10.02.2022

Obsessions harjoitukset Theater Bremen 2022

Oblivian maailman ensi-ilta Bremenissä

Esitystaideryhmä Oblivian uusi teos Obsessions saa kantaesityksensä Theater Bremenissä. Kokeellisen musiikkiteatteriproduktion maailman ensi-ilta on 19.2.2022.

Suomalaisen esitystaiteen kärkiryhmä Oblivian uusi teos Obsessions saa maailman ensi-iltansa Theater Bremenissä 19.2.2022. Obsessions toteutetaan yhteistyössä säveltäjä Yiran Zhaon, Theater Bremenin laulajien ja esiintyjien sekä Bremenin filharmonian muusikoiden kanssa. Teos on osa saksalaisen Fonds Experimentelles Musiktheaterin (feXm) johtamaa NOperas!-hanketta, jonka tavoitteena on tukea musiikkiteatterin uusia muotoja. 
 
Oblivia tunnetaan minimalistisesta lähestymistavastaan suuriin kysymyksiin. Obsessions-teoksessa ryhmä tutkii omintakeisella ja humoristisella tavallaan ihmisten pakkomielteitä ja haluja. Esitys kuljettaa katsojan leikkisästi halki vaihtuvien paikkojen ja aikakausien aina pyramidien rakentamisen ajoista nykypäivään ja valottaa ihmiskunnan toistuvia pakkomielteitä, historian liikkeellepanevia voimia.
 
Yiran Zhao (CN) on nuori, monilahjakas säveltäjä, joka työskentelee tällä hetkellä Euroopassa. Zhaon sävellystyö ja Oblivian oma tulokulma lauluun ja ääneen luovat esitykseen epätavallisen ja tarttuvan äänimaailman, jossa yhdistyvät a cappella -laulut ja klassiset melodiset rakenteet atonaalisiin elementteihin. "'Obsessions'  on ooppera, joka koostuu nykyaikaisesta instrumentaalisesta elektronisesta musiikista ja äänitaiteesta. Osa musiikista on syntynyt yhteisissä improvisaatioissa", Yiran Zhao tiivistää. 
 
Obsessions on toinen osa Oblivian Politiikka ja tunteet -trilogiaa, jonka ensimmäinen osa oli kokeellinen musiikkiteatteriesitys ja samalla Oblivian ja Zhaon ensimmäinen yhteistyö Verdrängen Verdrängen Verdrängen. Teoksen kantaesitys oli uuden musiikin ECLAT-festivaalilla Stuttgartissa vuonna 2020. 
 
Bremenin esitysten jälkeen Obsessions jatkaa Wuppertalin Oopperaan, jossa teoksesta tehdään uusi versio paikallisten laulajien ja orkesterimuusikoiden kanssa. Uuden version ensi-ilta nähdään joulukuussa 2022.
 
Musiikin johto: Yu Sugimoto
Taiteellinen johto: Annika Tudeer
Sävellys ja äänisuunnittelu: Yiran Zhao
Konsepti: Oblivia
Puvut: Tua Helve
Valot: Meri Ekola
Esitysdramaturgia: Alice Ferl, Anna-Maija Terävä
Dramaturgi feXm: Roland Quitt
 
Näyttämöllä: Nerita Pokvytytė, Mariam Murgulia, Timotheus Maas, Karin Enzler, Matthieu Svetchine, Annika Tudeer, Timo Fredriksson, Hélène Freyburger (huilu), Gregor Daul (oboe), Anatoli Jagodin (pasuuna), Rose Eickelberg (perkussiot), Reinhold Heise (viulu), Marie Daniels (alttoviulu)
 
Tuotanto: Oblivia yhteistyössä Theater Bremen ja Oper Wuppertal sekä feXm:in (Fonds Experimentelles Musiktheater) NOperas! -ohjelma, jonka mahdollistavat NRW KULTURsekretariat ja Kunststiftung NRW.
 
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Svenska kulturfonden, TINFO – Teatterin tiedotuskeskus/ MOTI-kansainvälistymisohjelma, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto 
 
Tiedustelut:
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys