18.02.2021

Arda Yildirim mustavalkoinen kuva

Uusia kirjailijaääniä Lontoossa 

 
Lontoolainen Cut the Cord -teatteri järjestää pohjoismaisten uusien näytelmien katselmuksen 29.3.-2.4.2021. New Nordic Voices on virtuaalisesti järjestettävä tapahtuma, jossa on mukana yksi teos kustakin Pohjoismaasta. Suomesta mukaan on valittu Arda Yildirimin Sarvivälke, ja se esitetään Eva Buchwaldin käännöksenä nimeltään Hornblende.  
 
Cut the Cordin taiteellinen johtaja Camilla Gürtler kertoo tapahtuman tavoitteeksi uusien käännösnäytelmien tuomisen brittiläisten teatterien ja teatterintekijöiden tietoon. Ohjelman tarkoituksena on ollut myös yhyttää nuorempi näytelmäkirjailija jo kokeneen draamakääntäjän kanssa. New Nordic Voices Showcase laajenee yleisölle tarjottavista lukuteatteriesityksistä, paneelikeskusteluista ja haastatteluista, kirjailijoille tarkoitetuksi verkostoitumisalustaksi. 
 
Cut the Cord järjesti lokakuussa 2020 avoimen, näytelmäkirjailijoille suunnatun haun. Teatteri haki tuoreita näytelmiä tekijöiltä, joiden teoksia ei aiemmin ollut käännetty ja esitetty englanniksi. Kääntäjä Eva Buchwaldin työtä tuettiin TINFO-apurahalla
 
Cut the Cord esitti maaliskuussa 2020 Mika Myllyahon näytelmän Korjaamo osana New Nordics -festivaaliaan. Lukuteatteriesityksen ohjasi Lucie Dawkins, ja teoksen käännös on Eva Buchwaldin käsialaa. 
 
 
TINFO / 18.2.2021 
 
  

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Festivaalit Kääntäjät