TINFO-PALKINTO MARIA OIVALLE

“Digiteatterin kriittisenä ajattelijana Maria Oiva on tehnyt uraauurtavaa taiteilija- ja taidelähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä Riihimäen Teatterin #digiteatterissa vuodesta 2017.
Maria Oivan etsivä työskentelytapa on tuottanut ymmärrystä siitä, minkälaisia voisivat olla tulevaisuuden digitaaliset näyttämöt, missä voisi olla niiden potentiaalisuus. Oiva on teoksissaan näyttänyt, minkälaisina voisivat avautua digitaalisuuden mahdollisuudet teatterinäyttämöstä käsin.” (ote perusteluista)

https://www.tinfo.fi/fi/Teatterin_ajatteleminen_digin_kautta_toi_TINFO-palkinnon

SILMÄNKÄÄNTÄJÄ SAARA RAUTAVUOMALLE

“Saara Rautavuoma on teatteritaiteeseen erikoistunut tuottaja, toiminnanjohtaja ja taiteellis-tuotannollisen ajattelun kehittäjä. Rautavuoman intohimo, osaaminen ja yhteistyökyky ovat saattaneet liikkeelle sekä Teatteri 2.0:n että nyt Uuden näytelmän ohjelman UNOn.

Saara Rautavuoma on unelmakumppani näytelmäkirjailijalle, teattereille ja muille yhteistyötahoille. Hän toimii selkeästi, reilusti ja avoimesti. Rautavuoman työskentely on tuonut yhteen myös teatterinjohtajia, markkinointi- ja viestintäosastoja rohkaisten ihmisiä keskinäiseen dialogiin.” (ote perusteluista)

https://www.tinfo.fi/fi/Teatterintekemisen_uudisajattelijalle_Silmankaantaja-palkinto

THALIA-PALKINNOT

“Raati on Thalia-esitysten valinnoissaan halunnut nostaa esiin teattereiden välisessä yhteistyössä syntyneitä esityksiä sekä teoksia, jotka ovat toteutuneet syrjässä, osin näkymättömissä ja piilossa.”  (ote raadin perusteluista)

Thalia-palkinnon 2019 sai neljä esitystä:

Klockriketeatern, Sirius Teatern, Teater Mestola: Marat / Sade
Grus Grus Teatteri: Stalker – Huviretki tienpientareelle
Valtimonteatteri: Syklit
Anna Ackerman, Minna Hokkanen ja Antero Huttunen: Vaahtoa!

https://www.tinfo.fi/fi/Thalia-esityspalkinto_neljalle_teokselle