30.03.2021

Petri Tuhkanen 2021

Petri Tuhkanen palkittiin Virossa 

Studio Totalin taiteellinen johtaja, valosuunnittelija Petri Tuhkanen palkittiin Virossa vuoden 2021 valo- ja videosuunnittelijana.

Helsinkiläisen teatteriryhmä Studio Totalin taiteellinen johtaja, valo- ja videosuunnittelija Petri Tuhkanen (s.1980) palkittiin Maailman teatteripäivänä, lauantaina 27.3.2021 Viron yleisradion lähettämässä gaalassa Viron Teatteriliiton vuoden 2021 Taiteilijapalkinnolla (Kunstnikuauhind 2021). Palkinto myönnettiin Tuhkasen valo- ja videosuunnittelusta Eesti Draamateaterin teoksessa Kuritöö ja karistus (Rikos ja rangaistus). Esityksen ovat ohjanneet Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo
 
Petri Tuhkanen on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun koulutusohjelmasta vuonna 2016. Tuhkanen on työskennellyt useissa teattereissa Suomessa ja ulkomailla toimien niin teatterin, tanssin, arkkitehtivalaistuksen, että valotaiteen parissa. Vuodesta 2016 Tuhkanen on johtanut myös helsinkiläistä teatteriryhmä Studio Totalia yhdessä näyttelijä-ohjaaja Anna Lipposen kanssa. 
 
 

Työ Sveitsin Luzernissa

Parhaillaan Tuhkanen työskentelee Sveitsissä Luzernin teatterissa, jossa Kunst-teos saa ensi-iltansa koronatilanteen salliessa huhtikuussa. Tuhkasen työtä on nähtävillä myös Suomessa kuluvan vuoden aikana, kun Studio Totalin Dreams for Sale palaa näyttämölle. Teos sai ensi-iltansa marraskuussa 2020 Kansallismuseon alla olevassa Kallioluolassa ja teoksen esityskausi on odottanut koronasulun purkua. Studio Totalin aikaisempi teos RadioLove saa taas Saksan ensi-iltansa toukokuussa Münchenissä ja Ice Ice Baby nähdään Liettuassa Kaunasissa niin ikään toukokuussa. 
 
Studio Total on helsinkiläinen vapaan kentän teatteriryhmä, joka  toiminut vuodesta 2012 nimellä Jalostamo2 ja vuodesta 2020 nimellä Studio Total. Ryhmä tuottaa vuodessa kaksi uutta ensi-iltaa ja on toiminut viime vuosina erityisesti kansainvälisten tuotantojen parissa. 
 
Studio Total / Petra Kytölä
Tuottaja
petra (a) studiototal.org
+358 50 50 10 148
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Palkinnot