilin sirpaleet ovat vuosien saatossa levinneet ympäri maailmaa ja Lumikuningatar saattaa ilmestyä sinun ikkunasi taakse... Miten käy ystävysten Kertun ja Kain Lumikuningattaren pauloissa?
Ohjaus: Pentti Kinosmaa

Keskiviikon Teatteri 1. Robin Hood: LA 15.5. klo 15:00 Livestriimiinä
Ilkeä prinssi Juhana sortaa kansaa, ja vain yksi uskaltaa nousta häntä vastaan. Robin Hood joukkoineen käy julmaa prinssiä ja hänen kätyreitää vastaan, mutta onnistuuko hän tehtävässään..?
Ohjaus: Sanna Karjalainen

Teatteri 2. Noidat ja Velhot: LA 15.5. klo 17:00 Livestriimiinä
Noita- ja Velhokoulun uusi lukuvuosi alkaa ja oppilaat saapuvat kouluun, mutta he eivät arvaakkaan mikä heitä odottaa uudessa opinahjossa!
Ohjaus: Pentti Kinosmaa

Teatterilaboratoriot Iris rukka: LA 15.5. klo 19:00 Livestriimiinä
Teatterilaboratoriolaiset vievät meidät aikamatkalle 1900-luvun alun Helsinkiin. Iris-rukka joutuu lähtemään rakkaasta metsäpirtistä kohti Helsingin seurapiirejä.
Esitys on tällä erää vain katkelma miten Iriksen elämä muuttuu ja millaisia haasteita ja tuttavuuksia Helsinki tuo tullessaan.
Ohjaus: Pentti Kinosmaa

Olethan jo käynyt kotisivuillamme www.teatterisoittorasia.com  ja löydät meidät myös
Facebookista Instagramista YouTubesta 


KokoTeatteri: NSFW (Not Safe for Work) livestriimit 22.4-19.5.

NSFW on mukaansatempaava ja äärimmäisen ajankohtainen musta komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Näytelmäteksti on terävä ja satiirinen, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Livestriimatut esitykset:
22.4. klo 19
23.4. klo 19
27.4. klo 19
28.4. klo 19
5.5. klo 19
7.5. klo 19
8.5. klo 14 (huom! matinea)
10.5. klo 19
15.5. klo 19
19.5. klo 19

Liput: 12,70 €
Kannatuslippu: 30€
Lue lisää ja osta lippu:
Kaikki esitykset livestriimataan Tiketin palvelun kautta


Lain§uojattomat -festivaali / Otava Ensemble: Everstinna 19.5.

”Isä teki minusta valkosen Suomen tyttären, Eversti natsin. En häpeä kumpaakhaan.”

Rosa Liksomin samannimiseen romaaniin (Like 2017) perustuva näytelmä Everstinna kuvaa päähenkilönsä elämää nuoresta tytöstä aina vanhuuden päiviin asti.

Järisyttävä tarina etenee kiihkeää tahtia isänmaallisuudesta fasismiin ja nuoren tytön ihastuksesta henkisen ja fyysisen väkivallan värittämään perhehelvettiin. Matka vaarallisille vesille on kiehtova ja intohimoinen, matka takaisin taas pitkä ja kivulias.

Monologi on myös kuvaus siitä, miten nopeasti arvojen koveneminen, pettymykset, vihapuhe ja epävarmuus voivat johtaa yksilön ja yhteisöjen radikalisoitumiseen. Samalla se on eräänlainen vastustuspuhe vaikenemiselle sekä rakkauden, seksuaalisuuden, intohimon, luonnon ja sen kauneuden sekä toivon ylistys.

Tuotanto: Rakastajat-teatteri yhteistyössä Otava Ensemblen kanssa
​​​​​​​Tuotantoa ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Satakunnan kulttuurirahasto.

Studio Hilkka Ke 19.5. klo 19.00 Liput: 20/15€. ​​​​​​​Yleisöön otetaan 20 katsojaa.
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 4,99€
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 20€ MESENAATTI
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 50€ FESTIVAALIPELASTAJA

Esityskieli suomi. Kesto n. 2h, sis. väliajan

https://rakastajat.fi/fi-fi/article/etusivu/otava-ensemble-everstinna/2020/


Lain§uojattomat -festivaali / Hosiasluoma, Kivelä & Pasanen: Minä olen Hossu 20.5.

Viime kesänä ensi-iltansa Teatteri Takomossa saanut esitys ja Vuoden monologina 2021 palkittu hersyvän hauska esitys nyt myös Porissa!

Minä olen Hossu on keski-ikäisen komediennen hysteerisen omaelämänkerrallinen show. Puhutaan yksin ja yksinäisyydestä, vaikkei koronakevät niihin asioihin juurikaan vaikuttanut.

Tässä välitilinpäätöksessä nähdään haaroja, tapsuttelua ja juomataukoja, sekä yksi dramaattinen valotilanne. Lisäksi kuullaan itkua, häpeää ja jonkin verran itsetyytyväisyyttä.

Kehräämö To 20.5. klo 20.00

Kesto 1h 10min, ei väliaikaa

Kehräämö LIVE+ stream-lippu 4,99€
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 20 MESENAATTI
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 50€ FESTIVAALIPELASTAJA

https://rakastajat.fi/fi-fi/article/etusivu/hosiasluoma-kivela-pasanen-mina-olen-hossu/2009/


Taideyliopiston Musiikkiteatteri: Mayday 20.5.

 
Mayday, Mayday! Tekeekö mielesi joskus käyttäytyä sopimattomasti? Haluaisitko pitää tuntematonta ihmistä kädestä?
 
Mayday on kahden kirjoittajan, kahden ohjaajan, neljän säveltäjän, kahdeksan näyttelijän ja kuuden muusikon yhteistyönä syntynyt musiikkiteatteriteos ja hätähuuto kohtaamisen puolesta.
Katso esitys maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa tänään torstaina 20.5. klo 19.

Lain§uojattomat / Teatteri Quo Vadis: Feeri 22.5.

Teatteri Quo Vadis on monipuolinen maailmalla kiertävä ja monesti palkittu ammattiteatteri, joka saapuu vuoden 2021 Lainsuojattomat-festivaalille esityksellään Feeri. Quo Vadis on perustettu vuonna 1985 ja on siitä lähtien ollut kiertävä teatteri, joka on vieraillut monissa euroopan maissa! Teatteri on ehtinyt 35-vuoden aikana toteuttaa jo n.60 produktiota sekä suomessa että kansainvälisesti.

Feeri on ihastuttava näytelmä ystävyydestä, joka tuo esiin kestävän ystävyyden salat. Feerissä lapset opettelevat yhdessä mitä ystävyys tarkoittaa, kuinka ystävät puhuvat toisilleen, miten he koskettavat toisiaan ja miten käydään raivoisia riitoja, joihin ystävyys ei kuitenkaan kaadu. He oppivat katsomaan toisen silmin ja tuntemaan miltä toisesta tuntuu. Feerissä nukkuminen on seikkailua ja uni on totta. Feeriä on kuvailtu sanoin: “ihanan villi, rajoja rikkova leikki, jota improvisaatio parhaimmillaan ruokkii”. Feeri sopii kaikille sukupolville, joten hyppää mukaan ja anna mielikuvituksen viedä mukanaan!

Ohjaus: Otso Kautto
Käsikirjoitus: Osto Kautto, Minerva Kautto, Maija Rissanen, ja Kolina van den Berg
Lavastus: Pen van den Berg
Musiikki: Pierre Fourmeau
Näyttämöllä: Maija Rissanen, Minerva Kautto ja Kolina van den Berg
Tuottajat: Anne-Sofia Ojala, Krista Mäkinen
Kuvitus: Ilja Karsikas
Yhteistuotanto: Quo Vadis, Teatteri Sydänkäpy ja Tampereen Työväen Teatteri

Esityskieli suomi
Kesto n. 40min, ei väliaikaa
Ikäsuositus: 4-8 vuotta

Kehräämö La 22.5. klo 13.00 Liput 7€, perhelippu (4 hlö) 20€. Yleisöön otetaan 20 katsojaa

Kehräämö LIVE+ stream-lippu 4,99€
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 20€ MESENAATTI
Kehräämö LIVE+ stream-lippu 50€ FESTIVAALIPELASTAJA

https://rakastajat.fi/fi-fi/article/etusivu/teatteri-quo-vadis-feeri/2012/


Seinäjoen kaupunginteatterin Peppi Pitkätossu 18.4., 5.5., 8.5.,12.5. ja 27.5.

Peppi Pitkätossu -näytelmä kuvataan monikameratuotantona ja editoidaan tallenteeksi, joka esitetään live.netticket.fi-sivustolla viitenä ajankohtana:

su 18.4. kello 16
ke 5.5. kello 10
la 8.5. kello 16
ke 12.5. kello 9
to 27.5. kello 10.

Lähetyksen kesto on noin 2 tuntia ja 5 minuuttia. Esitykseen sisältyy väliaika. Ennen varsinaisen Peppi-näytöksen alkua näyttelijät Mari Pöytälaakso ja Heidi Ajanto johdattavat katsojat hauskalle kierrokselle teatterin kulisseihin.

Lue lisää


Berliner Theatertreffen 13.-27.5.

Berliner Theatertreffen goes digital for the second time and has decided to make this year’s programme fully available without ticket selling.

The 10 Selected Productions 2021 - Theatertreffen (berlinerfestspiele.de)


Stella Polaris: Improvisoidut kevätspektaakkeli livestriimit 21.5., 28.5., 29.5.

Kolmekymppinen Stella Polaris tarjoilee toukokuussa jälleen Suomen makeinta improherkkua ja yleisö pääsee nauttimaan musiikkipitoisesta viihdesopasta omilta kotisohviltaan käsin!
Stella Polariksen kokeneelta esiintyjäkaartilta ei intohimoa, osaamista tai luovuutta puutu. Nämä Suomen ykköskaartin improvisoijat ottavat Krapin pajan lavan haltuun kolmena toukokuun iltana ja Keikalla.fi striimaa esitykset suoraan yleisön kotiaparaateille!

Improvisaation suola ja sokeri, eli suora vuorovaikutus yleisön kanssa, hoituu etäaikana mutkattomasti striimin yhteydessä olevan chatin kautta.

Improvisoidussa esityksessä ei ole käsikirjoitusta tai ennalta sovittua juonta. Näyttelijät, muusikot ja valosuunnittelijat inspiroituvat tilanteesta ja yleisön ideoista. Näin syntyy tarinoita, jotka ovat hauskoja, koskettavia ja taatusti ainutlaatuisia!

ESITYKSET & ESIINTYJÄT*:

21.5. klo 19 Niina Sillanpää, Sari Havas, Mikko Penttilä, muusikkoina Hannu Risku & Iiro Ollila.
28.5. klo 19 Teijo Eloranta, Miiko Toiviainen, Annika Poijärvi, muusikkoina Topi Korhonen & Iiro Ollila.
29.5. klo 19 Teijo Eloranta, Tiina Pirhonen, Mikko Penttilä,  muusikkoina Jouni Kannisto & Topi Korhonen
*esiintyjämuutokset mahdollisia.

Lue lisää


Olavi Uusivirran poikkitaiteellinen salonki Hullunviulu, vieraana Susanna Kuparinen 25.5.

Olavi Uusivirran poikkitaiteellisen salongin kevään kaikki illat myös livestriimataan. Katsoja pääsee osallistumaan ainutkertaiseen ja ennenkokemattomaan tapahtumaan kotisohvalta käsin.

Hullunviulu on iltamasarja, jossa monilahjakas näyttelijä-muusikko Olavi Uusivirta kutsuu joukon ihailemiaan taiteentekijöitä keskustelemaan, kokeilemaan ja esiintymään kanssaan.

Katsojat pääsevät virtuaalisesti mukaan intiimiin illanviettoon. Esitys striimataan suorana lähetyksenä klo 19 alkaen. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun chatin välityksellä.

Tallenne on katsottavissa 7 vuorokauden ajan tilaisuuden päättymisen jälkeen. Ensimmäisen illan livestriimin liput löydät täältä.

Kevään muut Hullunviulut ja vieraat

tiistai 2.3. muusikko Timo Kämäräinen ja teatteriohjaaja Jalmari Nummiluikki
tiistai 23.3. tanssitaiteilija, koreografi Elina Pirinen
perjantai 9.4. kirjailija Antti Nylén ja kuvataiteilija Elina Merenmies
tiistai 4.5. lauluntekijä Samuli Putro
tiistai 25.5. ohjaaja Susanna Kuparinen

Lue lisää


Oulun Ylioppilasteatterin Tuoretiski 2021: Joku tuli taloon 27.-31.5.

Oulun Ylioppilasteatterin uusien tulokkaiden Tuoretiski 2021 -produktio saapuu – oletko valmis? Joku tuli taloon on viisiosainen Instagram-sarja kämppisten korona-ajan elämästä, joka mullistuu, kun asuntoon saapuu jotain uutta. Näytelmä koostuu viidestä muutaman minuutin mittaisesta jaksosta.

Jaksot julkaistaan Oulun Ylioppilasteatterin Instagram-tilillä to 27.5., pe 28.5., la 29.5., su 30.5. ja ma 31.5. klo 19.

Lisätietoa produktiosta OYT:n kotisivulta


Turun kt ja Hukkateatteri: Töivrih-hirviöT -tallenne 31.5. saakka

Turun kaupunginteatterin ja Hukkateatterin yhteistyönä toteutettu, musiikkipitoinen lastennäytelmä Töivrih-hirviöT striimataan 21.4. keikalla.fi alustalla. Esitystä suositellaan erityisesti kaikille lapsille ja lapsenmielisille hirviöiden ystäville. Lunastettuasi pääsyn striimiin, voit katsoa sen niin monta kertaa kuin haluat. Lippu on ostettavissa 31.5.2021 klo 23:59 saakka.

TÖIVRIH – HIRVIÖT kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun!

Lisätiedot ja liput


Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Näytelmätehdas: 6 pienoisnäytelmää 31.5. saakka

Näytelmätehdas on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelman opintojakso, jolla opiskellaan näytelmän kirjoittamista tiivistetyssä muodossa. Kurssilla opiskelijat kirjoittavat kahdessa viikossa pienoisnäytelmät, jonka jälkeen näytelmät luonnostellaan näyttämölle muutamilla harjoituksilla ammattinäyttelijöiden kanssa.

Tallennenäytelmätehdas esittää
Veikka Heinonen: Puhdistus
Pauli Patinen: Self-tape
Arni Rajamäki: Teatteri on läsnäolon taidetta!
Mikael Karkkonen: Siltasaari 10
Tarleena Laakko: Hieman epämiellyttävä tunne
Kaisa Lundán: All The Dreams I Ever Had

Tallenteet katsottavissa Vimeossa 31.5.2021 asti.

Lue lisää


Tanssiteatteri MD: Santeri Sammakon seikkailut esitystallenne 26.4.-31.5.

Perheen pienimmille suunnattu esitys lumoaa lämmöllään ja värikkyydellään nyt myös striiminä! Vuorovaikutteisessa esityksessä Santeri Sammakko kutsuu lapset mukaan leikkiin. Teoksessa graafikko Leena Junnilan Lits läts lätäkkö! -kirjan lorut ja iki-ihanat katselukorttien hahmot johdattavat katsojan lorujen ja tanssin kautta seikkailuun läpi vuodenaikojen. Suositusikä 0-5-vuotiaille, kesto n. 30 min.

Koreografia ja käsikirjoitus Samuli Roininen Lorut ja piirroskuvat Leena Junnila Esiintyjä Joel Alalantela

Esitys on katsottavissa keikalla.fi-sivustolla 26.4.-31.5. (7vrk lippukoodin aktivoinnista)
Liput

Lisätiedot: www.tanssiteatterimd.fi


Kantti  ̶  Nuorten Kansallisteatteri: Anne F  ensi-ilta 2.6.

Satu Linnapuomin sovitus teoksesta Anne Frankin päiväkirja (Otto H. Frank ja Mirjam Pressler)

Kantti-nuoret tuovat Anne Frankin tarinan elinvoimaisena tulkintana tähän päivään. Anne F -esityksen on sovittanut ja ohjannut Satu Linnapuomi. Koronatilanteen vuoksi moneen otteeseen siirtynyt, odotettu ensi-ilta nähdään Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla ja Facebookissa 2.6. kello 19. Rooleissa nähdään ensi kertaa upea joukko Kantin nuoria.

Katso esitys Facebookissa.

Katso esitys Tapahtumakanavalla.

Taltiointi on katsottavissa samoissa kanavissa kaksi viikkoa ensi-illan jälkeen.

Anne F on tavallinen teini-ikäinen tyttö.
Tavallisia unelmia, tavallisia ihastumisia, iloa, surua ja suuria toiveita avoimen tulevaisuuden edessä. Anne vain sattuu elämään aikana, jossa viha hänen kansaansa kohtaan johtaa järkyttäviin tekoihin. Kun suomalainen opettaja antaa koululuokalleen tehtäväksi lukea Anne Frankin päiväkirjan, maailmanhistoria herää eloon 2020-luvun Suomessa.

Esitystä suositellaan yli 13-vuotiaille.


KokoTeatteri: Aktivistinäytelmä 3 2.-5.6.

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset KokoTeatterissa 2.6.-5.6. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Aktivistinäytelmä 3
Ke 2.6. klo 19 (live&striimi)
To 3.6. klo 19 (live&striimi)
Pe 4.6. klo 19 (live&striimi)
La 5.6. klo 14 (live&striimi)
Ti 8.6. klo 19 (live)

Neljä ensimmäistä esitystä 2.-5.6. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia näistä esityksistä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Liput ovat myynnissä jo nyt. Striimilipun hinta on 12,70€. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.

Aktivistinäytelmä 3 - KokoTeatteri


Viirus Guest: Konflikt -live stream 3.-4.6.

Scenkonstprojektet Konflikt tar avstamp i skådespelarna Elisa Makarevitch och Ole Øwres personliga relationer till Israel och Palestina. Ole Øwre är en norsk aktivist som volontärarbetat i ett palestinskt flyktingläger i Libanon. Elisa Makarevitch är en finlandssvensk rysk-ukrainsk halvjudinna med släkt och vänner i Israel.

Föreställningen Konflikt tar utgångspunkt i skådespelarnas konflikträdsla, för att utvecklas till en dissekering av och meditation över medier, kommunikationsförmåga och delad verklighetsuppfattning.

Solidaritetsarbete - någon som inte fördömer utan någon som är närvarande, som lyssnar. Det är frivilligt. Som erkänner att världen är komplicerad, att världen inte är svartvit, att det finns norsk hybris och europeiskt dåligt samvete. Det är en efterhandskonstruktion, kanske tänkte jag annorlunda då jag var arton?

Historiskt hemland - själva idén om själva platsen är ändå viktig. Så den kan jag förklara utan att försvara tänker jag. Eller är en förklaring ändå någon form av försvar? Kanske inte försvara. Men nog förklara. Kanske inte försvara. Men nog förklara. Kanske inte försvara. Men nog förklara.

Regissör för Konflikt är Berlinbaserade Rasmus Slätis som även är en av de grundande
medlemmarna för den internationellt erkända teatergruppen Nya Rampen. Amanda
Martikainen
(Maxim Gorki Theater, Berliner Ringtheater, Schauspiel Leipzig), från Sodankylä
men bosatt i Berlin, står för föreställningens ljuddesign och live-komposition. Scenografen
Fabian Nyberg (Liisa Pentti +Co, Broas & Nyberg) fungerar som videodesigner för Konflikt,
som till sin form är ett slags hybrid mellan teaterföreställning och videoverk.

DATUM
3.6 kl. 19 (Urpremiär), 4.6. kl. 19
Streamen kan ses fram till och med midnatt 6.6.2021
Språk: svenska, norska
Längd: ca 1h


Tanssiteatteri MD: Tanssiva Muumilaakso esitystallenne 17.5.-7.6.

Rakastetut muumihahmot ihastuttavat visuaalisesti häikäisevässä koko perheen tanssiseikkailussa, jossa kroolataan, tassutellaan ja valssataan oikein olan takaa!

Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -teoksen pohjalta käsikirjoitettu tanssiteos, joka avaa Janssonin teoksista tuttuja näkymättömyyden, toiseuden ja erilaisuuden teemoja. Tanssi, musiikki ja visuaaliset elementit kietoutuvat toisiinsa luoden kokonaisvaltaisen ja valloittavan maailman, joka on kaikille tuttu Janssonin tarinoista. Suositusikä yli 3-vuotiaille, kesto n. 50 min.

Koreografia Samuli Roininen
Sävellys Heikki Mäenpää
Pukusuunnittelu ja visuaalinen toteutus Carmela Wager
Projisointi- ja visuaalinen toteutus Sanna Malkavaara Valosuunnittelu Sari Mayer Esitysoikeudet Agency North, ©Moomin Characters™

Esitys on katsottavissa keikalla.fi-sivustolla 17.5.-7.6. (7vrk lippukoodin aktivoinnista) Liput avautuvat myyntiin 29.4.:
https://www.lippu.fi/artist/tanssiteatteri-md/
Lisätiedot: www.tanssiteatterimd.fi


Hiljaisuus-festivaali / Amanda Kauranne: Rakas äänimatkatoveri - kirjeitä Kaukosesta 9.-13.6.

Rakas äänimatkatoveri - kirjeitä Kaukosesta on soiva, äänimaisemallinen matkakertomus Hiljaisuus-festivaalilta. Äänikirjeitä lähettää muusikko, musiikkitoimittaja Amanda Kauranne. Tervetuloa mukaan äänimatkalle!

https://aanimatkatoveri.bandcamp.com/album/rakas-nimatkatoveri-kirjeit-kaukosesta


Teatteri Terve Tyttö: Livestream -keikka

Teatteri Terve Tytön Youtube-kanavalla su 13.6.2021 klo 18.00. Tule mukaan noin tunnin mittaiseen tunnelmointiin Teatteri Terve Tytön omien sekä lainattujen musiikkiteosten pariin. Luvassa myös ennenkuulumatonta materiaalia! Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Pääset livelähetykseen mukaan tästä


Todellisuuden tutkimuskeskus: Utooppiset puhelinmatkat 1.3.-24.6.

Utooppiset puhelinmatkat on mielikuvituksellinen maailmanparannussuunnitelma, joka avartaa välittömästi kokijan mielentilaa ja avaa uusia näkymiä elämään.

Utooppiset puhelinmatkat on yhdelle henkilölle kerrallaan toteutettava esitys, joka tapahtuu puhelimen välityksellä kokijan omassa kodissa tai muussa tämän valitsemassa paikassa. Teoksessa tutkitaan henkilökohtaista Utopiaa Utopiakonsultin esittämien kysymysten avulla. Utopiakonsultti saattelee keskustelukumppaninsa tarkkailemaan ympäristöään suhteessa omaan haavemaailmaansa ja unelmiinsa. Esityksen aikana ympäristö muuntuu heijastelemaan kokijan sisäisyyttä, ja lopulta astutaan toiseen todellisuuteen, Utopiaan.

Teos on useimmiten leikkisä, tajuntaa välittömästi laajentava seikkailu. Harvoin pääsemme aikuisena leikkimään toisen ihmisen kanssa omaa unelmaa, kokemaan siihen kätkettyä tunnetta ja hyppäämään sivuun totutuista koreografioista ja ruumiillista oletuksista.

Esitykset

  • 11.3.-24.6.2021 torstaisin klo 17-19 välisenä aikana (esityksen alku klo 17, klo 17.45 tai klo 18.30)
  • Kesto: 30 min.
  • Matkat ovat saatavilla TTK:n nettikaupasta

Ostettavissa myös lahjaksi


Circus Maximus: Kadonnutta aikaa etsimässä kävelyesitys 8.3.-20.6.

Ahdistaako? Tarkkailetko neuroottisesti kehosi tuntemuksia? Onko elämäsi typistynyt menetettyjen juhlien haikailuun ja seuraavan aterian suunnitteluun? Oletko kadottanut kauneuden tajun ja mittasuhteet? Haluaisitko vain vuorata huoneesi korkkipuulla ja viettää loppuelämäsi vuoteessa? Onko kaikki kävelyreitit on jo kävelty? Kaipaatko uutta seuraa?

Ei hätää, esityssarjamme viides osa on täällä!

Kirjemuotoinen kävelyesitys. Postitamme kirjeitä 8.3.-20.6. kaikkialle Suomeen ja esityksen voi kokea missä vain.

Lisätietoa


Musiikkiteatteri Kapsäkki: Maukan ja Väykän hyvä päivä -tallenne 29.3.-29.6.

Mitä voi tehdä sateisena päivänä, kun aikakin tuntuu eksyneen vesipisaroiden joukkoon? Vaikka mitä! Maukka-kissa jaVäykkä-koira muuttavat sateisenkin päivän auringonpaisteeksi laulaen, tanssien ja tarinoita kertoen. Jokainen päivä voi olla hyvä päivä.

Timo Parvelan kirjoittamaa monisävyistä tarinaa Maukka-kissasta ja Väykkä-koirasta vauhdittavat Iiro Rantalan säveltämät laulut.

Liput:  6,90€ / kannatuslippu 20€
Kesto: noin tunti

Tallennettu Musiikkiteatteri Kapsäkissä 12.3.2021. Ostettavissa 29.3.-29.6.2021 välisen ajan. Katseluoikeus 10 pv koodin aktivoinnista.

Maukan ja Väykän hyvä päivä VAIN TALLENNE - Musiikkiteatteri Kapsäkki (kapsakki.fi)


Kajaanin kaupunginteatteri: Näin sopii unohtaa -tallenne 31.7. saakka

Kajaanin kaupunginteatterin Eeva-Liisa Mannerin runoihin perustuvat upeat Näin sopii unohtaa -runoesitykset ovat päättyneet, mutta esityksestä on valmistettu tallenne, jonka voi katsoa internetissä Lippu.fi -sivuilta.

Tämä voisi olla tervetullut vinkki lukijoille: kulttuurista voi nauttia suoraan kotisohvalta, varsinkin nyt korona-aikana kun kulttuuritapahtumat ovat olleet harvalukuisia.

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) on yksi merkittävimmistä sodanjälkeisistä kirjailijoistamme: monipuolinen runoilija, prosaisti, näytelmäkirjailija, esseisti, suomentaja ja kriitikko. Tänä vuonna hänen syntymästään tulee kuluneeksi sata vuotta.

Tallenteen hinta on 15 euroa ja tallenne on ostettavissa 31.7. saakka.

Lisätietoa esityksestä Kajaanin kaupunginteatterin verkkosivuilla osoitteessa

Näin sopii unohtaa -musiikki- ja runoesitys on Kajaanin Runoviikon 2021 ohjelmistossa.


Levoteatteri: Sävy on toisinpäin väsy 1.8.


Sävy on toisinpäin väsy on konserttia ja kuvataidetta yhdistelevä lörpsähtävä yritys tehdä teos väsyneiden logiikalla, väsymyksen kautta. Tämä on verkkotapahtuma.

1.8.2021 klo 19-20

Lue lisää


Teatteriryhmä Jalostamo2:n On demand
Julkaistavat teokset, tilattavissa katseluun kolmen viikon ajaksi ensijulkaisusta: 
 
Ice Ice Baby, 17.3.2020: https://vimeo.com/ondemand/iceicebaby

RadioLove, 31.3.2020: https://vimeo.com/ondemand/radiolove


Klockriketeatern: Christer Kihlmanin Svaret är nej! -kuunnelman ensi-ilta 14.6.

Klockriketeatern juhlistaa kirjailija Christer Kihlmanin 90. syntymäpäivää uuden kuunnelmateoksen ensi-illalla

Svaret är nej! on nopeatempoinen ja hienosti muotoiltu tilinpäätös koko maailman kanssa. Kihlman läpivalaisee tarkasti ahneen ja vallanhimoisen ihmisen. Kritiikin kohteeksi joutuvat niin “kulttuuripiirit” kuin fake news – parikymmentä vuotta sitten kirjoitetussa tekstissä.

Svaret är nej! -monologin kuunnelmaversio saa ensi-iltansa 14. kesäkuuta, Christer Kihlmanin täyttäessä 90 vuotta. Monologin esittää Dan Henriksson ja äänisuunnittelusta vastaa Kristian Ekholm. Kuunnelma julkaistaan teatterin nettisivulla klockrike.fi.


Mustan ja Valkoisen Teatteri ja Lappeenrannan kaupunginteatteri: Mielipuolen päiväkirja tallenne 3.6. alkaen

Mustan ja Valkoisen Teatterin ja Lappeenrannan kaupunginteatterin yhteistyöteos Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirjasta nähdään uudelleenjulkaisuna

Osana Lappeenrannan kaupunginteatterin koronakevään someteatterin ohjelmistoa näytetään uudelleenjulkaisuna yhteistyössä Mustan ja Valkoisen Teatterin kanssa vuonna 2014 tehty näytelmä Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirjasta. Teos on nähtävillä verkossa videona 3.6.2020 klo 10.00 alkaen kahden viikon ajan.   

Ohjaus ja dramatisointi: Kamran Shahmardan. Lavastus ja videot: Pekka Kettunen.  Näyttämöllä: Jarno Kolehmainen

Katso näytelmä Mielipuolen päiväkirja: https://vimeo.com/92664129 (nähtävillä 3.6.2020 klo 10 – 17.6.2020)

Lue lisää: https://blackandwhitetheatre.net/teatteri/mielipuolen-paivakirja/


Anni Ihlberg: Mummin Kulta ja Ruusu

Alun perin fyysiseksi esitykseksi tarkoitettu Anni Ihlbergin kirjoittama näytelmä kertoo vanhenemisen pelosta ja auttamisen vaikeudesta. Katso näytelmän virtuaalinen toteutus.

https://www.mumminkultajaruusu.com/


The 24 Hour Plays Viral Monologues: Kaikki 28 ensi-iltaa katsottavissa

The 24 Hour Plays Viral Monologues: Pori -ensi-illat ovat yhä nähtävissä! Kaikki 28 ensi-iltaa voi katsoa täältä: https://rakastajat.fi/24hensi-illat.

Osana Lain§uojattomia on jo vuodesta 2013 asti toteutettu suursuosion saavuttanut The 24 Hour Plays: Pori. Nyt vastataksemme sosiaalisen eristäytymisen luomiin haasteisiin, tuomme Suomeen The 24 Hour Viral Monologues: Pori -tapahtuman.

Tällä kertaa mukaan kerättiin 24 käsikirjoittajaa ja heille jokaiselle näyttelijä. Käsikirjoittajat kirjoittivat valikoidulle näyttelijälleen monologin, jonka näyttelijä harjoitteli itse sekä kuvasi kotoaan käsin tai haluamassaan miljöössä. Valmiit monologivideot on julkaistu netissä.

Rakastajat-teatteri ja Lain§uojattomat toteuttivat uuden konseptin ensimmäisinä maailmassa Yhdysvaltojen ulkopuolella.


Joensuun kaupunginteatterin Improlivet tallenteina

livelähetyksemme ovat toistaiseksi ohi, mutta kaikki lähetykset (8 kpl) on tallennettu Facebook-sivuillemme ja Youtube-kanavallemme, jossa niitä voi katsella jälkikäteen ilmaiseksi. It's a Match -lyhytelokuva on katseltavissa verkossa vielä 30.5. saakka. Tieto kootusti täällä: https://www.joensuunteatteri.fi/yleinen/livelahetykset


Salon Teatterin Myrskyluodon Maija monikameratallenteena katsottavissa 8.5.-31.5.

Salon Teatterin kesän 2019 huippusuosittu suurmusikaali Myrskyluodon Maija tekee paluun laadukkaana monikameratallenteena.

Tallenne on katsottavissa 8.5-31.5.2020 hintaan 10€ osoitteessa: vimeo.com/ondemand/myrskyluoto


Lohjan Teatterin teatterilaisten musiikkivideo Taivaankannen takana

Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoski ja säveltäjävelho, harrastajanäyttelijä Joni Pitkonen tekivät yhdessä toivottavasti toivorikkaan ja lohtua antavan laulun Taivaankannen takana.

https://youtu.be/yMHcuzfG4gY


Lahden kaupunginteatterin digimateriaalit

Satuja, runoja, teatterihistoriaa - Lahden kaupunginteatterin näyttelijät halusivat osallistua etäopetustalkoisiin. Opetusmateriaalin valmistumista koordinoi draamakasvattaja Anna-Riitta Partanen Lahden perusopetuspalveluista. Materiaalissa on huomioitu myös Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen juhlavuosi.

Koko materiaali löytyy https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/julkaisut/digimateriaalit


Svenska Teatern: Novellpausen

Svenska Teatern presenterar Novellpausen i samarbete med Schildts & Söderströms. Under de kommande tre veckorna läser våra skådespelare tre noveller av nutida författare. Denna vecka läser Anna Hultin en ännu outgiven novell av Anders Larsson. Se och lyssna när våra skådespelare läser noveller
NOVELLPAUSEN III - Simon Häger läser novellen 'Konfirmationen' ur Axel Åhmans novellsaming 'Klein'

https://svenskateatern.fi/sv/start/article-97912-73353-urpremiar-for-anders-larssons-nya-novell-i-var-livesandning


Svenska Teaterns konstskatter med Simon Häger

Svenska Teatern är inte bara ett hem för teaterkonsten, vi inhyser även flera värdefulla bildkonstverk. När skådespelaren Simon Häger inte står på scen tycker han om att restaurera husets gamla konstskatter och forska i deras historia. I en tredelad miniserie berättar Simon Häger själv om sitt nya kall – att bevara och rusta upp teaterns gömda skatter.

https://www.svenskateatern.fi/sv/start/article-97912-73556-svenska-teaterns-konstskatter-med-simon-hager


Tanssiteatteri MD:n esitystaltiointeja

Tanssiteatteri MD:n esitystaltiointeja voi katsoa MD:n verkkosivuilta täältä: www.tanssiteatterimd.fi/tanssiteoksia-kotona-katsottavaksi/


Someteatteri Koronankohottamat esittää: Monologi näytelmästä Hamlet

Monologi näytelmästä Hamlet, kirjoittanut William Shakespeare (suom. Matti Rossi)

38 esiintyjää: näyttelijöitä, ohjaajia, näytelmäkirjailijoita, tanssija, päätoimittaja, neuvotteleva virkamies, johtava asiantuntija, foley-artisti, päiväkotilainen ja kissa.

Video Facebookissa


Teatteri Hevosenkengän Satukanava

Juhannusmäen sadunkertoja, näyttelijä Eero Ahre, lukee kanavalla H.C. Andersenia, Rudolf Koivua, kansansatuja, klassikoita ja myös lasten omia, sadutus-menetelmällä syntyneitä satuja.

Teatteri Hevosenkengän Satukanava Youtubessa


Teatteri Totin Vaginamonologeja viittomakielellä

Viittomakielisessä kirjastossa on joitakin teatteriesityksiä. esim. Teatteri Totin Vaginamonologeja: https://viittomakielinenkirjasto.fi/video/vaginamonologeja


TEHDAS Teatteri: Poikkeus-Tila-Taide

TEHDAS Teatteri on palkannut joukon taiteilijoita toteuttamaan miniatyyriteoksia, jotka ovat virtuaalisesti jaettavissa, yhden kodin kokoisia ja kukin omalla tavallaan maailmanlaajuisia. Teokset ovat maksutta nautittavissanne nettisivuillamme.
Heitä itsesi kolikolla huoneesta toiseen, osallistu virtuaalitapahtumiin, varmista vessapaperivarantosi sekä henkiset varmuusvarantosi, ilahdu iltamista, rakenna maja, kuuntele kirje, vastaanota klovnin kriisinhallintavinkkejä! Also podcasts in english!

http://www.tehdasteatteri.fi/poikkeus-tila-taide/


Kamariteatterin yhdeksänosainen videomonologisarja TUOLI

Kamariteatterin yhdeksänosainen videomonologisarja TUOLI. Kirjoittajina mm. Heini Junkkaala, Kati Kaartinen, Juha Jokela ym. Näyttelijöinä Katja Küttner, Meri Nenonen, Vera Kiiskinen, ynnä muita. Olkaa hyvä!

kamariteatteri.fi/esitykset/tuoli


Teatteri Taidepaska jakaa näytelmätaltioinnit

Teatteri Taidepaska on porilainen puoliammattilainen kollektiivi. Jaamme sosiaalisen median kanaviemme kautta linkit vanhoihin näytelmätaltiointeihimme vuosilta 2016-2018. Linkit löytyvät Facebook-sivuiltamme tulevina päivinä.

https://www.facebook.com/teatteritaidepaska/


Kesäteatteria kotisohville: Tohmajärven teatterin Tulitikkuja lainaamassa -teatterielokuva

Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa nähtiin2018 Tohmajärven Maiju Lassila -teatterissa, ja esityskauden päätteeksi teatterista tehtiin elokuvaversio.
 

Mikko Rantanen ja työryhmän näytelmät Arkkitehdit ja Mariana sielunkantaja

Vimeo -palvelusta on edulliseen hintaan katsottavissa

Netin kautta katsottavissa olevat näyttämöteokset:

- Arkkitehdit - näytelmä Erik ja Carin Bryggmanin elämästä Ohjaaja suosittelee!
https://vimeo.com/ondemand/ohjaajamikkorantanen

- Lumikuningatar - koko perheen fantasianäytelmä
https://vimeo.com/ondemand/lumikuningatarnaytelma

- Niityltä tuulee - runoelma kansannaisesta Ohjaaja suosittelee!
https://vimeo.com/ondemand/niityltatuulee

- Toivon ja tuhon tie - vallankumous Turussa 1917-1918
https://vimeo.com/ondemand/toivonjatuhontienaytelma

- Mariana sielunkantaja - mystinen monologi Suomen esihistoriasta
https://vimeo.com/ondemand/mariana

- Eino Leino ja Vapauden kirja - runomusiikkiesitys vuoden 1918 hengessä
https://vimeo.com/ondemand/einoleinojavapaudenkirja


Tampereen oopperan taltiointi Bizet'n Carmenista.

Yle Areenassa on katsottavissa Tampereen oopperan taltiointi Bizet'n Carmenista.

areena.yle.fi/1-50425120


Kansallisoopperan ja -baletin Stage24 -palvelu

Toukokuun aikana Stage24-palvelussa julkaistaan seuraavat tallenteet:

Suorat linkit julkaistuihin esityksiin löytyvät Stage24-palvelusta.

Kevään aikana julkaistut tallenteet ovat katsottavissa Stage24:ssä puolen vuoden ajan. Tällä hetkellä katsottavissa ovat oopperat Don Giovanni, Reininkulta, La Bohème, Lentävä hollantilainen, Tosca, Hulttion tie, Jää, Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth, Madama Butterfly ja Höstsonaten–Syyssonaatti, baletit Peppi Pitkätossu, Lumikuningatar, Pieni merenneito, Kullervo, Kalevalanmaa, Prinsessa Ruusunen, Sciamachy ja Lonesome George sekä Suuri kuorogaala, CircOpera, Balettioppilaitoksen Pähkinänsärkijä ja koululaisooppera Djurens planet.

oopperabaletti.fi/stage24/


Espoon Kaupunginteatteri tarjoaa mahdollisuuden nähdä Lehman-trilogian Maailman teatteripäivänä 27.3. klo 17-24

Tuotannosta vastaa Teatteri Metamorfoosi ja esitys on yhteistuotanto Espoon Kaupunginteatterin lisäksi Tampereen Työväen Teatterin ja Suomen Kansallisteatterin kanssa. Lehman-trilogia nähdään myös Revontulihallissa 1.-14.8.2020.

Ennen Lehman-trilogian tallenteen alkua voitte katsoa esityksen ohjaaja Davide Giovanzanan lukemana vuoden 2020 Maailman teatteripäivän julistuksen.

Lue lisää ja ilmoittaudu:

https://espoonteatteri.fi/uutiset/lehman-trilogia-katsottavissa-maailman-teatteripaivana-pe-27-3/


Maailman teatteripäivän kunniaksi järjestettävä KokoLIVE perjantaina 27.3. klo 18.15 alkaen

KokoTeatteri haluaa näyttää, että Maailman teatteripäivää voi juhlia, vaikka teatterin ovet olisivatkin kiinni. Haluamme valaa uskoa tulevaan ja toivomme tempauksemme ilahduttavan ihmisiä tämän ympäröivän epävarmuuden keskellä. KokoLIVESSÄ ääneen pääsevät muun muassa KokoTeatteri-yhdistys ry:n hallituksen jäsenet. KokoLIVE-tapahtuman aloittaa hallituksen puheenjohtaja Miina Turunen, jonka tehtävänä on lukea Maailman teatteripäivän julistus. Kutsumme siis kaikki linjoille perjantaina 27.3. klo 18.15 alkaen. Tiedotamme lisää perjantain tapahtuman ohjelmasta KokoTeatterin Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kokoteatteri
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/173424166952094/


Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli: Sukellus verkkoon - SnorkkeLivestream

Snorkkeli toteuttaa vuorovaikutteisen improvisaatioesityksen Facebook Livessä lauantaina 28.3. klo 19 alkaen. Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa esityksen sisältöön antamalla ehdotuksia aiheiksi chatin kautta.
 

Linnateatterin LIVE STREAM: Appivanhempien ABC – 10 tapaa selvitä! 3.4.2020

Linnateatterin Live Stream -esitykset pärähtävät käyntiin Appivanhempien ABC:llä! Kaikki tuntevat heidät. Tai ovat ainakin kuulleet heistä legendaarisia kauhutarinoita…Appivanhemmat! Nuo ihanat, kamalat, kaiken tietävät ja lapsiaan maailmalta suojelevat vävypoikien ja miniöiden kauhut.

Tämän oppitunnin teille tarjoavat Jukka Rasila ja Mika Räinä. Ohjaus on Kalle Lambergin käsialaa.

Lippu sohvateatteriin ostetaan vieressä olevan linkin kautta. Lipun hinta on 9,90 €.
Psst. esityksen voi katsoa myös tallenteena jäkikäteen. Linkki on voimassa 2 vkoa esityksen päättymisestä.

https://www.linnateatteri.fi/ohjelmisto-liput/live-stream-appivanhempien-abc


Teatteri Työmies: Ville Virkkunen lukee pienoisnäytelmänsä Hiljaa virtaa veri 3.4.2020 klo 19

Teatteri Työmiehen FB-sivulla pe 3.4. klo 19.00 teatteriohjaaja ja näytelmäkirjalija Ville Virkkunen lukee pienoisnäytelmänsä Hiljaa virtaa veri.
https://www.facebook.com/teatterityomies/


Kaiken keskuksen Playdate Remote -tapahtuma lauantaina 4. 4. 2020

Kaiken keskus järjestää Playdate Remote -tapahtuman 4.4.2020. Playdaten ohjelmisto koostuu kolmesta etäesityksestä ja yhdestä keskustelusta. Esitykset ovat taiteilijoilta Harold Hejazi, Ola Lewin ja Miradonna Sirkka.

Ola Lewinin esitys 'lights and shadows in homenet' alkaa klo 19. Tästä kellonajasta lähtien vieraiden on mahdollista varata 20 min. vierailuaikoja Olan kotiin Berliinissä. Vierailu tapahtuu Zoomin välityksellä. Tarkemmat tiedot esityksestä löydät osoitteesta https://centerforeverything.com/index.php/portfolio/items/lights-and-shadows-in-homenet/?lang=fi

Harold Hejazin esitys 'To Tell the Goof' alkaa klo 20. Esitys kestää tunnin. Voit osallistua Zoomissa tapahtuvaan esitykseen joko pelaajana tai yleisönä. Tarkemmat tiedot esityksestä löydät osoitteesta https://centerforeverything.com/index.php/portfolio/items/to-tell-the-goof/?lang=fi

Miradonna Sirkan esitys 'Rosalita' tapahtuu klo 19 - 23. Tähän esitykseen ei tarvitse varata erikseen paikkaa. Tarkemmat tiedot esityksestä löydät osoitteesta https://centerforeverything.com/index.php/portfolio/items/rosalita/?lang=fi


Teatteri Toivo: Hän joka kiinnostui ötököistä -ensi-ilta YouTubessa

Ilmastonmuutos ja burnout. Mitä tapahtuu, kun ilmasto ja ihminen palaa loppuun? Hän joka kiinnostui ötököistä vie katsojan maailmanlopunmurjottajan dystopiseen maailmaan ja hetkeen, jolloin ötökät alkavat kiinnostaa ihmiskuntaa enemmän.

https://youtu.be/IQNcVuGspLM

Broas & Nyberg: Truths That Never Were

Perjantaina 20.3. klo 19:00–20:00 TSC Studiosta livenä striimattava ensi-ilta Broas & Nybergin Truths That Never Were. Lähetystä voi seurata osoitteessa http://broasnyberg.com.


Linnateatteri: Tatu ja Patu syömään!

Esitys on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat joskus syöneet, syövät juuri nyt tai suunnittelevat syövänsä!

Lue lisää ja osta lippu: https://www.linnateatteri.fi/ohjelmisto-liput/live-stream-tatu-ja-patu-syomaan-


Salon Teatteri: Puhdistus 10.-13.4.

Salon Teatteri julkaisee katsottavaksi pääsiäisen ajaksi 10.-13.4. Sofi Oksasen Puhdistuksen. Tapio Väntsin ohjaama esitys sai ensi-iltansa Salon Teatterissa 21.9.2019.

Esitys on katsottavissa teatterin nettisivujen www.salonteatteri.fi ja somekanavien kautta hintaan 10e.


Lohjan Huoneteatterin pienoisnäytelmä Yllätys 10.-13.4.

Lohjan Huoneteatterin viimesyksyinen pienoisnäytelmä Yllätys tulee olemaan katsottavissa teatterin Facebook-sivulla pe 10.4. klo 18 - ma 13.4. klo 21. Esitys kestää noin 15min ja on maksuton. Käsikirjoitus Ursula Herlin, ohjaus Hannamaija Nikander.

https://www.facebook.com/events/233326668049315/  


Oh NO Puppets - nykynukketeatterin minifestivaali menee someen! 16.-18.4.2020

RAKKAUDELLA, AGATHA:
Tallenne on katsottavissa 16.4.2020 klo 18:00 - 18.4.2020 klo 21:00, rekisteröidy katsojaksi täällä:
https://forms.gle/c73bSTy527txAhAU8

PALELEVA ELEFANTTI:
Tallenne on katsottavissa 17.4.2020 klo 10:00 - 19.4.2020 klo 21:00, rekisteröidy katsojaksi täällä:
https://forms.gle/iG6St2RxG38hhPWv7

PIENI NUKKETEATTERIKESKUSTELU JA FESTIVAALIKLUBI
la 18.4.2020 klo 18:00-21:00
Etäyhteydellä, livenä Zoom-sovelluksessa - kameran kanssa tai ilman kameraa: https://bit.ly/zoomklubionp

Lisäksi Facebook-tapahtuma sisältää kurkistuksia kulisseihin! Odottamattomia somepäivityksiä! Yllätyksiä!


Vaasan kaupunginteatteri esittää uutuusnäytelmän Laaki ja vainaa 18.4.

Uutuusnäytelmä Laaki ja vainaa on kahden näyttelijän tähdittämä toimistokomedia, jossa Veikko kavaltaa luihulta työnantajaltaan miljoonapotin.

Laaki ja vainaa katsottavissa NetTicket-palvelun katselualustalla 18. huhtikuuta klo 19.00 alkaen.

https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/vaasan-kaupunginteatteri/laaki-ja-vainaa/


Varkauden Teatteri: Adalmiinan helmi livelähetyksenä 18.4. klo 13

Varkauden Teatteri esittää Zacharias Topeliuksen satuun perustuvan, Anna Krogeruksen käsikirjoittaman koko perheen näytelmän Adalmiinan helmi ilmaisena livelähetyksenä lauantaina 18.4. klo 13! Adalmiinan helmi on klassinen kertomus ylpeyden palkasta, nöyryydestä ja sydämen hyvyydestä. Livestriimi on nähtävissä vain lauantain esityksen ajan, joten muistathan laittaa kotikatsomon ajoissa valmiiksi!

Lisätietoa esityksestä ja myöhemmin myös linkki livestriimiin löytyy osoitteesta https://varkaudenteatteri.fi/ohjelmisto/adalmiinan-helmi


Käpylän karanteeniklubi: AMOR FATAL! Pateettisten rakkauslaulujen ilta 18.4.

Käpylän Karanteeniklubi vastaa poikkeustilan aikana suomalaisen teatteriyleisön hätähuutoon striimaamalla esityksiä Teatteriravintola Nyyrikistä. Kevään ohjelmistossa musiikkiteatteria, stand up-komediaa ja musiikkia.

Tulevana lauantaina ohjelmassa AMOR FATAL! Pateettisten rakkauslaulujen ilta klo 21.00.

Lisätiedot, liput ja striimaukset Käpylän Karanteeniklubin FB-sivun kautta: 


lmaisukoulu Tuike: Polttava elämä 18. ja 19.4.

Polttava elämä on Ilmaisukoulu Tuikkeen edistyneiden aikuisten Tuli-ryhmän teos, joka toteutetaan reaaliaikaisesti Zoom-palvelussa. Yli 12-vuotiaille suunnattu esitys tutkii syyllisyyden, kaipauksen sekä menettämisen teemoja hyödyntäen monipuolisesti Zoom-palvelun ominaisuuksia esityksellisesti.

Esitykset:
La 18.4.2020 klo 19, Su 19.4.2020 klo 15
Pääsylippuna toimii vapaavalintainen teatterin tukilippu (5 €, 10 €, 15€ tai 20 €).

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/215669256539495/


Turun kaupunginteatteri: Toinen tuntematon ensiesitys verkossa 23.4.

Toinen tuntematon -näytelmä perustuu samannimiseen vuonna 2017 ilmestyneeseen novellikokoelmaan. Siinä 20 kirjailijaa kertoi kukin tarinan Linnan romaanin naishenkilöiden silmin nähtynä.

Näytelmä streamataan yleisölle sen alkuperäisenä ensi-iltapäivänä, torstaina 23.4. klo 19 alkaen. Katseluoikeuden livelähetykseen voi ostaa ilmoittautumalla yleisöksi Lyyti-järjestelmän kautta.

Livelähetys: 23.4. klo 19, katseluoikeuden hankkineet saavat linkit 1 h etukäteen
Katseluoikeus: 11,90 €

https://teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/ohjelmisto/toinen-tuntematon


Lentävän Poron Teatteri: Kaikki on peruttu 24.4.

Rovaniemeläinen improporukka Lentävän Poron Teatteri esittää perjantaina pe 17.4.2020 klo 19.00 sekä
pe 24.4.2020 klo 19.00
Facebook-sivuillaan komedia/improillan, Kaikki on peruttu.
 

www.facebook.com/events/206117587302094/


KokoLIVE kansainvälisen tanssin päivän kunniaksi 29.4. klo 17:20 alkaen

Tanssin päivän KokoLIVE -lähetys tapahtuu KokoTeatterin Facebook-sivulla ja livelähetyksessä näemme KokoTeatteri-yhdistys ry:n tanssitaustaisia jäseniä sekä heidän tanssiesityksiään.

Mukana livelähetystä ovat tekemässä Sami Saikkonen, Sonja Sorvola, Metsälintu Pahkinen, Wilma-Emilia Kuosa, Johanna Hurme ja Anna Veijalainen. Livelähetyksen avaa Minna Puolanto, joka lukee juhlallisen Kansainvälisen tanssin päivän julistuksen.

Lisää keskiviikon tapahtuman ohjelmasta KokoTeatterin Facebook-sivulla https://www.facebook.com/kokoteatteri ja Facebook-tapahtumassa https://www.facebook.com/events/241936257160431/.


Kansainvälinen tanssin päivä: Huushollin tanssiprotokolla + Harjoitus rakkaudesta 29.4.

Mikä meitä pitää yhdessä? Mikä on kotitöiden merkitys yhteiskunnassamme ja miten imurointi taipuu tanssiksi? Tule viettämään kanssamme Kansainvälistä tanssin päivää 29.4.2020 klo 19.00.

Turun Manillateatterista striimataan lipun ostaneille Sandrina Lingrenin teos Household Dance Protocol (HDP) sekä Valtteri Raekallion teos Harjoitus rakkaudesta.

https://www.lippu.fi/artist/kansainvalinen-tanssin-paiva/#calendar-start=2020-04


Joensuun kaupunginteatterin lyhytelokuva It's a Match -ensiesitys 30.4.2020

Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin -hankkeen lyhytelokuva It's a Match saa ensiesityksensä verkossa vapunaattona 30.4. kello 10. Humaani ja humoristinen lyhytelokuva on maksuttomasti katseltavissa 30.5. saakka. Lisätiedot: https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/its-a-match
 

Tampereen Työväen Teatteri: Vuonna 85-livestream 30.4.

Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleista kantoaaltonsa saava, Tampereen Työväen Teatterissa vuosina 2006-2013 esitetty musikaali luetaan ja lauletaan siinä mukana olleiden näyttelijöiden voimin verkossa vappuaattona 30.4.2020 klo 19 alkaen. Lukudraaman jälkeen pidetään Kasaribileet musikaalin alkuperäisen Alabama House Bandin johdattamana.

Linkit tapahtuman sivuille:
Facebook-sivut (Facebook Live-lähetys): https://www.facebook.com/Vuonna85Livestream/
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/275850976754129/
YouTube (livestriimaus): https://m.youtube.com/channel/UCXecIZJ2_NdLaQ4hD9sxrfw


Fira Valborg med Svenska Teatern på distans - ett komiskt dansverk, sagor, noveller, tävlingar och korsord 30.4.

Känner du också våren i kroppen? För att fira Valborgsmässoafton dansar Dennis Nylund loss i det komiska dansverket ‘Eine Kleine Whatmusik’

Ni kanske alla vet att Dennis Nylund varit världsmästare i breakdance och att han bland annat visat prov på häpnadsväckande akrobatik i Svenska Teaterns fars 'The Play That Goes Wrong', men titta vilken dirigent vi har i vår mångbegåvade skådespelare. Fira valborg med oss kl 15.00.
https://www.facebook.com/svenskateatern/


Vaasan kaupunginteatterin vappukonsertti

Vappuaattoa voi juhlistaa Vaasan kaupunginteatterin vappukonsertin merkeissä. Esiintyjät tulkitsevat tunnetuimpia klassikkohittejä Vaasan kaupunginorkesterin säestämänä.

Vappukonsertti on nähtävissä NetTicket-palvelun katselualustalla 30. huhtikuuta klo 19.00 alkaen.

https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/vaasan-kaupunginteatteri/vappukonsertti-2020/


Stella Polaris: Improvisoitu Vappu Live 30.4.

Esitys sisältää runsaasti musiikkia, jota teille improvisoivat hurmaavat Iiro Ollila ja Topi Korhonen. Näyttelemässä meidän spektaakkelimaisessa vappushowssa on Mikko "Putous-veteraani" Penttilä sekä ihanin Niina Sillanpää.

Myös katsojana pääset vaikuttamaan esityksen kulkuun, sillä voit osallistua esitykseen Facebook Liven kautta kommentoimalla kysymyksiä.

30.4. klo 21.00. Kesto noin 1h.

Esitystä voit seurata:
Helsinki kanavalta:
https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/
Stella Polariksen Facebook Livessä

Tutustu Helsingin Kaikkien Aikojen Etävappuohjelmaan:
https://bit.ly/3axS8xZ

Pysytään kotona! #etävappu

Laajasalon opiston näyttelijätyön linjan Arki-näytelmä Zoom-alustalla  5.5., 6.5.

Arki on esitys, joka tutkii ja yrittää ymmärtää meille kaikille uutta, muuttunutta ja rajattua arkea. Esitys on toteutettu Zoom-alustalle siten, että se on paljon enemmän kuin pelkkä livestream. Se antaa katsojalle tällä hetkellä paljon kaivatun yhteisen hetken tuntemattomien kanssa.

Ensi-ilta oli 5.4. ja jäljellä olevat esitykset: TI 5.5. klo 18 KE 6.5. klo 18


Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet  6.5. klo 15

Keisarin uudet vaatteet esitys on suuren yleisön nähtävissä Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä 6.5.2020 klo 15.00. Lisäksi Helsingin Malmin ja Hämeenlinnan seudun alakoululaiset näkevät esityksen ja osallistuvat kahden tunnin opetuskokonaisuuteen osana koulupäiväänsä.
 
Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat valloittaneet suomalaisten sydämet esityksillään Don Quijote, Juoksuhaudantie ja Punainen viiva. Koko perheen Keisarin uudet vaatteet on hulvaton esitys, jossa lennetään roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat. H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan.

Digiesityksiä toteutetaan yhteistyössä Helsingin Kulttuurikeskuksen, Malmitalon ja Tiivistämön sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:n kanssa. Suora lähetys on katsottavissa Helsinki-kanavalla ke 6.5. klo 15. Suora lähetys on maksuton ja avoin kaikille.
 
 

https://www.rednose.fi/2020/05/04/red-nose-company-tarjoaa-digisisaltoa-alakoululaisille/


ValveLive: Etsivä Koistinen -virtuaalipaneeli 8.5. klo 19

Etsivä Koistinen on komediallinen minisarja, jossa omintakeinen etsivä Koistinen kamppailee erikoisten rikosmysteerien parissa. Sarjan sanatonta kerrontaa siivittävät karikatyyrimäinen tyyli sekä jännitystä tukeva musiikki.

Livestriimauksessa esitetään tallenteina Etsivä Koistisen kaksi ensimmäistä jaksoa. Jaksojen välissä etähaastatellaan sarjan tekijöitä Aleksi Lappalaista ja Ari-Matti Lappalaista. Harvinaislaatuisen tapauksesta tekee se, että haastatteluun on saatu houkuteltua myös etsivä Koistista näyttelevä boombox blues -tähti Postal Telemark, joka harvoin lupautuu näyttäytymään julkisesti.


Lisätietoja: 
http://oulunylioppilasteatteri.fi/index.php?id=etsiva-koistinen-virtuaalipaneeli
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/261247458382667/


Teatteri Tuike: Kreivi Hohoo Youtubelive 9.5.

Kreivi Hohoo on lastenteatteriesitys hirviöiden metsästyksestä sekä peloista ja niiden kohtaamisesta lauantaina 9.5.2020 klo 14 Youtube livessä. Ikäsuositus: 5-9-vuotiaille.

Lipun ostaneet saavat lisäksi esityksen jälkeen linkin, jonka kautta tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan. Pääsylippuna toimii vapaavalintainen tukilippu (5 €, 10 €, 15 € tai 20 €).

Lippukauppaan: https://holvi.com/shop/TEATTERI-TUIKE/section/kreivi-hohoo/. Huom! Lipunmyynti sulkeutuu 30 min ennen esityksen alkua.


Paavo Westerberg lukee Sinivalaan

Paavo Westerberg lukee uuden näytelmänsä teille iltasatuna Facebook-profiilissaan, pienissä pätkissä, jatkokertomuksena.

https://www.facebook.com/paavo.westerberg

 


Red Nose Company: Babylonin Olympialaiset, lohtua Tokion kisoja kaipaaville

Tokiossa piti järjestää olympialaiset 24.7.–9.8.2020. Ne siirrettiin koronavirustilanteen vuoksi vuodelle 2021. Red Nose Companyn Babylon-klovni päättää pelastaa tilanteen ja järjestää peruuntuneiden kisojen tilalle omat Olympialaiset. 6 min 29 s kestävällä videolla Babylon heittää keihästä, hyppää seivästä sekä haastattelee vuoden 2020 helsinkiläisurheilijaa Toni Piispasta.

Katso täältä


Kansallisteatterin Äänikanava

Vanhus ja meri -lukudraamatallenteessa Santiagon roolissa on Veikko Honkanen, Manolinina Jukka Rantanen. Teos on kuultavissa Äänikanavalla 13.8.2020 asti.

Suomennos Tauno Tainio, 1952

***

Lontoolaisen Cut the Cord -teatterin lukudraamatallenne Mika Myllyahon Korjaamosta on julkaistu Kansallisteatterin Äänikanavalla: https://soundcloud.com/kansallisteatteri/garage

Garage/ Korjaamo Mika Myllyaho
Käännös Eva Buchwald
Ohjaus Lucinda Dawkins
Rooleissa Michael Jenn (Jack) and Duncan Duff (Olly)
Korjaamon esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.

**

Kansallisteatterin näyttelijät ovat äänittäneet toukokuussa suomalaisten lempirunoja kirjailija Jenni Haukion toimittamasta runoantologiasta Katso pohjoista taivasta. Haukio on myös valinnut runot, joista Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon johdolla on luotu ensimmäinen kolmesta äänitekokonaisuudesta Kansallisteatterin Äänikanavalle. Kansallisteatterin Äänikanavalla.

Pascal Rambertin kansainväliseksi hitiksi nousseessa Rakkauden päätöksessä mies ja nainen puhuvat eron hetkellä suunsa puhtaaksi. Teos kantaesitettiin Avignonin teatterifestivaaleilla vuonna 2011, minkä jälkeen se on nähty lukuisia kertoja eri puolilla maailmaa ja palkittu arvovaltaisilla teatterialan palkinnoilla. Nyt teos on kuultavissa ilmaiseksi lukudraamatallenteena Kansallisteatterin Äänikanavalla kuukauden ajan.

***

Kansallisteatterin ensimmäinen kuunnelma Tyttö joka käveli on nyt kuunneltavissa SoundCloudissa.

Tyttö, joka käveli on kolmesta toisiinsa limittyvästä monologista muodostuva, nyrjähtäneen dekkarin piirteitä hyödyntävä mutta loppuun saakka salaisuutensa säilyttävä tarina ajan toistuvasta kehästä, yksinäisyydestä ja epätodennäköisistä kohtaamisista, totuudesta ja hyödyllisistä valkoisista valheista, uusista aluista sekä naisesta, joka elää vaikka on kuollut. Kantaesitys nähtiin Kansallisteatterin Willensaunassa 14.3.2018.


Q-teatteri Nuorten Teatterin ja Vaskivuoren luokiolaisten Suunnaton kuunnelma

Q-teatteri Nuorten Teatterin ja Vaskivuoren luokiolaisten Suunnaton-yhteisproduktion oli tarkoitus saada ensi-iltansa 20.4.2020 teatterin muodossa. Ryhmä aloitti teoksen valmistamisen syyskuussa 2019 pohtien elämänmenoa ja aiheita, jotka puhuttelevat. Improvisaatioteatterin ja luovan kirjoittamisen menetelmien avulla on syntyi suunnaton määrä hauskoja, itkettäviä ja ihmetyttäviä kohtauksia. Sattuneesta syystä teatteriesitys muuttui keväällä lennosta kuunnelmaksi, joka valmistettiin videopuheluiden, sähköpostien ja whatsapp-viestien välityksellä.

Nuorten ideoiden pohjalta muotoutui mosaiikkimainen teos, jossa riittää värisävyjä ja kuvioita. Suunnaton tutkii hukassa olemista, oman paikan etsimistä ja rajojen piirtämistä, tragedioita, jotka kääntyvät komiikaksi ja päinvastoin.

Lapsuuden kesämökin portaat, Lintsin hattarat ja laitteiden pituusrajat ovat vaihtuneet tunteeseen siitä, että pitäisi olla kahdessa tai kolmessa paikassa samaan aikaan ja täyttää niin omat kuin toistenkin odotukset. Tulevaisuudessa siintää – niin mitä siellä siintää? Ainoa tieto on, että tulevaisuus alkaa tänään ja kaikki tuntuu sekavalta ja suunnattomalta.

https://voima.fi/podcast/suunnaton-15-06-2020/


Lappeenrannan kaupunginteatteri: Pietari Hannikaisen Silmänkääntäjä kuunnelmana 12.5.

Lappeenrannan kaupunginteatteri julkaisee verkkosivuillaan kuunnelmana ensimmäisen Suomessa julkisesti esitetyn suomenkielisen näytelmän, eli Pietari Hannikaisen Silmänkääntäjän, joka on kaksinäytöksisen ilveily vuodelta 1846. Kuunnelma on osa Lappeenrannan kaupunginteatterin someteatterin tuotantoa, jonka tarkoituksena on viihdyttää ja tuottaa ihmisille kulttuurielämyksiä koteihin koronapandemian aikana.

Kuunnelma julkaistaan tiistaina 12.5. klo 10.00 Lappeenrannan kaupunginteatterin verkkosivuilla osoitteessa: https://lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Someteatteri-

Kuunnelma on kuultavissa myös teatterin Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=G-nBoZ1pvGI


Feministinen improvisaatioteatteri Vendetta: Videokonferenssi

Videokonferenssi on feministisen improvisaatioteatteri Vendettan livestream -esityssarja. Neljän verkossa nähtävän esityksen aikana Vendettan näyttelijät improvisoivat ajankohtaisista aiheista neljä näytelmää, neljä poikkeustilan aikaan liittyvää naisen tarinaa.

Esitykset streamataan Vendetan Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/vendettateatteri/

Esitykset:
Ke 6.5. klo 19
To 7.5. klo 19
Ti 12.5. klo 19
Ke 13.5. klo 19

Esityksiä tukee Helsingin kaupunki.


Helsingin Kaupunginteatteri: Taidetta koteihin runoestitys Puiden oksilla on valoa 15.5.

Helsingin Kaupunginteatteri jatkaa syksyllä 2019 suuren suosion saaneita Taidetta koteihin -esityksiä ihmisten olohuoneissa. Tänä keväänä runoesitys 50-vuotishääpäiväänsä 15.5. viettävälle tapanilalaiselle pariskunnalle toteutetaan olohuoneen sijasta kotipihalla ja etäyhteyden kautta, jolloin esityksestä pääsee nauttimaan suurempikin yleisö.

Taidetta koteihin -runoesitys Puiden oksilla on valoa nähdään perjantaina 15.5.2020 klo 15 livelähetyksenä Valokeilassa Koillisen Facebook- ja Instagram-liven kautta: www.facebook.com/valokeilassakoillinen ja Instagramissa: @valokeilassakoillinen.


Recover Laboratory: Iltakävely Helsingin Kalliossa 15.5. ja 16.5.

Iltakävely on vastuullinen kaupunkitilaan sijoittuva kokonaisuus, joka muodostuu taideteoksista ja kohtauksista Helsingin Kalliossa. Osallistuja kulkee yksin reitin, jonka varrella hän kohtaa surrealismiin kiedottuja performansseja ja teoksia nykysirkuksen, kuvataiteen, musiikin, tanssin, valokuvauksen ja teatteritaiteen aloilta. Teos on suunnattu aikuisille.

Normaalilippu 50€, Alennuslippu 20€, Tukilippu 100€
Koska esitykseen osallistutaan yksin, lippuja on erittäin rajallinen määrä! Hanki omasi: https://holvi.com/shop/recover/

15.5. klo 19 alkaen (Saat oman aloitusaikasi sähköpostitse lipun ostettuasi)
16.5. klo 19 alkaen (Saat oman aloitusaikasi sähköpostitse lipun ostettuasi)

Iltakävelylle tarvitset mukaan omat kuulokkeet ja toimivan älypuhelimen, jonka akku on ladattu ja johon voi ladata Twitch-sovelluksen.


https://www.facebook.com/events/854553314953874/


Company Uusi Maailma: Hazmat Hole, Jyväskylän Galleria Hopassa yksi katsoja kerrallaan 16.5.

Nykytaideryhmä Company Uusi Maailman valtakunnallisesti poikkeuksellisesta korona-ajan teoksesta, joka saa ensi-iltansa Jyväskylän Galleria Hopassa tämän viikon lauantaina 16.5.2020.
 
Yksi katsoja kerrallaan. 64 näytöstä. 64 katsojaa.

Hazmat Hole – kokemus on Escape Room -logiikan, ITE -labyrintin ja tilainstallaation hybridi. Esityksen pääesiintyjinä ovat lähibaletisti ja valoteos, sekä yhtä kokonaisvaltaisesti tilan visuaaliset elementit, videot, musiikki ja äänitaide. Katsoja ja esiintyjä ovat harvinaislaatuisen lähellä toisiaan, mutta muoviseinien välityksellä yhtä lailla toisistaan kaukana.

Esityksen sivusto ja liput: http://uusimaailma.org/fi/hazmat-hole/


Euron viisut -verkkoshow 15.-22.5.

Naurun lähettiläät Jukka K. ja Divet tuikkaavat viisuvajeesta kärsivälle kansalle rautaisannoksen ikimuistoisimpia ja erikoisimpia euroviisutähtiä. Euron Viisut nautitaan verkkoshow’na 15.-22.5.

W&T Comedyn tuottama, Turun Kaupunginteatterista striimattava Euron Viisut -show tärähtää eetteriin 15. toukokuuta klo 20. Etäosallistuminen show'hun kustantaa 12 €, mutta vaihtoehtona on tukea tekijöitä ostamalla 20 € kannatuslippu. Katseluoikeus on voimassa ja liput myynnissä 22.5. saakka, eli viisuriehalle voi valita itselleen otollisimman ajankohdan.

http://teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/ohjelmisto/euron-viisut


Ilmaisukoulu Tuike: Valkoinen Zoom-esitys 19.5. ja 20.5.

Valkoinen on Yasmine Rezan näytelmätekstiin perustuva etäilevä Zoom-esitys kolmesta ystävättärestä, Mariesta, Yvonnesta ja Selinestä.

”Seline on ostanut taulun. Öljyvärityö, kooltaan noin metri kaksikymmentä kertaa metri kaksikymmentä, kauttaaltaan valkoinen. Valkoinen taulu jossa on valkoisia juovia.”

Tiistai 19.5.2020 klo 19  
Keskiviikko 20.5.2020 klo 19 

https://www.facebook.com/events/2629365054013679/
http://www.ilmaisukoulutuike.fi


Teatteri Hevosenkä: Kummituskekkerit 20.5.2020

Teatteri Hevosenkenkä tuo sopivan jännittävän naurupommin kotisohville live stream -muodossa keskiviikkona 20.5.2020 klo 15.00. Kummituskekkerit -esityksen tallenne on lipun ostaneiden katsottavissa suorasta lähetyksestä alkaen kahden viikon ajan 3.6.2020 asti, ilman katselurajoitteita, eli niin monta kertaa kuin kotikatsomo suinkin haluaa.

Autiotalon kummitukset valmistautuvat synttärijuhliin: höperö kreivi Konrad Kullervo von Knackenhaus täyttää keskiyöllä 550 vuotta, ja pikkukummitus Hugo ystävineen touhuaa innokkaasti yllättääkseen hänet. Tärveltyykö yllätys, kun kutsumaton vieras, kakkurosvo Sulo Sacher puuttuu peliin?

Vauhdikkaan esityksen on ohjannut Patrik Drake ja sen monet roolit esittävät Eero Ahre ja Pekka Heiman.

Esityksen laadukkaasta tallentamisesta kolmella kameralla, sekä lähettämisestä suoraan kotisohville vastaa Roast Creative.

Teatteriesityksen kesto on 45 minuuttia ja se sopii 3 – 550 -vuotiaille.

Liput kotiteatterissa nautittavaan esitykseen maksavat 6,90€/kpl ja ne ovat myynnissä tässä osoitteessa: https://enchant.fi/hevosenkenka/kummituskekkerit . Katselulinkki jaetaan lipun ostaneille.


Teatteri Terve Tyttö livestream-minikonsertti 22.5.

Pe 22.5.2020 klo 18 Teatteri Terve Tytön ensimmäinen livestream-minikonsertti Facebookissa! Keikka toteutetaan yhteistyössä musiikintekijä George Sonatan kanssa. Tervetuloa mukaan!

https://www.facebook.com/teatteritervetytto/


Viirus PLAY – Mästaren och Margarita 22.5.

Mästaren och Margarita är en storslagen uppgörelse med förljugenhet och feghet som spelades år på Viirus år 2017. Med en av världslitteraturens mest fängslande klassiker firade Viirus 30 år och samtidigt en ny era på Busholmen.

Vi visar Mästaren och Margarita på Viirus PLAY i en veckas tid från och med den 22 maj 2020 klockan 19.00.

Föreställningen textas till finska och engelska.

Du kan köpa stödbiljetter till föreställningen här, vilket hjälper oss att hålla upp vår verksamhet och återvända till scenen när epidemin är över. Du kan köpa en eller flera biljetter för 2€, 5€, 10€, 20€. Du får en biljett per e-post, men denna behövs inte för att se själva föreställningen.

En Facebook-diskussion ordnas klockan 18.30 på Viirus Facebook-sida.


TAKE AWAY TARGET kotiinkuljetuksella valitsemaasi paikkaan 22.-27.5.

TARGET season 1 huipentuu TAKE AWAY TARGET- konseptiin toukokuun lopussa. Aikavälillä 22.-27.5. voit tilata TARGET esityksen itsellesi kotipihalle, ilahduttamaan kotikaranteenissa olevia vanhempiasi ikkunan taakse tai vaikka työpaikan lounastauolla parkkipaikalle. Tulemme tekemään 10 minuutin esityksen valitsemastasi TARGET teemasta. Ota yhteyttä Instagramin, Facebookin tai targethelsinki(a)gmail.com kautta ja sovitaan yksityistkohdista.

TAKE AWAY TARGET on tilaajalle maksuton ja toteutetaan ulkotiloissa.


Kemin kaupunginteatterin Evakkoklubi: Miljoona hyvää syytä 23.5.2020

Nyt on käsillä Evakkoklubien kaikkien aikojen spesiaalein viikonloppu! Perjantaina 22.5. klo 21.00 alkaen rokkaa olohuoneissanne kotibilebändi Paperitähdet ja lauantaina 23.5. klo 19.00 Evakkoklubi tuo teatterinnälkäisille helpotusta Kimmo Hirvenmäen esittäessä Miljoona hyvää syytä. Molemmat suorana Kemistä vapaaehtoisen Digilipun hinnalla. Tervetuloa Evakkoklubille!


After 8 with @antifestival #1: Kim Modig & Johanna Tuukkanen 28.5.

To 28.5. klo 20.00-21.00

Kim Modig on Helsingissä asuva taiteilija, joka toimii mm. osana Biitsi-duoa. Johanna Tuukkanen on tanssitaiteilija ja kuraattori, joka työskentelee ANTI-festivaalin taiteellisena johtajana.

Instagram Live: https://www.instagram.com/antifestival/


Ryhmäteatteri: Usko, toivo, huijaus livelähetyksenä 29.5. ja 30.5. klo 19

Ryhmäteatteri esittää Veera Tyhtilän käsikirjoittaman ja Juha Kukkosen ohjaaman tiivistunnelmaisen näytelmän Usko, toivo, huijaus livelähetyksenä 27.5., 29.5. ja 30.5. klo 19. Usko, toivo, huijaus on kertomus perheestä, jossa työttömyyden yllättämä pariskunta turvautuu digitaaliguruun, joka johtaa heitä henkilökohtaisen kasvun ytimeen ja luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa mainetta ja rikkauksia. Livestream on nähtävissä vain esityksen ajankohtana, joten muistathan pistää kotikatsomon kuntoon hyvissä ajoin! Laadukkaasta livelähettämisestä vastaa Roast Creative. Liput 11,90 € (sis. toimituskulut) Ticketmasterista. Lisätietoa ja linkki livestriimiin löytyy osoitteesta: http://www.ryhmateatteri.fi/ohjelmisto/usko_toivo_huijaus

Jaa tunnelmat kotikatsomosta: #ryhmislivestream #uskotoivohuijaus @ryhmateatteri

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/285659745940466/?active_tab=about


Esitystaidekollektiivi Ilmastokirkko: Room of Organs – Do It Yourself Performance @ Bergen International Festival 30.5.

Esitystaidekollektiivi Ilmastokirkon digitaalinen esitys Room of Organs – Do It Yourself Performance nähdään osana Bergen International Festivalin ohjelmistoa. Bergen International Festival on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka toteutuu tänä vuonna täysin digitaalisena 20.5. alkaen. Room of Organs – Do It Yourself Performance -esityksen ensi-ilta on 30.5.2020, jonka jälkeen esitys on koettavissa ilmaiseksi aina elokuuhun saakka.

https://www.fib.no/en/programme/room-of-organs/

Festivaalin koko ohjelmisto: https://www.fib.no/en/programme/

Ilmaisukoulu Tuikkeen kuunnelma: Noitavaino 10.6.
Viikinsaaren kesäteatteri: Tulitikkuja lainaamassa ensi-ilta striimattuna 10.6.


Ilmaisukoulu Tuikkeen kuunnelmien ensi-illat


TUIKE AIRLINES: LENTO HE113 - 15-18-vuotiaiden Soihtu-ryhmän kuunnelma ensi-illassa 28.5. klo 19

MEREN TARINA - Varjo-ryhmän kuunnelma ensi-illassa 4.6.

NOITAVAINO - Välähdys-ryhmän kuunnelma ensi-illassa 10.6.

http://www.ilmaisukoulutuike.fi/esitykset/


After 8 with @antifestival #2: Kalle Pulkkinen, Eevi Tolvanen & Marika Räty 4.6.

To 4.6. klo 20.00-21.00

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja Performanssipäivien kanssa. Tunnin aikana puhutaan taiteilijan leivästä eli toimeentulosta sekä työskentelystä ylipäätään. Keskustelussa on mukana kaksi itäsuomalaista ammattitaiteilijaa, ja heitä jututtamassa performanssitaiteen läänintaiteilija Marika Räty. Keskustelua tukee Taiteen edistämiskeskus.

Instagram Live: https://www.instagram.com/antifestival/


Hangö Teaterträff virtuaalisesti 6.6.

29:s Hangö Teaterträff -festivaali järjestetään 6.6. Yle Areenassa. Ohjelma on täysin maksuton.
Festivaaliohjelman voi kokonaisuudessaan nähdä täällä: https://www.hangoteatertraff.org/fi/ohjelma


Viikinsaaren kesäteatteri: Tulitikkuja lainaamassa ensi-ilta striimattuna 10.6.

Klassikkonäytelmää tähdittävät Turkka Mastomäki, Jarkko Tiainen, Janne Kallioniemi, Heidi Kiviharju ja Birgitta Putkonen.
Musiikkina kuullaan svengaavia 1920-luvun sävelmiä. Musiikin tarjoilee kolmen miehen big band Joonas Mikkilä, Ville Myllykoski ja Tony Sikström. Esityksen ohjaa Hanno Eskola.

Lähetys alkaa klo 17.30 Tampereen Laukontorilta, jolloin pääset Hopealinjojen laivan kyytiin ihastelemaan kuvankauniita Pyhäjärven maisemia. Tutustumme myös ennen esitystä mm. Viikinsaaren ravintolaan. Matkaisäntänä huikea esikoiskirjailija Gekko Paavilainen.
Tulitikkuja lainaamassa esitys alkaa klo 18.00.

Liput 9,90€ osoitteesta https://events.liveto.io/events/tulitikkuja-lainaamassa-ensi-ilta
Lisätietoja www.viikinsaarenkesateatteri.fi


Tanssiteatteri ERI: Kaksin vai yksin - esitykset 4.6, 9.6 ja 11.6. klo 15

Kaksin vai Yksinnähdään striimattuna kaikkiaan kahdeksan kertaa Tanssiteatteri Erin omalla Facebook-sivulla. Esitykset ovat 19.5-11.6, aina tiistaisin ja torstaisin klo 15. Esitys on kaikille maksuton. Katsoja sukeltaa kuvaajan mukana teatteriin, jossa sisääntulon ja aulan esittely toimii introna itse teokselle. Kukin esittely saa päiväkohtaisen kommentointinsa ja itse teatterisalissa asetutaan aitiopaikalle seuraamaan koreografiaa. Soolotanssija saapuu tilaan, jossa ollaan siis kaksin tai yksin, laskutavasta riippuen.

Teoksen ideointi on Tiina Lindforsin ja koreografiasta vastaavat esiintyjät Laura Alho ja Toni Laakkonen. He vuorottelevat ”yleisön” roolissa ja illan valoista vastaa Mari Agge ja puvuista Tuula Bergqvist.

Esitykset tiistaisin ja torstaisin: 19.5, 21.5, 26.5, 28.5, 2.6, 4.6, 9.6 ja 11.6. klo 15

https://www.facebook.com/tanssiteatterieri/


Teatteri Tuike: Kerttu Kaskas ja kadonnut kummitus sekä Kummallinen kahvila 15.6.

Teatteri Tuikkeella on ongelmia: tavarat katoilevat, varasto on sotkussa ja näyttelijätkään eivät muista vuorosanojaan! Onko kadonneella kummituksella jotain tekemistä ongelman kanssa?

Maailmankuulu kummituskuiskaaja Kerttu Kaskas kutsutaan apuun ratkaisemaan arvoitusta ja hän tarvitsee siihen juuri sinun apuasi! Voit auttaa Kerttua antamalla vinkkejä ja ehdotuksia kotoa käsin.

Interaktiivinen esitys on suunnattu 6-10-vuotiaille.

https://www.facebook.com/events/270561190661714/
http://www.teatterituike.fi/portfolio/items/kerttu-kaskas-ja-kadonnut-kummitus/

Etäesitys: Kummallinen kahvila

Teatteri Tuikkeen suosittu kiertue-esitys tuo nyt sirkusta ja taikuutta Youtube liven kautta ihan jokaiseen Suomen kaupunkiin ja kotiin!

Kummallinen kahvila on sirkusta, taikuutta, tiedetemppuja ja teatteria yhdistävä sanaton esitys koko perheelle. Luvassa on muun muassa maagisesti väriä vaihtavia juomia, kuplia, musiikkia, akrobatiaa ja paljon huumoria.

Esityksessä on katsottavaa niin aikuisille kuin lapsillekin ja se on täysin sanaton. Sanattomuutensa vuoksi esitys sopii erinomaisesti myös eri kielisille yleisöille ja kuuroille.

https://www.facebook.com/events/270561190661714/
http://www.teatterituike.fi/portfolio/items/etaesitys-kummallinen-kahvila/


Aurinkobaletin livelähetykset 14.4.-12.6.

AB-live-sarja tarjoaa näyteikkunan Aurinkobaletin tanssijoiden työhön tänä keväänä. Jaksot lähetetään Facebook-striimeinä perjantaisin klo 11.00 ja ne ovat katsottavissa myös myöhemmin. Jaksojen sisällöt vaihtelevat viikoittain liikunnallisista tuokioista improtanssiin ja lyhyistä esityksistä kulissien takaisiin kurkistuksiin.

Liikkeelle-live tiistai- ja torstaiaamupäivisin klo 11.00 tarjoaa Zoom-palvelun välityksellä noin puolen tunnin kehoa herättelevän tuokion. Liikkeelle-tuokiot sopivat kaikille liikkuville ihmisille ja niihin voi osallistua kotona. Etätyöläisille ne esimerkiksi sopivat mainiosti katkaisemaan hetkeksi kotitoimistossa istumisen ja korvaamaan mahdollista työmatkaliikunnan puutetta. Ensimmäinen lähetys 14.4. klo 11.00 on sarjan avaava keskustelu, jossa osallistujat saavat esittää toiveita liiketuokioiden sisällöiksi.

http://www.aurinkobaletti.fi/ohjelmisto/aurinkobaletin-livelahetykset/


Teatteri Soittorasian tallenteita YouTubessa

Teatterimme otti käyttöön YouTube-kanavan maaliskuussa, jonka myötä lastenteatteri tulee kaikkien saataville: https://www.youtube.com/channel/UCWIk2S9duwOs0_Mbw8VCLxQ?view_as=subscriber
Teatterimme tukemiseksi voi katseluista maksaa haluamansa "pääsylipun" www.lippuautomaatti.fi/soittorasia

JULKAISTU YouTube-kanavallamme:
PE 20.3. klo   9:00 Kansainvälinen Lastenteatteripäivä 2020
MA 30.3. klo 18:00 Esitystaltiointi: Olipa kerran pieni tyttö... 2015 - Tove100
MA 27.4. klo   9:00 Sirkus Soittorasian musisointi- ja satutuokio

TULOSSA YouTube-kanavallamme seuraavat esitystaltioinnit:
KE 13.5. klo 18:00 Merirosvo Svarttis - Kesäteatteri 2016
LA 16.5. klo 12:00 Sammon ryöstö 2017 - Suomi100
KE 20.5. klo 18:00 Päätösnäytökset 2018 (katsottavissa ajalla 20.-27.5.)
LA 23.5. klo 18:00 Päätösnäytökset 2019 (katsottavissa ajalla 23.- 30.5.)
LA 30.5. klo 12:00 Peppi Pitkätossu 2017 (vain yhden päivän katsottavissa)


The Hucky Honolulu Sessions April 14 - July 1, 2020

The Hucky Honolulu Sessions tells the story of Hucky Honolulu, a middle-aged man suffering from mental illness and his struggles to heal by making videos on YouTube. During the series, we learn about Hucky’s difficult past and watch his efforts to overcome homelessness, poverty, and mental illness through his naive humor and poignant honesty.  

www.huckyhonolulu.com


Jyväskylän Kesän radio-ohjelman toteuttaa teatteriryhmä Puskakollektiivi 1.-3.7.

Jyväskylän Kesän radio-ohjelman toteuttaa teatteriryhmä Puskakollektiivi, vieraina Kaj Chydenius sekä muita artisteja ja tekijöitä Kesän historiasta nykypäivään

Radio Jyväskylän Kesän päätoimittajana toimii jyväskyläläinen kahdeksan naisen teatteriryhmä Puskakollektiivi.

Radio Jyväskylän Kesä 1.–3.7. klo 18-20
Radio Keskisuomalainen, https://www.radiokeskisuomalainen.fi/ ja 95,9 MHz Keski-Suomen alueella.


Todellisuuden tutkimuskeskus: Utooppinen puhelinmatka 2.-30.6.

Lähde Utooppiselle matkalle konsultin kanssa. Konsultointi tapahtuu sovitussa ympäristössä puhelimen välityksellä. Esitys toteutetaan yhdelle ihmiselle kerrallaan. Esityksen kesto: 30 min

Matkan teille tarjoavat Utopiakonsultit Talvikki Eerola ja Maria Santavuori.

Utooppiset puhelinmatkat ovat varattavissa 2.-4.6. ti-to klo 14-20 väliselle ajalle, 9.-11.6 ti-to klo 17-20 väliselle ajalle ja 16.- 30.6. tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14-20 väliselle ajalle. Esitykset tulevat myyntiin edellisellä viikolla.

https://holvi.com/shop/todellisuus/section/esitykset/?fbclid=IwAR3_tmv2LHgu56IvsjbJLRtzwR-7E73cIIVlvs603Gnnq_PfsORn6y9jx84


Saimaan Teatterin kesäkiertue Podcast-sarjana 4.7.-16.7.

Saimaan Teatteri tekee tänä kesänä kiertueensa poikkeuksellisesti podcast-sarjan muodossa! Heinäkuussa julkaistavat jaksot ovat inspiroituneet vahvasti teatterille rakkaista kiertuepaikoista, seuran- ja työväentaloista.

Työryhmän kirjoittamat jaksot pohjautuvat osittain paikallisten haastatteluihin ja jokaiselle talolle on omistettu oma jaksonsa. Saimaan Teatterin podcast on yksitoistaosainen podcast-sarja, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan heinäkuun ensimmäisenä lauantaina.

Jaksot ovat kuunneltavissa Soundcloud-palvelussa sekä Saimaan Teatterin nettisivuilla.

Saimaan Teatterin podcastin julkaisuaikataulu:

La 4.7. Juva
Su 5.7. Moinsalmi
Ti 7.7. Virmutjoki
Ke 8.7. Puumala
To 9.7. Sulkava
Pe 10.7. Taipalsaari
La 11.7. Joutseno
Su 12.7. Oravi
Ti 14.7. Himalansaari
Ke 15.7. Anttola
To 16.7. Kokonsaari

http://saimaanteatteri.fi/?page_id=967


Mamia Company: Home Delivery Teatteri kotiinkuljettaa esityksiä 1.6.- 26.7. Vantaalla.

Teoksia on joka makuun, niin aikuisille kuin lapsillekin ja esitykset tapahtuvat ulkona; kotipihalla, taloyhtiön pihalla yms. missä vaan on mahdollista huomioida turvavälit, hygienia ja rajoitettu osallistujamäärä.

Home Delivery Teatterin esitykset/työpajat hoituvat koreografi, ohjaaja, tanssija Nina Mamian ja näyttelijä, ohjaaja Kasperi Nordmanin toimesta.

MENU;

ESITYKSIÄ KAIKILLE;
- William Shakespearen sonetteja vapaavalinnaisella kielellä; rallienglanti/englanti, kesto: 5- 10min.
- Runonlausuntaa vapaavalintainen runo/t, vapaavalintainen kieli: suomi/englanti, kesto: 5-15min.
- Soolotanssia musiikilla tai ilman, vapaavalintainen aihe, kesto: max.20min.
- Kaksintanssia (duetto) musiikilla tai ilman, vapaavalintainen aihe, kesto: max.20min.

TARINALAUTANEN;
Lapsille live-kuunnelmia; näytelty teos ilman lavasteita ja roolivaatteita. Roolihenkilöt merkataan hatuilla.
- Kisu Pikkulainen vaarojen varjoissa – teos perheen tärkeydestä.
- Etsivätoimisto Nappi – etsiväseikkailu ennakkoluuloista.
- Sammakkolammikko – teos puhtaan veden tärkeydestä.

TULE MUKAAN;
- Tanssitunti; ohjatusti vapaata tanssia omista lähtökohdista lähtien, kesto: 35min.
- Tanssitunti lapsille eri teemoilla, kesto: 30min.
- Letkeän rentoa teatteri-improvisaatiota, kesto: 35min.

TOIVOMUSMENU;
"Kuten haluatte"
Räätälöimme tilausteoksen tilaajan toiveiden mukaan.

Esitysten hinnat, tilaukset ja tiedustelut;
0500400761 / mamiacompany(a)gmail.com

Kulttuuria kotiinkuljetuksella ei ole joulupukin tilausta kummempaa:)


Seikkis Live Lasten kulttuurikeskus Seikkailupuistosta perjantaisin 26.6., 3.7., 10.7., 17.7., 31.7.

Seikkis Live on Seikkailupuiston viikoittainen livelähetys, johon Seikkailupuiston kesäkävijät pääsevät osallistumaan netin välityksellä. Seikkis Live on lapsia osallistava ja aktivoiva, mielikuvitusta kutkutteleva ja tietenkin hauska. Ohjelmassa seikkaillaan mahtavien hahmojen johdolla Seikkailupuistossa ja Turun kiinnostavissa paikoissa, kuten Turun Linnassa ja Tuomiokirkossa. Kaikkein parasta on se, että Seikkis Liveen voi osallistua asuitpa missäpäin tahansa Suomea tai jopa ulkomailla!

Seikkis Liven lähetyspäivät ja -ajat: pe 12.6. kl. 14:00 to (juhannusviikko) 18.6 kl. 14:00 pe 26.6. kl. 14:00 pe 3.7. kl.14:00 pe 10.7. kl. 14:00 pe 17.7 kl. 14:00 pe 24.7. kl.14:00 pe 31.7. kl.14:00

Yhteyshenkilö:Aliisa Kallio, tuottaja-käsikirjoittaja, Seikkis Livepuh. 044 5890121 s.posti aliisa.kallio(a)gmail.com

#SeikkisLive #kesäohjelmaanetissä #hauskaakokoperheelle


Salon Teatterin Katastrofiklubin live-esitykset suorana Kulttuuritalo Villistä 13.6., 26.6., 4.7., 11.7.

Luvassa improvisaatioesityksiä, joiden kulusta esiintyjilläkään ei ole ennakkotietoa. Näe, miten esiintyjät heittäytyvät rohkeasti peliin ja luovat materiaalinsa lennossa viihdyttääkseen yleisöä. Osallistu interaktiiviseen ohjelmaan chatin kautta, niin saatat päästä vaikuttamaan esityksen kulkuun tai nauti omassa rauhassa syvältä kotisohvan syleilystä. Tämä show ei ole kahta kertaa samanlainen.

Esitykset klo 20: la 6.6., la 13.6., pe 26.6., la 4.7. ja la 11.7.

Esitykset ovat maksuttomia.

Salon Teatterin Katastrofiklubin live-esitykset suorana Kulttuuritalo Villistä: www.facebook.com/salo.livestream7


Paraabelin kesäteatteria pintaa syvemmälle -ohjelma radiossa. Uusia jaksoja 1.6.-17.8.

Paraabelin kesäteatteri löytyy radiosta! Kesäteatteria pintaa syvemmälle -ohjelmassa sukelletaan ihmiselämän peruskysymyksiin teatterin kautta. Ohjelmassa luemme kohtauksia näytelmistämme, joissa käsitellään muun muassa armoa, vapautta, identiteettiä ja ihmisarvoa.

Lukudraama avaa ajankohtaisia teemoja samaistuttavien kohtaloiden kautta. Taidekokemukseen kuuluu tietysti aina mehevä jälkipuinti, joten Paraabelin kanssa aiheiden äärellä ovat viikoittain vaihtuvat vieraat.

Esitykset Radio DEI:llä maanantaisin klo 16.05, uusinta saman viikon sunnuntaina samaan aikaan.

Jaksot:
1.6.    Armo, vieraana Juha Vähäsarja
8.6.    Mieheys ja naiseus, vieraana Eetu Linnankivi
15.6.    Sairaus ja kuolema, vieraana Helka Silventoinen
22.6.    Ihmisarvo ja identiteetti, vieraana Anni Merilahti
29.6.    Ympäristö
13.7.    Vallankäyttö
20.7.    Luovuus
27.7.    Suorittaminen
3.8.    Toivo
10.8.    Vapaus
17.8.    Polarisaatio


Linnateatteri:  Tilaa kesäteatteriesitys omalle pihallesi 5.6.-15.8.

Tämän kesän tyylikkäin temppu on tilata Linnateatterin kesäteatteriesitys kätevästi omalle pihallesi. Kutsu kaverisi paikalle, muista turvavälit ja nauti viihteestä. Tämän helpompaa ja turvallisempaa kesäteatteria ei ole.

Linnateatterin Parhaat -esitystä tähdittää Valtteri Roiha, jonka tukka on melkein yhtä pitkä kuin Linnateatterin historia. Tämä yhden miehen vallaton show tarjoilee kaiken sen, mitä kunnon kesäteatteriesityksen kuuluukin – hullunkurisia hahmoja, joukkokohtaus, yllätyksiä, musiikkia ja tietenkin paljon naurua. Linnateatterin Parhaat sisältää hauskoja sattumuksia ja mieleenpainuvimpia kohtauksia vuosien varrelta ja tietenkin myös paljon uutta...

Esityksen hinta on aina 300 euroa ja katsojamäärä on 1-16 henkilöä

https://www.linnateatteri.fi/ohjelmisto-liput/tilaa-kotiroiha-kesailoksi-

Taiteilijatapaaminen Joensuun kaupunginteatterin Kätkäläisen vanhat päivät -tekijöiden kanssa 23.9.2020

Tervetuloa kuulemaan esityksen “Kätkäläisen vanhat päivät – tarina mustasta koirasta” tekemisestä, tekijöistä ja teemoista! Taiteilijatapaaminen järjestetään striimattuna lähetyksenä sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilla keskiviikkona 23.9. kello 18-19. Kulttuuritoimittaja Suonna Kononen haastattelee dramatisoija-ohjaaja Piia Peltolaa,  lavastus- ja pukusuunnittelija Kaisu Koposta sekä alkuperäisteoksen “Kätkäläinen ja musta koira” kirjoittanutta Simo Hämäläistä. Livelähetyksestä jää myös tallenne Karjalaisen verkkosivuille myöhemmin katseltavaksi.

Lisätietoa ja linkki striimaukseen


The Hot Box: Saara & Juha Hurme 27.9.2020

The Hot Boxin valloittaa sunnuntaina 27.9. klo 18.00 Jyväskylästä lähtöisin oleva tanssitaiteilija Saara Hurme yhdessä kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurmeen kanssa. Monikameratuotantona toteutettava suora lähetys, jota pääsee katsomaan myös jälkeenpäin nettisivuillamme. Kuvauspaikka säilyy yllätyksenä aina itse lähetykseen saakka. 
 
Nettisivut: www.thb.fi
Instagram ja Facebook: thehotbox.artspace


Teatteri Hevosenkengän Satupäivän kuunnelma: Karhu jota ei ollutkaan 18.10.

Kuunnelman kesto on 35 min.
Kuunnelman ohjaa Kirsi Siren, joka on myös kirjoittanut käsikirjoituksen Frank Tashlinin alkuperäistarinan pohjalta.
Musiikki: Tommi Lindell
Rooleissa: Eero Ahre, Outi Haaranen-Halme, Pekka Heiman, Antero Nieminen ja Krista Putkonen-Örn.

Hevosenkengän satukanavalla kuultavissa myös useita muita satuja näyttelijöiden lukemana sekä Kani Untuvakerä -näytelmä kuunnelmaversiona.
https://www.youtube.com/channel/UCQrPeB6GH7WZ4w0v1COZ8xA

Musiikkiteatteri Kapsäkki: Maailman ympäri 80 päivässä

 

Koko perhettä viihdyttävä Maailman ympäri 80 päivässä live-striimataan ja siihen pääset mukaan täältä.

Keikoille pääset mukaan täältä

Tallenteet live-esityksistä ovat katsottavissa vielä viikko esityksen jälkeen. Valitse siis sinulle sopiva aika ja paikka ja tule mukaan nauttimaan seurastamme etänä! 


Kansallisoopperan ja -baletin syyskauden esityksiä verkossa

 

Kansallisoopperan ja -baletin syyskauden esityksiä nähdään suoratoistona verkossa Stage24-videopalvelussa yhteistyössä Yleisradion ja Helsingin Sanomien HS Live -verkkopalvelun kanssa.

 

Covid fan tutte ti 1.9. klo 19

Trubaduuri to 24.9. klo 19

Iloinen leski la 28.11. klo 19

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas to 10.12. klo 19

Oopperan teetanssit ke 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. klo 15


Myllyteatterin Viisi tapaa olla vapaa 22.8.2020

Karanteeniteatteri ja Lainsuojattomat teatterifestivaali yhdessä striimaavavat Helsinkiläisen vapaan kentän ryhmän, Myllyteatterin, kehutun, lämpimän, hauskan ja koskettavan näytelmän ”Viisi tapaa olla vapaa”.

Liput esitykseen vain 7€ + palvelumaksu
Esityksen kesto: 1h 45min
Liput: https://www.tiketti.fi/viisi-tapaa-olla-vapaa-live-st…/71155 
Ostettuasi lipun saat PDF-lipun, jossa katselukoodi. Esityksen voit katsoa osoitteesta: https://tiketti.stream/fi/


Radioteatteri ja Kiertuenäyttämö: Tuokiokuvia neljän seinän sisältä

YLE Radioteatterin ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön yhteisessä ääniteossarjassa otetaan yhteyttä eristyksessä oleviin ihmisiin

Radioteatterin ja Kiertuenäyttämön yhteistyönä syntyneessä sarjassa Tuokiokuvia neljän seinän sisältä näyttelijä Jussi Lehtonen ja muusikko Mikko Perkola ottavat yhteyden viiteen koronan takia eristyksissä olevaan henkilöön. Kohtaamiset alkavat YLE Radio 1:ssä sunnuntaina 2. elokuuta.

Kohtaamisista syntyy sarja radioteoksia, joiden keskiössä on ihminen ja hänen havaintonsa sekä sen innoittama runo tai tarina, sävellys tai laulu.

Kohtaamiset sunnuntaisin elokuussa Yle Radio 1:ssä klo 17.50.

2.8. Eläkkeellä oleva kuvaamataidonopettaja Maija-Liisa Lenkkeri ja osastonhoitaja Senja Seppänen, Kustaankartanon seniorikeskuksessa.

9.8. Sinikka Syrjäkari, joka on vanhustyöstä karanteenissa kotonaan.

16.8. Intohimoinen musiikkimies ja entinen hieroja Tarmo Kulmanen kotonaan Kalliossa.

23.8. Sosiologian professori Marja Häyrinen-Alestalo kotonaan Lauttasaaressa.

30.8. Teatteriohjaaja Ralf Långbacka kotonaan Vuosaaressa.

Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa 29.9.2020 asti.

Työryhmä

Jussi Lehtonen, näyttelijä Mikko Perkola, muusikko (Viola da Gamba ja laulu) Soila Valkama, ohjaaja Jani Orbinski, äänisuunnittelija (äänitys) Pentti Männikkö, äänisuunnittelija (editointi)
Tuotanto: Radioteatteri, Soila Valkama/ Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö, Jussi Lehtonen

Kulttuurisen vanhustyön asiantuntijana hankkeessa on toiminut Helsingin kaupungin kehittämisasiantuntija Jenni Räsänen.


Tyyne Kettunen päiväkävelyllä

Tyyne Kettunen kertoo maisemaihailun ja kahvittelun ohessa persoonalliseen tyyliinsä kommentit niin työelämästä kuin terveyspalveluista ja pohtii elämää muuten.

Johanna Keinänen itse käsikirjoittaa hahmonsa tekstit. Upeana lisänä jaksot on nähtävissä myös karismaattisen Outi Huuskon viittomakielelle tulkkaamana. Sarjan on ohjannut Sami Kojonen.

Tyyne Kettunen Päiväkävelyllä ladattavissa Tahtiteatterin verkkokaupasta: www.tahtiteatteri.com/kauppa


Leipäteatteri: Vierellä käy -kuunnelma matkalle Helsigin Lammassaareen

Vierellä käy on Lammassaaren vehreisiin maisemiin sijoittuva paikkasidonnainen kuunnelma, jonka kuuntelemiseen tarvitset ainoastaan älypuhelimen ja kuulokkeet. 
Tarinan voit kätevästi kuunnella tästä Spotify-sovelluksesta

Kuunnelma on kuunneltavissa 12.8-30.10.2020 välisenä aikana. 
Kesto noin 1 tunti. 
Kuunnelma on maksuton.


#Digiteatterin Autiosaarella -tekoälyseikkailu muuttaa kodin fantasiamaailmaksi

Lukutaitoisille alakoululaisille suunnatussa Autiosaarella-seikkailussa tekoäly muuttaa kodin fantasiamaailmaksi. Älypuhelimilla toimiva Autiosaarella tapahtuu lasten omissa kodeissa.

Tarina etenee interaktiivisesti lasten lähettämien kuvien sisältöjen perusteella. Koti muuttuu yhteisen tarinan tapahtumapaikaksi, esityksellistää vaatekaapin ja kääntää arkisen ympäristön loputtomaksi mahdollisuuksien saareksi. Kertojana toimii Autiosaarelainen-niminen tekoäly.

Seikkailu käynnistyy maanantaina 11.5. ja siihen voi osallistua sunnuntaihin 21.6. asti. Ohjeet seikkailuun liittymiseen julkaistaan 11.5. osoitteessa digiteatteri.fi/autiosaarella.

Seikkailu on suositeltavaa aloittaa yhdessä vanhempien kanssa. Tarinan edetessä seikkailijat pärjäävät omillaan.

Autiosaarella on #digiteatterin toteuttama, Helsingin kaupungin pika-avustusta saanut teos. Se on seikkailijoille täysin maksuton.


Karanteeniteatteri

Helsingin Kaupunki maksaa jokaiselle esiintyjälle liiton suositteleman palkkion esityksestä. Striimaukset ovat nähtävissä kaikille. Karanteeniteatterin ohjelmisto julkaistaan viikoittain.

Jos haluat tukea yksittäistä esitystä tai Karanteeniteatterin toimintaa, voit hankkia edullisen kannatuslipun. Kannatuslipun voit ostaa helposti Mobilepayllä, lähettämällä 5€ tai 10€ numeroon +358405721096 tai lahjoittamalla haluamasi summan suoraan tilille: FI8340550017033230 (Tili toistaiseksi nimellä: Tatu Mönttinen). 

Molemmissa tapauksissa VIESTIKENTTÄÄN tulee kirjoittaa joko ESITYKSEN NIMI (lipun summa menee esityksen työryhmälle) TAI KARANTEENITEATTERI (lipun summa menee Karanteeniteatterin toiminnan tukemiseen).


Someteatteri #koronankohottamat: 19 kiellettyä kosketusta - ja vähän yli. Uusi osa joka päivä klo 12

Tämä teos syntyi kosketuksen, osallisuuden ja yhteisen leikin kaipuusta Suomen ollessa poikkeustilassa COVID-19 viruksen vuoksi. Mukana on 96 tekijää. Teos rakennetiin kolmen vuorokauden aikana. Työryhmät ja esitysjärjestys arvottiin. Julkaisemme joka päivä klo 12.00 uuden kosketuksen.

https://www.youtube.com/channel/UCswajBTON1ADAY3BEqAgR3w


Turun Kaupunginteatterin livelähetykset perjantaisin

Turun Kaupunginteatteri kutsuu seuraamaan livelähetyksiä Facebook-sivulleen perjantaisin.

Lisätietoa Somenäyttämöstä: http://teatteri.turku.fi/somenayttamo


Åbo Svenska Teater: #distansteater på Facebook

Vi bjuder på inblickar i skådespelarnas vardag och arbete på vår Facebook-sida. Ett nytt avsnitt i serien #distansteater publiceras varje fredag, och ett avsnitt i serien Danielas kreativa stund publiceras varje tisdag och torsdag.

https://www.facebook.com/abosvenskateater/


Täsmäteatteri lähettää Terveisin, Teatteri -esityksen kirjeitse kotiin

Tamperelainen Täsmäteatteri toteuttaa poikkeusoloissa Terveisin,Teatteri -esityksen, joka postitetaan katsojan kotiin kirjeenä. Kirje sisältää viisi “näytöstä” eli pienempää kirjekuorta, joista löytyvät ohjeet esityksen toteuttamiseen. Teoksen esiintyjinä ja näyttämönä toimii vastaanottajan lähiympäristö, kun taas vastaanottaja itse on teoksen aktiivi nen katsoja-kokija ja ohjaaja. Yksi kerrallaan avattavissa kirjekuorissa on tehtäviä, jotka kannustavat poistumaan omasta asunnosta ja havainnoimaan ympäröivää maailmaa esityksenä.  

Kirjeen tilaus: https://holvi.com/shop/TASMATEATTERI/

Teoksen ensipostitus on 7. toukokuuta 2020.  Esitys säilyy Täsmäteatterin ohjelmistossa ainakin niin kauan, kuin teatterit ovat kiinni.


Virtuaalinen Kumpulan komediaklubi

Tällä virtuaaliklubilla tunnelmasta vastaavat koomikot livenä, etänä ja videolta, ja te hyvä yleisö, voitte osallistua puolestanne oman kodin turvasta, etäeturivistä, ja ilmaista riemunne ja välihuutonne tällä sivulla häiritsemättä esitystä lainkaan. (K-18).

Seuraa Facebookissa: https://www.facebook.com/kumpulankomediaklubi/

Huhtikuun tallenne
Toukokuun tallenne


Teatterikorkeakoulu: Kulttuuria kotisohville

Vaikka enemmistö kevään esityksistämme on peruttu, toteutuu osa tapahtumista vaihtoehtoisella tavalla. Katso etäesityksiä ja muita projekteja.

https://www.uniarts.fi/taidetta-kotiin-koronaviruksen-aikaan/?fbclid=IwAR3IRvXRDWGgiltu53tb2u3RsXiNMNIpeavEe69N-cf7bEZWdOl2qz6Hf40


Wasa karantänTeater

https://www.wasateater.fi/ad/wasa-karantanteater/


Teatteri Totti: Uutislähetys -uusi osa perjantaisin

Teatteri Totin 8-osainen uutislähetys esitetään joka perjantaina verkossa. Ensimmäinen osa esitettiin 17.4. ja loput osat julkaistaan perjantaisin 5.6.asti.

Osat ovat nähtävissä Teatteri Totin kotisivulla ja facebookissa.

Ohjelma on viittomakielinen ja tekstitetty suomeksi.


Teatteri Hevosenkenkä: Satupuhelin

Varaa aika satupuhelulle tai runotuokiolle - me soitamme sinulle

Varaa ensin näyttelijä, jonka kertomana haluat lapselle sadun tai ikäihmiselle runon. Sitten toivomasi satu tai runo. Tämän jälkeen voit valita sinulle sopivan ajankohdan.Lopuksi pyydämme sadun tai runon vastaanottajan nimen ja iän, mahdolliset lisätiedot sekä yhteystietonne eli puhelinnumeron ja sähköpostin.
Varaathan puheluajan viimeistään edellisenä päivänä ennen klo 18:00.

Satua voi toivoa etukäteen ja puheluajan varata tässä osoitteessa: https://hevosenkenka.fi/satupuhelin/


Lappeenrannan kaupunginteatterin sadut ja runot näyttelijöiden lukemana

Lappeenrannan kaupunginteatterin väki haluaa ilahduttaa kaikkia poikkeusoloissa kotoilijoita tuomalla kulttuurielämyksiä myös kotisohville. Julkaisemme sivuillamme sekä somekanavissamme videoita, joilla näyttelijämme lukevat muun muassa satuja ja runoja.

https://lprteatteri.fi/fi


Viirus Play: Teatteri Viirus näyttää taltiointeja ja keskustelutilaisuuksia alkaen 24.4.

Perjantaista 24. huhtikuuta lähtien näytämme viikottain taltiointeja esityksistämme täällä kotisivuillamme. Ensimmäisenä virtuaalilavalle astuu Jakob Öhrmanin Hamlet All Inclusive, jonka jälkeen julkaisemme yhden näytelmän viikossa toukokuun loppuun saakka. Esitykset ovat nähtävissä viikon ajan julkaisusta.

Kaikki esitykset ovat nähtävissä ilmaiseksi, mutta voit halutessasi tukea Viiruksen toimintaa ostamalla sähköisen lipun esitykseen. Esitysten julkaisujen yhteydessä järjestämme myös lyhyitä keskustelutilaisuuksia henkilöiden kanssa, jotka ovat olleet mukana tekemässä produktiota. Keskustelut julkaistaan meidän Facebook-sivuillamme, joten seuraa meitä siellä niin pysyt aina mukana menossa!

Kevään aikataulu:


KokoTeatterin mesenaattikampanja - Lisää uusia tallenteita pitkin kevättä

KokoTeatteri on luonut mesenaattikampanjan kevään 2020 ajaksi. Kampanjan tavoitteena on tuoda KokoTeatterin tuotanto lähelle katsojaa näinä aikoina, kun suurin osa ihmisistä viettää valtaosan ajastaan kotona sisällä koronaepidemian takia. Toisena tavoitteena on turvata taloudellisesti teatterin toiminta tässä maailmanlaajuisessa poikkeustilanteessa. Esitystallenteet saa näkyviin vastikkeena tukisummalle, joka turvaa teatterin toimintaa. Tällä hetkellä totuus on se, että tämä kevät ja mahdollisesti koko vuosi tulee olemaan KokoTeatterille, kuten niin monelle muullekin, taloudellisesti haastava.
Lisäämme uusia tallenteita pitkin kevättä!

Mesenaatti.me KORONA-AID -sivustolta löytyy ohjeet tukisumman maksamiseen, jonka jälkeen tukija saa käyttöönsä videolinkin sekä salasanan. Salasanalla pääsee katsomaan esitystaltioinnin Vimeo.com - palvelussa. Katseluoikeus on voimassa rajoitetun ajan. Katsottavissa tällä hetkellä on syksyn 2019 KokoTeatterin päätuotanto Luksusmuijat 2, kevään 2018 pääteos Tanssiva Agitaattori, 2015 vuoden suurhitti Ensin tuntui tyhjyys kun sydän otettiin pois mutta nyt on kaikki hyvin sekä ylistetty Koko Jazz Clubin kanssa toteutettu yhteisteos Jazz Meets Theatre/Dance/Circus kesältä 2017. Lisää tallenteita on tulossa pitkin kevättä. Näistä tiedotamme lisää KokoTeatterin kanavissa. Siirry lukemaan lisää kampanjasta: https://mesenaatti.me/campaign/?id=1457#single/view


Jyväskylän kaupunginteatterin Poikkeamia-verkkonäyttämö

Poikkeusajan ohjelmistosta löytyy monipuolista sisältöä kaikenikäisille. Poikkeamia-verkkonäyttämöllä kaupunginteatterin sivuilla on jo nyt koettavissa Villen Viikon biisi musiikinnälkäisille, näyttelijöiden lukemia Tarinatuokioita iltasatuhetkiin, eksistentialistinen äänikollaasi Tsehov-tuokio sekä viihdyttävä ja informatiivinen kulissikatsaus Kuinka teatteriesitys syntyy. Osa jo olemassa olevista sisällöistä saa jatkoa kevään aikana. Lisäksi verkkonäyttämölle saadaan vielä esimerkiksi Kysy taiteilijalta -talkshow, johon yleisö voi lähettää omia kysymyksiään teatterintekijöiden vastattavaksi.

Löydät Poikkeamia-verkkonäyttämön kaupunginteatterin verkkosivuilta osoitteesta: https://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/ohjelmisto/poikkeamia.


Teatteri Telakan Sohvateatteri 

Vanhoja esitystallenteita kotisohvilta katsottaviksi. Tallenteita julkaistaan lisää viikoittain.
 
Luukku (2019)

When a Rainbow Is Black (2017)
Korppi laulaa (2008)

https://www.teatteritelakka.fi/?page_id=8874


Lotta Kuusiston ja Iiro Rantalan Sana ja sävel iltalive. Joka ilta klo 19

Joka ilta klo 19. 5-10 min.

https://www.facebook.com/IiroRantalaOfficial/?redirect=false


Rakastajat-teatteri: Rakkaudesta kotisohviin - esitystaltiointeja ja iltasatuja

Porilainen Rakastajat-teatteri aloittaa vanhojen esitystaltiointien jakamisen katsottavaksi veloituksetta. Linkit löytyvät Rakastajien Facebook-sivujen kautta lähipäivinä. Myös iltasatuja lapsille klo 20.00 joka päivä.

rakastajat.fi/rakkaudestakotisohviin


Helsingin teatterikoulun Valo Ensemblen interaktiiviset satutuokiot lapsille

Helsingin teatterikoulun Valo Ensemble aloittaa lasten omat satutuokiot vanhempien arkea helpottaakseen, interaktiivisesti ja ilmaiseksi.

https://www.helsinginteatterikoulu.fi/lasten-oma-satutuokio/


Riko Eklundh berättar / Riko Eklundhin tarinatuokio

 Jag strävar till att under detta undantagstillstånd sända dagligen live 5-10 minuter och berätta historier utgående från föremål i mitt hem. Jag gör det på mitt modersmål svenska men försöker även göra en resumé på finska och kanske något ord på engelska. Riko Eklundh julkaisee päivittäin 5-10 minuutin tarinan joka perustuu johonkin esineeseen omasta kodistaan, livenä Facebookissa.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157331135563681&id=553058680


Teatterimuseon Kummitusjuhlat 2020 LIVE 31.10.2020

Kummitusjuhlat 2020 LIVE lauantaina 31.10. klo 11–12 Teatterimuseon YouTube-kanavalla.

Kuten Kummitusjuhlissa aiemminkin, myös nyt tarvitaan osallistujien apua. Kummitusjuhlat tapahtuu kokonaan verkossa, Teatterimuseon YouTube-kanavalla. Katsojat voivat osallistua tarinan kulkuun äänestämällä annetuista vaihtoehdoista eri tehtäväpisteissä.

Kummitusjuhlat 2020 LIVEä ovat mukana järjestämässä Kallion lukion opiskelijat.

Lisätietoja


Q-Teatteri: Pääomani 29.10.-5.11.2020

Livestream 29.10.2020. Tallenne ostettavissa 5.11.2020 klo 20:00 asti ja katsottavissa 5.11.2020 klo 23:59 asti. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

TIP-fest, Drew Colby: Mr. Shadow 5.11.2020

to 5.11. klo 17 –etänä Zoom-alustan kautta

Hassuja asioita tapahtuu, kun Mr. Shadow aivastaa – joskus aivastus muuttaa hänet eläimeksi kuten lehmäksi tai kirahviksi, toisinaan vauhdilla virtaavaksi joeksi!

Mr. Shadow on hauska ja vuorovaikutteinen esitys, jonka luoja on englantilainen varjografiaan eli varjoilla piirtämiseen erikoistunut taiteilija Drew Colby.

Lisätietoja


Talking in the Rain – An entertaining show about the weather 5.-14.11.2020

Talking in the Rain – An entertaining show about the weather on suomalais-norjalainen yhteistuotanto, joka on saanut muotonsa pandemian matkustus- ja kokoontumisrajoitusten keskellä. Vaikka esitys toteutetaan täysin fyysisesti etänä, sen aikana rakennetaan yhdessä jaettuja tiloja digitaalisilla alustoilla. Esitys tapahtuu Zoomissa ja osallistujat vastaanottavat tekstiviestejä sekä pyörälähetin toimittaman paketin.

Työryhmään kuuluvat Maria Oiva, Kristina Junttila, Kristin Eriksen Bjørn, Bernt Bjørn, Jussi Salminen, Topi Kohonen, Ragnhild Freng Dale, Salla Salin ja Lari Palander.

Lisää tietoa esityksestä täältä


FINFRINGE Turku: The Hot Box - Suora lähetys 20.-21.11.2020

The Hot Box on puinen kuutio ja kiertävä esitystila. Se kutsuu eri alojen taiteilijoita luomaan uniikkeja teoksia suoraan nettiin striimattuina. Linkit tuleviin ja jo tehtyihin lähetyksiin löydät täältä: www.thb.fi.


Baltic Circle -festivaali 20.–28.11.2020

Francesca Grillin ääniteos Listening to Sparks on kuunneltavissa festivaalin verkkosivulla 28.11. asti. Kahdeksan kirjoittajan tekstejä sisältävä About Time and Love -julkaisu, forecasting movements- videoteoksen verkkoversio sekä Pohjat / Grounds -podcast jäävät verkkoon myös festivaalin jälkeen.


Agit-Cirk: Virtuaalinen Unum-teossarjan kolme uutta osaa 26.11. ja 28.11.2020

Uudet esitykset julkaistaan Agit-Cirkin YouTube-kanavalla 24.11., 26.11. ja 28.11.

Gabriela Muñoz & Sampo Kurppa: Still Hungry?
Virtuaalinen kantaesitys 24.11. klo 10

Jenni Lehtinen & Sasu Peistola: Hold
Virtuaalinen kantaesitys 26.11. klo 10

Marjo Ylikorva: Hapuilu
Virtuaalinen kantaesitys 28.11. klo 10

Teossarjan aiemmat kolme osaa ovat katsottavissa täältä: https://bit.ly/2TpIrLR


Ooppera & Baletti: Iloinen leski 28.11.2020

Suoratoisto Kansallisoopperasta toteutetaan kuitenkin suunnitellusti Stage24-palvelussa ja HS Livessä lauantaina 28.11. klo 18.40 alkaen. Kuplivan teoksen on ohjannut Jussi Tapola, ja lavastuksen ja puvut on suunnitellut Anna Kontek. Suoratoiston päärooleissa nähdään joukko suomalaistähtiä kuten Mari Palo, Waltteri Torikka ja Jyrki Korhonen. Esityksen johtaa Kurt Kopecky.

https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/iloinen-leski/


Karanteeniteatteri: Lisää saikkua, kiitos! 24.-30.11.2020

Vielä on paljon kerrottavaa suomalaisesta terveydenhuollosta, lääkäreistä, hoitajista, potilaista, sairauksista ja ennakkoluuloista Ja mitähän hauskaa SOTE-uudistus tuo tullessaan, kun jo pelkkä valmistelu on ollut silkkaa farssia?! 

Esitys 24.11.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 30.11.2020 asti.

Osta liput


Lentävän Poron Teatteri: KAIKKI ON PERUTTU!!! TAAS!!! -improshow 5.12.2020

Lentävän Poron huippusuosittu täysin ilmainen live stream -improshow saa yhden pikkujouluspesiaalijakson verran jatkoa, kun eetteriinne pärähtää "KAIKKI ON PERUTTU!!! TAAS!!!"

Lauantaina 5.12.2020 suora lähetys Rovaniemeltä. Katso Lentävän Poron Facebookista.
 

Joensuun kaupunginteatteri: Peer Gynt. Kolme novellia

Suomalais–venäläinen elokuva, jossa Henrik Ibsenin klassikko saa tuoreen ja omaperäisen tulkinnan. Esitys syntyi alun perin näyttämölle mutta muuntautui elokuvaksi. Venäjän puolen tiimi työsti kuvauksen, jossa Peer Gynt käy pitkän tien nuoresta levottomasta miehestä ikääntyneeseen kotiinpalaajaan. Solveigin tarina kuvattiin Joensuussa. Tärkeässä osassa esityksessä ovat fyysinen teatteri ja musiikki.

Elokuva julkaistiin ensi-illassa Joensuun kaupunginteatterissa 12.11., minkä jälkeen se on katsottavissa ilmaiseksi verkkosivuilla vuoden 2020 loppuun saakka.


Turun kaupungintatteri: Itsenäisyyspäivän jatkot 8.12.2020

Itsenäisyyspäivän etkot lauantaina 21.11.2020 kello 13.00 yhdessä evakon ja hänen lapsenlapsensa kanssa. Vieraana kaikkien tuntema Aira Samulin ja Kiti Samulin, keskustelu striimataan suorana Turun Kaupunginteatterin Facebook-sivuille. 

Itsenäisyyspäivän jatkot - mitä kuuluu sisäiselle sotaveteraanillesi? -tilaisuus pidetään Turun Kaupunginteatterin Sopukassa tiistaina 8.12.2020 kello 18.00. Tilaisuuteen on mahdollista tulla paikalle ilmoittautumalla etukäteen teatterin verkkosivuilla ja lisäksi sitä voi seurata suorana lähetyksenä Turun Kaupunginteatterin Facebook-sivuilla.

Tapahtumat liittyvät Naisia ja hevosia -teokseen, jonka ensi-ilta on 19.11.2021

Lue lisää


Karanteeniteatteri / Niina Hosiasluoma: Minä olen Hossu. 2.-6.12.2020

Minä olen Hossu on keski-ikäisen komediennen hysteerisen omaelämänkerrallinen show. Puhutaan yksin ja yksinäisyydestä, vaikkei koronakevät niihin asioihin juurikaan vaikuttanut. Tässä välitilinpäätöksessä nähdään haaroja, tapsuttelua ja juomataukoja, sekä yksi dramaattinen valotilanne. Lisäksi kuullaan itkua, häpeää ja jonkin verran itsetyytyväisyyttä.  

Esitys 2.12.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 6.12.2020 asti.
Osta liput tästä!Tanssiteatteri MD: Ystäväni Pikku Pörriäinen 9.-10.12.2020

Ystäväni Pikku Pörriäinen striimattuna 9.-10.12. klo 18.

Linkki lippukauppaan: https://www.lippu.fi/artist/tanssiteatteri-md/ystaevaeni-pikku-poerriaeinen-livestriimi-2850154/


Ooppera & Baletti: Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas 10.12.2020

Joulun ajan perinteinen baletti, yleisön kestosuosikki Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas nähdään suoratoistona Stage24-palvelussa ja Yle Areenassa torstaina 10.12. klo 18.50. Esitys nähdään lisäksi tallenteena Yle Teema -kanavalla loppiaisena 6.1.2021.

https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/pahkinansarkija-ja-hiirikuningas/


Aurinkobaletin Kolme väriä -teoskokonaisuus striimataan 11.–12.12.2020

Kolme väriä -teoskokonaisuus toteutetaan hieman suppeampana ja striimauksen välityksellä 11.– 12.12.2020.

Pe 11.12. klo 19.00

Aurinkobaletti: Patrick Di Quirico: Emho (noin 30 min)
Anniina Ukkonen: Miimahtava tanssiesitys (noin 20 min)

La 12.12. klo 17.00

Kivinen Kuutamo: Gnossienne (noin 30 min)
Marjan Raar: Into the Cloud (noin 50 min)

Kolmen värin mahdollinen muu ohjelma tarkentuu vielä. Lisätiedot Kolme väriä -teoskokonaisuudesta täällä: https://www.aurinkobaletti.fi/ohjelmisto/kolme-varia/


Miika Suonperä: Esitelmä Virtasesta ja Vivaldista 13.12.2020

Esitys on runollinen pohdinta dualismista, agoniasta, loputtomasta riittämättömyyden tunteesta sekä itsensä halveksumisen ja hyväksymisen välisestä kamppailusta
13.12.2020 klo 19:00. Kesto: n. 20min
 
Esitys striimataan ja sen katsominen on ilmaista. Halutessasi voit maksaa kannatusmaksun jolla tuet Levoteatterin toimintaa. Esitys vierailee osana Levoteatterin striimausohjelmistoa
 

Becoming Icons -musikaali livestream 13.12.2020

Becoming Icons on kahden drag- taiteilijan, Matias Korhosen & Teemu Sytelän drag-musikaali, joka ammentaa esikuvista. Becoming Icons -musikaali su 13.12. klo 16:00 livestream.
 
Yhden livestream-lipun hinta on 15€ ja se sisältää yhden katseluoikeuden keikalle. Jos samalla lipulla showta katsoo useampi kuin yksi henkilö, on mahdollisuus maksaa vapaaehtoinen 5€ tukimaksu per. lisäkatsoja. Osta lippusi laittamalla viestiä osoitteeseen becomingicons@gmail.com.
 

Joulupukki suukon sai - Carrien livestream joulushow 13.12.2020

Joulupukki suukon sai - Carrien livestream joulushow on reilu tunnin mittainen drag show. Show esitetään livestreamin välityksellä su 13.12 klo 19:00.  Shown aikana vietetään hieman pikkujouluja ja lauletaan kauneimpia joululauluja tunnettujen suomalaisten artistien johdolla. Illan aikana selvitetään myös, mitä se Pikku Jukka oikeasti näkikään jouluaattona.

Yhden livestream lipun hinta on 15€ ja se sisältää yhden katseluoikeuden esitykseen. Jos samalla lipulla showta katsoo useampi kuin yksi henkilö, on mahdollista maksaa vapaaehtoinen 5€ tukimaksu per. lisäkatsoja. Osta lippusi laittamalla viestiä osoitteeseen carriethedragqueen@gmail.com.

Lisätietoa saa Instagramista https://www.instagram.com/carrie_the_dragqueen/ sekä Facebookista https://www.facebook.com/events/2824783594472794 .


TRIPIT! Toisissa tiloissa harjoitefestivaali 15.12.2020

Toisissa tiloissa on harjoitellut yhdessä jo 16 vuoden ajan joka tiistai-ilta. Joulukuun TRIPEISSÄ vieraillaan ryhmän tämän vuoden viimeisissä viikkotreeneissä ja tehdään harjoitteita yhdessä ryhmän ohjeistamana. TRIPEILLE voit osallistua ainoastaan Zoom-videoyhteyden välityksellä.

TRIPIT ovat maksuttomat, mutta huomioithan että TRIPIT tallennetaan ja tallennetta tai sen osia voidaan käyttää Toisissa tiloissa -ryhmän tiedotuksessa ja markkinoinnissa. Tämän vuoksi osallistua voi ainoastaan kamera päällä Zoomin kautta ja osallistujat saattavat näkyä TRIPEISTÄ tehtävässä tallenteessa.

TRIPIT järjestetään tällä kertaa kokonaisuudessaan englanninkielisinä.

Tiistaina 15.12. klo 19-21 (EET) Etänä Zoomin välityksellä
Lisää TRIPEISTÄ Toisissa tiloissa nettisivuilla.


Tampereen Teatteri: Saiturin joulu. Suorat lähetykset 18.12. 21.12. ja 22.12.2020

Tampereen Teatteri käynnistää esitysten live-striimaukset. Ensimmäiset suorat lähetykset nähdään joulun kestosuosikista, Saiturin joulusta.

lauantaina 12.12. klo 18:15
perjantaina 18.12. klo 18.15
maanantaina 21.12. klo 14.45
tiistaina 22.12. klo 18.15

Striimilähetyksissä pääset myös kurkistamaan, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu ennen esitystä, esityksen aikana ja esityksen jälkeen. Lähetys alkaakin 15 minuutin etkoilla. Ennakkoon kuvattujen etko-, jatko- ja väliaikaohjelman juontajina toimivat näyttelijämme  Jukka Leisti ja Elisa Piispanen.

Saiturin joulun live-striimatut liput myy Lippu.fi. Tarjolla on useita erilaisia lippuvaihtoehtoja: 1. Peruslippu 14,90 € , 2. Kannatuslippu 32 € , 3. Yhteisölippu 124 €  4. Ryhmälippu hinta  määräytyy henkilömäärän mukaan 

Suosittelemme näytelmää yli 6-vuotiaille.


Turun kaupunginteatterin Somenäyttämö 18.12. ja Väliaika -podcast torstaisin

Somenäyttämö tekee paluun teatterin ystävien iloksi tarjoten ohjelmaa teatterin Facebook-sivulla kahdesti ennen joulua, perjantaina 11.12. ja 18.12. klo 18.

11.12. vie Nokia-näytelmän sisäpiiriin - Päänäyttämöllä avautuvaan Keilaniemen pääkonttoriin ja myyttisiin sammonrakennustunnelmiin. Luvassa on väläyksiä esityksestä ja tekijöiden haastatteluja.

18.12. jouluisempaa ohjelmaa.

Teatteripodcast Väliaika jatkuu myös, uusia jaksoja ilmestyy kuunneltavaksi joka torstai.


Tampereen Teatteri: Häpeä! – Nolo komedia 16.12.2020

Häpeä! – Nolo komedia livestriimataan ke 16.12. klo 18:45
https://tampereenteatteri.fi/naytelma/hapea-nolo-komedia-livestriimi/


Oulun Ylioppilasteatteri: Kesäyön unelma -näytelmän tallenne 18.-31.12.2020

Oulun Ylioppilasteatterilla 6.11.– 29.11.2020 esitetyn Shakespearen Kesäyön unelma -näytelmän tallenne julkaistaan ValveLivessä perjantaina 18.12. klo 19. Tallenne on maksuton ja se on katsottavissa 31.12.saakka.

http://www.valvelive.fi/

Lisätietoja: http://oulunylioppilasteatteri.fi/index.php?id=kesayon-unelma
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1594492374070216/


DuvTeatern: I det stora landskapet - en sagolik familjekrönika Yle Femillä ja Yle Areenassa 19.12.2020 alkaen

Joulukuun 19. päivästä lähtien Yle Fem -kanavalla ja Yle Areenassa esitetään sekä uusia että vanhoja DuvTeatern-aiheisia elokuvia ja dokumentteja.

Yle Areenassa voi nähdä taltioinnin DuvTeaternin mainetta niittäneestä musiikkiteatteriesityksestä I det stora landskapet - en sagolik familjekrönika, joka sai ensi-iltansa Helsingin Svenska Teaternissa syksyllä 2019. Täysille katsomoille esitetty näytelmä syntyi DuvTeaternin, Svenska Teaternin, Resonaarigroupin ja Wegelius Kamarijousten välisenä yhteistyönä ja sen viimeiset esitykset jouduttiin perumaan koronan iskiessä.

Anna Blomin uusi dokumenttielokuva Yvonne saa samalla myös ensi-iltansa. Yle Areena tarjoaa DuvTeaternin monivaiheisesta historiasta kiinnostuneille myös kaksi vanhempaa dokumenttielokuvaa: Hiljainen oopperalaulaja (2012) ja Nyt olet Hamlet (2002).

Kaikki neljä ohjelmaa esitetään myös Yle Fem -kanavalla joulun alla. 

https://duvteatern.fi/sve/om/filmfest/


Tampereen Teatterin näyttelijöiden joulukonsertti 19.12.2020

Tampereen Teatterin näyttelijöiden joulukonsertti järjestetään tänäkin vuonna   nyt livestriimattuna!

Joulukonsertti lähetetään suorana lähetyksenä lauantaina 19.12. klo 20.00 teatterin päänäyttämöltä. Konserttia voi kuka tahansa seurata ilmaiseksi Aamulehti Moron nettisivuilta.

Konsertti järjestetään Moro-lehden ja Tampereen seurakuntien järjestämän Ruokakassi-keräyksen hyväksi.


Tampereen Komediateatteri: Päämäärä Tuntematon 20.12.2020

Tampereen Komediateatterin kiitetty ”viiden tähden näytelmä” Päämäärä Tuntematon esitetään striimattuna Väinö Linnan syntymäpäivänä su 20.12. klo 17.00 alkaen ja on striimauksen jälkeen katsottavissa viikon ajan. Ennen esitystä järjestämme myös etkot klo 16.00 alkaen, joissa keskustelevat Väinö Linnasta ja näytelmän aiheista näytelmän kirjoittaja, tohtori Panu Rajala ja esityksen ohjaaja Panu Raipia.

Lippuja striimaukseen on ostettavissa Tampereen Komediateatterin lipputoimistosta liput(at)komediateatteri.fi tai osoitteesta www.lippu.fi/eventseries/2851422

Asiakkaalle lähetetään sähköpostitse tunnus ja katseluohjeet, jolla pääsee katsomaan esitystä osoitteen www.komediateatteri.fi kautta.


Wasa Teater: Julkonsert med Lytts & vänner 21.12.2020

Svensk-Österbottniska Samfundet och Wasa Teater bjuder på digital Julkonsert med Lytts & vänner
Julkonsert med Lytts & vänner kommer att publiceras den 21.12.2020 på Wasa Teaters och SÖS webbsidor samt i HSS Medias digitala kanaler.


Teatterimuseon joulukalenteri

Tänä vuonna joulukalenterissa avataan yhteensä 12 Teatterimuseon arkistossa olevaa valokuva-albumia. Jokaista albumia tarkastellaan kahden päivän ajan. Uusi luukku aukeaa tähän alle päivittäin kello 6. https://www.teatterimuseo.fi/fi/Joulukalenteri-2020


Todellisuuden tutkimuskeskuksen joulukalenteri

Todellisuuden tutkimuskeskus kutsui 24 eri taiteilijaa tai taiteilijaryhmää julistamaan miksi he tekevät taidetta. Julkaisemme heidän vastauksiaan päivittäin jouluaattoon asti. Kalenterin löydät Voima-lehden verkkosivulta Taiteen paikasta.

Taiteen paikka on Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Voima Kustannuksen yhteistyössä toteuttama taidemedia, jota on julkaistu helmikuusta 2020 alkaen Voiman verkkolehdessä. Taiteen paikan tavoitteena on popularisoida taidejournalismia ja siten tehdä siitä helpommin lähestyttävää.


Talvisirkus Vauhdin joulukalenteri

Mitä tapahtuu hiljaisessa Kattilahallissa näiden viikkojen aikana, kun Talvisirkus Vauhdin näytökset ovat koronatilanteen vuoksi katkolla? Se selviää Talvisirkuksen esiintyjien joulukalenterista!

Talvisirkus Vauhdin "spin-offia", maksutonta joulukalenteria voi seurata Hurjaruuthin Facebookissa ja YouTube-kanavalla – joulukalenterissa vilahtaa myös tuttuja hahmoja Talvisirkuksen historiasta. Ensimmäisissä videoluukuissa on nähty ainakin jo BMX-pyörällä ajava Rotta ja huimia sirkustaitoja testailevat Siat.


Nukketeatteri Sampon joulukalenteri 1.-24.12.2020

https://www.facebook.com/samponukketeatteri/


SUPER teatterin joulukalenteri

SUPER teatterin perinteinen joulunäytelmä tänä vuonna toteutettu joulukalenterin muodossa; jaksot tulee päivittäin katsottavaksi YouTube-kanavallemme ja säilyvät siellä kaikkien katsottavina 26.12. saakka. https://www.youtube.com/channel/UCbFRGFwCdpk4p5ixhwcT1bw


ShedHelsinki ja HKT: Metsän joulukalenteri 1.-24.12.2020

Helsingin Kaupunginteatteri jatkaa yhteistyötä ShedHelsingin kanssa myös koronasyksynä. Perinteisen joulunalusajan musikaalituotannon tilalla valmistuu lasten itsensä suunnittelema Metsän joulukalenteri, jossa jokaisen päivän luukun takaa paljastuu aina uusi, itsenäinen video.
Lapset käsikirjoittavat ja suunnittelevat joulukalenterivideoiden sisällön. Joulukalenteri kuvataan Lumi Films -tuotantoyhtiön toimesta, ja kuvausohjauksesta vastaa Saku-Petteri Perintö. Joulukalenterin tekemiseen osallistuu 63 lasta ja nuorta.
 
Metsän joulukalenteri 1.-24.12.2020 Elisan YouTube-kanavalla.


Teatteri Mukamaksen Hiirulaisen Joulukalenteri 1.-27.12.2020

Joulun isoin, näyttävin ja lämminhenkisin joulukalenteri löytyy tänä vuonna Finlaysonin alueelta, seinälle heijastettuna sekä Mukamaksen nettisivuilta! Hiirulaisen Joulukalenteri kertoo Teatteri Mukamaksen Ballerinan ja Klovnin jouluvalmisteluista.


Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssiva joulukalenteri 1.–24.12.2020

Kaupunkitiloissa tapahtuvien lämminhenkisten ja turvallisten kohtaamisten lisäksi Tanssiva joulukalenteri ilahduttaa tänä vuonna myös digitaalisesti lähes joka päivä. Lisätiedot ja ohjelman löydät verkkosivuilta


Lahden kaupunginteatteri: Karnevaali 2020 monikamerataltiointina 28.12.2020 alkaen

Karnevaali 2020 on lumoava, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka toteutettiin yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Teos toi näyttämölle eri ikäisiä ihmisiä tämän ajan tarinassa, jossa realistinen ja maaginen maailma esiintyvät rinta rinnan. Karnevaali 2020 kantaesitys oli 14.2.2020 Juhani-näyttämöllä.  Tämän megaspektaakkelin primus motorina toimi päijäthämäläislähtöinen ohjaaja, näyttelijä ja muusikko Jemina Sillanpää. Tässä ainutlaatuisessa teoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi.

Teos on taltioitu arkistokäyttöä varten esityksestä Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä maaliskuussa 2020 ja editoitu joulukuussa 2020 katsottavaksi teatteriesitykseksi Karanteeniteatterin facebook-sivulla joulun välipäivinä osoitteessa https://www.facebook.com/karanteeniteatteri.


Nukketeatteri Sytkyt: Helsingin kaupungin Talvipuutarhan jouluesitys taltiointina

https://youtu.be/dmWHtYK_0e0


Kansallisteatteri ja TTT: Hitler ja Blondi taltiointina

Seela Sellan ja Verneri Liljan tähdittämän, Michael Baranin kirjoittaman ja ohjaaman suosikkiesityksen taltioinnin voi katsoa nyt Keikalla.fi -palvelun kautta.  Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotannon huippulaadukkaan taltioinnin liput myy Lippu.fi.

Taltiointi on katsottavissa 25 euron hintaan Keikalla.fi-palvelussa 10 päivän ajan koodin aktivoinnista. Taltioinnin on toteuttanut Bright Finland Oy.

Hitler ja Blondi on tuotettu ja toteutettu Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä. Kantaesitys oli TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä 19.2.2020, Helsingin ensi-ilta nähtiin Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 24.9.2020.

Lisätietoa ja käytännön ohjeita voit lukea keikalla.fi -verkkosivulta, jonne pääset tästä linkistä.


Ooppera- ja balettiesitysten tallenteita joulukuussa Stage24-palvelussa

Ooppera- ja balettiesitysten tallenteita voi esityskatkon aikana katsella maksutta Stage24-palvelussa. Katsottavaksi palaavat joulukuussa toiveuusintana suosikkiteokset: koko perheen baletti Peppi Pitkätossu torstaina 10.12. klo 9, koskettava joulunaikaan sijoittuva ooppera La Bohème keskiviikkona 16.12. klo 9 sekä tuttu tarina perinteisenä balettina, Prinsessa Ruusunen tiistaina 22.12. klo 9. Joulunodotusaikana puuhaa lapsille ja koko perheelle tarjoaa lisäksi Pepin ja Herra Tossavaisen tanssikoulu 21.12. klo 9 alkaen.


Heidi Niemi: Seitsemän veljestä lyhytelokuva

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Juhlan kunniaksi Suomen Lontoon-instituutti tilasi näyttelijä Heidi Niemeltä englanninkielisen lyhytelokuvan, jossa tämä esittää kaikki roolit.

Katso lyhytelokuva täältä.PODCASTEJA JA MUUTA

Lisää Podcasteja: www.tinfo.fi/podcasteja

Seinäjoen kaupunginteatterin Lämpiöelämää

Seinäjoen kaupunginteatterin Lämpiöelämää-podcast ilmestyy n. kerran kuukaudessa. Viides jakso ilmestyy 1.2.21. seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lämpiöelämää 4: keskustelua komediasta ja näyttelijän peruspäivästä


Kansallisteatterin Kaarella-aluehankkeen Podcast

Podcast-sarjan, kuten koko Kaarella-aluehankkeen, tarkoituksena on tuoda kuuluviin eri-ikäisten ja taustaisten kaarelalaisten ääntä ja ajatuksia. Podcastien myötä tarinat tulevat helposti kaikkien saavutettaviksi poikkeusaikana.

Laura Kajander soittaa alttoviulua kaikissa podcastin jaksoissa. Sarjan kahdeksan jaksoa on kuunneltavissa Kansallisteatterin Äänikanavalla.

Kaarella-aluehankkeessa toteutettiin marraskuussa yhdessä alueen asukkaiden kanssa Metsä antaa odottaa -runovideo, joka löytyy teatterin Youtube-kanavalta. Meditatiivisen metsäinen runoteos syntyi kuluneen vuoden aikana hankkeessa tapahtuneesta kohtaamisesta, ja se luetaan videolla monikielisenä.


Pukkarikeskusteluja - Kiihkeää puhetta teatterista

Mistä teatterintekijät puhuvat esityksen jälkeen tai kun teatteria ei pääse tekemään? No puhuvat tietenkin teatterista! Pukkarikeskusteluja-podcast sukeltaa teatterin hämärien pukuhuoneiden ja lämpiöiden kiihkeisiin keskusteluihin, joissa pohditaan intohimoisesti teatterialan ja yhteiskunnan polttavia kysymyksiä. Millainen on hyvä esitys? Miksi kollegoiden työt aiheuttavat kauhua? Entä miten Amazon-firman kahden pitsan sääntö liittyy teatteriin? Tule mukaan ajattelemaan ja keskustelemaan teatterista tekijöiden seurassa!

Pukkarikeskusteluja on Ylen tuottama 16-osainen podcast-sarja, joka on toteutettu yhteistyössä helsinkiläisten KOM-teatterin, Q- teatterin, Ryhmäteatterin ja Teater Viiruksen kanssa.

https://areena.yle.fi/audio/1-50589131


Turun Kaupunginteatterin uusi Väliaika-podcast

Väliaika on Turun Kaupunginteatterin upouusi podcast, jonka ensimmäiset jaksot ovat nyt kuunneltavissa suosituimmilla podcast-alustoilla. Väliajalla herkutellaan kiinnostavilla teatterikentän ilmiöillä, naureskellaan sattumuksille kulisseissa ja sukelletaan teatterintekijöiden arkeen – ja toki juhlaankin.

Väliaika-podcastia voit kuunnella Anchorissa sekä mm. Spotifyn ja Googlen podcast-alustoilla. Uusi jakso ilmestyy joka torstai. Kuuntelijat voivat osallistua keskusteluun ja toivoa aiheita Väliajan Instagram-tilillä @valiaikapodi.

http://teatteri.turku.fi/podcast

Koneen Säätiön blogi: Riittääkö esittävän taiteen vastustuskyky?

Suomessa esittävä taide on näyttämöllisen normin vanki. Korona näytti, miten vaikea digiloikka muurin yli on pakkotilanteessa, kun siihen ei ollut valmistauduttu ajoissa, kirjoittaa taiteilija ja tutkija Samee Haapa Rohkeus-blogissa.

Ahlroos & Pusenius podcast

keskusteluja taiteesta, tieteestä ja kulttuurista.

Kuuntele jaksot:

#1 Ilja Lehtinen

#2 Valtteri Raekallio 

#3 Joakim Pusenius


Oblivia 20 blog: the art of documenting live performances

New posts in the Oblivia 20 blog! Christopher Hewitt has documented Oblivia’s stage works for many years. In this podcast he and Anna-Maija Terävä talk about the purpose of documenting live performances. Recorded at Hangö Teaterträff Festival in June, 2019.

https://oblivia.fi/oblivia20/on-documentation/


Musikaalimatkassa Podcastin kehujakso, osa 1

Musikaalimatkassa Podcast pyysi kehuja koronakevään ankeutta piristämään, ja niitä on lähetetty – peräti kahden jakson tarpeiksi! Aloitamme tässä jaksossa teatteri-ihmisille osoitetun kehutulvan purkamisen.

Mukana kehumassa vakiovieraamme Viljatuuli ja kehuja lukemassa Saara Jokiaho ja Severi Saarinen.

Kuuntele täältä: https://soundcloud.com/musikaalimatkassa-podcast


Teatterimuseo: Teatterikissan kotiseikkailu

Teatterikissa on monille tuttu Teatterimuseon lomaseikkailuista. Nyt Teatterikissa loikkaa museon verkkosivuille ja järjestää puuhaa, jota voi tehdä omassa kodissa yhdessä perheen kesken.

Teatterikissan kotiseikkailujen tehtävät ja aiheet liittyvät teatteriin, kuinkas muuten! Jokaisessa tehtäväpaketissa keskitytään johonkin teatterin osa-alueeseen. Lopulta on koossa kokonainen oma teatteriesitys!

Uusia jaksoja julkaistaan viikottain keväällä 2020.

https://www.teatterimuseo.fi/fi/Teatterikissan-kotiseikkailu


Lasten ja nuorten harrastakotona.fi

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

Harrastakotona.fi-sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa.

Sisältöjä tuottavat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset, taiteen perusopetuksen oppilaitokset, taidekasvattajat, taidelaitokset, mediatalot ja taiteilijat. Sivustolle etsitään jatkuvasti uusia sisältöjä kaikkien taiteenalojen parista, ja niitä voi vinkata suoraan verkkosivuilla.

http://harrastakotona.fi/


Shakespeare-podden

Det första avsnittet av Shakespeare-podden gästas av tre finlandssvenska regissörer som alla gör Shakespeare i år.

Ulrika Bengts regisserar Hamlet på Wasa Teater, där Hamlet inte bara spelas av en kvinna – utan ÄR en kvinna.

Jakob Öhrman har satt upp Hamlet All Inclusie på Viirus. Han berättar om varför han vill se skådespelarna kämpa ordentligt innan han låter dem dö på scenen, bara för att väckas upp nästa dag igen.

Carl Alm från Klockriketeatern är regissör för Julius Caesar. Men kan man tro på något som sägs i pjäsen?

Det blir ett samtal om våld i Shakespeares verk, om kön och makt och blankvers. Och så visar det sej att Shakespeare inte alls är så svår eller högtidlig som programledare Ida Henrikson tror.

Och hur blir det med den finlandssvenska Shakespearefestivalen?

https://www.podbean.com/media/share/pb-sfhui-d6c6af?utm_campaign=i_share_ep&utm_medium=dlink&utm_source=i_share


Kaikki Teatterista -podcast

Huhtikuussa alkanut ja yli tuhat kuuntelua kerännyt teatterin ja eri tieteen aloja yhdistelevä ja pohdiskeleva podcast.

"Nyt haastatellaan läpi taiteilijat ja tieteilijät näyttelijän eläytymiskyvyistä, peilisoluista, kirkkodraaman historiasta ja hyvästä käsikirjoituksesta aina tulevaisuuden teatteriteknologian mahdollisuuksiin ja lavastuksen värisuunnitteluun asti. Podcast kaikille, jotka haluavat oppia lisää niin yksinkertaisista kuin haastavimmista teatteriaiheista.

Spotify: https://open.spotify.com/show/1oPRXgvXmk3HxtAkdSihNl
Podbean: https://kaikkiteatterista.podbean.com/


Virtuaalinen Teatterimuseo


Mesenaatin Korona Aid - Tue tai perusta oma kampanja

Mesenaattiin voi perustaa oman kampanjan. Sinulla ei tarvitse olla mitään erityistä hanketta jolle keräät rahoitusta, ja voit laittaa minimisummaksi vaikka 50 euroa. Velvoitteesi on ainoastaan toimittaa ostajille mitä he ovat sinulta ostaneet.

Kirjoita otsikkoon tunnus: KORONA AID. Muuten noudata Mesenaatin normaaleja ohjeita.

KOKO Teatterin kampanja: Katso teatteriesitysten tallenteita kotisohvalta!


TARGET projekti - tanssivideoita ja -valokuvia

Instagram: https://www.instagram.com/targethelsinki/
Facebook: https://www.facebook.com/targethelsinki/
Vimeo: https://vimeo.com/user109771755

Paljon melua tyhjästä -blogin teatterivinkit kotisohville

Kotimaisen esittävän taiteen lisäksi etenkin brittiteatteria seuraavan Katri Leikolan vinkkejä kotisohville
https://paljonmeluateatterista.blogspot.com/2020/03/ajanvietetta-koronakaranteeniin.html